Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Vynikajícího salátu Coleslaw připravíte za babku plnou mísu

Zelí, mrkev, cibule a celer jsou základem zelného salátu coleslaw, který je tak osvěžující, že si vybojoval ve fast foodech pevné místo vedle hamburgerů a hranolků. I díky tomu je šancí, jak dostat do dětí vitaminy přirozenou cestou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M26i56c90h97a17l 67M92i91l14l12e56r 9906822289492

jeste jsme nedoresili Coleslaw po cesku?

;-D

0/0
4.11.2012 2:28

J90a87n 41K73o68m20á64r62e96k 5915148529173

já bych to tolik nedochucoval a hned to odnes králíkům ;-D;-D;-D

+2/0
3.11.2012 12:28

J83i27n29d35ř38i30c96h 93B17e12l46l47i36n87g 9887875196964

Zelný salát je lahodný už sám od sebe už v té nejjednodušší podobě: jemně nakrouhat, posolit a po chvíli přidat olej, promíchat (třepat netřeba). Kdo chce může přidávat cokoli, co mu připadne vhodné, ale už tahle jednoduchost je dokonalá.

0/−3
1.11.2012 11:58

K10a41r31e96l 24H14a85n62o42u15s90e37k 6116257626501

naprosto nej je, co nám dává kuchař na Jadranu jako předkrm - jemně nakrouhané bílé mladé zelí, pokapat olivovým olejem, trochu balzamica, promíchat a mám se jako žádný králík na světě

0/0
6.11.2012 12:56

John Xavier

Proc majoneza

Se smetanou (klasická i kysaná) je to mnohem lepší.

0/−2
30.10.2012 15:38

Supersocka

A tohleto někdo může taky žr.... jíst?

+2/−4
29.10.2012 9:04

K84a30r83e37l 65H54a97n52o96u80s39e36k 6316837756731

já jíst, vy ...

0/0
6.11.2012 12:57

janzlatousty4

A co tam proboha dělá Celer?

Mápan kuchař v intimní oblasti nějaký nedostatek?

+4/−1
25.10.2012 20:43

Absalom

Re: A co tam proboha dělá Celer?

celer je z toho vseho nejzdravejsi!!

+4/0
26.10.2012 21:35

Supersocka

Re: A co tam proboha dělá Celer?

Existuje snad jen dvoje konzumovatelné využití celeru, bramborový salát a svíčková. Možná ještě na chlebíčky, kde je ho nutno přerazit tatarkou a paprikou.

+2/−1
29.10.2012 8:31

Chanuka

Re: A co tam proboha dělá Celer?

Já znám několik druhů salátů ze syrového celeru, který nade všechno miluju a kdybych nebyla líná ho strouhat, měla bych ty saláty  klidně každý den.R^

+4/0
29.10.2012 13:54

J19a81n17a 51B74a61t30e14l30k51o66v63á 9870259738452

Na to se mi osvědčil mixér (mám nástavec na tyčový mixér - taková mistička s nožíkem) - když se to chvíli podrží, je to jako nastrouhané.. taky mi může ze struhadla ruka upadnout..  :-)

0/0
5.11.2012 22:51

1000101111011011

Re: A co tam proboha dělá Celer?

Hmm. Existence mirepoix (mimo jiné) vám samozřejmě zůstala utajena, jak jinak: "Svatá trojice jako kulinářský termín označuje ve svém původním významu specificky krájenou cibuli, papriku a celer, smíchané v hrubém poměru 1:2:3 a používané jako základ pro vaření v kuchyni Akadie a kreolské Louisiany. Příprava klasických akadijských/kreolských jídel jako étouffée, gumbo a jambalaya vždy začíná ze základu této svaté trojice. Podobná kombinace zeleniny je známá jako "mirepoix" ve francouzské kuchyni, "refogado" v portugalštině, "soffritto" v italštině a "sofrito" ve španělštině."

.

Nevadí. Salát Waldorf? Opět citace z Wikipedie: "Waldorfský salát obsahuje na proužky nakrájená jablka, na kostičky nakrájený celer, vlašské ořechy, hroznové víno a nakonec majonézu nebo dressing na majonézovém základě." Zkuste někdy, co se dá udělat s celerem (tím v českém slova smyslu) poté, co jej zkaramelizujete, socko.

.

A co takhle nakládaný nastrouhaný celer? Také neznáte? Vaše chyba.

+3/0
29.10.2012 20:30

K32a73r46e14l 67H35a68n44o86u32s54e27k 6336567356211

takové francouzské i italské recepty se také mnohdy bez celerů neobejdou

0/0
6.11.2012 12:58

pavouk

Re: A co tam proboha dělá Celer?

