Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky

"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do hospody U klauna na farmě Bolka Polívky. A opravdu je to docela boj. Kdyby to totiž bylo na Bolkovi, v jeho hospodě by se jen pilo. A tak kuchyni kraluje kuchařka trpící "provozní slepotou".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O27s46k93a43r 30K70o46v75a65ř61í18k 8810473975140

Pohlreich  je výborný,ale za ty roky se kolem něj vybudovala aura nedotknutelnosti.Za to on sám však nemůže.Někde jsem četl článek o pořadu Co bude dnes k večeři.Velmi mě pobavila diskuze.Radek Kašpárek je výborný kuchař.Vede vlastní školu vaření a tomu řemeslu opravdu rozumí.Jenže dle některých diskutérů je horší než Babica.Stavět člověka,který vařil např.Seanu Connerymu na úroveň Babicy...to je silné kafé.Nicméně nejlepší byl názor,že Kašpárek vaří blafy (i když vše z čerstvých surovin a opravdu velmi zajímavá a poctivá jídla),jen proto,že Pohlreich to umí jednodušeji.Tomu diskutérovi úplně unikl fakt,že Kašpárek ukazuje vaření pro domácnost,zatímco Pohlreich pro restaurace..Já proti Pohlreichovi,nemám vůbec nic.Je to špička.Ale musím se smát,jak jsou někteří zaslepení a každého kuchaře k němu přirovnávají a nazývají nulou.Dokonce i kolegy a rovněž špičkové kuchaře,kteří se Zdenou vyučují v Prakulu.

+8/0
20.11.2012 23:40

I57v91a66n 79N26o42v85á21k 4440409697529

Krásně to ilustruje i tahle diskuse. Pohlreichův podnik byl zkritizován za konkrétní věci (prefabrikovaná snídaně jako všude, nedobrá káva, špatná obsluha). Kdo je špatný? Ten kdo o kritice informuje a ten kdo ji napsal. Na ty se snese dav vyznavačů naprosto neomylného a dokonalého kultu.

+2/−3
21.11.2012 12:08

P52a20v87e15l 24O70d93r30a36z54i62l 6244409577600

Věcná kritika je vítána. Vy ale nekritizujete nějaký podnik, vy kritizujete podnik postavy z TV show, která podle vás nemá nárok nikoho kritizovat, neboť sama má co zlepšovat.

Navíc tak činíte formou bezesporu na hranici civilizovaného projevu.

+3/−3
21.11.2012 12:48

I87v85a76n 76N20o32v86á53k 4280779597829

Aaa můj fanoušek, kterému urazili guru a má proto potřebu všude se pode mně dopsat bez argumentů a pouze s osobním napadáním. Tak ať si to užívá, všude může mít poslední slovo ;-D

+1/−3
21.11.2012 12:54

P53a81v16e34l 89O77d59r58a69z51i89l 6244619217530

Pokud se pozorně podíváte do diskuse, poslední slovo musíte mít vy. Já vím, je to váš způsob zábavy.

+2/−3
21.11.2012 13:50

P50e43t61r 19J29a37n55d19a 9443337174821

Pohlreich by se měl hlavně věnovat vaření a vedení podniku, v tom je výborný. Je filozofování je úsměvné, křečovité a trapné. Naposledy mě dostal u rozjímání nad mapou ČR, kde jako už všude natáčeli. Aš se mu podařilo trefit, ale když začal o Mostu a prst zapíchnul někam na Děčín ...

0/0
25.11.2012 10:02

D33u42š38a31n 70M88a86s95á45r 3761121642705

Bohužel, Bolek je skvělý, geniální umělec, ale špatný šéf. Navíc se ukázkově zadlužil 8 milióny. Tu držkatou a hloupou ženskou, která si hrála šéfovou kuchyně, bych hnal z hospody sviňským krokem.

