Diskuze

Rychlý lehký oběd? Udělejte telecí maso s jarní zeleninou a bramborami

Pozor, telecí maso je z telete, které by mělo mít do 80 kilogramů. "Někdy se totiž jako telecí prodává maso, které už je v podstatě hovězí," vysvětluje šéfkuchař Jaroslav Sapík. Sám vybral na lehký oběd mléčné telecí maso, pocházející z telete krmeného pouze mlékem. K tomu nové brambory a mladou karotku s hráškem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

hermína

30. 4. 2012 12:44
A jak koukám na obrázky,

panu Sapíkovi by prospělo snížit množství tuku na 1/4. Ten kus másla, co drží v tlustý pracce a hází do trochy masa na dochucení, ten je obludný.

0 0
možnosti
J

Jxyz

30. 4. 2012 17:55
Re: A jak koukám na obrázky,

Mně taky přijde hrozné jak ho všude představují jako propagatora české kuchyně, s tím jak vypadá je spíš anti-reklama na českou kuchyni

0 0
možnosti
MH

hermína

30. 4. 2012 11:23
přijde mi zvěrstvo

nejlepší a nejdražší část telete nakrájet na nudličky a osmažit ve vrstvě oleje.

1 0
možnosti
JN

roedor

30. 4. 2012 12:18
Re: přijde mi zvěrstvo

zatím mi všechny recepty, co tady od toho pány byly, připadaly jako prznění surovin...

1 0
možnosti
ŠŠ

rammones

29. 4. 2012 23:16
lehke...

JJ, lehke teleci, trochu zeleniny a k tomu litr slunecnicoveho oleje a kilo masla... Hura, jime zdrave...

1 0
možnosti

psika

29. 4. 2012 20:34
Telecí

Ještě mě řekněte, kde telecí koupit??U nás máme dva Penny markety, Kaufland, Albert, Lidl, Tesco a různé další soukromé prodejce, ale telecí, jehněčí,skopové, klokaní,jelení,dančí zkrátka kromě vepřového,kuřecího a hovězího neseženete a když náhodou tak za tak nehorázné ceny, že mě přejde chuť.

Američan si pomalu nedovede představit nemít alespoň jednou týdně steak u nás aby na kvalitní steak člověk střádal pekelně dlouho.;-€

1 0
možnosti
GZ

zupan

29. 4. 2012 23:10
Telecí, jehněčí

nakupuji v Carrefour, Albert. Většinou mívají, Carrefour volně vážené, Albert balené půlkilové až kilové porce. Rozdělím na porce 10-15 dkg, zbavím loje, kterého bývá dost (10% váhy určitě). Mám toho plnou mrazicí přihrádku v chladničce. Většinou kombinuji ze zmraženou zeleninou, někdy přidám rýži, vznikne pravé rižoto. Maso je opravdu předražené, je ho na trhu málo, češi to ani nechtějí. Jejich je vepřo-zelo, segedýn, krkovička. Přitom maso mláďat je zdravé a většinou vyhovuje všem dietám (kromě myslím té při dně). Stejně jako zelenina je maso v česky nevalné kvality, jak kde. Chtělo by to více skutečných řezníků, kteří umějí rozbourat, naporcovat i poradit. Bohužel většina z nás je odkáyána na markety, kde se maso dlouho válí, stejně jako zelenina. Až neshnije či nesplesniví i potom to leží v regálech. U Carrefouru řezníci u pultu bývají, ale čeká se i fronta. Také Billa, alespoň u nás má lepší výběr i péči o maso.

0 0
možnosti
Q

qawadar

29. 4. 2012 16:35
no nejsem vegetarian

ale jist tele, ktere je ziveny mlekem a vazi 1/10 toho co dospelej?? vsak to je mladatkoRv dejte mu par let zivota, i to maso vypada desne, jak kureci  Rv

4 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

29. 4. 2012 18:36
Re: no nejsem vegetarian

Jo jasně: "žerte kuřata, ta jsou úplně blbá!"

3 0
možnosti
MM

modra-sance

29. 4. 2012 13:38
přiznám se bez mučení, že pro mně když telecí

tak jen jako vídeňský řízek http://www.kucharka-recepty.com/vidensky-rizek-2916

jinak je to prostě takové nevýrazné papírové maso. To už spíš vyzrálou kravičku respektive bejčka.

1 0
možnosti
J

janduben

29. 4. 2012 16:21
Re: přiznám se bez mučení, že pro mně když telecí

napriklad gulas mne chutna vic z teleciho - nejlepe krk s kosti, to same jak se dela veprova plec v mrkvi, z teleciho daleko lahodnejsi a jemnejsi

0 0
možnosti

SCkPFjqnU

29. 4. 2012 13:24
rychli a lehky?

No kdyz preskocime to maso a tu omacku, tak by to tak mohlo i byt.

0 0
možnosti
TL

Kurt21

29. 4. 2012 14:00
Re: rychli a lehky?

Omáčku? Omáčku???

0 0
možnosti
G

Gotrong

29. 4. 2012 13:00
...

A to já bych si to uvařil, jenom do toho receptu nenapsali kde na takový maso vzít peníze :-)) Ty totiž chybí 80% národa :-D Případně do hlavičky receptu napsat "pro horních 10 000" :-)

1 0
možnosti
BHO

BlackBarry Hussein Obambi

29. 4. 2012 20:00
Re: ...

Většina lidí na telecí má. Stačí nevyhazovat peníze do kanálu, tedy nehulit, nechlastat a nesázet Sportku.

2 0
možnosti
MK

sobak

29. 4. 2012 11:47
české suroviny

rychlý a lehky no nevím, za prvé kolik řezníků dnes prodává telecí maso, teda pokud nemám přístup do makra, za druhé cena toho masa a za třetí obyčejný domácí kuchař za sebou nemá zakázkáře, kteří mu dodají co si poručí, takže když on si poručí čeké telecí a osatatní suroviny, provděpodobně je dostane, kdežto mi dostanem suroviny včetně masa z maroka,  polska, řecka, španělska, itálie

0 0
možnosti
Y

yanoshick

29. 4. 2012 11:48
Re: české suroviny

I hubnout se musí umět, pokud to není jen póza.

 

http://dobreazdravo.wordpress.com/

0 0
možnosti
B

bojimbojim

29. 4. 2012 11:24
?!

Na soucasnou ekonomickou tisen pro 90% obyvatelstva je tento obidek jak delany:-/.Jinak to muze byt dobre.

2 0
možnosti
SK

síma25

29. 4. 2012 19:46
Re: ?!

Lidi jako vy mě vždycky potěší - viděno vaší optikou spadám do horních 10% obyvatelstva, stačí když mám na slušný oběd;-D

3 0
možnosti