- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tuhle metodu mě naučila moje babička. Jen v ukázce chybí jedna fáze postupu. Oloupu oba konce, pak vejce lehce poválím pod dlaní po podložce (skořápka popraská), pak vyfouknu. Používám to léta a jsem spokojená.
Potěš koště jestli takhle vyfukují vejce v hospodách a restauracích
špičatit na Vanoce psi lejna. Toho ma kazdy po hodine plny kecky.
..a jim funguje. Mozna je jeste potreba zapracovat i na tlaku prostredi.
..ale joo, ty brambory se fakt dají loupat snáze, ale chce to nechat je po uvaření ve vodě nejlíp přes noc. Slupka nabobtná, odloučí se od brambory a jde z velké části sloupnout prsty.
Jako nechat ty brambory řádně vyloužit, aby byly pěkně rozmáchaný...
určitě se mi to vždy vyplatí dát pár sekund pod studenou vodu při loupání, jde to pak jak po másle
Opravdu to funguje, ale ne možná s bramborami prodávanými v českých superáčích. Brambory koupené v Mississippi jsem po uvaření a zchlazení studenou vodou oloupal docela snadno, slupka šla sundat skoro celá na jeden zátah.
Budu je kupovat v Mississippi.
Ono je to tím že v čr jsou dostupné jen krmné brambory pro prasata , kvalitní brambor krásně dle postupu v ledové vodě oloupete.
treba odstranit Kalouska z vlady a taky to neslo, si nejaky trik, kdyz nekdo rika, ze to jde.
jo vláda by potřebovala pořádně profouknout (nebo naházet do ledové vody?)
jinak vajicka na tvrdo resim tak.. ze hned po uvareni je nekolikrat nakrapnu a polozim do ledove vody....
po par minutach se loupou uplne vpohode..
Zkus to s cersvyma domacima vajickama. To muzes nechat v ledove vode cely vecer a stejne se to blbe loupe....