Diskuze

VIDEO: Podomácku vyrobený gril není žádná láce. Ale griluje skvěle

Nespokojenost s běžným komerčním grilem dovedla naši čtenářku k rozhodnutí, že si nechá vyrobit gril s kamennou deskou podle svých představ. Kvůli použití opravdu poctivého materiálu ji sice přišel na čtyři a půl tisíce, ale cokoliv se na něm udělá skvěle.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tohle není grilování ale opékání, a za uvedenou cenu bych vyrobil takové "grily" min.dva, chápu že nejdražší položka je asi ta mramorová deska.

0 0
možnosti

cnuk

17. 9. 2012 8:17
gril?

Je to sice pěkný ale gril v žádném případě, redakce a slečna by si měli zjistit co to gril vůbec je než sem hodí něco takového

0 0
možnosti

shneck23

10. 9. 2012 9:47
Za 4500 Kč?

Co na tom bylo proboha tak drahé??? 8-o To si ho nechala svařit v nějaké akreditované dílně a ten "kámen" musí být přefrézovaný mramorový náhrobek...To mi připomíná úsloví "Nechci slevu zadarmo":-P

0 0
možnosti

1888

10. 9. 2012 2:10
Nejvic se mi libil Pohlreich

jak griloval na svitivym čadivym plameni. To hned kazdej vidi jaka je to svetova trida.

0 0
možnosti

bezeeprezdivky

9. 9. 2012 20:43
tepelné čerpadlo za 80 000,- Kč svépomocí, má to smysl ?

To čerpadlo nemá smysl. Mohu odpovědně říct, že nejlepší a nejlevnější topení do bungalovu je, když vám kamarád doma svaří ze starého auta a mopedu s vrakoviště kvalitní zplyňovací kotel na dřevo. Ten si dáte do toho bungalovu, který vám postavili jiní kamarádi s materiálu, který si nahospodařili na jiných stavbách. Pokud si někdo myslí, že se moc nadře při výrobě dřeva nebo ho případně musí draze nakupovat, tak to není pravda. Stačí, když máte kamaráda s motorovou pilou, ten vám nadělá po nocích plno dřeva. Pokud se ptáte, proč po nocích, tak vaše otázka je oprávněná. No je to prostě proto, že je menší šance, že ho chytne majitel lesa. No a pak další kamarád traktorista vám to dřevo doveze domů. A pokud si myslíte, že topení dřevem není pohodlné, že budete muset chodit přikládat, tak to samozřejmě taky není pravda. ;-O

2 1
možnosti

bara.obava

9. 9. 2012 13:21
mela to

spinave jak prase..

1 0
možnosti

vypinač

9. 9. 2012 1:45
Gryl trochu spíš parodie

To nemá opravdu nic společného s grilem ,vypadá to jak ponk z dílny a né gril ,jinak ten kámen to musí bejt v celku né prefabrikát ,co se používá např. na náhrobky atd. u tohoto grilu o tom silně pochybuji ,jinak se do potravin mohou uvolňovat různorodé látky a nikdo neví co to může spůsobit ,za další musí bejt rošt aby odtékalo sádlo například drážkovaný kámen ve tvaru vlnovky atd. za další je celkem zbytečné vyrábět gril moc extra masivní stačí jednodušší konstrukce pevná např. z duralu atd. aby bylo možné gril uklidit.

0 0
možnosti

Josef II

8. 9. 2012 20:56
Trocha teorie nikoho nezabije !

Klasicke grilovani BBQ bylo vynalezeno a nejvice se rozsirilo na jihu USA. Prvni pristehovalci nemeli vnitrni kuchyne a navic meli spoustu hoveziho a tak se grilovalo. Ke grilovani patri 3 zakladni prisady !

1)  Kour ze dreva nebo dr.uhli . (jako pri uzeni)

2)  Teplo (zar)

3)  obcasny vysleh plamene .

 Tak jednoduche to je. Kolik vam toho doda plynovy gril, si muzete spocitat sami. Nejhorsi na tom je kour z odparujiciho se omastku nebo plamen z tehoz !

0 0
možnosti

l.g

8. 9. 2012 23:01
Re: Trocha teorie nikoho nezabije !

Zapomínáte na to nejpodstatnější. Grilování MUSÍ probíhat na roštu. To je jeho podstata - odvést všechny tekutiny a rozpuštěný tuk z masa odkapávající, aby se maso tepelně upravovalo "nasucho". Pokud použijete kámen, tato základní podmínka není splněna a nejedná se tedy o grilování.

 

To ostatní je podružné. Kouř ze dřeva se dá mimochodem imitovat i na plynovém grilu. Kouř s připalujícího se omastku není o nic škodlivější, než kouř při uzení a oproti uzení je ho naprosto zanedbatelné množství.

0 0
možnosti

tajny agent

8. 9. 2012 20:34
To je jak za komousu ...

kdy si lidi vyrabeli ruzne veci svepomoci ...

0 0
možnosti

Pajooos

9. 9. 2012 4:33
Re: To je jak za komousu ...

a ted se už musí všecho kupovat? Doma dělané- podřadné, kupované výborné? Božže bože

1 0
možnosti

Crimson King

8. 9. 2012 18:19
Během mého života

jsem vyzkoušel všechno možný, ale prostě nejlepší je krkovička na dřevěném uhlí. Jsem ročník 1956 a upozorňuji, že je to můj názor, který nikomu nevnucuji. A nejsem si jist, že na tom kameni je to zrovna "grilování". Něco podobného robíme v zimě doma - na el.kamenném raclettovači. Taky dobrý, ale není nad dřevěné uhlí. Ta letní atmosféra spojená s pivíčkem a slivovičkou . . . jajajaj . . .boha jeho, to je vždycky orgasmus.

3 0
možnosti

2kedar

10. 9. 2012 7:38
Re: Během mého života

;-DR^

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...