Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův návod, jak získat kuřecí prsa za 40 korun

Když platí hospoda DPH, musí nějakou přidanou hodnotu vůbec vytvořit, aby tu daň měla z čeho odvádět, vysvětluje Zdeněk Pohlreich hospodskému z Mostu, který o vaření neví vůbec nic. Logicky nemůže vydělat, když koupí kuřecí prsa za 130 korun za kilo a kuchař je jednou otočí na pánvi a chce za to výplatu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R16a45d76e25k 70M70u45ž61í78k 8223773653425

Tenhle pořad je plýtvání Polreichovým talentem. Je to přehrabování žumpy a produkce mu ještě vybírá otřesný případy.

Líbilo se mi jeho Grilování. Umí hezky přednášet, evidentně ho to baví a žije v realitě. Nepředhazuje lidem recepty jako Babica, který vaří z deseti přísad a ještě jich 5 zamění nebo nepoužije!

+16/−1
6.11.2012 14:45

S57o45b41ě61s18l92a14v 47O59s55o43l61s13o30b40ě 5483232339264

Kdyby ho to nebavilo, tak to nedělá.

+1/0
6.11.2012 14:53

R42a85d61i61m 97P84o60l66á23š28e75k 9896473139199

za jedno natáčení dostane, odhaduji takových 20 - 30 tisíc a to tam jen pobíhá a háže rozumy, jídlo udělá tak jedno, dvě. Kdyby vařil u sebe, musel by těch jídel udělat za den třeba padesát. A o zisk ze své hospoy stejně nepřijde, protože když tam není, bude tam vařit jeho vycepovaný zástupce.

Tak coby netočil, když mu za to televize platí.

+2/−8
6.11.2012 16:36

J22o96s79e26f 20J34a68n85o30u81š19e67k 5253304398984

Tuhle novou řadu si produkuje a platí sám, ne?

0/0
6.11.2012 16:38

R53a48d10i42m 95P83o42l75á56š36e90k 9286823659949

Když si ji produkuje sám, tak určitě mu Prima platí ještě o to víc za hotový pořad.

Podstata je v tom, že díky, tomu, že to je celebrita a že to umí,  takže pořad je žádaný a televize na reklamě v něm pořádně vydělá , tak i Polreich si přijde na svoje peníze. Nemusí se přitom od 8 ráno do 6 večer točit kolem sporáku, může za stejné nebo větší peníze blbnout u toho natáčení.

Takže proč by v tom nepokračoval? Dokud se lidi na to budou koukat a dokud tak Prima bude mít z toho pořadu příjmy z reklamy......

+1/−2
6.11.2012 18:03

D58a92n67i28e51l43a 17E16r17n27e75s40t26o74v92á 7501925889768

Osobně nevím, v kolika restauracích jste dělal, ale Pohlreich by nevařil, ani kdyby nenatáčel. On už řídí a kontroluje. Z vašeho příspěvku cítím takovou tu čecháčkovskou nenávist, bože! On tím pořadem dost vzdělává, ukazuje lidem jak se to nemá a naopak může. Není to pořad o vaření, ale o stavu hospod českých na počátku 21. století (tristní pohled). Dělá to, dělá to dobře, lidi to baví, proto koukají, tak proč by to Boha jeho měl dělat zdarma?!?!

+7/−1
6.11.2012 21:42

J45a97n 12V75o64t37a64v13a 3684830437499

Ale madam, jak jste na to přišla, že nevaří? Například vařil na firemní party u manželky v práci. A šlo mu to prý velmi dobře. Pochopitelně, když se stará o dvě restaurace a má další aktivity, tak nemůže být vždycky všude, to dá rozum.

0/0
15.5.2013 15:34

S12o64b86ě60s73l56a12v 87O64s45o42l91s25o29b52ě 5253112639844

Jak víte kolik toho uvaří? Ta hodina v televizi je jen sestřih z týdenní práce.

0/0
6.11.2012 16:55

R96a39d16i29m 95P55o27l12á89š86e40k 9476313739769

To přirozeně nevím, ale proč by mimo kameru za ty kuchaře vařil?

0/0
6.11.2012 18:04

S73o75b39ě24s29l92a89v 11O21s10o65l19s59o45b83ě 5483122159984

http://play.iprima.cz/iprima/293166/all

Třeba v tomhle videu říká, že včera si ukázali asi šest jídel.

+1/0
6.11.2012 19:18

R45a20d95i44m 89P14o55l53á22š11e34k 9966203289479

Není to první případ talentovaného kuchaře, který místo vaření si začal vydělávat natáčením o vaření.

