Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky

"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do hospody U klauna na farmě Bolka Polívky. A opravdu je to docela boj. Kdyby to totiž bylo na Bolkovi, v jeho hospodě by se jen pilo. A tak kuchyni kraluje kuchařka trpící "provozní slepotou".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O81s17k65a74r 88K94o84v23a50ř85í32k 8450213305330

Pohlreich  je výborný,ale za ty roky se kolem něj vybudovala aura nedotknutelnosti.Za to on sám však nemůže.Někde jsem četl článek o pořadu Co bude dnes k večeři.Velmi mě pobavila diskuze.Radek Kašpárek je výborný kuchař.Vede vlastní školu vaření a tomu řemeslu opravdu rozumí.Jenže dle některých diskutérů je horší než Babica.Stavět člověka,který vařil např.Seanu Connerymu na úroveň Babicy...to je silné kafé.Nicméně nejlepší byl názor,že Kašpárek vaří blafy (i když vše z čerstvých surovin a opravdu velmi zajímavá a poctivá jídla),jen proto,že Pohlreich to umí jednodušeji.Tomu diskutérovi úplně unikl fakt,že Kašpárek ukazuje vaření pro domácnost,zatímco Pohlreich pro restaurace..Já proti Pohlreichovi,nemám vůbec nic.Je to špička.Ale musím se smát,jak jsou někteří zaslepení a každého kuchaře k němu přirovnávají a nazývají nulou.Dokonce i kolegy a rovněž špičkové kuchaře,kteří se Zdenou vyučují v Prakulu.

+8/0
20.11.2012 23:40

I36v85a48n 52N27o43v37á94k 4260419387619

Krásně to ilustruje i tahle diskuse. Pohlreichův podnik byl zkritizován za konkrétní věci (prefabrikovaná snídaně jako všude, nedobrá káva, špatná obsluha). Kdo je špatný? Ten kdo o kritice informuje a ten kdo ji napsal. Na ty se snese dav vyznavačů naprosto neomylného a dokonalého kultu.

+2/−3
21.11.2012 12:08

P19a95v32e32l 86O93d98r51a94z32i61l 6624449157130

Věcná kritika je vítána. Vy ale nekritizujete nějaký podnik, vy kritizujete podnik postavy z TV show, která podle vás nemá nárok nikoho kritizovat, neboť sama má co zlepšovat.

Navíc tak činíte formou bezesporu na hranici civilizovaného projevu.

+3/−3
21.11.2012 12:48

I18v34a94n 37N44o50v47á72k 4880649607489

Aaa můj fanoušek, kterému urazili guru a má proto potřebu všude se pode mně dopsat bez argumentů a pouze s osobním napadáním. Tak ať si to užívá, všude může mít poslední slovo ;-D

+1/−3
21.11.2012 12:54

P15a54v22e48l 43O59d42r74a26z27i63l 6444519217780

Pokud se pozorně podíváte do diskuse, poslední slovo musíte mít vy. Já vím, je to váš způsob zábavy.

+2/−3
21.11.2012 13:50

P38e13t33r 85J17a21n39d28a 9693317134931

Pohlreich by se měl hlavně věnovat vaření a vedení podniku, v tom je výborný. Je filozofování je úsměvné, křečovité a trapné. Naposledy mě dostal u rozjímání nad mapou ČR, kde jako už všude natáčeli. Aš se mu podařilo trefit, ale když začal o Mostu a prst zapíchnul někam na Děčín ...

0/0
25.11.2012 10:02

D21u71š32a43n 67M36a54s92á96r 3821831282125

Bohužel, Bolek je skvělý, geniální umělec, ale špatný šéf. Navíc se ukázkově zadlužil 8 milióny. Tu držkatou a hloupou ženskou, která si hrála šéfovou kuchyně, bych hnal z hospody sviňským krokem.

