Diskuse k článku
VIDEO: Zkuste passatelli ze strouhanky a sýra. Vymyslel je génius
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
luban12Mám jen malý dotaz.Před lety jsem si na nějaké výstavě koupil podobný lis, který používám na lisování drůbežích jatýrek do polévkové zavářky, nebo na "tatarák". Jde to s tím parádně a marně sháním takový lis pro děti a dnes už i pro vnoučata. Lis vypadá podobně jako lis na česnek,jen má větší obsah, cca 0,5-1dl a dírky průměr 5mm. Neví někdo,kde se to nechá koupit, to co mám mělo být z Itálie, ale když tam jedu, tak na to zapomenu a u nás už jsem prošel snad všechno. |
![]() |
BenjoutRe: A když nemáme parmazánkdo neví jak vypadá ajdam tak dá sýrovou vomáčku.... když sme to dělali v petersberghofu tak tam na to stála fronta :D |
![]() |
PosledníMohykánStáleŽivýPassatelli vymyslel někdo, kdo měl doma zbytky.Takhle jsme přišli na spoustu velmi zajímavých pokrmů. Z téhle hmoty už bez poučení tímto článkem děláme léta noky, přidávám občas jemně nasekanou šunku a čerstvou petrželku. Netušil jsem, jaký jsem to génius. |
![]() |
opportunityRe: Passatelli vymyslel někdo, kdo měl doma zbytky.
|
![]() |
Benjoutnudakde se flákáte, to tady nebude dneska nikdo brečet, že ty potraviny se nedají sehnat a když tak jsou falšovaný a vy se přece okrást nenecháte? |
![]() |
Datel 15Re: a co Grilování s Vodouchem?No to byla v podstatě jen reklama na Globus, Mounfield, Cocacolu a Krušovice. Jinak recepty o ničem. A za tím asistují "celebrity, které ani neznám. |
![]() |
opportunityRe: a co Grilování s Vodouchem?Recepty stejně známé - neznámé jako jinde - i u toho Itala. |
![]() |
pavoukRe: Chemicky neošetřený citronTo, že na něco nalepím nálepku BIO, přece ještě neznamená, že to není chemicky ošetřeno |
![]() |
janbrezenRe: Chemicky neošetřený citronno v podstate presne to to znamena, nebo to myslis tak jako ze kdyz na benzince nalepi na stojan nalepku nafta tak to nemusi byt nafta ale je to treba mazut? ano, v tom pripade mas pravdu |
![]() |
jendawebRe: Chemicky neošetřený citronjaký je rozdíl mezi zemědělcem a „BIOzemědělcem“? tak ten BIO, hnojí v noci!
|
![]() |
janbrezenRe: Chemicky neošetřený citronproc by hnojil v noci, bio zemedelstvi nezakazuje hnojit |
![]() |
SanjuroRe: Chemicky neošetřený citronbohužel podobné "vtipy" používají mnozí jako argument |
![]() |
jendawebRe: Chemicky neošetřený citronbyl tam smajlík, tak trochu nadhledu, máme tu rubriku hobby |
![]() |
SanjuroRe: Chemicky neošetřený citronv pohodě...já akorát náhodou slyšel něco podobného v uplynulém měsíci 2x jako "argument", tak jsem na to asi zbytenčně alergičtější než bych měl být |
![]() |
pavoukRe: Chemicky neošetřený citronJde o to, že pokud na stojanu s nápisem nafta budu prodávat vodu nebo mazut, tak to řidiči poznají. Prakticky ihned. Když na obyčejný clever citron nalepím nálepku BIO, tak zákazník nemá šanci poznat, že mu lžu. A protože v naší zemi je výraz "podnikání" zpravidla synonymem pro "vydělávání peněz za každou cenu", tak neočekávám, že "BIO" citrony budou jiné, než citrony bez nálepky (samozřejmě kromě ceny). Myslím, že pokud si u nás člověk citron nevypěstuje sám, tak nemá šanci nechemický citrus koupit. Je to stejný nesmysl, jako tzv BIOmléko. Mléko svou BIO hodnotu ztratí už v okamžiku pasterizace, takže BIOmléko u nás nemůžete koupit bez toho, že by prodejce porušil zákon. A je jedno, kde se dotyčná kráva pásla. |
![]() |
janbrezenRe: Chemicky neošetřený citronco to je bio hodnota, bio neznamena zdrave nebo mnam, je to pomerne presne definovane a jde spise o setrne zemedelstvi vuci prirode, tedy ne chemicke postriky nebo umela hnojiva, volne chovana zvirata apod., pasterizace s bio nema nic spolecneho |
![]() |
no-XRe: Chemicky neošetřený citronNemáte úplně pravdu, třeba na výrobu BIO hroznů jsou povoleny několikanásobně vyšší dávky měďnatých postřiků než na integrovanou produkci. Pokud tohle nemá člověk dokonale sestudované, nemůže vědět, co konkrétně mu nákup bioproduktu přináší a zda mu vůbec něco přináší :-) |
![]() |
janbrezenRe: Chemicky neošetřený citronjinak mas pravdu ze rozenatelnost je lehci, muj priklad tedy nebyl uplne presny, ale proc tedy vyrobci uvadeji ze kura byla chemicky osetrena, kdyz to nikdo nepozna, asi nezbyva nez sledovat zpravy coi, casto treba najdou kureci separat tam kde nebyl deklarovan, takze myslim ze na postriky u bio citronu se casem take prijde, pokud jsou |
![]() |
Mr. SkinRe: Chemicky neošetřený citronChemicky ošetřený citrón poznáte, stačí tu kůru ochutnat. |
