Diskuze

Biopotraviny jsou jen nepatrně zdravější než ty běžné, ukazuje studie

Biopotraviny v obsahují podle studie shodné množství vitaminů, bakterií i virů jako běžné. Mají v sobě ale o něco menší množství pesticidů. Studie však zdůraznila, že pesticidy se našly i v ekologicky pěstovaných plodinách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

GLove

17. 9. 2012 17:01
Kdopak si to objednal?

Humbuk kolem bio je jiste nekdy prehnany, ale tohle zavani demagogii. Copak nekdo nekdy tvrdil, ze bio je automaticky bohatsi na vsechno? Jde o celkovy pristup... I spousta potravin, ktere nejsou oznacene bio muze byt kvalitnich, ookud se vyrabeji poctive.

0 0
možnosti

Gwendolyn :)

8. 9. 2012 19:01
Mozna nejsou zdravejsi, ale rozhodne chutnaji lepe,

coz plati zvlast v pripade americkych potravin.

0 0
možnosti

nosded

8. 9. 2012 12:39
dotaz

A co na to říká hnutí Duha a "ekologové " ze Šumavy. To by mě moc zajímalo. Ti mají vždycky pravdu

0 0
možnosti

josefl

8. 9. 2012 0:42
Jaký je rozdíl?

Jaký je rozdíl mezi biozemědělcem a normálním zemědělcem? Normální hnojí a stříká pole ve dne, bizemědělec jenom v noci. Celé slavné bio, eko a fare trade je jenom o vytahování peněz z kapsy.

0 0
možnosti

liborbar

5. 9. 2012 20:57
vzkaz od výrobce biolád na fotce

jsme výrobci biolád na úvodní fotce a s klidným svědomím můžu říct, že je to přírodní produkt a jaksi nechápu, proč fotku někdo použil k tomuto tupému blábolu.

Několik rozdílů:

- máme obsah ovocné složky 98%, nepoužíváme konzervanty, barvíva atd / konvenční džemy bývají nadstavené cukrem, fruktózou, barví se např. výtažky z brouků; ovoce si kupujeme přímo od českých ekologických sadařů a sami ho zpracováváme / u konvenčních džemů se nakupuje podle ceny a převážně hotové pyré v sudech - zákazník nemá šanci zjistit, jestli je ovoce z Číny, Argentiny apod.; na bio ovoce se nepoužívají klasické postřiky / krásné jablka ze supermarketu jich mají 15 - 25 za rok

atd atd atd - ať si každý vybere, co jí on a jeho rodina

Nakonec můžu napsat v duchu tohoto článku, že lidé jako pan Burza a jeho generace chytrolínů a žvanilů můžou za to, jak vypadá tato republika a v jakém stavu předají svět další generaci

0 0
možnosti

radim36

5. 9. 2012 23:25
Re: vzkaz od výrobce biolád na fotce

Já vám tu biovýrobu neberu.

Ale uvědomte si, že tlak médií , zblblých jedinců či propagandy všelijakých zelených živlů o tom, že biovýroba vyřeší vše, zemědělstvá, životní prostředí, zdravotnictví, lidský život  a kdovíco ještě nutně vyvolává protitlak.

Biovýroba bude vždy výběrová výroba speciální kvality a s nízkým využitím výrobních prostředků pro ty, co neváhají za potraviny zaplatit více. Zatímco hlavní objem výroby bude vždy realizován klasicky a ekonomicky,  s důrazem na intenzívní využívání výrobních prostředků při co nejnižší výrobní ceně.

Akorát že v současné době je marketingová značka BIO velice cenná a tak se na biovýrobách přiživuje spousta parazitů.  A veřejně.Od biohrušek vystavovaných v biokoutku supermarketu a dovážených z Argentiny přes biopodnikatele, kteří se snaží scvrklé a naplesnivělé produkty, protože to buď neumí nebo je v okrajové oblasti pěstování, prodávat za podstatně vyšší cenu jako bioprodukty po přímo podvodníky.

1 0
možnosti

radim36

5. 9. 2012 19:06
za socíku byly bio i prací prášky do praček .

To byly právě ty nejsilnější, kterými se nesmělo prát v rukou, protože doslova ty ruce žraly. ;-D

Tehdy byly nejnovější objevy na tomto poli biologické enzymy, které dokázaly rozežírat a zkapalnit do vody bílkovinné nečistoty jako třeba zaschlé vajíčko, krev a jiné nečistoty vzniklé od potravin, ale třeba taky plíseň nebo stopy po trávě. A uměly to mnohem dokonaleji než prací chemikálie založené na chemickém principu. Takže ty slabé jemnější prací prášky byly tehdy chemické a ty silné prací prášky na zvlášť velké nečistoty byly bioprášky s těmi enzymy.

Ono to v oboru pracích prostředků víceméně vytrvalo i dodnes, akorát zmizelo dělítko mezi chemií a enzymy. V těch jemných pracích prášcích buď enzymy nejsou nebo jenom ty nejjemnější a v silných prášcích na hrubou špínu ty nejsilnější enzymy přestali používat kvůli alergiím a kvůli nepříznivým účinkům na ruce. I na prané látky.

0 0
možnosti

lahab

5. 9. 2012 16:58
To mi hlava nebere.

"Běžné ovoce

není méně zdravější pro lidský organismus než bio ovoce a zelenina,"

tvrdí Christiane Huxdorffová, která má v rámci Greenpeace na starosti

trvale udržitelné zemědělství.

Tak proč to teda cpete všem vrchem spodem?  Ono je cestou k trvale udržitelnému zemědělství to, že budu pěstovat odrůdy s nižším výnosem a ještě háklivé na škůdce? To je vidět, že tihle ekoteroristi mají těma rostlinkama především pak prolezlé mozky.

0 0
možnosti

TarasBulba

5. 9. 2012 15:04
Poslední biohřebík do biorakve byly biocigarety

Předtím už i ty biochlasty jako biovíno a biopivo byly docela vydařené. S biorumem jsem se zatím nesetkal, ale to neznamená, že někde není. Kdo tohle všechno zaznamenal, ten už nemůže nikdy brát celý biohumbuk vážně.

0 0
možnosti

truthspeaker

5. 9. 2012 13:20
neplatí pro ČR

to paní vědkyně ještě neviděla třeba kuřecí maso v Tescu, to je teprve hardcore. Při pohledu do chladícího pultu mám co dělat, abych potlačil dávivý reflex. 8-o

0 0
možnosti

jaq

5. 9. 2012 9:18
Záleží, co srovnáváme

Předpokládám, že studovali americkou produkci. Kdyby vzali jako ne-bio vzorek levné hnusy z Polska, co tady konzumujeme my, tak by to srovnání asi dopadlo jinak.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...