Vy nemáte rád celer? Já ho jím jen tak za syrova. Mám ho raději, než třeba mrkev

+1/0
31.10.2012 14:00

K31a25r63e91l 43H54a98n19o67u63s33e44k 6126407876181

spíš bych řekl, že právě proto žádný nedostatek v této oblasti nemá....

0/0
6.11.2012 12:57

certik_bertik

proč

se zbytečně vymýšlí nějaké novoty, přitom stačí využít strašně jednoduchý, ale efektní recept na pikantní italský středomořský salát s mořskými plody, budeme potřebovat: 250 g čerstvé krevety a jednu chobotnici, 6 vajec, pepř, sůl, balzamikový ocet,olivový olej, hrubou mouku bílé víno a cca 400 g římského salátu. Oddělíme žloutky od bílků a do bílků dáme nadrcených cca 40 kuliček černého pepře, vyšleháme na sníh, poté dáme do směsi žloutky a cca 50 ml panenského olivového oleje a 2 dcl bílého vína a zakápneme lžící octa, směs promícháme, připravíme si marinádu, vezmeme cca 250 ml olivového oleje, 3 dcl bílého vína, 4 lžičky balzamikového octa, sůl a trochu pepře, nakrájíme chobotnici a oloupeme krevety a necháme přes noc marinovat, poté směs vyndáme a dáme do udírny, kde necháme cca 5 hodin udit. Poté vyndáme a zamícháme do předchozí směsi, tu je nutno si připravit načas tedy, necháme odstát zhruba 15 minut, prezentujeme na talíř a zasypeme salátem polníčkem, úspěch zaručen

0/−2
25.10.2012 19:06

captain cook

Re: proč

urcite prima salat, co ale ma co delat s recepty na Coleslaw?

+1/0
26.10.2012 2:33

shr3k

Re: proč

To je fakt, se zelím to už moc společného nemá.

+2/0
26.10.2012 9:36

Antonin, topič

Re: proč

Admirále, čertík je osoba, která obhajuje blafy v českých hospodách, protože "kvalitní jídlo by dělnému lidu nechutnalo." Pak vymyslí nějakou kravinu, jako posledně kapr se zelím a knedlíkem, a čeká, kdo se na ni chytne.

+2/0
26.10.2012 10:54

certik_bertik

Re: proč

Tohle je vynikající recept a za se středomořským nádechem

0/0
26.10.2012 16:52

Antonin, topič

Re: proč

No jistě, a teď se můžeš vrátit ke svýmu smažáku s hranolkama. Papa.

0/0
29.10.2012 12:43

K65a64r90e97l 19H39a69n51o55u48s16e87k 6396747866961

proč? dnes se  chlapec poněkud "rozudil"

0/0
6.11.2012 12:59

pavouk

Re: proč

Kde tady v čechách seženete čerstvé krevety? ;-D

0/0
31.10.2012 14:03

certik_bertik

Re: proč

takovýchle potvor všude leze a kdyžtak použijete žížaly

0/0
31.10.2012 15:22

pavouk

Re: proč

A když nemáte žížaly, tak tam dáte švába. Když nemáte ani švába, tak tam nedáte nic. To už jsem někde slyšel ;-D

+1/0
31.10.2012 15:24

certik_bertik

Re: proč

leckdo to žere

0/0
31.10.2012 16:34

certik_bertik

Re: proč

R^

0/0
31.10.2012 20:31

Dr.Onufrakova

Rajčinová polievka je zadarmo v každom bufete

kde je dávajú kečup a horúcu vodu, špeciálne v McDonalde. Už ste nestihli cestovať stopom, mladí.

0/0
24.10.2012 16:14

Jana11

Re: Rajčinová polievka je zadarmo v každom bufete

Kečup v MCD zadarmo??

+1/0
29.10.2012 14:41

bechernik

Re: Rajčinová polievka je zadarmo v každom bufete

na západ od hranic všude... ve španělsku mi dokonce, když jsem chtěl kečup, automaticky dávali zadarmo rovou tři... inu, jiná země, jiný mrav...Rv

+2/0
31.10.2012 13:21

K94a41r51e66l 10H19a53n88o28u47s93e98k 6706457986841

v MCD mrav? snad jedině na Východě, tam jsem do něj jednou zašel.... myslím Varšavu, Ukrajinu apod

0/0
6.11.2012 13:01

shr3k

Není nad zelný salát po balkánsku

1 hlávka zelí, sůl, pepř, 1/2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, trochu nasekaného česneku, všechno.

