Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův návod, jak získat kuřecí prsa za 40 korun

Když platí hospoda DPH, musí nějakou přidanou hodnotu vůbec vytvořit, aby tu daň měla z čeho odvádět, vysvětluje Zdeněk Pohlreich hospodskému z Mostu, který o vaření neví vůbec nic. Logicky nemůže vydělat, když koupí kuřecí prsa za 130 korun za kilo a kuchař je jednou otočí na pánvi a chce za to výplatu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R19a81d36e57k 43M53u17ž24í37k 8583973333815

Tenhle pořad je plýtvání Polreichovým talentem. Je to přehrabování žumpy a produkce mu ještě vybírá otřesný případy.

Líbilo se mi jeho Grilování. Umí hezky přednášet, evidentně ho to baví a žije v realitě. Nepředhazuje lidem recepty jako Babica, který vaří z deseti přísad a ještě jich 5 zamění nebo nepoužije!

+16/−1
6.11.2012 14:45

S20o17b46ě18s60l92a57v 14O35s64o47l77s76o57b24ě 5193102839184

Kdyby ho to nebavilo, tak to nedělá.

+1/0
6.11.2012 14:53

R28a14d64i52m 26P63o79l90á78š49e32k 9956743409299

za jedno natáčení dostane, odhaduji takových 20 - 30 tisíc a to tam jen pobíhá a háže rozumy, jídlo udělá tak jedno, dvě. Kdyby vařil u sebe, musel by těch jídel udělat za den třeba padesát. A o zisk ze své hospoy stejně nepřijde, protože když tam není, bude tam vařit jeho vycepovaný zástupce.

Tak coby netočil, když mu za to televize platí.

+2/−8
6.11.2012 16:36

J74o83s92e28f 94J65a32n83o53u44š57e80k 5843384978244

Tuhle novou řadu si produkuje a platí sám, ne?

0/0
6.11.2012 16:38

R52a49d79i28m 27P66o90l82á37š68e24k 9186813389889

Když si ji produkuje sám, tak určitě mu Prima platí ještě o to víc za hotový pořad.

Podstata je v tom, že díky, tomu, že to je celebrita a že to umí,  takže pořad je žádaný a televize na reklamě v něm pořádně vydělá , tak i Polreich si přijde na svoje peníze. Nemusí se přitom od 8 ráno do 6 večer točit kolem sporáku, může za stejné nebo větší peníze blbnout u toho natáčení.

Takže proč by v tom nepokračoval? Dokud se lidi na to budou koukat a dokud tak Prima bude mít z toho pořadu příjmy z reklamy......

+1/−2
6.11.2012 18:03

D16a57n11i73e30l89a 15E27r84n44e59s29t93o45v77á 7501925639958

Osobně nevím, v kolika restauracích jste dělal, ale Pohlreich by nevařil, ani kdyby nenatáčel. On už řídí a kontroluje. Z vašeho příspěvku cítím takovou tu čecháčkovskou nenávist, bože! On tím pořadem dost vzdělává, ukazuje lidem jak se to nemá a naopak může. Není to pořad o vaření, ale o stavu hospod českých na počátku 21. století (tristní pohled). Dělá to, dělá to dobře, lidi to baví, proto koukají, tak proč by to Boha jeho měl dělat zdarma?!?!

+7/−1
6.11.2012 21:42

J81a26n 56V22o62t83a10v64a 3594800577509

Ale madam, jak jste na to přišla, že nevaří? Například vařil na firemní party u manželky v práci. A šlo mu to prý velmi dobře. Pochopitelně, když se stará o dvě restaurace a má další aktivity, tak nemůže být vždycky všude, to dá rozum.

0/0
15.5.2013 15:34

S54o64b38ě10s78l21a18v 17O19s35o64l45s67o96b71ě 5543142869754

Jak víte kolik toho uvaří? Ta hodina v televizi je jen sestřih z týdenní práce.

0/0
6.11.2012 16:55

R59a21d98i22m 42P92o94l26á72š64e40k 9336683449889

To přirozeně nevím, ale proč by mimo kameru za ty kuchaře vařil?

0/0
6.11.2012 18:04

S94o90b93ě65s66l42a84v 54O70s27o79l87s25o89b38ě 5953772839314

http://play.iprima.cz/iprima/293166/all

Třeba v tomhle videu říká, že včera si ukázali asi šest jídel.

+1/0
6.11.2012 19:18

R46a50d42i32m 44P14o61l47á52š76e84k 9656303559729

Není to první případ talentovaného kuchaře, který místo vaření si začal vydělávat natáčením o vaření.