0/0
6.11.2012 18:06

L55a76d85i85s44l90a16v37a 93S29t40r45n66a66d15o47v37a 3428324371652

Zaujalo mne, jak mladá kuchařka, počítám že chvíli po vyučení (vyučená byla , říkala to)neumí zhola nic , neumí ani to co umí  běžná hospodyně doma. Bože, to je odborník v oboru ? Holky, servírky se chovají přezíravě , nepříjemně..mladé 20tileté holky ,které by měly mít  elán do života , úsměv na tváři a chut dělat.Co budou dělat až budou muset opravdu makat se šéfem co je ras a nebo na ně bude sprostý .....běžná věc dneska. Růženka , to je postava, už jen ta představa, že mi sahá na jídlo  je mi nepříjemná. Neupravená , zřejmě pod vlivem alkoholu , ..brrrr.

Pan Majitel , nechápu jak s takovou povahou něco vydělal a konec o ho... vůbec nekomentuji, to bylo fakt na změnu lékaře či léků.Zas tak free a úplně blbí v téhle republice nejsme

+4/0
6.11.2012 9:39

J77o40s49e20f 72J48a77n98o85u12š54e90k 5223894178614

3 roky to nedělala a byla v práci první den, to tam padlo.

+5/0
6.11.2012 11:25

L26a70d17i38s81l11a24v58a 67S88t86r16n62a96d64o87v90a 3818774451462

ale vyučená byla...jaká je tedy ta kvalita vyučení v tomto oboru se ptám ?

0/0
6.11.2012 12:43

J75o70s51e38f 37J17a26n85o54u54š76e97k 5853214708254

Za sebe mohu říct, že vynikající, ale to už je 12 let. A 3 roky jsou hodně dlouhá doba + nervozita nejen z prvního dne, ale i natáčení. Je spousta jinejch dílů a kuchařů na který by to sedělo, ale tahle holka si to nezaslouží.

+2/0
6.11.2012 15:09

R97a82d75e26k 89M51u83ž61í71k 8463883473655

Pan majitel vydělal peníze na automatech, takže byl úplně ukázkovej nemakačenko. Servírky jsou verbež už sama o sobě, každý kdo dělá v oboru vám potvrdí, že pokud je denně "nemlátíte" a nedržíte pod krkem, tak vás okrádají kde se dá!

+3/0
6.11.2012 14:41

D98a39n22i70e25l49a 98E64r10n53e93s96t71o22v43á 7201185769848

Víte, co je ještě dnes součástí skript pro obor kuchař/číšník? Reklamy na výrobky Vitana a doporučení používat umělé dochucovací prostředky tekuté i pevné. Nekecám! Uvařte maso, kydněte na to masox, vrzněte kupovaný knedlík a podávejte.

+1/0
6.11.2012 21:46

J92a72r91o97m11í29r 55V33o86m89á66č90k27a 7782295542243

Majitel bude nějakej magor. A korunu tomu dal když po koncové rozlučce ještě dolezl za Pohlreichem aby mu posvětil tu novou hospodu U ho.na ;-D...nejspíš nějaký úchyl (nejen do exkrementů)

+12/0
5.11.2012 23:36

J64a36k70u70b 71S59e96m38e81r28á27d 2387496511621

ráno budeme podávat neco řidšího.... ;-D málem sem spadl ze sedačky

+7/0
6.11.2012 7:39

T69o14m53á92š 17B41o20r50e68k 2263211747436

i já, myslím že Polraich měl co dělat aby se udržel - vyměňte prášky nebo rovnou doktora ;-D;-D

+10/0
6.11.2012 8:30

M62a75r28t52i67n 28J55i80z15d23n30ý 3225931691296

Růženka rulezzz ... ta prohibice, ta nám dává ;-D

+7/0
5.11.2012 23:17

O11s38k93a47r 48K13o30v23a35ř36í47k 8820533845120

Ten personál je na facku.Ty holky se s majitelem baví jak s totálním imbecilem.Naprostá ignorance a výsměch.A on se k nim neustále chová jak nejlepší kamarád.

+5/−2
5.11.2012 22:31

J54a59r83o63s75l15a10v 74B70r30ü95m80m63e89r 7324793226

Nebyl jako kamarád, byl jako dement, do očí jim nic normálně neřekně, ale šmírue je kamerou. Podle názoru mé (skoro)tchyně s nimi asi spal.