0/0
24.10.2012 12:41

LaFemmeSpeedy

Re: Není nad zelný salát po balkánsku

jo a pak na rande ne? :-P

0/0
25.10.2012 10:09

shr3k

Re: Není nad zelný salát po balkánsku

Jo, pak klidně můžeme oba dva vyrazit na rendez-vous. ;-)

0/0
26.10.2012 9:35

Nakrathko ostrihany

Nasypat takovou kočkopsí směs

do hromady majonézy mně přijde odporné a cpát s tím děti trestuhodné...

0/0
24.10.2012 7:59

Antonin, topič

Re: Nasypat takovou kočkopsí směs

Majoneza není nic škodlivého, zejména domácí, je-li konzumována střídmě. Použijete oliváč (rafinovaný), i ten je docela zdravý, domácí žloutky (které můžete pro klid duše pasterovat, návodů je spousta) a je tam toho trocha. Někdo říká, že pasterací se znehodnotí lecitin, ale to by zase pak nešlo ušlehat, ta majoneza.

No a nebo si koupíte komerční.

+1/0
24.10.2012 9:09

švarný kapitán pazneht

Re: Nasypat takovou kočkopsí směs

komerční majonéza to je něco jako komerční banka? 8-o

0/0
24.10.2012 9:19

Antonin, topič

Re: Nasypat takovou kočkopsí směs

Komerční majonéza jako majonéza určená pro prodej. Která například nesmí být z čerstvých vajec (nepasterovaných).

0/0
24.10.2012 12:44

negrositos

Re: Nasypat takovou kočkopsí směs

stačí se podívat na množství tuku!!!

0/0
29.10.2012 9:37

Antonin, topič

Re: Nasypat takovou kočkopsí směs

Na to se dívat nemusíte, pokud toho nežerete sklínku denně.

+3/0
29.10.2012 9:51

really?

Milion receptu, milion napadu ...

Milion lidi = milion ruznych chuti, takze tady se vazeni nikdy vsichni neshodneme, protoze kazdej jsme z uplne jinaciho testa! V

+1/0
23.10.2012 18:38

michal II

Pro me dobry

Nemam s tim problem a myslim, ze to muze byt docela chutne i s tim celerem. Jeste bych tam pridal trochu zakysany smetany. Jediny co bych tomu vytknul je to, ze to zeli nepomackal. To je zaklad kazdeho zelneho salatu. Pro ty zastance "pravych" coleslawu z mekace, kfc a jimych americkych humusi si vsemnete, ze tam nepridaval zadny ecka.

+2/0
23.10.2012 17:34

really?

AMERICAN COLESLAW

6 tbsp sour cream, 6 tbsp mayonnaise, 3 tbsp cider vinegar, 2 1/4 tsp dry mustard

3 tbsp granulated sugar, 1 1/2 tsp celery seeds, 1 1/2 tsp Tabasc sauce,

salt, fresh ground black pepper, 5 cups shredded green cabbage, 1 cup grated or shredded carrots

0/−1
23.10.2012 17:18

michal II

Re: AMERICAN COLESLAW

No googlovat umis, ale cos tim chtel rict?

+8/0
23.10.2012 17:25

really?

Re: AMERICAN COLESLAW

tohle je super recept primo od CIA (Culinary Institute of America) R^R^R^

0/−1
23.10.2012 17:58

really?

Re: AMERICAN COLESLAW

Ale stejne se ve vetsine velikych kuchyni v USA pouziva hotovy coleslaw dressing, ze Sysco, je velmi levny a maji jich na vyber hned nekolik druhu (asi 6-7... od Classic az po Imperial. My jsme v praci objednavali od Sysco.

0/−1
23.10.2012 18:08

really?

Re: AMERICAN COLESLAW

ale co jsi tim chtel rict ty Michal II???

0/−1
23.10.2012 18:10

síma25

Re: AMERICAN COLESLAW

To je přece naše slavná američanka, máte kliku, že jste ještě neměl tu čest. Zdobí všechny diskuze o jídle neskutečnýma hemzama;-D Třeba posledně se v diskuzi o buchtách předváděla, že už zapomněla, jak se česky řekne "bacon". Pravidelně z ní chčiju magi v kostkách;-D

+2/0
24.10.2012 16:27

paintitblack

Koleslav

Tohle neni coleslaw, ale koleslav... Do salatu coleslaw patri akorat zeli, mrkev, sul a majonéza. Nechapu, proc u nas do jasnejch a davno vyladenejch receptu musime pokazdy pridavat spoustu dalsich prisad a dochucovadel. Proc musime "kutit" i v kuchyni :-/[>-]? Jinak celerova pomazanka, kde se nahradi zeli bulvovym celerem a cele se to strouha (narozdil od salatu coleslaw) najemno je taky pecka - v tomhle podzimnim hnusu doporučuju R^

+3/0
23.10.2012 10:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.