Pohlreich je naprostý mistr, jeho vyjadřování je někdy hůř akceptovatelné, ale řemeslu rozumí na 100%.R^

+7/−2
20.11.2012 15:02

P12e40t85r 89J70a60n85d32a 9703197684641

Tak to máte pravdu, že asi bude špatný nebo příliš hodný šéf. Ale ona se autorita buduje těžko, když se po podniku pohybuju neustále se sklenicí piva v podroušeném stavu.

Jeho zadlužení mu nezávidím, ta zlá EU mu měla zaplatit všechno a ne ucmrndnout pár ubohých milionů.

Mimochodem, docela se mi ta farma líbila, chtěl jsem zjistit nějaké info. Na webu Polívky se ceny nedočtete a web farmy nefunkční. Co dodat.

0/0
25.11.2012 9:48

D78a52v36i74d 35B52r27u40c65k31n12e92r 5832944179955

Polívka: Toto je moje budoucí bývalá žena.;-D

0/0
20.11.2012 14:13
Foto

J27a81n54a 29B15í82l15k80o53v38á 1973691262707

Tak jsem se včera na ten pořad podívala - čistě ze zvědavosti, protože v Olšanech na farmě mi vždycky chutnalo, některá jídla mi přišla taková neotřelá, nabízeli i něco, co nemají jen tak v každé hospodě. Když si Pohlreich stěžoval, že kyselo je moc kyselý, připomínal spíš Trautenberka, než odborníka. Měl by si zajít na kyselici skutečně na Valašsko, tam ji mají ještě kyselejší a je to tak v pořádku. Dělat z tradičního jídla něco "zjemnělého" jen proto, že má on takovou představu o jídle, je mimo. Přišlo mi, že tu hospodu směřuje spíš do průměru - rychle naservírovat přihřáté hotovky. Neuvědomil si, že do této hospody si chodí lidi spíš popovídat, posedět a mezitím se dobře najíst a napít, než do sebe rychle hodit nějaké průměrně chutnající jídlo a rychle pryč.

+6/−13
20.11.2012 13:04

S49o62b63ě77s88l83a28v 28O70s40o65l86s46o80b37ě 5923152759524

Jasný, smažený sýr a hranolky, to je to pravé ořechové.

+3/−3
20.11.2012 13:18

O89s15k88a63r 49K59o94v46a55ř31í96k 8530563245940

jak souvisí smažený sýr s kyselicí?

+2/0
20.11.2012 23:29

J80i49ř39í 15Š16v33e77h98l20a 1244624272466

Vždyť paní možné budoucí Polívkové ta polívka chutnala víc - nevím, co řešíš. Pohlreich se zasadil o domácí noky, to jsi nepostřehla? Možná by to chtělo pozorněji ten pořad příště sledovat.

+3/0
20.11.2012 14:22

M34a52r59t32i32n 27C36h65a60r98v23á28t 1923467710951

Ano bylo to samá neotřelá věc, smažený sýr, langoš, kupované knedlíky, kupované noky atd.....

+9/0
20.11.2012 14:33
Foto

J73a85n18a 72B50í98l87k62o10v68á 1283211152777

Fazolové lusky balené ve slanině, zvěřina na liškách... to jsem si tam dávala já. Záleží na tom, co si kdo objedná, co komu chutná...

0/−1
20.11.2012 16:12

K49u85b42a 58D22u12b70a 5736317397871

a ty jim Pohlreich snad zakázal? Nějak si nerozumíš se mi zdá..

+2/0
21.11.2012 10:24

J39o30s49e25f 86V22e85l15š 7125460371540

Paní Bílková zcela s vámi souhlasím. Ještě v žádném díle pan Pohlreich ze surovin co se chlubil že dovezl jako levný nákup a kvalitní maso nic nevařil a většinou to vypadá že vaří stále stejně. Jeho vyjadřování před kamerou je jako hulvát. Samé vole.

+2/−4
21.11.2012 15:45

P53a94v34e63l 96O32d62r97a24z59i81l 6584379857430

Zřejmě byste měl zapracovat na pozornosti a zraku. Pohlreich samozřejmě z nakoupených surovin vařil a ne jednou.

