- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jsem ho upekla. Osobně se mi zdál příliš sladký, ale jinak dobrý. Zkuste to, včetně přípravy a pečení mi to zabralo necelou třičtvrtě hodinu.
broske na koláč je ptákovina. Asi aby redaktorka byla originální. Lepší jsou meruňky anebo letní jablka nakrájená jako ty broskve. Včera mi žena upekla buchty z meruněk, neb doma nebyla povidla a švestky ještě nejsou. Docela to bylo dobré, meruňky musí být zralé. Doporučuji vyzkoušet.
Jaký je rozdíl mezi drobenkou a žmolenkou ??
Když si chci recept vytisknout, musí tam být i fotky pro blbé? To by nešlo připravit opravdu jen tisk vlastního receptu a lidé bez IQ ať se podívají na fotky zvlášť?
já si text překopíruju do worldu a pak vytisknu.
Tyto velice jednoduché a profláklé recepty si na internetu vygooglí každý tjouba. Dejte sem raději nějakou radu,jak netradičně zpracovávat sezonní suroviny. Tento litý koláč jsem zvládnul výborně upéct i když jsem předtím v životě žádný moučník nepekl,takže není třeba o něm psát články,když ho zvládne i takový naprostý moučníkový amatér,jako jsem já .
jak nekdo muze kolac s ovocem prznit necim tak nechutnym, jako je drobenka, kdo muze dobrovolne navic jist jen mouku s vodou
To je jako kdyby ses zeptal, jak může někdo dobrovolně prznit svíčkovou knedlíkem. Já sám mám knedlík ve svých preferencích příloh až na tom nejnižším, nouzovém místě, a to mně do padesátky opravdu moc nechybí. Nemám rád knedlík, nemáš rád drobenku. Nicméně chápu, že svíčková nebo vepřové se zelím se prostě tradičně podává s knedlíkem a nenadělám nic.
recept z kvalitních surovin. Jen doufám, že nikoho nenapadne v rámci šetření nahradit máslo ztuženým tukem, tak oblíbeným zejména na mimibazaru!
Zkuste někdy nahradit polovinu bílé mouky moukou celozrnnou. Snížíte tím glykemický index koláče, tedy zasytí na delší dobu, nebude po něm rychle hlad a bude zas o něco zdravější pro vaše zažívání. Pokud používáte dobré a zralé ovoce, které je samo o sobě sladké, zkuste snížit objem cukru o čtvrtinu proti receptu. Nic moc se nestane, ale tělo se vám poděkuje. Uvidíte, že po půl roce už vám bude stačit i polovina cukru Vše je totiž jen o zvyku a dnešní průmyslové "potraviny a nápoje" jsou moc přeslazované.
Je doba zrání ovoce a zeleniny, tak si můžete připravit z domácích surovin všeliajké zajímavé variace na téma přílohy nebo koláče. Zkuste si je: http://dobreazdrave.cz/category/jidlo/recepty/
... má v základu slova KOLO. Tudíž koláči jsou nazývány pekařské výrobky kulatého tvaru obvykle uprostřed plněné tvarohovou, makovou či jinou náplní. Vyjma případného pocukrování se již dále ničím nezdobí ani nesypou.
Nojo, ale jak pojmenuješ todleto? Moje moravská babička říkávala litému moučníku ať už s ovocem nebo bez LÍVANEC což je ovšem zase něco jiného.
A jen tak na okraj - moravské koláče jsou pekařské výrobky kulatého tvaru UVNITŘ plněné tvarohem a SHORA uprostřed většinou POVIDLY a....a....a....čím? DROBENKOU (nebo-li žmolenkou, chceš-li). Tuhle jsem místo povidel dala navrch po půlce meruňky - ty byly!!