- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Humbuk kolem bio je jiste nekdy prehnany, ale tohle zavani demagogii. Copak nekdo nekdy tvrdil, ze bio je automaticky bohatsi na vsechno? Jde o celkovy pristup... I spousta potravin, ktere nejsou oznacene bio muze byt kvalitnich, ookud se vyrabeji poctive.
coz plati zvlast v pripade americkych potravin.
A co na to říká hnutí Duha a "ekologové " ze Šumavy. To by mě moc zajímalo. Ti mají vždycky pravdu
Jaký je rozdíl mezi biozemědělcem a normálním zemědělcem? Normální hnojí a stříká pole ve dne, bizemědělec jenom v noci. Celé slavné bio, eko a fare trade je jenom o vytahování peněz z kapsy.
jsme výrobci biolád na úvodní fotce a s klidným svědomím můžu říct, že je to přírodní produkt a jaksi nechápu, proč fotku někdo použil k tomuto tupému blábolu.
Několik rozdílů:
- máme obsah ovocné složky 98%, nepoužíváme konzervanty, barvíva atd / konvenční džemy bývají nadstavené cukrem, fruktózou, barví se např. výtažky z brouků; ovoce si kupujeme přímo od českých ekologických sadařů a sami ho zpracováváme / u konvenčních džemů se nakupuje podle ceny a převážně hotové pyré v sudech - zákazník nemá šanci zjistit, jestli je ovoce z Číny, Argentiny apod.; na bio ovoce se nepoužívají klasické postřiky / krásné jablka ze supermarketu jich mají 15 - 25 za rok
atd atd atd - ať si každý vybere, co jí on a jeho rodina
Nakonec můžu napsat v duchu tohoto článku, že lidé jako pan Burza a jeho generace chytrolínů a žvanilů můžou za to, jak vypadá tato republika a v jakém stavu předají svět další generaci
Já vám tu biovýrobu neberu.
Ale uvědomte si, že tlak médií , zblblých jedinců či propagandy všelijakých zelených živlů o tom, že biovýroba vyřeší vše, zemědělstvá, životní prostředí, zdravotnictví, lidský život a kdovíco ještě nutně vyvolává protitlak.
Biovýroba bude vždy výběrová výroba speciální kvality a s nízkým využitím výrobních prostředků pro ty, co neváhají za potraviny zaplatit více. Zatímco hlavní objem výroby bude vždy realizován klasicky a ekonomicky, s důrazem na intenzívní využívání výrobních prostředků při co nejnižší výrobní ceně.
Akorát že v současné době je marketingová značka BIO velice cenná a tak se na biovýrobách přiživuje spousta parazitů. A veřejně.Od biohrušek vystavovaných v biokoutku supermarketu a dovážených z Argentiny přes biopodnikatele, kteří se snaží scvrklé a naplesnivělé produkty, protože to buď neumí nebo je v okrajové oblasti pěstování, prodávat za podstatně vyšší cenu jako bioprodukty po přímo podvodníky.
To byly právě ty nejsilnější, kterými se nesmělo prát v rukou, protože doslova ty ruce žraly.
Tehdy byly nejnovější objevy na tomto poli biologické enzymy, které dokázaly rozežírat a zkapalnit do vody bílkovinné nečistoty jako třeba zaschlé vajíčko, krev a jiné nečistoty vzniklé od potravin, ale třeba taky plíseň nebo stopy po trávě. A uměly to mnohem dokonaleji než prací chemikálie založené na chemickém principu. Takže ty slabé jemnější prací prášky byly tehdy chemické a ty silné prací prášky na zvlášť velké nečistoty byly bioprášky s těmi enzymy.
Ono to v oboru pracích prostředků víceméně vytrvalo i dodnes, akorát zmizelo dělítko mezi chemií a enzymy. V těch jemných pracích prášcích buď enzymy nejsou nebo jenom ty nejjemnější a v silných prášcích na hrubou špínu ty nejsilnější enzymy přestali používat kvůli alergiím a kvůli nepříznivým účinkům na ruce. I na prané látky.
"Běžné ovoce
není méně zdravější pro lidský organismus než bio ovoce a zelenina,"
tvrdí Christiane Huxdorffová, která má v rámci Greenpeace na starosti
trvale udržitelné zemědělství.
Tak proč to teda cpete všem vrchem spodem? Ono je cestou k trvale udržitelnému zemědělství to, že budu pěstovat odrůdy s nižším výnosem a ještě háklivé na škůdce? To je vidět, že tihle ekoteroristi mají těma rostlinkama především pak prolezlé mozky.
Předtím už i ty biochlasty jako biovíno a biopivo byly docela vydařené. S biorumem jsem se zatím nesetkal, ale to neznamená, že někde není. Kdo tohle všechno zaznamenal, ten už nemůže nikdy brát celý biohumbuk vážně.
to paní vědkyně ještě neviděla třeba kuřecí maso v Tescu, to je teprve hardcore. Při pohledu do chladícího pultu mám co dělat, abych potlačil dávivý reflex.
Předpokládám, že studovali americkou produkci. Kdyby vzali jako ne-bio vzorek levné hnusy z Polska, co tady konzumujeme my, tak by to srovnání asi dopadlo jinak.