0/0
6.11.2012 18:06

L15a77d88i47s54l89a14v50a 81S41t54r77n14a87d76o86v55a 3128324921562

Zaujalo mne, jak mladá kuchařka, počítám že chvíli po vyučení (vyučená byla , říkala to)neumí zhola nic , neumí ani to co umí  běžná hospodyně doma. Bože, to je odborník v oboru ? Holky, servírky se chovají přezíravě , nepříjemně..mladé 20tileté holky ,které by měly mít  elán do života , úsměv na tváři a chut dělat.Co budou dělat až budou muset opravdu makat se šéfem co je ras a nebo na ně bude sprostý .....běžná věc dneska. Růženka , to je postava, už jen ta představa, že mi sahá na jídlo  je mi nepříjemná. Neupravená , zřejmě pod vlivem alkoholu , ..brrrr.

Pan Majitel , nechápu jak s takovou povahou něco vydělal a konec o ho... vůbec nekomentuji, to bylo fakt na změnu lékaře či léků.Zas tak free a úplně blbí v téhle republice nejsme

+4/0
6.11.2012 9:39

J72o56s89e14f 29J89a17n69o14u96š33e24k 5203224498584

3 roky to nedělala a byla v práci první den, to tam padlo.

+5/0
6.11.2012 11:25

L33a92d26i94s68l10a76v66a 10S73t69r64n31a81d43o36v98a 3108574871842

ale vyučená byla...jaká je tedy ta kvalita vyučení v tomto oboru se ptám ?

0/0
6.11.2012 12:43

J27o63s82e44f 45J84a17n39o67u91š47e28k 5623614858364

Za sebe mohu říct, že vynikající, ale to už je 12 let. A 3 roky jsou hodně dlouhá doba + nervozita nejen z prvního dne, ale i natáčení. Je spousta jinejch dílů a kuchařů na který by to sedělo, ale tahle holka si to nezaslouží.

+2/0
6.11.2012 15:09

R34a55d94e89k 89M39u58ž34í85k 8863703693345

Pan majitel vydělal peníze na automatech, takže byl úplně ukázkovej nemakačenko. Servírky jsou verbež už sama o sobě, každý kdo dělá v oboru vám potvrdí, že pokud je denně "nemlátíte" a nedržíte pod krkem, tak vás okrádají kde se dá!

+3/0
6.11.2012 14:41

D23a61n34i64e40l68a 20E81r59n83e92s47t98o17v36á 7511125689958

Víte, co je ještě dnes součástí skript pro obor kuchař/číšník? Reklamy na výrobky Vitana a doporučení používat umělé dochucovací prostředky tekuté i pevné. Nekecám! Uvařte maso, kydněte na to masox, vrzněte kupovaný knedlík a podávejte.

+1/0
6.11.2012 21:46

J16a12r53o15m67í97r 54V68o39m95á56č74k24a 7822265152663

Majitel bude nějakej magor. A korunu tomu dal když po koncové rozlučce ještě dolezl za Pohlreichem aby mu posvětil tu novou hospodu U ho.na ;-D...nejspíš nějaký úchyl (nejen do exkrementů)

+12/0
5.11.2012 23:36

J81a87k93u51b 14S76e49m61e57r90á81d 2137166311261

ráno budeme podávat neco řidšího.... ;-D málem sem spadl ze sedačky

+7/0
6.11.2012 7:39

T90o63m66á79š 18B92o36r19e70k 2383231347846

i já, myslím že Polraich měl co dělat aby se udržel - vyměňte prášky nebo rovnou doktora ;-D;-D

+10/0
6.11.2012 8:30

M68a20r30t92i50n 53J63i18z27d91n39ý 3615901571756

Růženka rulezzz ... ta prohibice, ta nám dává ;-D

+7/0
5.11.2012 23:17

O25s51k61a17r 79K65o20v56a12ř17í21k 8400713265640

Ten personál je na facku.Ty holky se s majitelem baví jak s totálním imbecilem.Naprostá ignorance a výsměch.A on se k nim neustále chová jak nejlepší kamarád.

+5/−2
5.11.2012 22:31

J37a78r90o80s51l36a97v 40B58r52ü23m98m98e33r 7154883596

Nebyl jako kamarád, byl jako dement, do očí jim nic normálně neřekně, ale šmírue je kamerou. Podle názoru mé (skoro)tchyně s nimi asi spal.