+6/0
5.11.2012 23:13

S70o89b49ě39s31l73a36v 40O42s62o91l25s29o45b11ě 5953132689704

To je taky to jediné, na co se zdály být dobré.

+5/0
5.11.2012 23:20

J38a40r93o24s11l62a32v 26B52r31ü65m33m12e55r 7354213626

To je pravda, ale to je také o majiteli, umět si je vycepovat, problém je, že on prostě neumí být šéf, nemá přirozenou autoritu, charisma, nic. Takového jsme potkal na vojně, kapitán, celou dobu byl s námi po kamrádsku, najednou mu po roce přeskočilo a začal "gumovat"? Poslali jsme jej někam. Normální velitele, kteří měli stejný vojenský kurz celou dobu jsme brali, to bylo OK.

+2/0
5.11.2012 23:30

S45o71b32ě85s57l33a42v 52O17s58o51l84s93o84b60ě 5303612519804

No tak když jim v mozku nedocvakne ani to, že když se budou pěkně usmívat a budou příjemné, dostanou potom větší dýško, respektive, když budou protivné, tak do té hospody nikdo nepůjde a ony budou na pracáku v kraji kde je 20%ní nezaměstnanost, tak těžko s takovým materiálem pracovat. Ovšem majitel je taky kapitola sama o sobě, to je pravda.

+2/0
5.11.2012 23:59

J76a75k47u75b 98S57e83m18e75r39á89d 2697936331471

a to nemáte svůj názor? :-)

0/0
6.11.2012 7:42

M59a41r46t84i79n 17Z60u71b93a14t80ý 5406573463153

Nějaký mezery v matematice Zš asi. I kdyby celý kuře koupil za 40kč/1kg. Tak sice něco ušetří, ale přesto budou prsa vycházet stále cca za 120kč/1Kg, stehna 100kč/1Kg a tak dále až ke skeletu za třeba 10kč/1Kg. Nikdy nebudou za 40kč/1Kg. Kdo tvrdí něco jinýho by se měl stydět. :-P

+4/−3
5.11.2012 21:35

J12a50r14o53s43l86a97v 94B32r38ü73m24m66e23r 7274883576

Když zaplatím za 1 kg 40Kč, tak to mám za 40. Takhle u nás funguje i řezník, kupuje půlky, sám bourá a nedává takové rozdíly mezi jednotlivými kusy masa, jako jinde,  alidi skoupí vše.

+1/0
5.11.2012 23:16

I61v55a35n 28N82o76v70á72k 4260149537719

A kdyz chcete deset kilo prsou a vyvaru uz mate dost a stehna nikdo nezere, tak sice zaplatite za 30 kilo kurat a zbytek vyhodite ale jinak vam cisla vychazej.

+1/−1
6.11.2012 1:58

J28a26r35o70s69l36a48v 65B49r88ü60m61m45e23r 7554163926

Ano, ale to je velice teoretické a v praxi u dobrého kuchaře nemožné. Samozřejmě, když z nějakého záhadného důvodu bude potřeba jen 10 kg prsíček, tak se koupí rovnou ta.

0/0
6.11.2012 12:38

I92v58a76n 25N32o78v11á21k 4850289727429

Ale to víte že možné. Víte co je v hospodách jedno z nejpopulárnějších jídel ... prsa z broskví (ženský se po tom můžou utlouct). A víte co si lidé dávají minimálně ? Stehna neboli to co se k obědu jí rukou.  Už chápete ten nepoměr?

0/−2
6.11.2012 23:35

J80a26r82o53s33l14a21v 47B52r96ü85m77m32e18r 7714943726

Tak nevím, prso s broskví jsem naštěstí už slouho neviděl, holky si dávají prsa v salátech apod. Naopak, většina lidí co znám se může utlouct po pečeném stehně. A v restauracích to mizí jako první z menu. Ono se stehno, pokud se udělá dobře, opravdu rukou jíst nemusí, to až 1/4 kuřete apod. Také, vzhledem k narvanosti McDonaldů a KFC, je vidět, že lidem moc nevadí jíst rukama.

0/0
7.11.2012 10:36

J82u68r30a64j 79Ž33á55k 5769554944461

co to melete?? stydět by jste se měl Vy...

0/0
6.11.2012 12:35

V34á59c82l17a75v 33P67o71u77s17t21k19a 3430681492

A jak se vykosťuje takové kuře, když děláte cca 100 meníček za 2 hodiny?