+3/−1
21.11.2012 15:53

J34i68r35k98a 64S78t84r21e78b47e46l 8229553422

Docela slabej díl, hlavně si myslím, že tu hvězdu nakonec  dostali jenom kvůli tomu, že tam byl sympaťák Bolek, vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála! Jinak ten Bolek teda musí bejt furt zrubanej jak les, na tom xichtě je to hodně znát, škoda ho.:-/

+6/−1
20.11.2012 10:25

P16e13t40r 21J41i87l62e86k 8487737519678

"vždyť tu kachnu donesla z chlaďáku a jenom jí ohřála" - takže hned jak si pohlreich objednal, ona ji měla začít porcovat a šupnout péct do trouby? ;-D co je špatnýho na ohřátým jídle? často se uleží, chutě se vyrovnají a je lepší.

0/−3
20.11.2012 12:08

J40a72k79u47b 90S87e11m78e61r45á76d 2477726741681

v restauraci jidlo ohrate v mikrovlnce??? to berete jako standart???

+2/−1
20.11.2012 13:34
Foto

L83u55k26á59š 19N16o65v17o55t51n47ý 6946967808478

Kachna se peče hodinu a půl, jak byste si představoval, že tu kachnu udělají? Mají ji předpečenou z rána, v době oběda se to přihřeje. Technologie na ohřátí jídla (jestli to budou šmudlat na kastrůlku nebo do toho naperou mikrovlny) je přece podružná...

0/−1
20.11.2012 13:44

M30a60r56t95i48n 21K41r40á56s58a 1219766803693

to nebyla mikrovlnka ;-D

+2/−2
20.11.2012 13:51

J36i92r48k66a 29S78t40r31e24b42e60l 8739653332

Měla by ta jídla bejt čerstvá, vždyť to řiká Paulreich furt, má jí mít v tom šuplíku, kde se udržujou furt teplý. Já teda poznám, když dostanu čerstvou a ohřátou kachnu

0/0
22.11.2012 11:16

P95a52v92e13l 96O23d24r25a90z75i35l 6564529247680

Hotové jídlo může být vydáváno jen omezenou dobu, pak se musí zachladit či vyhodit. Proto je obvykle kachna / husa jako menu či v době akcí, kdy se čeká, že se to vydá, jinak většinou na objednávku. Ohřívané jídlo se nestíhá prohřát a je to pak poznat.

0/0
22.11.2012 12:23

P11e96t39r 84V47l28c58e97k 5382775115167

Existuje v republice  kuchařka, která  by reprezentovala kuchyni hůře, než ta prostá hulvátka, která je u Bolka nyní?

+17/−2
19.11.2012 22:47

K97a46r23e45l 74H55a17n44o13u64s18e78k 6666547216121

jestli  má Bolek v menu položku, dvě přes dršťku kuchařce, a je to za rozumnou cenu, tak beru rodinu a o tomhle víkendu si to dáme všichni dvakrát....

+18/−3
19.11.2012 23:30

J72a40n71a 36P25o62l23á45š31k87o27v14á 5467542638344

jak pán, takovej krám:-/

+5/−5
20.11.2012 8:10

T95o17m26á77š 76B40o60r10e44k 2793641457876

všimli jste se té šílené podoby s Pechou, když ho tenkrát Bolek ustrojil za ženskou? Kuchařka mu byla 100% předobrazem;-D

+11/−1
20.11.2012 8:56

I59v28a91n 17N56o35v96á16k 4740899457339

Vtipné bylo vyhledávání nejhorších hospod Lidovkami. Pohlreichovo Café se v čestné desítce umístilo též. Protože někdo kdo poučuje jiné o tom, co mají podávat by neměl hostům k snídani strkat letadlové džemíky v plastu a odpadová máslíčka v alobalu. A taky by jeho obsluha měla obsluhovat a ne ignorovat hosty.