+6/0
5.11.2012 23:13

S27o20b67ě18s31l43a68v 73O21s18o23l80s20o80b47ě 5523892229474

To je taky to jediné, na co se zdály být dobré.

+5/0
5.11.2012 23:20

J80a49r31o77s83l91a19v 92B79r66ü85m51m22e57r 7934293146

To je pravda, ale to je také o majiteli, umět si je vycepovat, problém je, že on prostě neumí být šéf, nemá přirozenou autoritu, charisma, nic. Takového jsme potkal na vojně, kapitán, celou dobu byl s námi po kamrádsku, najednou mu po roce přeskočilo a začal "gumovat"? Poslali jsme jej někam. Normální velitele, kteří měli stejný vojenský kurz celou dobu jsme brali, to bylo OK.

+2/0
5.11.2012 23:30

S17o43b92ě20s26l68a42v 23O26s30o77l15s70o19b85ě 5843332489384

No tak když jim v mozku nedocvakne ani to, že když se budou pěkně usmívat a budou příjemné, dostanou potom větší dýško, respektive, když budou protivné, tak do té hospody nikdo nepůjde a ony budou na pracáku v kraji kde je 20%ní nezaměstnanost, tak těžko s takovým materiálem pracovat. Ovšem majitel je taky kapitola sama o sobě, to je pravda.

+2/0
5.11.2012 23:59

J48a35k75u98b 37S62e12m87e69r94á64d 2857896761391

a to nemáte svůj názor? :-)

0/0
6.11.2012 7:42

M19a95r12t31i21n 16Z18u60b62a23t14ý 5326703793103

Nějaký mezery v matematice Zš asi. I kdyby celý kuře koupil za 40kč/1kg. Tak sice něco ušetří, ale přesto budou prsa vycházet stále cca za 120kč/1Kg, stehna 100kč/1Kg a tak dále až ke skeletu za třeba 10kč/1Kg. Nikdy nebudou za 40kč/1Kg. Kdo tvrdí něco jinýho by se měl stydět. :-P

+4/−3
5.11.2012 21:35

J27a73r28o54s92l38a17v 16B40r18ü38m98m47e57r 7394403116

Když zaplatím za 1 kg 40Kč, tak to mám za 40. Takhle u nás funguje i řezník, kupuje půlky, sám bourá a nedává takové rozdíly mezi jednotlivými kusy masa, jako jinde,  alidi skoupí vše.

+1/0
5.11.2012 23:16

I74v60a22n 83N63o21v41á30k 4860719617949

A kdyz chcete deset kilo prsou a vyvaru uz mate dost a stehna nikdo nezere, tak sice zaplatite za 30 kilo kurat a zbytek vyhodite ale jinak vam cisla vychazej.

+1/−1
6.11.2012 1:58

J14a90r31o86s51l31a46v 41B95r48ü31m13m65e93r 7914223686

Ano, ale to je velice teoretické a v praxi u dobrého kuchaře nemožné. Samozřejmě, když z nějakého záhadného důvodu bude potřeba jen 10 kg prsíček, tak se koupí rovnou ta.

0/0
6.11.2012 12:38

I60v30a32n 22N38o70v57á95k 4450159417979

Ale to víte že možné. Víte co je v hospodách jedno z nejpopulárnějších jídel ... prsa z broskví (ženský se po tom můžou utlouct). A víte co si lidé dávají minimálně ? Stehna neboli to co se k obědu jí rukou.  Už chápete ten nepoměr?

0/−2
6.11.2012 23:35

J66a31r75o22s11l48a85v 50B57r25ü20m97m44e62r 7534573566

Tak nevím, prso s broskví jsem naštěstí už slouho neviděl, holky si dávají prsa v salátech apod. Naopak, většina lidí co znám se může utlouct po pečeném stehně. A v restauracích to mizí jako první z menu. Ono se stehno, pokud se udělá dobře, opravdu rukou jíst nemusí, to až 1/4 kuřete apod. Také, vzhledem k narvanosti McDonaldů a KFC, je vidět, že lidem moc nevadí jíst rukama.

0/0
7.11.2012 10:36

J89u71r98a72j 69Ž66á49k 5489664424431

co to melete?? stydět by jste se měl Vy...

0/0
6.11.2012 12:35

V34á51c45l89a48v 73P74o71u19s11t26k17a 3510641522

A jak se vykosťuje takové kuře, když děláte cca 100 meníček za 2 hodiny?

