Diskuze

Deset zapomenutých keřů, které vám vyléčí vysoký tlak i cholesterol

V Česku roste množství dřevin, které jsou opomíjené, přestože nesou velmi chutné a na vitaminy bohaté ovoce. Lze je pěstovat prakticky kdekoliv, nepotřebují žádné zvláštní podmínky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hovn

22. 8. 2012 8:05
Nevím co je na uvedených rostlinách zapomenutého,

běžně se některé sází, ale jak je v MF běžné - plno nepřesností - zajímala by mě svláště ta Lonicera-zimolez se sladkými plody v kvěrnu.

0 0
možnosti

hovn

22. 8. 2012 8:18
Re: Nevím co je na uvedených rostlinách zapomenutého,

Ona zapomenutá Lonicera je jistě šlechtěná Lonicera kamschatica, protože na původním druhu moc chutného není.

0 0
možnosti

čita

22. 8. 2012 7:46
Mišpule

ta informace o humózní půdě...nevím nevím.Kdysi to rostlo jako náletová dřevina na kdejaké mezi.Na ochutnání cestou ze školy to bylo dobré ale neznám nikoho,kdo by s nima vyloženě cpal.

0 0
možnosti

katano

21. 8. 2012 23:47
pro mně je nejlepším keřem - CHMEL ! ! ! >>>>>>>

>>>>>>> PS : to je - REALITA :-P

0 0
možnosti

olusak

21. 8. 2012 22:29
Moruše...

...jsem měla minulý týden. Moc dobrý.

0 0
možnosti

Jura444

21. 8. 2012 21:30
Když zrudnou jeřabiny, je konec prázdnin

Ale jinak je to i pochoutka. Víc o ní je zde - http://www.nasehobby.cz/kdyz-rudnou-jerabiny/.  Navíc je i v tak řečeném stromoskopu. Kdo chce, věří...

1 0
možnosti

Bairich

21. 8. 2012 22:34
Re: Když zrudnou jeřabiny, je konec prázdnin

Je to jen taková legrace. Ale o vaření z jeřabin jsem tam našel dost. Měl jsem to vědět dřív. U nás na Vysočině už jsou skoro pryč, snad ještě v Krkonoších.

0 0
možnosti

Labaro

21. 8. 2012 18:22
Kolik vitamínu C zbude v rakytníku,

když z něj uvařím marmeládu? Jinak Rakytník je hroznej plevel. Z pár let se kořeny rozleze po celé zahradě. Na to většinou vášniví příznivci taktně neupozorňují.

0 0
možnosti

mikril

26. 8. 2012 8:45
Re: Kolik vitamínu C zbude v rakytníku,

já jsem si koupila v zahradnictví nějaký kultivar - jméno už nevím - ale ten tyhle vlastnosti nemá. Naopak, ještě chci přisadit další samičí, abych měla více na tu marmeládu. Ty kultivary jsou dobré i v tom, že plody jsou větší. Zkuste se podívat na netu po prodejci nebo v zahradnictví, zas tak drahé nejsou. Ale co zbyde po uvaření marmelády by mě též zajímalo. Kamarád to dělá tak, že větvičky s plody naláme a dá do mrazáku a ráno je vyndá a sezobou k snídani.

0 0
možnosti

žlůva11

21. 8. 2012 17:04
Re: jeřáb oskeruše

Vážený v.sauer zajeďte si do Tvarožné lhoty (je to 7km.od Strážnice) tam je můzeum oškoruše kde se dozvíte podrobnosti o tomto stromu a jeho plodech velmi zajímavé nebudete se muset dohadovat s diskutujívími.Tam Vám

ukáží pěstování i zužitkování a když budete mít štěstí tak seženete i sazenici.:-P R^

0 0
možnosti

bojimbojim

21. 8. 2012 13:19
jooo

Moruse to je mnamka,hezka vzpominka na detstvi :-)

1 0
možnosti

Vlčice.CDN

21. 8. 2012 13:43
Re: jooo

:-)R^ i moje

0 0
možnosti

modra-sance

21. 8. 2012 11:43
Klikva je opravdu zázrak

a to rozhodně nejen na vysoký tlak a cholesterol, tradičně byla užívána i na různé záněty močových cest viz. např. info zde http://www.prostezdravi.cz/klikva-na-zanet-mocovych-cest/

a hlavně je to opravdu docela chutné ovoce.

1 0
možnosti

rom_axl

21. 8. 2012 12:46
Re: Klikva je opravdu zázrak

Klikva (u nás se jí říká mechovky) je opravdu luxusní věc. Tisíckrát lepší než brusinky a jako zavařená ke svíčkové nemá prostě konkurenci. Akorát že u nás je Klikva státem chráněná rostlina (rostoucí většinou na rašeliništích), která se nesmí trhat a sklízet. :)

0 0
možnosti

other_side

21. 8. 2012 11:05
Kde je dřín?

Nějak mi na seznamu chybí.

1 0
možnosti

Mautycka

23. 8. 2012 12:04
Re: Kde je dřín?

Přece zapomenutý!

2 0
možnosti