Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův návod, jak získat kuřecí prsa za 40 korun

Když platí hospoda DPH, musí nějakou přidanou hodnotu vůbec vytvořit, aby tu daň měla z čeho odvádět, vysvětluje Zdeněk Pohlreich hospodskému z Mostu, který o vaření neví vůbec nic. Logicky nemůže vydělat, když koupí kuřecí prsa za 130 korun za kilo a kuchař je jednou otočí na pánvi a chce za to výplatu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R93a47d76e79k 49M70u84ž45í36k 8603783573915

Tenhle pořad je plýtvání Polreichovým talentem. Je to přehrabování žumpy a produkce mu ještě vybírá otřesný případy.

Líbilo se mi jeho Grilování. Umí hezky přednášet, evidentně ho to baví a žije v realitě. Nepředhazuje lidem recepty jako Babica, který vaří z deseti přísad a ještě jich 5 zamění nebo nepoužije!

+16/−1
6.11.2012 14:45

S58o55b56ě95s41l63a49v 66O98s78o48l76s37o83b72ě 5543242819374

Kdyby ho to nebavilo, tak to nedělá.

+1/0
6.11.2012 14:53

R74a36d14i43m 44P23o74l43á51š65e41k 9186203199579

za jedno natáčení dostane, odhaduji takových 20 - 30 tisíc a to tam jen pobíhá a háže rozumy, jídlo udělá tak jedno, dvě. Kdyby vařil u sebe, musel by těch jídel udělat za den třeba padesát. A o zisk ze své hospoy stejně nepřijde, protože když tam není, bude tam vařit jeho vycepovaný zástupce.

Tak coby netočil, když mu za to televize platí.

+2/−8
6.11.2012 16:36

J52o75s24e54f 21J97a87n13o88u34š93e87k 5473524698344

Tuhle novou řadu si produkuje a platí sám, ne?

0/0
6.11.2012 16:38

R18a53d21i22m 82P66o30l97á11š66e70k 9376663799419

Když si ji produkuje sám, tak určitě mu Prima platí ještě o to víc za hotový pořad.

Podstata je v tom, že díky, tomu, že to je celebrita a že to umí,  takže pořad je žádaný a televize na reklamě v něm pořádně vydělá , tak i Polreich si přijde na svoje peníze. Nemusí se přitom od 8 ráno do 6 večer točit kolem sporáku, může za stejné nebo větší peníze blbnout u toho natáčení.

Takže proč by v tom nepokračoval? Dokud se lidi na to budou koukat a dokud tak Prima bude mít z toho pořadu příjmy z reklamy......

+1/−2
6.11.2012 18:03

D39a69n70i38e86l32a 24E19r50n35e36s90t80o40v62á 7481795469498

Osobně nevím, v kolika restauracích jste dělal, ale Pohlreich by nevařil, ani kdyby nenatáčel. On už řídí a kontroluje. Z vašeho příspěvku cítím takovou tu čecháčkovskou nenávist, bože! On tím pořadem dost vzdělává, ukazuje lidem jak se to nemá a naopak může. Není to pořad o vaření, ale o stavu hospod českých na počátku 21. století (tristní pohled). Dělá to, dělá to dobře, lidi to baví, proto koukají, tak proč by to Boha jeho měl dělat zdarma?!?!

+7/−1
6.11.2012 21:42

J97a64n 12V70o54t76a89v12a 3314620657309

Ale madam, jak jste na to přišla, že nevaří? Například vařil na firemní party u manželky v práci. A šlo mu to prý velmi dobře. Pochopitelně, když se stará o dvě restaurace a má další aktivity, tak nemůže být vždycky všude, to dá rozum.

0/0
15.5.2013 15:34

S66o20b73ě93s18l98a11v 85O84s39o12l71s57o39b39ě 5263692149314

Jak víte kolik toho uvaří? Ta hodina v televizi je jen sestřih z týdenní práce.

0/0
6.11.2012 16:55

R57a30d40i43m 40P37o97l26á60š95e30k 9916553839149

To přirozeně nevím, ale proč by mimo kameru za ty kuchaře vařil?

0/0
6.11.2012 18:04

S69o79b16ě46s53l49a77v 60O63s67o62l39s23o25b47ě 5723412279414

http://play.iprima.cz/iprima/293166/all

Třeba v tomhle videu říká, že včera si ukázali asi šest jídel.

+1/0
6.11.2012 19:18

R18a10d36i76m 42P65o20l82á50š88e64k 9466553869529

Není to první případ talentovaného kuchaře, který místo vaření si začal vydělávat natáčením o vaření.

