- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
tak stovku sklenic starých džemů, okurek a kompotů možná ještě z 90. let, nestíháme jíst, přešli jsme spíš na čerstvé saláty.Asi jako každý.
Každý určitě ne. Raději budu jíst domácí zavařeniny a marmelády, než mít v zimě zaručeně čerstvý salát.
Která byla starší než většina holek co tam byla(16-19)... S tím, ze sem ji dělal když sem byl malej... Moc se jim do toho nechtělo, a já vypadal jak fosilie. Ale jíst se to dalo, akorát chuť už nebyla dokonalá.
Jak si jí to udělal jako malej? Dnes by jí zavřeli.
Zatraceně, zrovna o víkendu jsme snědli skutečně archivní vzorek z roku 1995. Původně tuším rybízový džem, nyní hustá, téměř černá zvláštnost. Víc to připomínalo povidla než džem. ;) Ale chutnalo to kupodivu dobře, nebylo to tak svíravě trpké jako čerstvý rybízový džem. Rozhodně to byl dobrý ročník.
v soutěži o historickou marmeládu obsadili hned tři soutěžící: pan Albert, pan Kaufland a paní Tesková - gratulujeme
Následně ale byli vyloučeni. Chemickým rozborem se zjistilo, že marmeláda neobsahuje žádné ovoce. Hlavní složka byla těžena nedalo arsenikových dolů v jižní Číně a v přiměřeném množství je tato složka naprosto neškodná. Takže důvodem vyloučení byla dětská práce v dolech.