Diskuze

Živé jídlo plné energie a enzymů ozdravuje tělo. Sporák nepotřebujete

Po přechodu na syrovou stravu zhubl šéfkuchař restaurace Biogurmánia Jelica deset kilo a cítí se skvěle. Původně nabízeli hostům i maso, ale teď restauraci mění na čistě vitariánskou. Raw food aneb syrové stravě totiž propadli: nevaří ani nesmaží, všechno jídlo nechávají živé. Nehýbe nožičkami ani tykadly, neprochází žádnou tepelnou úpravou a je skutečně dobré.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jsme evolucne uzpusobeni tomu, abychoim jedli tepelne upravenou stravu. Oproti jinym primatum mame kratsi tluste strevo, mensi ustni dutinu a slabsi celist a zuby, diky tomu vetsi mozkovnu. travenim syrove stravy (treba treba toho syra z orisku a chleba z nakliceneho zrni, syrove maso, atd) telo spotrebuje vic energie, nez z toho jidla ziska, samozdrejme, ze pan zhubl 30 kg. Vyborna redukcni dieta. ale neda se takto zit a tvrdit, ze je to zdrave. syrove jidlo je obcas ok, ale pokud veskere svetove kultury pecou chleba (popripade varenou ryzi), tak to asi bude mit nejaky duvod. Nehlede na to, ze nasi prapredkove nemeli k disposici jidlo v biokvalite s vysokym obsahem zivin. kdyby nezacali tepelne upravovat, tak jsme porad lovci-sberaci.

4 3
možnosti

omlouvam se, ze pisu jako tatar ;)

0 0
možnosti

Když jsem si dal dneska tatarák,jsem taky vitarián?;-)

0 0
možnosti

Jste i nejste - přečtete si článek ;-) Vzhledem k tomu, že vita znamená živý, tak záleží co jste to vlastně jedl...

1 0
možnosti

J33a45n39a 37N34o11v86á

1. 11. 2012 21:02

Super :) Jedna vitarianska restaurace uz je v Brne, dalsi ted v Praze. Konecne si lidi uvedomi, kde je problem s tema vsema obezitama, virozama, rakovinama atd. Osobne jsem se pred rokem divila, ze tak proste nejde zit, tak jsem to zkusila, behem par tydnu konvertovala a te energie, co mam ted, to bych vam prala zazit. Normalne bych byla za tu dobu uz dvakrat na antibiotikach, ted se jen smeju vsem, co kolem me kaslaji a smrkaji :] Ti, co tu nejvic krici, jak je to spatne, jsou beztak nejvetsi masozrouti, co bez poradne klobasky nemuzou ani usnout. Taky na to brzo dojedou. Kazdopadne, kdo to nezazil, nepochopi. Uz nikdy nechci konvecni stravu, je to zabijak.

5 7
možnosti

Dle mého názoru je na vašem názoru nejzajímavější užití slova "konvertovala."

Představte si, že jím i vařenou stravu i maso a antibiotika jsem za posledních deset let měl pouze 1x preventivní indikací.

Chápu, že vám změna prospěla, ale ne každý žije tak nezdravě, jak jste asi dříve žila vy.;-)

3 1
možnosti

Kazeasch

1. 11. 2012 15:32

V anketě chybí možnost: "Raw food vypadá lákavě, s chutí bych ho vyzkoušel, protože mi připadá jako zajímavé zpestření jídelníčku ale opravdu nevěřím tomu že se na výhradně syrové stravě dá normálně fungovat."

18 2
možnosti

Pokud si to clovek nevyzkousi, tak to nemuze hodnotit. Jsem rad, ze si to jiz brzo muze kazdy zkusit. To, ze nevarena strava muze byt chutna a da se pripravit i z toho co roste kolem nas me inspirovala Vlasta Hlinkova. Pokud mate zajem prijit ochutnat zivou stravu a zjistit, jak se da jist zdrave a sobestacne, tak muzete prijit 7.11. v 18 hod na prednasku Vlasty Hlinkove, ktera bude v Praze 7.11. od 18 hod v Creative Gate http://www.akademiesobestacnosti.cz

1 0
možnosti

D62a36n50y 24S54c92o24t24t

5. 4. 2013 14:01

jsem zvědav jak to bude v té Praze vypadat, až milion lidí prozře a začne trhat to co kolem v té betonové džungli roste protože jim v marketech nenabídnou nic živého :-)

0 0
možnosti

Sušení rajčat na sluníčku a příprava pesta za studena, to je skutečně objevné:-P. Mě se při čtení článku vybavil jeden díl Sexu ve městě, kdy ženský chodily do vitariánské restaurace jenomu kvůli sexy číšníkovi;-D

4 0
možnosti

elissa

1. 11. 2012 13:45

Já nevím. Syrové jídlo je zase hůř stravitelné. Asi je nejlepší to kombinovat, ode všeho trochu.

2 2
možnosti

Typický Čecháček :D (ve stylu večer kocovina - ráno růžová pilulka, dneska zabíjačka - zítra ozdravná bylinná kůra, atd...)

2 2
možnosti

Chozé7979

1. 11. 2012 12:19

Jíst se má všechno. Občas proč by ne, ale šest týdnů odležený vysoký roštěnec 3 cm vysoký osmahlý do křupava na každé straně 4 minutky na medium to nenahradí. a žijeme jenom jednou, bohužel.

8 2
možnosti

czechfag

1. 11. 2012 11:47

je to smutne ze je zhubnuti vzdy uspech. Rv

3 4
možnosti

kabalenka

1. 11. 2012 10:55

No a na konci článku se dozvíte, že když náhodou zahřešíte, tak to všechno zdravé, co jste pro tělo dělali se rozhodí a musíte začít znovu. Trochu jako sekta?

5 5
možnosti

Toranoko

1. 11. 2012 12:50

to nesmite vsemu verit. Ja to zkousela a hodne mi to vyhovuje, vic nez ruzne makrobiotiky, opravdu daleko lip citim, co telo potrebuje. Ale jsou lide, kteri se stravuji treba 90% na 10% (varene, hlavne ryze, prilohy..) a rikaji, ze je to dalekko lepsi. Taky to ted nedodrzuju, kazdopadne to ale citim jako svou postupnou cestu. Nejdulezitejsi je nebyt fanatikem, ostatnim tolerovat co jejich jest a sam v sobe si to poresit - a hlavne si uvedomovat, ze se vse neustale meni.

8 1
možnosti