Pohlreich je naprostý mistr, jeho vyjadřování je někdy hůř akceptovatelné, ale řemeslu rozumí na 100%.R^

+7/−2
20.11.2012 15:02

P15e69t73r 34J64a33n68d88a 9343447984491

Tak to máte pravdu, že asi bude špatný nebo příliš hodný šéf. Ale ona se autorita buduje těžko, když se po podniku pohybuju neustále se sklenicí piva v podroušeném stavu.

Jeho zadlužení mu nezávidím, ta zlá EU mu měla zaplatit všechno a ne ucmrndnout pár ubohých milionů.

Mimochodem, docela se mi ta farma líbila, chtěl jsem zjistit nějaké info. Na webu Polívky se ceny nedočtete a web farmy nefunkční. Co dodat.

0/0
25.11.2012 9:48

D13a73v19i57d 98B51r90u53c26k30n47e79r 5112364659755

Polívka: Toto je moje budoucí bývalá žena.;-D

0/0
20.11.2012 14:13
Foto

J75a47n77a 90B13í58l63k31o53v20á 1633271572647

Tak jsem se včera na ten pořad podívala - čistě ze zvědavosti, protože v Olšanech na farmě mi vždycky chutnalo, některá jídla mi přišla taková neotřelá, nabízeli i něco, co nemají jen tak v každé hospodě. Když si Pohlreich stěžoval, že kyselo je moc kyselý, připomínal spíš Trautenberka, než odborníka. Měl by si zajít na kyselici skutečně na Valašsko, tam ji mají ještě kyselejší a je to tak v pořádku. Dělat z tradičního jídla něco "zjemnělého" jen proto, že má on takovou představu o jídle, je mimo. Přišlo mi, že tu hospodu směřuje spíš do průměru - rychle naservírovat přihřáté hotovky. Neuvědomil si, že do této hospody si chodí lidi spíš popovídat, posedět a mezitím se dobře najíst a napít, než do sebe rychle hodit nějaké průměrně chutnající jídlo a rychle pryč.

+6/−13
20.11.2012 13:04

S34o92b34ě57s61l40a87v 53O53s32o85l44s32o35b68ě 5473672889564

Jasný, smažený sýr a hranolky, to je to pravé ořechové.

+3/−3
20.11.2012 13:18

O30s20k43a40r 50K85o80v30a97ř92í80k 8920363295330

jak souvisí smažený sýr s kyselicí?

+2/0
20.11.2012 23:29

J94i89ř28í 69Š47v21e31h53l61a 1434674772886

Vždyť paní možné budoucí Polívkové ta polívka chutnala víc - nevím, co řešíš. Pohlreich se zasadil o domácí noky, to jsi nepostřehla? Možná by to chtělo pozorněji ten pořad příště sledovat.

+3/0
20.11.2012 14:22

M25a62r63t63i42n 17C23h33a83r17v53á36t 1623467170591

Ano bylo to samá neotřelá věc, smažený sýr, langoš, kupované knedlíky, kupované noky atd.....

+9/0
20.11.2012 14:33
Foto

J27a13n61a 49B42í16l98k98o56v67á 1133681762747

Fazolové lusky balené ve slanině, zvěřina na liškách... to jsem si tam dávala já. Záleží na tom, co si kdo objedná, co komu chutná...

0/−1
20.11.2012 16:12

K62u60b69a 27D66u44b59a 5736797137451

a ty jim Pohlreich snad zakázal? Nějak si nerozumíš se mi zdá..

+2/0
21.11.2012 10:24

J26o51s62e64f 32V40e60l14š 7495100921340

Paní Bílková zcela s vámi souhlasím. Ještě v žádném díle pan Pohlreich ze surovin co se chlubil že dovezl jako levný nákup a kvalitní maso nic nevařil a většinou to vypadá že vaří stále stejně. Jeho vyjadřování před kamerou je jako hulvát. Samé vole.

