- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
panu Sapíkovi by prospělo snížit množství tuku na 1/4. Ten kus másla, co drží v tlustý pracce a hází do trochy masa na dochucení, ten je obludný.
Mně taky přijde hrozné jak ho všude představují jako propagatora české kuchyně, s tím jak vypadá je spíš anti-reklama na českou kuchyni
nejlepší a nejdražší část telete nakrájet na nudličky a osmažit ve vrstvě oleje.
zatím mi všechny recepty, co tady od toho pány byly, připadaly jako prznění surovin...
JJ, lehke teleci, trochu zeleniny a k tomu litr slunecnicoveho oleje a kilo masla... Hura, jime zdrave...
Ještě mě řekněte, kde telecí koupit??U nás máme dva Penny markety, Kaufland, Albert, Lidl, Tesco a různé další soukromé prodejce, ale telecí, jehněčí,skopové, klokaní,jelení,dančí zkrátka kromě vepřového,kuřecího a hovězího neseženete a když náhodou tak za tak nehorázné ceny, že mě přejde chuť.
Američan si pomalu nedovede představit nemít alespoň jednou týdně steak u nás aby na kvalitní steak člověk střádal pekelně dlouho.
nakupuji v Carrefour, Albert. Většinou mívají, Carrefour volně vážené, Albert balené půlkilové až kilové porce. Rozdělím na porce 10-15 dkg, zbavím loje, kterého bývá dost (10% váhy určitě). Mám toho plnou mrazicí přihrádku v chladničce. Většinou kombinuji ze zmraženou zeleninou, někdy přidám rýži, vznikne pravé rižoto. Maso je opravdu předražené, je ho na trhu málo, češi to ani nechtějí. Jejich je vepřo-zelo, segedýn, krkovička. Přitom maso mláďat je zdravé a většinou vyhovuje všem dietám (kromě myslím té při dně). Stejně jako zelenina je maso v česky nevalné kvality, jak kde. Chtělo by to více skutečných řezníků, kteří umějí rozbourat, naporcovat i poradit. Bohužel většina z nás je odkáyána na markety, kde se maso dlouho válí, stejně jako zelenina. Až neshnije či nesplesniví i potom to leží v regálech. U Carrefouru řezníci u pultu bývají, ale čeká se i fronta. Také Billa, alespoň u nás má lepší výběr i péči o maso.
ale jist tele, ktere je ziveny mlekem a vazi 1/10 toho co dospelej?? vsak to je mladatko dejte mu par let zivota, i to maso vypada desne, jak kureci
Jo jasně: "žerte kuřata, ta jsou úplně blbá!"
tak jen jako vídeňský řízek http://www.kucharka-recepty.com/vidensky-rizek-2916
jinak je to prostě takové nevýrazné papírové maso. To už spíš vyzrálou kravičku respektive bejčka.
napriklad gulas mne chutna vic z teleciho - nejlepe krk s kosti, to same jak se dela veprova plec v mrkvi, z teleciho daleko lahodnejsi a jemnejsi
No kdyz preskocime to maso a tu omacku, tak by to tak mohlo i byt.
A to já bych si to uvařil, jenom do toho receptu nenapsali kde na takový maso vzít peníze :-)) Ty totiž chybí 80% národa :-D Případně do hlavičky receptu napsat "pro horních 10 000" :-)
Většina lidí na telecí má. Stačí nevyhazovat peníze do kanálu, tedy nehulit, nechlastat a nesázet Sportku.
rychlý a lehky no nevím, za prvé kolik řezníků dnes prodává telecí maso, teda pokud nemám přístup do makra, za druhé cena toho masa a za třetí obyčejný domácí kuchař za sebou nemá zakázkáře, kteří mu dodají co si poručí, takže když on si poručí čeké telecí a osatatní suroviny, provděpodobně je dostane, kdežto mi dostanem suroviny včetně masa z maroka, polska, řecka, španělska, itálie
I hubnout se musí umět, pokud to není jen póza.
Na soucasnou ekonomickou tisen pro 90% obyvatelstva je tento obidek jak delany.Jinak to muze byt dobre.
Lidi jako vy mě vždycky potěší - viděno vaší optikou spadám do horních 10% obyvatelstva, stačí když mám na slušný oběd