Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čtyři finty pro ztracené vejce tak, aby se vám vždycky povedlo

Televizní kuchaři milují recepty se ztraceným vejcem. Má to znít, jako že toto je nejvyšší meta kulinářského umění. Přitom na přípravě není nic světoborného. A je ostuda, že ji nezvládají ani mnozí profesionálové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F63i95l98i96p 77K22u89c88e14r46a 5647406602875

http://youtu.be/hLTNXDKU_Pk

tady pro vsechny vedatory..co bude priste..? jak namazat chleba aby se nam vzdy povedl?]

ps. stejna technika ve vlaznym oleji  funguje a ma lepsi chut. tra lala

0/−2
4.12.2012 10:22

P14a19v44e40l 13O76d83r25a79z22i65l 6674159647590

Akorát asi hrnec vody stojí méně, než hrnec oleje.

+3/0
4.12.2012 11:27

F55i51l27i61p 36K62u53c14e10r27a 5487956442545

pro me za me jstli chcete na sobe a chuti setrit tak ho klido delejte na sucho.

ps.vlazny rovna se neprepaleny rovna se da se znova pouzit..doufam ze tech informaci neni na vas moc ;]

0/0
4.12.2012 21:16

J72a87n 68R86i80c73h38t58e21r 5302322713475

Jedno jsem nepochopil - jednou rukou dělám vír a druhou nalévám z misky přes lžíci? Nejsem kurňa žádná chobotnice, ne?

Nebo udělat vír a pak do něj lít, ale než vezmu lžíci a misku tak vír přestane vířit, sakra:-/

Vidím to na volské oko;-D

+7/0
4.12.2012 9:35

T25o86m41a20s 17H34a39c57e94k 6464787335347

8-o Ja kdyz udelam vir tak stihnu to vajicko uplne v pohode do toho hrnce vylit. Chce to vic vody a vetsi hrnec.

+1/0
4.12.2012 14:59

P59a14v43e23l 63O79d48r69a16z33i95l 6794339897300

No jo no. Televizní kuchaři totiž nečekaj, až se jim zahřeje voda, a nemusej potom umejvat ten zaflákanej hrnec. Jinak asi opticky nejlepší výsledek by s přelíváním vejce v octu, jen po něm potom byly cítit víc, než je vhodné. Vejce dám na malou nahřátou misku a z ní je vyliju do vody a je to.

0/0
4.12.2012 8:35

P96ř39e96m39y64s25l 37Č27e67r17n41í70k 9157964769508

Nevím jestli je to zrovna vejce ztracený,ale v žaludku se ztratí;-D Topinku pěkně na oleji, poté jí ještě horkou namazat sýrem a na to položit vejce s ještě syrovým žloutkem a to vejce taky na pánvi v oleji,ale mrsknout ho tam ještě když je studená. Osolit ,opepřit a posypat paprikou,se to pěkně vsákne do toho vajíčka,no a jak se olej pomalu zahřívá je třeba tomu pomoci špachtlí a trošku ho pocákat, bílek se zatáhne,žloutek dostane obal aby neprasknul při manipulaci...a hotovo;-D

+2/0
4.12.2012 7:26

O89s63k55a23r 34H24o97l66í51k 2335766

fuj

0/−3
4.12.2012 9:10

O18s62k45a39r 82K44o18v60a64ř49í48k 8680193325850

takhle to mají angláni....ti ty vejce v celku usmaží v oleji a dávají na topinku

0/0
4.12.2012 10:15

J75a16n 31K19o42m72á39r82e16k 5265778759953

já dělám ztracená vejce jinak: donesu si z obchodu 10 vajec a lahev rumu. rum vypiju a vejce někam schovám, pak mám okno a nevím, kam jsem je dal, takže jsou navždy ztracená ;-D;-D;-D

+18/−6
4.12.2012 6:50

J81a41n 39J86a41r47o28s 1649327760588

Na ztracena vejce pouzivam kurnik umisteny blizko u plotu, jelikoz kolem casto chodi romsti spoluobcane. Muzu doporucit, veskera vejce jsou predem ztracena.

+18/−2
4.12.2012 2:06
Foto

H35a96n46a 22A11n50t93o46n90o47v48á 6907449424894

V kuchařce z 50. let je návod zcela jiný - vejce se klepne do sběračky a ta se ponoří do vroucí vody (trochu vodní lázeň). Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří.

+15/−1
4.12.2012 1:42

R14o78m79a38n 22Š15i67m22ů77n32e19k 4619378701

j todle jsem videl na tv paprika, defakto tak clovek muze udelat i vajce na hnilicku, jen to necha  naberacce az do konce.

0/0
4.12.2012 11:06

M13a31r52t38i72n 82J45i35z26d80n65ý 3315401841576

kdyz se ztrati vejce, staci hrabnout rukou

+5/−4
4.12.2012 1:40

O43s49k93a54r 50K43o48v83a92ř63í52k 8670833675880

vajíčka mám rád v jakékoliv úpravě...nejraději pak jako volské oko s roztékajícím se žloutkem...V

+10/−3
4.12.2012 0:31



Najdete na iDNES.cz