+2/−4
21.11.2012 15:45

P70a89v26e16l 95O59d73r39a48z69i32l 6464359697280

Zřejmě byste měl zapracovat na pozornosti a zraku. Pohlreich samozřejmě z nakoupených surovin vařil a ne jednou.

+3/−1
21.11.2012 15:53

J85i42r79k23a 67S45t97r79e51b75e67l 8949633622

Docela slabej díl, hlavně si myslím, že tu hvězdu nakonec  dostali jenom kvůli tomu, že tam byl sympaťák Bolek, vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála! Jinak ten Bolek teda musí bejt furt zrubanej jak les, na tom xichtě je to hodně znát, škoda ho.:-/

+6/−1
20.11.2012 10:25

P67e82t50r 90J70i52l21e70k 8837857439418

"vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála" - takže hned jak si pohlreich objednal, ona ji měla začít porcovat a šupnout péct do trouby? ;-D co je špatnýho na ohřátým jídle? často se uleží, chutě se vyrovnají a je lepší.

0/−3
20.11.2012 12:08

J43a22k78u25b 92S45e46m96e79r89á81d 2647946541291

v restauraci jidlo ohrate v mikrovlnce??? to berete jako standart???

+2/−1
20.11.2012 13:34
Foto

L24u57k20á41š 96N16o56v96o77t61n92ý 6246987448108

Kachna se peče hodinu a půl, jak byste si představoval, že tu kachnu udělají? Mají ji předpečenou z rána, v době oběda se to přihřeje. Technologie na ohřátí jídla (jestli to budou šmudlat na kastrůlku nebo do toho naperou mikrovlny) je přece podružná...

0/−1
20.11.2012 13:44

M98a48r79t54i65n 81K85r15á39s70a 1249736803133

to nebyla mikrovlnka ;-D

+2/−2
20.11.2012 13:51

J86i94r71k55a 94S10t38r86e78b86e43l 8649603842

Měla by ta jídla bejt čerstvá, vždyť to řiká Paulreich furt, má jí mít v tom šuplíku, kde se udržujou furt teplý. Já teda poznám, když dostanu čerstvou a ohřátou kachnu

0/0
22.11.2012 11:16

P11a93v11e45l 97O41d19r36a98z23i68l 6244849867940

Hotové jídlo může být vydáváno jen omezenou dobu, pak se musí zachladit či vyhodit. Proto je obvykle kachna / husa jako menu či v době akcí, kdy se čeká, že se to vydá, jinak většinou na objednávku. Ohřívané jídlo se nestíhá prohřát a je to pak poznat.

0/0
22.11.2012 12:23

P67e25t12r 68V12l16c15e97k 5232695575307

Existuje v republice  kuchařka, která  by reprezentovala kuchyni hůře, než ta prostá hulvátka, která je u Bolka nyní?

+17/−2
19.11.2012 22:47

K22a15r25e93l 79H80a91n14o92u72s82e63k 6546147736361

jestli  má Bolek v menu položku, dvě přes dršťku kuchařce, a je to za rozumnou cenu, tak beru rodinu a o tomhle víkendu si to dáme všichni dvakrát....

+18/−3
19.11.2012 23:30

J56a70n18a 14P69o70l75á28š41k57o54v86á 5867342528244

jak pán, takovej krám:-/

+5/−5
20.11.2012 8:10

T85o35m93á41š 28B42o76r20e90k 2233211147696

všimli jste se té šílené podoby s Pechou, když ho tenkrát Bolek ustrojil za ženskou? Kuchařka mu byla 100% předobrazem;-D

+11/−1
20.11.2012 8:56

I97v93a74n 58N44o89v18á98k 4850539937739

Vtipné bylo vyhledávání nejhorších hospod Lidovkami. Pohlreichovo Café se v čestné desítce umístilo též. Protože někdo kdo poučuje jiné o tom, co mají podávat by neměl hostům k snídani strkat letadlové džemíky v plastu a odpadová máslíčka v alobalu. A taky by jeho obsluha měla obsluhovat a ne ignorovat hosty.

