Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Zkuste bezlepkovou živou pizzu plnou vitaminů, se sýrem z kešu

Připravit chutnou pizzu, která by se horká nevytáhla z pece, se nám zdálo nemožné. A je fakt, že vitariánská, tedy tepelně neupravená, "živá" pizza potřebuje tři dny příprav. Musíte dát naklíčit pohanku, umlít si z ní mouku, nebo dopředu namočit kešu oříšky a vyrobit z nich sýr. Ovšem výsledek stojí za to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P53a76v89e23l 31O64d37r67a75z56i19l 6794289757910

Vypadá to zajímavě. Škoda, že nemám doma sušičku na ovoce a vlastně ani ten mlýnek.

0/0
11.12.2012 21:51
Foto

V28o62j44t97ě43c20h 75R80y90b74á80k 6540475952313

Není nad klasickou pizzu z kamenné pece. Toto je něco, co se pizze vzdáleně podobá, ale pizzou bych to rozhodně nenazval.

0/0
11.12.2012 16:26

O41l30d84ř88i44c98h 91H94o94r19á27k 2244369851105

Nepečená pizza, sýr z oříšků, no to jsou mnohem větší nesmysly než pomazánkové máslo a to nám Brusel zakázal (doufám, že brzy zakáže i burákové máslo /to má k máslu ještě dál než pomazánkové/, nebo co třeba bambucké máslo).

+3/0
10.12.2012 9:32

J62a32r97o77m87í16r 41K71n96i16l20l 3661233423396

fuj, to je humus

+2/−1
10.12.2012 8:34

M89a55r23t38i60n 86J48i97z90d12n83ý 3625521131486

to zkusim a pak se dorazim necim z mekace

0/0
10.12.2012 0:02

M10a58r66t64i87n 80M91e25l96k53a 2529248522272

Neříkám, že to je špatné, ale proč se tomu říká pizza? Pokud vím, tak pizza pochází z Itálie a platí pro ní několik základních věcí: 1) Je z těsta z vody, mouky, soli a droždí. 2) Na těstě je rajčatový základ 3) Zpravidla je na ní mozzarella 4) Připravuje se pečením.

To je nástin definice pizzy. Tenhle recept nesplňuje ani jeden z těchto bodů, pokud vím ;-D

+8/0
9.12.2012 15:16

K46a92t80e37ř80i76n86a 33V79a72š70á11k44o59v78á 5961132579195

takze pizzy se smetanovym zakladem nejsou pizzy ? :-)

+2/0
9.12.2012 16:00

J54i13ř71í 66V64á74c74l12a74v31o23v62i42č 1948831470840

Ne :)

+1/0
9.12.2012 21:05

K46a68r70e74l 66B32e70d43ř83i24c19h 9895794471740

Fujtajbl vespolek.

+4/−1
9.12.2012 14:54

J55a20n 93K18o91m88á19r70e26k 5115228309153

hnus fijalovej...

+4/−1
9.12.2012 14:20

K51a57t47e11ř63i94n58a 28V21a49š82á37k15o43v93á 5411902879645

"syr" z kesu jsem nezkousela, ale kesu dresing je vyborny, mnam :-)

+1/0
9.12.2012 13:04

M40i42l25a67n 49Š72e52l75i53g79a 7611134493313

To nějaký magor v redakci propadl raw stravě, že nám to teď furt cpete?

+11/−1
9.12.2012 12:01

M57i22l78a71n 61Š51e78l82i78g95a 7911824673183

A rád bych tedy, aby paní z redakce přestala lhát. "Sýr" z kešu není sýr, sýr je pouze z mléka. Říkejte tomu třeba hnusohmota.

+10/0
9.12.2012 12:02

K61a14t37e32ř68i31n42a 49V21a25š32á42k24o32v15á 5511662699315

spocitejte si pomer raw, vegetarianskych a masovych receptu. Mozna se jen konecne dava prostor i necemu jinemu. Cist to nemusite, nikdo vam to necpe, ja myslela, ze kazdy clovek ma natolik rozumu, aby cetl jen to, co ho zajima nebo mu neco dava

+4/−2
9.12.2012 13:03

M34a64r21t45i29n 21B26l13e88h63a 3416888528805

Naprosto souhlasím, receptů na grilování, pečení a vaření je všude hromada, kdežto receptů na vitariánskou stravu je jak šafránu. Naprosto chápu, že pro většinu lidí je tento způsob stravování nenormální a nepřijatelný. Ovšem pokud jim díky průmyslové stravě začne zlobit zdraví nebo jít o život, má pouze dvě možnosti: buď se obrátit na naše zdravotnická zařízení, což se mi jeví jako cesta do pekla, nebo změnit svůj životní styl včetně stravování. Já sám se nehlásím k žádnému výživovému směru, protože si nemyslím, že některý z nich je zcela ideální, ale syrová strava u mě dominuje. Zbavil jsem se většiny svých celoživotních zdravotních problémů a cítím se dnes jak fyzicky tak psychicky lépe než ve dvaceti (tj. před před 25 roky). Tepelně upravené maso si dávám tak jednou za 1-2 týdny a teplé jídlo 1-2x týdně. Není to samozřejmě jednoduché se takto stravovat, musí si to člověk trochu nastudovat, aby mu nic nechybělo a nenapáchal na sobě větší škody než na běžné stravě, ale funguje to.

+1/−1
9.12.2012 17:00
Foto

J69i17ř44í 27K57r74á27k61o36r79a 9389603

Udělejte sušenou pohankovou placku, napatlejte na to pesto, přidejte rajče, cibuli a listí... a říkejte tomu třeba pizza.

+13/0
9.12.2012 11:18

P45e28t45r 68M56a89r49š25o97u86n 5365488256856

a když nemate rajce, dejte tam okurku, kdyz nemate cibuli, dejtet am cesnek, a kdyznemate listi dejte tam vetve, a nebo tam nedavejte nic :-P

+2/0
10.12.2012 15:22
Foto

V49o19j25t46ě31c61h 90R53y71b50á45k 6430315512733

A proč nemáme pizzu? Protože žádnou ze surovin, která tam patří jsme nesehnali ;-D,

0/0
11.12.2012 16:27

O58s46k59a18r 48K82o64v66a69ř27í72k 8410613405540

humus

+5/−3
9.12.2012 9:34

M19a57r90t18i58n 40C22h27a63r90v38á83t 1373917950151

Po ránu není dobrý vidět hned takový blivajz,brrrr........

+3/−1
9.12.2012 10:30
Foto

I54v15o 92C56h22u77d12o65b77a 9100356591794

ti co musí takovou dietu tak jim nic jiného nezbývá

0/−1
9.12.2012 13:17

J61a43n 28K21o19m19á90r34e73k 5605658989163

ty lituju

+3/0
9.12.2012 14:21

K46a90t84e90ř36i81n42a 34V75a35š17á35k60o62v44á 5221162929625

oni nemusi, oni chteji. Neni proc je litovat. A neni to dieta, je to proste jiny zpusob stravovani

+3/0
9.12.2012 16:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.