0/0
6.11.2012 18:06

L68a58d19i33s59l81a78v68a 75S74t77r96n84a10d23o33v87a 3748244751142

Zaujalo mne, jak mladá kuchařka, počítám že chvíli po vyučení (vyučená byla , říkala to)neumí zhola nic , neumí ani to co umí  běžná hospodyně doma. Bože, to je odborník v oboru ? Holky, servírky se chovají přezíravě , nepříjemně..mladé 20tileté holky ,které by měly mít  elán do života , úsměv na tváři a chut dělat.Co budou dělat až budou muset opravdu makat se šéfem co je ras a nebo na ně bude sprostý .....běžná věc dneska. Růženka , to je postava, už jen ta představa, že mi sahá na jídlo  je mi nepříjemná. Neupravená , zřejmě pod vlivem alkoholu , ..brrrr.

Pan Majitel , nechápu jak s takovou povahou něco vydělal a konec o ho... vůbec nekomentuji, to bylo fakt na změnu lékaře či léků.Zas tak free a úplně blbí v téhle republice nejsme

+4/0
6.11.2012 9:39

J42o12s72e79f 43J66a37n71o97u31š16e52k 5693554878624

3 roky to nedělala a byla v práci první den, to tam padlo.

+5/0
6.11.2012 11:25

L18a66d59i39s40l59a12v64a 67S35t81r37n64a76d71o41v21a 3488364561452

ale vyučená byla...jaká je tedy ta kvalita vyučení v tomto oboru se ptám ?

0/0
6.11.2012 12:43

J52o26s24e50f 96J77a52n70o54u24š54e34k 5693784178634

Za sebe mohu říct, že vynikající, ale to už je 12 let. A 3 roky jsou hodně dlouhá doba + nervozita nejen z prvního dne, ale i natáčení. Je spousta jinejch dílů a kuchařů na který by to sedělo, ale tahle holka si to nezaslouží.

+2/0
6.11.2012 15:09

R45a72d82e10k 18M21u18ž84í10k 8163313583745

Pan majitel vydělal peníze na automatech, takže byl úplně ukázkovej nemakačenko. Servírky jsou verbež už sama o sobě, každý kdo dělá v oboru vám potvrdí, že pokud je denně "nemlátíte" a nedržíte pod krkem, tak vás okrádají kde se dá!

+3/0
6.11.2012 14:41

D40a30n29i41e26l65a 50E44r87n42e58s92t23o20v36á 7121935979648

Víte, co je ještě dnes součástí skript pro obor kuchař/číšník? Reklamy na výrobky Vitana a doporučení používat umělé dochucovací prostředky tekuté i pevné. Nekecám! Uvařte maso, kydněte na to masox, vrzněte kupovaný knedlík a podávejte.

+1/0
6.11.2012 21:46

J76a74r75o52m55í37r 40V17o39m50á90č55k93a 7952245922353

Majitel bude nějakej magor. A korunu tomu dal když po koncové rozlučce ještě dolezl za Pohlreichem aby mu posvětil tu novou hospodu U ho.na ;-D...nejspíš nějaký úchyl (nejen do exkrementů)

+12/0
5.11.2012 23:36

J91a52k22u65b 29S57e39m10e50r24á97d 2967586961211

ráno budeme podávat neco řidšího.... ;-D málem sem spadl ze sedačky

+7/0
6.11.2012 7:39

T32o93m96á64š 54B75o85r88e34k 2423151467516

i já, myslím že Polraich měl co dělat aby se udržel - vyměňte prášky nebo rovnou doktora ;-D;-D

+10/0
6.11.2012 8:30

M96a97r27t10i20n 51J84i97z57d27n45ý 3525151221416

Růženka rulezzz ... ta prohibice, ta nám dává ;-D

+7/0
5.11.2012 23:17

O79s57k86a69r 47K94o49v47a19ř32í79k 8750913335340

Ten personál je na facku.Ty holky se s majitelem baví jak s totálním imbecilem.Naprostá ignorance a výsměch.A on se k nim neustále chová jak nejlepší kamarád.

+5/−2
5.11.2012 22:31

J93a71r12o64s97l48a78v 50B14r86ü95m74m43e15r 7564773286

Nebyl jako kamarád, byl jako dement, do očí jim nic normálně neřekně, ale šmírue je kamerou. Podle názoru mé (skoro)tchyně s nimi asi spal.