+10/−29
19.11.2012 15:21

P77e23t85r 37Z13b97i58r10o83v82s58k38ý 3422348426797

Chtěl bych vlastnit tak špatnou restauraci jako Café Imperiál. Je tak hrozná, že se tam skoro nedá sednout bez rezervace.

+35/−2
19.11.2012 16:42

I70v90a45n 96N76o56v70á69k 4340959897289

Nu což, tady jde o princip kázat víno a rozlejvat vodu. Ale chápu, že pro některé je Zdenda bůh, kterého se nesmí jakkoliv kritizovat.

+5/−22
19.11.2012 16:50

L66u27b30o26m79í54r 97P26ř74e71c41e81c15h44t14ě75l 9687632735311

myslis tuto recenzi?

http://www.lidovky.cz/ceska-klasika-v-cafe-imperial-jak-ji-zvlada-sef-zdenek-pohlreich-pvg-/dobra-chut.asp?c=A101101_110440_dobra-chut_glu

0/−1
19.11.2012 17:44

I91v27a45n 82N54o47v55á31k 4510269137169

Ne, myslím toto http://www.lidovky.cz/deset-nejhorsich-podniku-vyvarovna-v-tom-ma-jasno-fv8-/dobra-chut.asp?c=A121115_155126_dobra-chut_ape

Ale určitě to bude omluveno jako zlá šikana dokonalého "šéfa." I když na naprosto stejné věci v televizi guru nadává.

+2/−6
19.11.2012 17:47

L17u39b43o65m61í42r 58P87ř36e26c15e97c59h63t90ě42l 9517932105701

Se divim ze se tam delaji nejake snidane8-o. Nicmene, abzch si teda rypnul, mam dve veci. Co to sakra je petihvezdickovy podnik? Mam pocit, hvezdickami se oficialne hodnoti ubytovaci kapacity. A pak -co na Hannah odpovedeli na jeji vytku, kterou zajiste sdelila obsluhujicimu personalu, pripadne provoznimu?

+2/−1
19.11.2012 18:47

K32a67r36e48l 81H46a71n41o97u76s73e58k 6686357736751

tak jsem se na to podíval, a musím říct, že to vidím na trestní oznámení.... jde o 1 fotku z bufetu, kde mají podobné misky i některé 4 hvězdičkové hotely, u 5 už ne, ale v CI to není nic extra..  a dát hospodu do WORST 10 pro mističku s tavenými sýry? to už je fakt moc.... a kdo tomu takto věří, měl by si jít koupit zdravý rozum

+10/−1
19.11.2012 18:53

I10v47a24n 36N15o85v94á75k 4220469337899

Já věděl, že nebohého Zbyňka týrají. Dokonce i neobsluhujícímu číšníkovi svázali nohy a dali roubík, aby se nemohl zeptat na objednávku.

Pánové, fakt nevidíte tu komičnost hájení ho u věci, kterou sám kritizuje?

+3/−7
19.11.2012 18:55

L55u23b78o57m25í41r 83P48ř13e93c83e25c69h26t88ě59l 9517562385331

Me je to vcelku jedno. Jen bz me zajimala i druha stranka. A to, za jak dlouho po stiznosti dotycne byl stav napraven, nebo se ji dostalo omluvy a kompenzace. I to se obcas stane

+2/0
19.11.2012 19:11

L88u25b41o13m79í73r 65P45ř72e59c36e44c22h80t84ě84l 9967262425371

V mene znamych restauracich jak v Praze, tak Brne po stiznosti jsem dostal piti na podnik nebo nejakeho bonusu na pristi navstevu. V Ambiente pod radnici (coz neni zrovna "petihvezda") nejak pochybelo nejake maso. Manager restaurace to vyresil drinkem na podnik a poukazkou na (pokud si vypominam) 30% slevy na priste. A to jsem to vlastne ani nechtel. Jen jsem se na otazku, jestli je vse ok ozval, ze k dokonalosti neco chybi

0/0
19.11.2012 19:16

I51v34a71n 15N63o97v65á87k 4950459337659

V CI na snídaně nechodím - mám rád svůj žaludek a buď si ji dám doma, nebo si vyberu něco přeci jen zdravějšího než oni nabízí, znuděnost a ignorance personálu tam není tak neobvyklá (během obědů a večeří).