![]() |
.MichaLRe: Chemicky neošetřený citronšmarjá, ptal jste se na chemicky neošetřenej citrón a dostal jste správnou odpoveď, jak se k němu (s nějakou přijatelnou mírou rizika podvodu) dostat. Jestli to pro Vás byla jen záminka, jak se nimrat v problematice, omílat tisíckrát omleté a nadávat na poměry, tak to si tu ani nemusíte hledat záminku a můžete začít nadávat rovnou |
![]() |
zihacRe: Chemicky neošetřený citrona odkud to bere biopůdu? páč když mám všude kolem běžná pole a já si svoje políčko chemicky ošetřovat nebudu, tak to zdaleka neznamená, že se to do "mé" půdy nedostane. stejně tak, jako když se dělají postřiky čmelákem, se ty látky nedostanou pouze na cílové rostliny, ale všude možně v okruhu x desítek metrů. |
![]() |
shira313Re: Chemicky neošetřený citronBiocitróny kúpite skoro v každom väčšom obchode, dúfajme, že sa im občas dá aj veriť ;o) |
![]() |
BenjoutRe: Chemicky neošetřený citronve WF Marketu s italskejma potravinama v Praze koupíte citrony Sorrento. Cenu nevím, asi bude tak 2x-3x dražší než běžné citrony v supermarketech. Ale Otázkou je jestli pak nebudete muset do nápojů nebo jídla vymačkat 2x-3x méně šťávy z těch citronů, abyste dosáhli požadovaného výsledku |
![]() |
BenjoutRe: Chemicky neošetřený citronJinak dodatek koupit si Biocitron (španělsko, pravděpodobně ''bio''skleník hned vedle těch co vyrábí citrony pro značky Clever, Tesco atd...) nebo Sorrento (Itálie s dlouholetou tradicí a hrdostí na svůj produkt) asi bych se nerozmýšlel. |
![]() |
elfinnRe: Chemicky neošetřený citronDokud by mi nedali chemický rozbor citrónu, tak bych tomu nevěřila. Stejně jako všemu jinému "bio". |
![]() |
BenjoutRe: Chemicky neošetřený citrontak si kupte clevera citron ze španělského betonu |
![]() |
BenjoutRe: Chemicky neošetřený citronjenom doplním mou sarkastickou poznámku. Nemusíš věřit že sorrento citrony jsou nechemicky ošetřené, nemusíš věřit že jsou lepší, pokud na těch plantážích v Italii neděláš nemůžeš vědět co s citronama dělaj. ALE JEDNU VĚC VÍŠ NA 100%. Ten levnej citron z hypersupermarketu je nejen chemicky ošetřený ten je i chemicky vytvořený. tvoje volba |
![]() |
Peťulák2Re: Chemicky neošetřený citronTo není z betonu, to je ze živného roztoku. |
![]() |
janbrezenRe: Chemicky neošetřený citronja bych tomu veril jen me to zajima, ti italove klidne mohou deklarovat ze kura je chemicky osetrena, proto se ptam |
![]() |
Davids43Už se těším na novinky od EmanuelaMňam. |
![]() |
Viktorie01Re: Už se těším na novinky od EmanuelaNo, myslím, že problém nebyl v tom, že by někdo dostal nebo nedostal rozum, ale že Manu měl poněkud jiný, o dost zásadnější starosti, než točit pořady do televize. |
![]() |
elfinnRe: Už se těším na novinky od EmanuelaJo to psali v plesku. Realita je trošku jiná. |
![]() |
Petrik73Re: Už se těším na novinky od EmanuelaJá taky. Minule mě moc potěšila bageta s rajčatama a mozzarellou, celé zalité olivovým olejem extra virgin. Prima novinka a bezva se to, na cestě, jedlo. |
![]() |
mickcorMilá MartinoMilá Martino, píšete moc pěkně, ale jedno musím lehce poopravit. Nový pořad s Emanuelem Ridim se nejmenuje "Ital na cestách", ale "Léto s Italem". Navíc jméno hlavního aktéra je Emanuele Ridi! Díky za opravu, za celý výrobní štáb. Mick |
![]() |
Rafaeloujá to dělám jinak...Používám skoro vše stejné až na parmazán.Ten obvykle není po ruce,ale se stejným nebo podobným efektem ho nahradí obyčejný sýr na strouhání.Spešl lis nemám také ale léty se mi osvědčil obyčejný mlýnek na maso s kterého odstraním nůž a do předu dám tu nejhrubší šajbu.Koření podle chuti.Přidáte li trochu ostré papriky či čili je to specialitka.Dá se také uvařit ve friťáku v oleji a podávat jako slané dobroty k vínu.Vařená ve vodě jako těstoviny s kuřecím masem nebo mořskými plody je skvělá. |
![]() |
hnxRe: já to dělám jinak...Kdo nemá parmazán, tak ať si tam dá eidam. A teď důležitý, kdo nemá eidam, tak ať si tam nedává vůbec žádný sýr. Je to supr!!
|
![]() |
BenjoutRe: já to dělám jinak...Když sme to dělali v Petersberghófu, tak tam na to stála fronta! |
![]() |
mayvaRe: já to dělám jinak...No vzhledem k nenahraditelný chuti parmazánu musí to vaše chutnat úplně, ale opravdu úplně jinak. |
![]() |
DlouhousekLihoslavvsecko je v pohodes dvema drobnejma ale cele to stoji na parmezanu a navic co pecivo to jinej efekt a muzete se i totalne vys... na pecivo. rozhodne to neni zbytkove vareni protoze viz bod jedna efekt stoji na parmezanu |
předchozí | 1 2 | další |