+2/−8
5.11.2012 20:47

J49a32r87o59s83l23a10v 16B73r16ü68m37m10e80r 7374553686

Taky se 100 meníček nedělá 2 hodiny, ale dělají se přípravy dopředu, že. 20 Kuřat máte rozčtvrcené za necelou hodinku, vykoštění trvá déle, ale dělá se to dopředu, že.

+5/0
5.11.2012 23:11

P14a61v98e21l 35O71s34t68a89š44o56v 1393813290449

S dostatkem tréninku se dá to kuře i vykostit hodně rychle

http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM

+2/0
5.11.2012 23:59

S29o29b43ě60s88l81a29v 42O28s76o39l31s20o72b92ě 5443622429224

Nožem, jako všude jinde.

+5/0
5.11.2012 23:21

K55a52r52e27l 77H96a28n68o49u66s70e33k 6536707486181

nůž sám nevykostí, musíte s ním trochu hýbat.... a když to neumíte, máte kuře a prsty.....

0/0
6.11.2012 19:39

J66i29ř47i72n49a 71M42a31n81d14á61t61o75v55á 9807238270365

Kupuji živé kuře za 24,- Kč/kg , kuře má tak 2,5 kg živé váhy + 8,- za zabití a oškubání za kus .... doma vykuchukám a naporcuji. Maso je nesrovnatelné s "marketovým" a za ty 3-4 min. kuchání a 3-4 min. porcování to stojí za to. Jedno odpoledne v tahu, ale kvalitní maso na 6 týdnů v mrazáku ;-)

+3/−1
5.11.2012 20:03

R76o90b11e51r46t 42M29o41t62k71a 4936337679815

Bohužel mi z většího města maximálně nakoupíme kuře za 45,- kč/kg v supermárketu.

0/−1
5.11.2012 22:13

J12a16r72o95s89l92a49v 22B30r70ü23m26m45e51r 7224683526

Kupujeme luxusní kuřata na farmářském trhu, za 70-75/kg, což je tak max o 10-15 více neý u nás v obchodech. A vyoplatí se to hodně.

+1/0
5.11.2012 23:32

P52a96t75r79i47k 65S29v86o27b40o85d10a 3489971236315

lepší než koupené zmrazené, ale pořád platí, co zmrazíš, to už není ono... čím déle to leží, tím hůř. A měsíc je dost.....

0/0
6.11.2012 17:09

J58i55ř13í 59Š90v30e77h24l56a 1304874352116

Nováků je v ČR opravdu dost, je to vidět i na téhle diskuzi. Ale k věci: má pravdu předceda:)

+1/−2
5.11.2012 14:55

J89a17n 72N19o28v96o56t87n44ý 1454851842773

Dík za info

0/0
5.11.2012 19:43

J58i16ř49i72n32a 56M90a66n88d48á62t76o31v73á 9817298580585

Na speciálních tředních schůzkách pro 9. třídu ZŠ, ohledně volby studia nám bylo důrazně řečeno, aby rodiče nedávali děti na obor kuchař - číšník, že jde o obor prakticky na nic. A co se týká zpracování kuřete, snad každá praktická ženská si umí spočítat, že se ji vyplatí celé kuře si sama zpracovat nebo dokonce i při vyskladňování na farmách koupit. Ovšem ... pokud doma vaří a není úplně líná.

+7/−8
5.11.2012 13:40

P39a28v95e20l 66O76b80d51r51ž35á86l22e69k 6276804418242

Neznám dneska moc ženských v produktivním věku, které by doma vařily denně. Víkendy nepočítám.

Taky nečekám každý večer teplou večeři když vím, že přijela z práce sotva půl hodiny předemnou.

+12/−3
5.11.2012 15:06

J38i50ř33í 73Š95v68e21h51l53a 1944874532246

Tak ono je celkem dobrý se ve vaření střídat:) Chlap, co neumí uvařit, to je skoro to nejhorší, co je.

+5/−5
5.11.2012 15:20

J36i38ř84í 16Š66v88e67h90l39a 1674314792306

Dva chlapi, co neumí vařit?:) Tak dám historku k dobru. Matka bývalé švagrové se nemůže prakticky sama na pár dní nějakam kouknout, protože její manžel si neumí uvařit ani čaj. Chlap jako hora a po pár hodinách bez manželky skučí, že nemá co jíst:)

+1/0
5.11.2012 18:10

J14a53n29a 30P81l45š16k45o41v95á 7842617706

No jo, jaký si to uděláš, takový to máš. Když je chlap dvacet let zvyklej na 100% servis, těžko ho předělávat.

0/0
6.11.2012 12:56







Najdete na iDNES.cz