Diskuze

Jíšku si můžete udělat do zásoby. A pak ji nastrouhejte jako mýdlo

Sotva jsme si zvykli na bezproblémovou instantní jíšku, už se na gurmánských webech množí dotazy, jak si udělat domácí. Ale tak, aby byla vždy po ruce. Řešení je jednoduché.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DlouhousekLihoslav

28. 3. 2012 17:22
nerozumim jednomu

co vede lidi cist clanky o vecech ktere nedelaji, nejedi, nesnasi atd. a pozdeji jeste celemu svetu vytrubovat jak to nesnasi

ja napriklad nesnasim pleteni. citil bych se jako idiot, kdybych sel cist clanek o pleteni a jako jeste vetsi kdybych pak lidem co se o pleteni zajimaji v diskusi sdeloval ze pleteni je uplna hloupost a ja nepletu

1 0
možnosti

PosledníMohykánStáleŽivý

28. 3. 2012 18:01
Re: nerozumim jednomu

No protože ty diskuse by bez nich nebyly žádná sranda, co by to bylo za diskusi, kdyby si všichni vzájemně pochválili různé typy jíšky a nikde by nevznikla žádná zápletka? 20 příspěvků a dost. Taky lezu na diskusi o soutěži Hlas, přestože to vůbec nesleduju, a bavím se tím, jak se všichni, včetně mě, dohadují o nesmrtelnosti chrousta.:-)

0 0
možnosti

Richard Kába

28. 3. 2012 16:03
Jíška

Já rád jíšku.

Totiž frťana ;)

2 0
možnosti

jgoodman

28. 3. 2012 14:58
Geneze dnešní diskuze

Tato diskuze se mi velice líbila, měla stejný průběh jako u nás doma :-)

Názor vs. názor:-/ -> přesvědčování8-o -> hádka;-O -> usmíření V

Takže pusu na závěr a mějte se.

PS: Nepřehánějte to s tou jíškou R^

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

28. 3. 2012 15:01
Re: Geneze dnešní diskuze

já dneska nic vařit teda nebudu :-)

pa

0 0
možnosti

PosledníMohykánStáleŽivý

28. 3. 2012 14:57
Stále tu nikde není věcná odpověď na ten hustý vývar.

Zajímalo by mě to třeba z hovězího žebra a morkové kosti. Já ho tedy dělám dlouhá léta, spíš až pár desetiletí (do studené neosolené vody a nechat pěkně táhnout, nejlépe nejméně do rána, sbírat sedlinu a tak), ale hustý mně ještě nikdy neskončil. Silný jako zubr, to ano. Po zchladnutí rosol? to taky, jenže toho se pak dá do polévky přidat tak čajová lžižka, jinak to není k jídlu.

0 0
možnosti

jgoodman

28. 3. 2012 15:02
Re: Stále tu nikde není věcná odpověď na ten hustý vývar.

v táhnutí bůh žehnej elektrickému sporáku. Ve starém bytě (plyn) jsem měl vždy nahnáno :-)

K věci, rosol a hustý může někdo cítit stejně...třeba

0 0
možnosti

ivoš

28. 3. 2012 14:48
Hezky jsem se pobavil.

Já čekal, jak začne někdo brojit proti máslu/sádlu/loji v jíšce, a ona nejškodlivější je mouka.;-DSakra, to vědět naši předkové, kdoví, co by se tu místo pšenice tisíce let pěstovalo.;-D

5 0
možnosti

Richard Kába

28. 3. 2012 14:49
Re: Hezky jsem se pobavil.

Repka :o)))))))))))))))))))))))

0 0
možnosti

Richard Kába

28. 3. 2012 14:40
Diskuze zde je velmi zabavna

:))) Je sice pravda, ze se od jisky castecne (zduraznuji castecne) ustupuje, nicmene ma stale svoje misto a jak zde nekteri spravne poukazuji, jsou veci, ktere bez jisky neudelas.

K clanku ... je rozhodne dobry napad pripravit si jisku do foroty, na druhou stranu neni pravda, ze by se nekazila ... ona umi docela slusne zasmradnout relativne brzy i v te lednicce.