+10/−29
19.11.2012 15:21

P66e48t92r 92Z66b60i78r86o56v69s22k84ý 3412598466787

Chtěl bych vlastnit tak špatnou restauraci jako Café Imperiál. Je tak hrozná, že se tam skoro nedá sednout bez rezervace.

+35/−2
19.11.2012 16:42

I93v91a65n 10N77o33v65á97k 4200959777349

Nu což, tady jde o princip kázat víno a rozlejvat vodu. Ale chápu, že pro některé je Zdenda bůh, kterého se nesmí jakkoliv kritizovat.

+5/−22
19.11.2012 16:50

L66u69b90o61m36í92r 34P48ř19e58c22e36c63h43t57ě22l 9627252225641

myslis tuto recenzi?

http://www.lidovky.cz/ceska-klasika-v-cafe-imperial-jak-ji-zvlada-sef-zdenek-pohlreich-pvg-/dobra-chut.asp?c=A101101_110440_dobra-chut_glu

0/−1
19.11.2012 17:44

I94v25a42n 84N75o69v17á67k 4370959247429

Ne, myslím toto http://www.lidovky.cz/deset-nejhorsich-podniku-vyvarovna-v-tom-ma-jasno-fv8-/dobra-chut.asp?c=A121115_155126_dobra-chut_ape

Ale určitě to bude omluveno jako zlá šikana dokonalého "šéfa." I když na naprosto stejné věci v televizi guru nadává.

+2/−6
19.11.2012 17:47

L93u18b94o94m42í28r 59P91ř50e86c66e67c38h32t52ě64l 9707502855541

Se divim ze se tam delaji nejake snidane8-o. Nicmene, abzch si teda rypnul, mam dve veci. Co to sakra je petihvezdickovy podnik? Mam pocit, hvezdickami se oficialne hodnoti ubytovaci kapacity. A pak -co na Hannah odpovedeli na jeji vytku, kterou zajiste sdelila obsluhujicimu personalu, pripadne provoznimu?

+2/−1
19.11.2012 18:47

K10a61r91e80l 92H31a53n67o64u37s33e75k 6646137406681

tak jsem se na to podíval, a musím říct, že to vidím na trestní oznámení.... jde o 1 fotku z bufetu, kde mají podobné misky i některé 4 hvězdičkové hotely, u 5 už ne, ale v CI to není nic extra..  a dát hospodu do WORST 10 pro mističku s tavenými sýry? to už je fakt moc.... a kdo tomu takto věří, měl by si jít koupit zdravý rozum

+10/−1
19.11.2012 18:53

I11v38a61n 69N73o34v97á37k 4860209427219

Já věděl, že nebohého Zbyňka týrají. Dokonce i neobsluhujícímu číšníkovi svázali nohy a dali roubík, aby se nemohl zeptat na objednávku.

Pánové, fakt nevidíte tu komičnost hájení ho u věci, kterou sám kritizuje?

+3/−7
19.11.2012 18:55

L98u66b81o82m95í62r 50P22ř24e73c51e73c63h32t68ě73l 9327622365681

Me je to vcelku jedno. Jen bz me zajimala i druha stranka. A to, za jak dlouho po stiznosti dotycne byl stav napraven, nebo se ji dostalo omluvy a kompenzace. I to se obcas stane

+2/0
19.11.2012 19:11

L31u23b12o10m75í60r 56P71ř73e80c48e81c31h85t85ě81l 9417702355511

V mene znamych restauracich jak v Praze, tak Brne po stiznosti jsem dostal piti na podnik nebo nejakeho bonusu na pristi navstevu. V Ambiente pod radnici (coz neni zrovna "petihvezda") nejak pochybelo nejake maso. Manager restaurace to vyresil drinkem na podnik a poukazkou na (pokud si vypominam) 30% slevy na priste. A to jsem to vlastne ani nechtel. Jen jsem se na otazku, jestli je vse ok ozval, ze k dokonalosti neco chybi

0/0
19.11.2012 19:16

I87v66a27n 36N74o39v11á10k 4120449117289

V CI na snídaně nechodím - mám rád svůj žaludek a buď si ji dám doma, nebo si vyberu něco přeci jen zdravějšího než oni nabízí, znuděnost a ignorance personálu tam není tak neobvyklá (během obědů a večeří).

