Diskuze

Recept na pampeliškový sirup. Med to není, ale chutná skvěle

"Pamatuju si ho z dětství, maminka nám s ním sladila čaj nebo nám ho dávala po lžičkách, když jsme byli nastydlí, nemocní nebo přišli v zimě promrzlí zvenku," vzpomíná celá řada z nás na domácí "med" z pampelišek. Protože ale s včelami nemá nic společného, jde o sirup; na jehož přípravu je právě teď ideální čas.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bar.bu.do

22. 5. 2012 19:59
Mladí chemici mohli doplnit cosi o hydrolýze sacharosy ...

... ale chemie je dnes zřejmě tabu ...

0 0
možnosti

Bairich

19. 5. 2012 4:21
Pampeliškové víno

Našel jsem i recepty nevařené (listy), nebo jenom krátce spařené (víno) - viz  http://www.nasehobby.cz/pampeliskove-slavnosti/). Tam by se ty živiny měly spíš zachovat. Známá cukrovkářka sní  od jara do podzima jeden stonek s tím divným hořkým "mlíkem" denně a tvrdí, že ji to pomáhá. Žvýká to. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

1 0
možnosti

musilren

18. 5. 2012 20:03
Pyl

Lidské tělo pyl neumí zpracovat, projde v nezměněné podobě...

0 0
možnosti

centris610

18. 5. 2012 18:05
Apivitamin

kupte Apivitamin je to med s materi kasickou ... ten je vyborny na to co se pise v clanku, neni to zadna sladka voda s prichuti pamprdlic :)

0 0
možnosti

Dluhousek Fackujici

18. 5. 2012 18:30
Re: Apivitamin

kupte si nejake uplne jine latky nez obsahuje pampeliska

a nebo si dejte veproknedlo zelo ;-D

4 0
možnosti

astrudina

18. 5. 2012 16:44
Jen upozorňuji, že tento sirup není vůbec léčivý!

U smetánky lékařské se využívá kořen, a to k léčení zcela jiných věcí než je kašel a nachlazení.

Jediné, co květ smetánky sirupu dá, je žlutá barva.

0 0
možnosti

Dluhousek Fackujici

18. 5. 2012 17:02
Re: Jen upozorňuji, že tento sirup není vůbec léčivý!

a na to jste prisel kde ze kvet da jen barvu ? ja se koukl na odkaz niz a pak jsem se dival dal a pampelajda toho ma opravdu hodne a to i v kvetu - ty maj totiz to samy co listy k tomu vetsi mnozstvi silic a hlavne fytoestrogen, kterej nema zbytek tyhle rostliny.

vzdycky mne na diskusich prekvapujou lidi ktery zastavaj nejaky nesmyslny dogma, ktery bylo ale vyvraceny uz pred nekolika desitkama let. jako napriklad to ze var vsechno likviduje. je to pritom blbost. var likviduje nektery latky, ale u jinejch zase zesiluje jejich ucinek

5 0
možnosti

Bairich

18. 5. 2012 16:06
Vařit - nevařit?

Jasně že vařit. V tomto případě flavonoidům a karotenoidům (http://www.zahradaapriroda.cz/pampeliska-smetanka-lekarska/) var nevadí, chemicky dokonce naopak. Jiné je to s vitamíny, ale ty bych v pampelišce ve významnější míře stejně nehledal.

6 0
možnosti

Dluhousek Fackujici

18. 5. 2012 15:45
pampelisky odkvetaj uz tak tejden

a sorry, je to info i z prahy. predpokladam ze nekde na morave to uz zacalo driv

jinak dobrej receptik, ale pro vetsinu na pristi rok. jen pokud jste to uz dlouho nedelali, doporucuju mensi mnozstvi. je to takova ta jedna detska chut. kdysi to bylo uplne dokonale a dnes. no jo, steak je lepsi nez chleba s timhle :)

0 0
možnosti

Dluhousek Fackujici

18. 5. 2012 15:46
Re: pampelisky odkvetaj uz tak tejden

p.s. a dogmatici vseho sveta rozebirajici nazev ci slozeni a jestli se necemu smi rikat tak nebo tak a jestli se neco vubec smi delat .... polibte si ... ;-D

1 0
možnosti

minio

18. 5. 2012 14:57
na jehož přípravu je právě teď ideální čas?????

To se ten článek tak měsíc zasekl v redakčním systému ne?

0 0
možnosti

papaya.

18. 5. 2012 13:38
teď ?

8-o nemělo to tady být někdy v únoru ?;-D

0 0
možnosti

prezdivka_obsazena

18. 5. 2012 16:17
Re: teď ?

To tady byl článek: "Jak se připravit na zimní sezónu"

0 0
možnosti

jendaweb

18. 5. 2012 11:30
a za stálého míchání.... lejeme do haj..

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...