+2/−8
5.11.2012 20:47

J95a71r97o91s24l16a15v 47B13r58ü52m76m11e92r 7374763766

Taky se 100 meníček nedělá 2 hodiny, ale dělají se přípravy dopředu, že. 20 Kuřat máte rozčtvrcené za necelou hodinku, vykoštění trvá déle, ale dělá se to dopředu, že.

+5/0
5.11.2012 23:11

P18a74v22e92l 23O78s12t98a49š10o27v 1653703590859

S dostatkem tréninku se dá to kuře i vykostit hodně rychle

http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM

+2/0
5.11.2012 23:59

S95o40b37ě82s77l63a80v 40O28s22o79l57s32o55b66ě 5783502409444

Nožem, jako všude jinde.

+5/0
5.11.2012 23:21

K11a68r55e55l 81H91a95n91o73u16s87e81k 6416987666791

nůž sám nevykostí, musíte s ním trochu hýbat.... a když to neumíte, máte kuře a prsty.....

0/0
6.11.2012 19:39

J69i64ř53i97n23a 37M44a93n80d43á31t78o53v81á 9307758340365

Kupuji živé kuře za 24,- Kč/kg , kuře má tak 2,5 kg živé váhy + 8,- za zabití a oškubání za kus .... doma vykuchukám a naporcuji. Maso je nesrovnatelné s "marketovým" a za ty 3-4 min. kuchání a 3-4 min. porcování to stojí za to. Jedno odpoledne v tahu, ale kvalitní maso na 6 týdnů v mrazáku ;-)

+3/−1
5.11.2012 20:03

R58o26b50e83r55t 89M81o70t16k33a 4396397479575

Bohužel mi z většího města maximálně nakoupíme kuře za 45,- kč/kg v supermárketu.

0/−1
5.11.2012 22:13

J65a74r96o23s95l42a30v 72B34r60ü74m48m70e26r 7484913846

Kupujeme luxusní kuřata na farmářském trhu, za 70-75/kg, což je tak max o 10-15 více neý u nás v obchodech. A vyoplatí se to hodně.

+1/0
5.11.2012 23:32

P21a56t15r50i49k 39S84v19o62b26o51d30a 3209631506955

lepší než koupené zmrazené, ale pořád platí, co zmrazíš, to už není ono... čím déle to leží, tím hůř. A měsíc je dost.....

0/0
6.11.2012 17:09

J72i23ř77í 84Š16v79e91h15l84a 1914884192176

Nováků je v ČR opravdu dost, je to vidět i na téhle diskuzi. Ale k věci: má pravdu předceda:)

+1/−2
5.11.2012 14:55

J29a64n 32N24o48v28o82t41n17ý 1254451212143

Dík za info

0/0
5.11.2012 19:43

J43i25ř78i52n24a 96M34a52n97d13á69t16o77v41á 9637108650575

Na speciálních tředních schůzkách pro 9. třídu ZŠ, ohledně volby studia nám bylo důrazně řečeno, aby rodiče nedávali děti na obor kuchař - číšník, že jde o obor prakticky na nic. A co se týká zpracování kuřete, snad každá praktická ženská si umí spočítat, že se ji vyplatí celé kuře si sama zpracovat nebo dokonce i při vyskladňování na farmách koupit. Ovšem ... pokud doma vaří a není úplně líná.

+7/−8
5.11.2012 13:40

P49a75v12e43l 61O29b16d71r45ž66á63l65e96k 6426734128452

Neznám dneska moc ženských v produktivním věku, které by doma vařily denně. Víkendy nepočítám.

Taky nečekám každý večer teplou večeři když vím, že přijela z práce sotva půl hodiny předemnou.

+12/−3
5.11.2012 15:06

J75i36ř42í 77Š90v83e64h30l60a 1614174692856

Tak ono je celkem dobrý se ve vaření střídat:) Chlap, co neumí uvařit, to je skoro to nejhorší, co je.

+5/−5
5.11.2012 15:20

J28i41ř51í 67Š94v44e12h98l63a 1584454512616

Dva chlapi, co neumí vařit?:) Tak dám historku k dobru. Matka bývalé švagrové se nemůže prakticky sama na pár dní nějakam kouknout, protože její manžel si neumí uvařit ani čaj. Chlap jako hora a po pár hodinách bez manželky skučí, že nemá co jíst:)

+1/0
5.11.2012 18:10

J66a87n42a 15P36l41š75k94o87v73á 7322797586

No jo, jaký si to uděláš, takový to máš. Když je chlap dvacet let zvyklej na 100% servis, těžko ho předělávat.

0/0
6.11.2012 12:56



Najdete na iDNES.cz