+6/0
5.11.2012 23:13

S93o41b39ě32s65l19a84v 14O58s21o38l36s35o86b94ě 5983892269254

To je taky to jediné, na co se zdály být dobré.

+5/0
5.11.2012 23:20

J71a31r29o61s10l17a82v 81B50r30ü16m41m61e54r 7614813606

To je pravda, ale to je také o majiteli, umět si je vycepovat, problém je, že on prostě neumí být šéf, nemá přirozenou autoritu, charisma, nic. Takového jsme potkal na vojně, kapitán, celou dobu byl s námi po kamrádsku, najednou mu po roce přeskočilo a začal "gumovat"? Poslali jsme jej někam. Normální velitele, kteří měli stejný vojenský kurz celou dobu jsme brali, to bylo OK.

+2/0
5.11.2012 23:30

S93o11b37ě62s27l60a48v 36O50s23o77l98s11o74b52ě 5873402169964

No tak když jim v mozku nedocvakne ani to, že když se budou pěkně usmívat a budou příjemné, dostanou potom větší dýško, respektive, když budou protivné, tak do té hospody nikdo nepůjde a ony budou na pracáku v kraji kde je 20%ní nezaměstnanost, tak těžko s takovým materiálem pracovat. Ovšem majitel je taky kapitola sama o sobě, to je pravda.

+2/0
5.11.2012 23:59

J74a79k38u24b 82S36e43m82e52r79á75d 2817736151441

a to nemáte svůj názor? :-)

0/0
6.11.2012 7:42

M15a87r88t62i53n 70Z80u35b59a92t14ý 5826493543623

Nějaký mezery v matematice Zš asi. I kdyby celý kuře koupil za 40kč/1kg. Tak sice něco ušetří, ale přesto budou prsa vycházet stále cca za 120kč/1Kg, stehna 100kč/1Kg a tak dále až ke skeletu za třeba 10kč/1Kg. Nikdy nebudou za 40kč/1Kg. Kdo tvrdí něco jinýho by se měl stydět. :-P

+4/−3
5.11.2012 21:35

J52a31r47o63s17l79a64v 85B54r35ü82m76m94e55r 7744413146

Když zaplatím za 1 kg 40Kč, tak to mám za 40. Takhle u nás funguje i řezník, kupuje půlky, sám bourá a nedává takové rozdíly mezi jednotlivými kusy masa, jako jinde,  alidi skoupí vše.

+1/0
5.11.2012 23:16

I93v66a69n 64N98o77v61á36k 4920549777319

A kdyz chcete deset kilo prsou a vyvaru uz mate dost a stehna nikdo nezere, tak sice zaplatite za 30 kilo kurat a zbytek vyhodite ale jinak vam cisla vychazej.

+1/−1
6.11.2012 1:58

J78a53r93o37s89l37a54v 43B19r97ü63m49m12e44r 7364703926

Ano, ale to je velice teoretické a v praxi u dobrého kuchaře nemožné. Samozřejmě, když z nějakého záhadného důvodu bude potřeba jen 10 kg prsíček, tak se koupí rovnou ta.

0/0
6.11.2012 12:38

I84v78a83n 61N98o87v82á84k 4960529537859

Ale to víte že možné. Víte co je v hospodách jedno z nejpopulárnějších jídel ... prsa z broskví (ženský se po tom můžou utlouct). A víte co si lidé dávají minimálně ? Stehna neboli to co se k obědu jí rukou.  Už chápete ten nepoměr?

0/−2
6.11.2012 23:35

J37a23r35o85s64l74a81v 88B48r15ü28m30m96e93r 7944123296

Tak nevím, prso s broskví jsem naštěstí už slouho neviděl, holky si dávají prsa v salátech apod. Naopak, většina lidí co znám se může utlouct po pečeném stehně. A v restauracích to mizí jako první z menu. Ono se stehno, pokud se udělá dobře, opravdu rukou jíst nemusí, to až 1/4 kuřete apod. Také, vzhledem k narvanosti McDonaldů a KFC, je vidět, že lidem moc nevadí jíst rukama.

0/0
7.11.2012 10:36

J62u64r50a90j 42Ž18á74k 5929684784641

co to melete?? stydět by jste se měl Vy...

0/0
6.11.2012 12:35

V21á52c91l83a11v 57P81o84u37s62t46k68a 3540801542

A jak se vykosťuje takové kuře, když děláte cca 100 meníček za 2 hodiny?