Jinak v zasade autor objevil novy svetadil a na pany kuchare poukazuje u obcasnych nepresnosti, coz by mi na jejich miste vadilo, ale cert to vem.

0 0
možnosti

Richard Kába

28. 3. 2012 14:42
Re: Diskuze zde je velmi zabavna

Co jsem zapomnel dodal k tomu ustupovani, konkretne omacky se daji zahustovat maslem, ktere se chlazene nakraji na kosticky a vmicha metickou do omacky v posledni fazi, kdy uz je stazena z plotny a zpusobi to takovou krasnou emulzi ... je to udajne francouzsky zpusob a zmineni kuchari jej take leckde popisuji ...

Ale pochybuji, ze zdejsi odpurci jisky budou uspokojeni maslem, ktere je jak to tady ctu take pravdepodobne k vareni nepotrebne :)))

0 0
možnosti

ntk_

28. 3. 2012 14:34
lidi se tady nezblázněte;

prostě mě to nenechalo klidným tak jsem hodil pár receptů jak se dá vařit i bez té mouky jídla kde by jste hned viděli mouku, kterou já ve vařených jídlech moc nemusím... ano jsou jídla kde se bez toho opravdu neobejdete a dáte jej tam i dokonce já, ale pokud se to dá, tak se tomu raději budu vyhýbat a dám si něco jiného..

*

na druhou stranu někdo má rád takové polévky, omáčky atd kde je jíška, tak ať to tak vaří, kupuje, objednává v restauraci... je to vaše věc...

*

A vždy budu tvrdit, že bílá mouka se v těle tráví špatně a bílá mouka je po stránce výživové postradatelnou složkou... a nechte těch hádek... hezký den.

0 0
možnosti

Don_Alex

28. 3. 2012 14:36
Re: lidi se tady nezblázněte;

proč pořád bílá mouka? jinak my nekdy pouzivame jisku, nekdy ne, mouku na peceni, do besamelu, nicmene posledni dobou uz vubec nepouzivame na nic bilou mouku

0 0
možnosti

PosledníMohykánStáleŽivý

28. 3. 2012 14:31
Ještě by mě taky zajímal váš názor na poprášení

masových plátků před tepelnou úpravou hladkou moukou.

0 0
možnosti

BOP B 3AKOHE

28. 3. 2012 14:38
Re: Ještě by mě taky zajímal váš názor na poprášení

Už se zase vymezuješ ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

ntk_

28. 3. 2012 14:10
bramboračka jak jí vaří Polreich

http://www.zenax.cz/zdenek_pohlreich_vari_bramboracku_s_hribkama_10979.htm

**** jde to vážení i bez té jíšky a opravdu ! A chuť polévky je bramborová !!!!! nikoliv jíškovitá !! ještě dokonce říká, jak je hustá a může se klidně na konci doladit ředěním a sám hovoří , že to jde i bez té jíšky a husté je to od brambor !*** nebo tady další zajímavý recept na bramboračku s kroupy, a opět BEZ MOUKY !

http://www.ceskykulinar.cz/recept/sumavska-bramboracka ** jo to bych si dal, mnam :-)

1 0
možnosti

Don_Alex

28. 3. 2012 14:13
Re: bramboračka jak jí vaří Polreich

od Pohlreicha mam doma knihu, mrknu do ni... nicmene vim ze i on ucil par kucharu delat jisku....

0 0
možnosti

jgoodman

28. 3. 2012 14:07
Jíška a jí podobné zrůdnosti

Prosím diskutující (hlavně odborníky, kterří zahuštují brokolicový krém bramborou a jim podobní) aby mi konečně poradili z čeho mám dělat základ na světlé nebo bešamelové nebo tmavé omáčky. Rád si nechám poradit.

0 0
možnosti

PosledníMohykánStáleŽivý

28. 3. 2012 14:09
Re: Jíška a jí podobné zrůdnosti

Do světlých latex, do tmavých vazelínu.

1 0
možnosti