0/−1
20.11.2012 1:26

P18a98v10e40l 80O75d76r50a74z47i75l 6534679487120

Vidíte, a když se podíváte na tripdavisor, tak si personál hotelu včetně restaurace naprostá většina lidí pochvaluje.

Chápu, že vám leží Pohlreich v žaludku, protože má pořad, ve kterém poučuje a nadává ostatním, ačkoliv sám zdaleka není dokonalý. To je ale celkem normální, víte?

Ohledně těch dívčin, chápu, že jim tam nešmakuje, také asi chápu proč (jsou silně arogantní a s takovými hosty může nezkušený číšník zacházet poněkud nevhodně), nechápu, proč do CI opakovaně chodí i přes nespokojenost a zařazení do nejhorší desítky je trapná provokace "Podívejte se, jak jsme silné, bojujeme proti Pohlreichovi.":-)

+1/0
21.11.2012 11:16

I88v40a14n 61N35o23v11á81k 4640539357489

Sáhli vám na neomylného Zdeněčka. Když číšník neobsluhuje, může za to host (určitě byl sprostý). Když hospoda podává to co 3/4 jiných podniků čili polotovary z plastu, může za to host a případně kritik. Přeci Zdeněk v každém pořadu poučuje každého, že všichni mají být stejní a vařit z polotovarů. Tak jak to dělá on.

+1/−2
21.11.2012 11:41

P80a18v76e48l 37O35d70r36a22z79i54l 6134319497910

Vrčíte jako kafemlejnek, což je poněkud směšné, ale asi vás to baví. Nebo nedokážete věcně a slušně odpovědět? Inu, váš problém.

+1/0
21.11.2012 12:49

K61a13r58e28l 47H25a95n75o57u90s82e97k 6526167266451

nevěřím.... on ten článeček na LN vypadá dost divně, jako vyřizování účtu od někoho, kdo na albánce nemá koule a na čecha mozek.... a hlavně, mám krapet odlišnou zkušenost, jak z CI, tak z Divinis....lež poznám

+2/0
19.11.2012 22:03

I85v54a36n 94N41o96v97á47k 4270969217889

A jak vypadají díly ano šéfe? Co jestli si Zdeněk jen vyřizuje účty a je to v kulisách a kdo ví co ještě? Špatná obsluha je v CI standart, to nejde okecat ani tím, že chemický "džemík" je z plastu normální za 150 korun.

+1/−2
20.11.2012 1:25

K18a84r11e40l 85H30a48n78o15u34s87e33k 6846417296571

no vy jste ho teď teda pořádně vodkopal... snad to nebude číst... jak ho znám, upadne do depresí a zavře oba kvelby....

0/0
20.11.2012 18:31

I54v37a27n 29N94o44v68á57k 4940539607639

Nemusí, má dost ovcí, kterým i kdyby hodil pytlík s noky a ještě by si ho museli uvařit bez obsluhy, tak ho budou vychvalovat. To se mu klidně podniká ;-D

0/0
20.11.2012 21:39

P14a21v11e49l 14O16d67r71a89z52i21l 6314679477400

Což mu asi z duše závidíte, že? :-)

+1/0
21.11.2012 11:17

I60v66a12n 19N98o77v50á92k 4880789907929

Podle sebe soudím tebe

0/−1
21.11.2012 11:39

P72a26v52e45l 41O68d83r73a92z33i47l 6294779737570

Není vám trapné takhle legračně si naběhnout? ;-D

+3/0
21.11.2012 12:50



Najdete na iDNES.cz