+2/−8
5.11.2012 20:47

J78a60r63o63s14l92a79v 65B44r87ü12m93m94e15r 7604923946

Taky se 100 meníček nedělá 2 hodiny, ale dělají se přípravy dopředu, že. 20 Kuřat máte rozčtvrcené za necelou hodinku, vykoštění trvá déle, ale dělá se to dopředu, že.

+5/0
5.11.2012 23:11

P95a27v77e95l 23O44s28t49a22š20o73v 1653253940949

S dostatkem tréninku se dá to kuře i vykostit hodně rychle

http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM

+2/0
5.11.2012 23:59

S19o87b38ě24s39l14a73v 71O40s86o56l94s97o62b86ě 5793762699504

Nožem, jako všude jinde.

+5/0
5.11.2012 23:21

K72a37r13e58l 65H25a44n24o91u81s15e98k 6286927176831

nůž sám nevykostí, musíte s ním trochu hýbat.... a když to neumíte, máte kuře a prsty.....

0/0
6.11.2012 19:39

J16i75ř45i63n90a 32M54a46n18d65á49t30o86v35á 9407968950745

Kupuji živé kuře za 24,- Kč/kg , kuře má tak 2,5 kg živé váhy + 8,- za zabití a oškubání za kus .... doma vykuchukám a naporcuji. Maso je nesrovnatelné s "marketovým" a za ty 3-4 min. kuchání a 3-4 min. porcování to stojí za to. Jedno odpoledne v tahu, ale kvalitní maso na 6 týdnů v mrazáku ;-)

+3/−1
5.11.2012 20:03

R32o67b16e38r72t 97M93o89t81k88a 4356867389125

Bohužel mi z většího města maximálně nakoupíme kuře za 45,- kč/kg v supermárketu.

0/−1
5.11.2012 22:13

J90a77r79o13s40l16a59v 49B81r65ü49m98m75e24r 7374653506

Kupujeme luxusní kuřata na farmářském trhu, za 70-75/kg, což je tak max o 10-15 více neý u nás v obchodech. A vyoplatí se to hodně.

+1/0
5.11.2012 23:32

P18a13t53r69i48k 77S76v13o47b69o10d49a 3649211316375

lepší než koupené zmrazené, ale pořád platí, co zmrazíš, to už není ono... čím déle to leží, tím hůř. A měsíc je dost.....

0/0
6.11.2012 17:09

J46i39ř18í 55Š37v65e88h24l81a 1854494882726

Nováků je v ČR opravdu dost, je to vidět i na téhle diskuzi. Ale k věci: má pravdu předceda:)

+1/−2
5.11.2012 14:55

J23a51n 24N39o87v62o37t87n39ý 1254891462333

Dík za info

0/0
5.11.2012 19:43

J26i93ř46i52n15a 86M17a53n37d72á51t64o81v69á 9947708110925

Na speciálních tředních schůzkách pro 9. třídu ZŠ, ohledně volby studia nám bylo důrazně řečeno, aby rodiče nedávali děti na obor kuchař - číšník, že jde o obor prakticky na nic. A co se týká zpracování kuřete, snad každá praktická ženská si umí spočítat, že se ji vyplatí celé kuře si sama zpracovat nebo dokonce i při vyskladňování na farmách koupit. Ovšem ... pokud doma vaří a není úplně líná.

+7/−8
5.11.2012 13:40

P93a44v15e34l 74O69b54d53r88ž72á23l69e77k 6566224758982

Neznám dneska moc ženských v produktivním věku, které by doma vařily denně. Víkendy nepočítám.

Taky nečekám každý večer teplou večeři když vím, že přijela z práce sotva půl hodiny předemnou.

+12/−3
5.11.2012 15:06

J60i80ř28í 33Š96v20e65h85l78a 1714734152916

Tak ono je celkem dobrý se ve vaření střídat:) Chlap, co neumí uvařit, to je skoro to nejhorší, co je.

+5/−5
5.11.2012 15:20

J42i27ř38í 32Š94v12e27h90l28a 1764974612966

Dva chlapi, co neumí vařit?:) Tak dám historku k dobru. Matka bývalé švagrové se nemůže prakticky sama na pár dní nějakam kouknout, protože její manžel si neumí uvařit ani čaj. Chlap jako hora a po pár hodinách bez manželky skučí, že nemá co jíst:)

+1/0
5.11.2012 18:10

J44a39n67a 94P94l51š15k69o44v88á 7812687966

No jo, jaký si to uděláš, takový to máš. Když je chlap dvacet let zvyklej na 100% servis, těžko ho předělávat.

0/0
6.11.2012 12:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.