Diskuze

VIDEO: Připravte si lehoučké italské rizoto s cuketkami a parmazánem

Stačí pár kvalitních ingrediencí a máte letní oběd jako víno. Rýže jako rýže, řeknete si možná. Taky jsem byla zvědavá, jak moc jiné je na přípravu i chuťově rizoto z italské rýže carneoli. Vyzkoušela jsem a stálo to za to. Italské rizoto je chuťově jemnější a neudusíte se jím, protože zrnka rýže spojuje krémovitá omáčka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

bobísekbobísek

20. 7. 2012 9:56
inu

pokud vím tak se tam vývar přilévá pomalu a stále se to míchá

0 0
možnosti
SFS

Scarlett from Scottland

11. 7. 2012 17:03
jdu na to

ale bez těch kytek :-)

0 0
možnosti
SFS

Scarlett from Scottland

11. 7. 2012 19:19
Re: jdu na to

tak jsem si to uvařila a R^

0 0
možnosti
B

brnakstolety

11. 7. 2012 8:31
Tak nevím

vařím hodně často rizoto z italských rýží k tomu určených, ale vaření mi trvá minimálně 20 min., než rýže správně změkne.

0 0
možnosti
HD

opportunity

12. 7. 2012 13:18
Re: Tak nevím

Nepřipaluje se?

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

11. 7. 2012 0:47
...

Hmmm...Carnaroli, Carnaroli (samozrejme ne carneoli)...davam prednost ryzi Vialone nano, na risotto je nejlepsi. A kdyz uz pisete Grana Padano, piste take Parmigiano Reggiano a ne parmazan - Parmigiano je o nekolik trid kvalitnejsi syr nez Grana Padano, to uz jste tam mohli rovnou doporucit Gran Moravia nebo nejaky jiny bes.

0 0
možnosti
BB

Benjout

11. 7. 2012 8:48
Re: ...

kdybyste neměli Grana Padano dejte tam Gran Moravii, kdo neví jak vypadá Gran Moravia tak tam dejte Eidam ;-D

0 0
možnosti
OK

Achille Volfoni

10. 7. 2012 15:14
české rizoto

suchá rýže,kusy kuřecího,hrách a kukuřice....

Klasické italské rizoto je však vynikající.R^

0 0
možnosti
BB

Benjout

11. 7. 2012 8:47
Re: české rizoto

A NEZAPOMENOUT na to nastrouhat tolik eidamu že nakonec to rizoto pod tou eidamskou přikrývkou nejde ani vidět ;-D

0 0
možnosti
PH

CCblue

10. 7. 2012 12:20
Nechápu, co je na tom lehkého

Asi jenom iluze 8-o

1 0
možnosti

Mražená spermie

10. 7. 2012 12:34
Re: Nechápu, co je na tom lehkého

je to vylehčené máslem a sýrem.

0 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

10. 7. 2012 10:13
to neni prave rizoto

jedine prave rizoto dela lysy zdenek a ne nejakej ital

to je babica rizoto

a ja jsem super guru

blbe ? mozna, ale vice mene takhle dopadne 90 procent diskusi u clanku s receptem

3 0
možnosti

Mražená spermie

10. 7. 2012 11:34
Re: to neni prave rizoto

co to tu melete ? Okamžitě volejte Zelenou horu !

1 0
možnosti