Diskuze
Biopotraviny jsou jen nepatrně zdravější než ty běžné, ukazuje studie
Děkujeme za pochopení.
GLove
Kdopak si to objednal?
Humbuk kolem bio je jiste nekdy prehnany, ale tohle zavani demagogii. Copak nekdo nekdy tvrdil, ze bio je automaticky bohatsi na vsechno? Jde o celkovy pristup... I spousta potravin, ktere nejsou oznacene bio muze byt kvalitnich, ookud se vyrabeji poctive.
Gwendolyn :)
Mozna nejsou zdravejsi, ale rozhodne chutnaji lepe,
coz plati zvlast v pripade americkych potravin.
nosded
dotaz
A co na to říká hnutí Duha a "ekologové " ze Šumavy. To by mě moc zajímalo. Ti mají vždycky pravdu
josefl
Jaký je rozdíl?
Jaký je rozdíl mezi biozemědělcem a normálním zemědělcem? Normální hnojí a stříká pole ve dne, bizemědělec jenom v noci. Celé slavné bio, eko a fare trade je jenom o vytahování peněz z kapsy.
liborbar
vzkaz od výrobce biolád na fotce
jsme výrobci biolád na úvodní fotce a s klidným svědomím můžu říct, že je to přírodní produkt a jaksi nechápu, proč fotku někdo použil k tomuto tupému blábolu.
Několik rozdílů:
- máme obsah ovocné složky 98%, nepoužíváme konzervanty, barvíva atd / konvenční džemy bývají nadstavené cukrem, fruktózou, barví se např. výtažky z brouků; ovoce si kupujeme přímo od českých ekologických sadařů a sami ho zpracováváme / u konvenčních džemů se nakupuje podle ceny a převážně hotové pyré v sudech - zákazník nemá šanci zjistit, jestli je ovoce z Číny, Argentiny apod.; na bio ovoce se nepoužívají klasické postřiky / krásné jablka ze supermarketu jich mají 15 - 25 za rok
atd atd atd - ať si každý vybere, co jí on a jeho rodina
Nakonec můžu napsat v duchu tohoto článku, že lidé jako pan Burza a jeho generace chytrolínů a žvanilů můžou za to, jak vypadá tato republika a v jakém stavu předají svět další generaci
radim36
Re: vzkaz od výrobce biolád na fotce
Já vám tu biovýrobu neberu.
Ale uvědomte si, že tlak médií , zblblých jedinců či propagandy všelijakých zelených živlů o tom, že biovýroba vyřeší vše, zemědělstvá, životní prostředí, zdravotnictví, lidský život a kdovíco ještě nutně vyvolává protitlak.
Biovýroba bude vždy výběrová výroba speciální kvality a s nízkým využitím výrobních prostředků pro ty, co neváhají za potraviny zaplatit více. Zatímco hlavní objem výroby bude vždy realizován klasicky a ekonomicky, s důrazem na intenzívní využívání výrobních prostředků při co nejnižší výrobní ceně.
Akorát že v současné době je marketingová značka BIO velice cenná a tak se na biovýrobách přiživuje spousta parazitů. A veřejně.Od biohrušek vystavovaných v biokoutku supermarketu a dovážených z Argentiny přes biopodnikatele, kteří se snaží scvrklé a naplesnivělé produkty, protože to buď neumí nebo je v okrajové oblasti pěstování, prodávat za podstatně vyšší cenu jako bioprodukty po přímo podvodníky.
radim36
za socíku byly bio i prací prášky do praček .
To byly právě ty nejsilnější, kterými se nesmělo prát v rukou, protože doslova ty ruce žraly.
Tehdy byly nejnovější objevy na tomto poli biologické enzymy, které dokázaly rozežírat a zkapalnit do vody bílkovinné nečistoty jako třeba zaschlé vajíčko, krev a jiné nečistoty vzniklé od potravin, ale třeba taky plíseň nebo stopy po trávě. A uměly to mnohem dokonaleji než prací chemikálie založené na chemickém principu. Takže ty slabé jemnější prací prášky byly tehdy chemické a ty silné prací prášky na zvlášť velké nečistoty byly bioprášky s těmi enzymy.
Ono to v oboru pracích prostředků víceméně vytrvalo i dodnes, akorát zmizelo dělítko mezi chemií a enzymy. V těch jemných pracích prášcích buď enzymy nejsou nebo jenom ty nejjemnější a v silných prášcích na hrubou špínu ty nejsilnější enzymy přestali používat kvůli alergiím a kvůli nepříznivým účinkům na ruce. I na prané látky.
lahab
To mi hlava nebere.
"Běžné ovoce
není méně zdravější pro lidský organismus než bio ovoce a zelenina,"
tvrdí Christiane Huxdorffová, která má v rámci Greenpeace na starosti
trvale udržitelné zemědělství.
Tak proč to teda cpete všem vrchem spodem? Ono je cestou k trvale udržitelnému zemědělství to, že budu pěstovat odrůdy s nižším výnosem a ještě háklivé na škůdce? To je vidět, že tihle ekoteroristi mají těma rostlinkama především pak prolezlé mozky.
TarasBulba
Poslední biohřebík do biorakve byly biocigarety
Předtím už i ty biochlasty jako biovíno a biopivo byly docela vydařené. S biorumem jsem se zatím nesetkal, ale to neznamená, že někde není. Kdo tohle všechno zaznamenal, ten už nemůže nikdy brát celý biohumbuk vážně.
truthspeaker
neplatí pro ČR
to paní vědkyně ještě neviděla třeba kuřecí maso v Tescu, to je teprve hardcore. Při pohledu do chladícího pultu mám co dělat, abych potlačil dávivý reflex.
jaq
Záleží, co srovnáváme
Předpokládám, že studovali americkou produkci. Kdyby vzali jako ne-bio vzorek levné hnusy z Polska, co tady konzumujeme my, tak by to srovnání asi dopadlo jinak.
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...