Diskuze

Máme vlastní houbaře, zahradníky i řezníky, říkají nejlepší kuchaři

Mezi českými zemědělci vyrůstají nové uznávané značky dodavatelů zeleniny, masa nebo medu. Potvrzují to nejlepší čeští kuchaři, kteří zahraniční dodávky po letech poprvé vyměňují za domácí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

certik_bertik

1. 4. 2012 16:03
ty jo

suchý zrání masa? To je ztráta 10% váhy, to by vedení ředitele supermarketů pěkně hnaly, ono když se uzrálé maso potopí do vody, aby se ta váha nahnala tak se to pak začne brzo kazit

0 0
možnosti

kníže Sternenhoch

29. 3. 2012 12:26
Proč nakupovat od farmáře?

To já raději zajedu na statek a koupím si maso od sedláka;-D

2 0
možnosti

henryp1

29. 3. 2012 23:05
Re: Proč nakupovat od farmáře?

No teď se neříká sedlák,to zní moc obyčejně. Všichni jsou farmáři. Někde jsem potkal i staročeské..bio..eko...xxx...farmáře.;-D

0 0
možnosti

Hroznej.puberťák

29. 3. 2012 11:06
My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

Na to není třeba být nejlepší kuchař, slušnou kvalitu domácích výpěstků na hony vzdálenou hypermarketovému secondhandu není zas takový problém najít po známých po vesnicích.

0 0
možnosti

Damik

29. 3. 2012 11:56
Re: My máme taky vlastní houbaře, zahradníky i řezníky :)

ono je to normální i všude jinde. Když jsem žil ve Francii, málokdo tam kupoval zeleninu, ovoce či maso v kerfáči. Nene, hezky objet místní farmáře a nakoupit to nejlepší. Češi se taky musí naučit, že supermarket tu není od toho aby nabízel kvalitní čerstvé zboží.

0 0
možnosti

dwart

29. 3. 2012 11:02
Jídelní fetišismus je na módní vlně….

…tak proč toho nevyužít. Je to směšné. Dneska tu s velkou pompou prezentují jak mají vlastní kdeco a kekoho, ale před dvaceti lety to byl standard pro celou republiku.

1 0
možnosti

henryp1

29. 3. 2012 11:39
Re: Jídelní fetišismus je na módní vlně….

Přesně, dřív co jsi si neudělal sám, to jsi neměl. Pokuď jsi to tedy dokázal. Pak přišla vlna, že vše ze západu je lepší, tak se kupovalo jen co je dovezené. A teď...zase jsme doma. Prostě módní vlny, co kdo zrovna vymyslí. No, jen jsem v tom taky...tak do r.1992 zahrada plná záhonů, pak...módní "angličan" a bazén samozřejmě:-) No a teď zase jedu v záhonech.

0 0
možnosti

Cynické H0VAD0

29. 3. 2012 7:26
...

pstruzi krmeni granulema ;-DR^

0 0
možnosti

Miloš82

1. 4. 2012 21:55
Re: ...

Víte, že v dnešní době se i bio pstruzi či bio lososi (či organic) vykrmují granulemi?? Musím Vás zklamat kvalita není určená tím jestli je to granule, ale z jakých ´je surovin.Myslíte si že mořské ryby se třeba také nedají vykrmovat granulemi??? Co se týče ryb máte ale vždy výhodu že jejich růst (jakožto studenokrevných organismů) nelze stimulovat hormonálně.... A pokud nekupujete ryby z Turecka nebo Číny ale z Čech, tak máte velkou pravděpodobnost že bude i bez antibiotik

0 0
možnosti

Krucipajs

29. 3. 2012 4:26
mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

v ČR "peklo světové kuchyně" vše zvenku skvělé, česká kuchyně nezdravá bla bla bla, dnes jim už ty blafy z emulzí Knorru nikdo nežere, tak zas bude peklo české kychyně, tlučou se v prsa nadstandartní kvalitou potravin které jsou ve světě naprosto běžné a ne nadstandartní, to jen v našich obchodech je bohužel zboží pro lůzu.

3 0
možnosti

Sanjuro

29. 3. 2012 8:03
Re: mno, tihle kuchaříčci kdysi rozpoutali

aneb neexistuje téma či profese na které by se nedalo nakydat že? Rv

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...