0/−1
20.11.2012 1:26

P88a28v19e97l 90O30d35r33a87z68i73l 6424519647870

Vidíte, a když se podíváte na tripdavisor, tak si personál hotelu včetně restaurace naprostá většina lidí pochvaluje.

Chápu, že vám leží Pohlreich v žaludku, protože má pořad, ve kterém poučuje a nadává ostatním, ačkoliv sám zdaleka není dokonalý. To je ale celkem normální, víte?

Ohledně těch dívčin, chápu, že jim tam nešmakuje, také asi chápu proč (jsou silně arogantní a s takovými hosty může nezkušený číšník zacházet poněkud nevhodně), nechápu, proč do CI opakovaně chodí i přes nespokojenost a zařazení do nejhorší desítky je trapná provokace "Podívejte se, jak jsme silné, bojujeme proti Pohlreichovi.":-)

+1/0
21.11.2012 11:16

I80v89a96n 48N79o73v68á51k 4930489717989

Sáhli vám na neomylného Zdeněčka. Když číšník neobsluhuje, může za to host (určitě byl sprostý). Když hospoda podává to co 3/4 jiných podniků čili polotovary z plastu, může za to host a případně kritik. Přeci Zdeněk v každém pořadu poučuje každého, že všichni mají být stejní a vařit z polotovarů. Tak jak to dělá on.

+1/−2
21.11.2012 11:41

P75a58v22e70l 55O91d29r71a33z94i65l 6564189827650

Vrčíte jako kafemlejnek, což je poněkud směšné, ale asi vás to baví. Nebo nedokážete věcně a slušně odpovědět? Inu, váš problém.

+1/0
21.11.2012 12:49

K77a54r25e62l 48H92a49n14o61u32s69e41k 6766937786471

nevěřím.... on ten článeček na LN vypadá dost divně, jako vyřizování účtu od někoho, kdo na albánce nemá koule a na čecha mozek.... a hlavně, mám krapet odlišnou zkušenost, jak z CI, tak z Divinis....lež poznám

+2/0
19.11.2012 22:03

I97v25a71n 23N62o41v76á53k 4700279687319

A jak vypadají díly ano šéfe? Co jestli si Zdeněk jen vyřizuje účty a je to v kulisách a kdo ví co ještě? Špatná obsluha je v CI standart, to nejde okecat ani tím, že chemický "džemík" je z plastu normální za 150 korun.

+1/−2
20.11.2012 1:25

K34a81r23e81l 12H28a52n88o55u55s31e94k 6236367516381

no vy jste ho teď teda pořádně vodkopal... snad to nebude číst... jak ho znám, upadne do depresí a zavře oba kvelby....

0/0
20.11.2012 18:31

I78v96a50n 34N34o79v93á43k 4540509887339

Nemusí, má dost ovcí, kterým i kdyby hodil pytlík s noky a ještě by si ho museli uvařit bez obsluhy, tak ho budou vychvalovat. To se mu klidně podniká ;-D

0/0
20.11.2012 21:39

P83a97v92e26l 67O67d89r78a30z50i88l 6874479337250

Což mu asi z duše závidíte, že? :-)

+1/0
21.11.2012 11:17

I13v11a45n 70N33o62v78á13k 4450929887379

Podle sebe soudím tebe

0/−1
21.11.2012 11:39

P90a36v72e92l 77O44d54r94a39z87i63l 6154449157100

Není vám trapné takhle legračně si naběhnout? ;-D

+3/0
21.11.2012 12:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.