- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Titul připomíná Stalina. Když už tenkrát nebylo co žrát, došlo na rozemleté kaštany no a propaganda dodala bláboly, jak jsou zdarvé a hlavně chutné (kdyby si toho někdo nevšiml).
Dobrý den,
náhražku používám naprosto běžně, Mám dítě alergické na vejce. Touto náhražkou se dá vejce nahradit do mnoha pokrmů. Kynuté ovocné knedlíky, houskové knedlíky atd. Ani mi už nepřijde, že je to náhražka.
Souhlasím s Vámi, já to ještě používala na táborech, kde není vejce kde moc skladovat a jak dětem všechny buchty a koláče chutnaly:-)
převzatý z Časopisu paní a dívek.To jsme to dopracovali.
Proč ta skepse? Vždyť to byly skvělé recepty z dob, kdy hospodyňky ještě denně vařily doma, než je režim nahnal do zaměstnání a národ do podnikových a školních jídelen!
jo, jako bezvaječné těstoviny a pak se nedá jíst
Já teda vařím z vajec pořád a to celkem dost (poslední várka byla ze slepičárny už za 4 Kč). Spotřeba tak min 10 vajec na týden - je nás 5 strávníků. Ale pořád mi přijde, že je výhodnější, když udělám k jídlu chleba s máslem a na to vejce natvrdo, než když tam místo vajec dám šunku - debrecínku (nehledě na to, že mi to přijde zdravější).
Nicméně zlevnit by je mohli
Ale je fakt, že budu skromnější. Loni jsme pekli podle http://www.nasehobby.cz/velikonocni-dobroty-peceme-jidase-a-mazanec/. Žloutky jsme do mazance dali jen dva a vyšlo to dobře, nemluvě o tom, že to míchání zastala domácí pekárna. Pokud natíráte pečivo aby se lesklo, zkuste v troše mléka rozmíchat lžíci medu, zkaramelizuje to a dá pečivu příjemnou barvu - to platí i pro jidáše. Někdy stačí povrch natřít olejem. Jinak dokud cena nespadne bych nejradši vejce nekupoval vůbec, jen ať se těm krkounům v řetězcích zkazí
Oni je tam nechajó tak dlóho, dokud si je zkažený nevykópíme a ne"sníme"...
mám recept na vynikající velikonoční sekanou z několika druhý mas-jedno musí být uzené-, jsou tam rohlíky a na 10 rohlíků je TŘICET VAJEC. Jsou toho dva velké pekáče, je to náramná dobrota a dělávala jsem to, když jsem měla na dvorku slepice. Dnes bych se tak nerozšoupla, už i proto, že jsme na to dva
a už jsi to zkusil/a? Já jo, někdy mají i články na Idnesu pravdu, třebas je podivné datum