Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chcete nejlepší salát? Záleží hlavně na bramborách

Postup na nejlepší bramborový salát je prostý. Doma udělaná majonéza, vejce a správný typ brambor tvoří základ každého salátu. Pak už záleží na vás, co do něj přidáte podle chuti a rodinných zvyklostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J20a36r78o96s50l97a82v 56Z10a78h20r30a70d60n27í48č74e32k 7375810504691

Kam se poděli kvalitní a chuťově dobré brambory? !! Děs a bída dnes dobré koupit, většina brambor jsou hnusný. Nejlepší je kupovat brambory od lidí, co prodávají ze svých polí. :-)

+1/0
25.12.2012 10:57

L29i54b12o68r 89H89l68u26b73u15č16e36k 4450320187107

...máš pravdu, od lidí, co prodávají z cizích polí si nic nekoupím...:-)

0/0
28.12.2012 22:59

S18a13r76a 23B47e87n89y66o97v10a 8669955591191

Krasny článek. Me ohledně salátu pouze rozesmutnilo to, že skoro všechny suroiny jsme nesehnala v bežném supermarketu , tam s ena mě dneska koukali jak na magora, co chce brambory na salát  a že ve všem mi vyšli vstříc pouze asijsští obchodnící, kteří  měli i ty rohlíčky KEŘ, :( Je smutny jak nadnárodní řetězce na zákazníka zvysoka

+5/0
22.12.2012 20:54

L33i88b14o89r 81H76l38u59b18u23č39e36k 4730140937347

...zkuste Globus...Keřkovské rohlíčky mají prakticky celoročně...ale nestojí 3,80 Kč...:-)

0/0
28.12.2012 22:57

J37a18r47o66m28í59r 68P12r80o39c86h13á67z33k92a 7191163507254

To je krávovina....dřív prostě byly brambory jedny a bylo.Teď jen aby z ovcí (myšleno tupé stádo lidí) vytřískali co nejvíce peněz tak to rozdělí na více typu ,kde samozřejmě ty nejvíc nejlepší a bůhví co ještě stojí dvakrát tolik jako ty podle odborníku horší...to jsou starosti....jsem si nějak nevšiml,že by dřív když to nebylo takhle rozdělené byl náš bramborový salát o něco horší než je teď...ale co ,když jim ti lidi ty peníze za to dají.....takhle se vydělává....cha ;-D

+1/−18
22.12.2012 19:00

P11a46v63e55l 78N49o10v89á47k 4863738835941

brambory nikdy jedny nebyly. zkus nekdy ochutnat treba ty rohlicky a uvidis, ze se rozhodne na salat vyplati do dobrych surovin investovat. a ze meles pantem, aniz bys vedel, o co jde.

+10/−1
22.12.2012 19:11

J42a69r91o28m39í40r 59P63r85o33c59h93á72z70k36a 7241133327844

tak jestli si věříš tomu,že to je rozdíl....a jestli to třídi jak mají .....jsi naivní

0/−12
22.12.2012 19:14

P57a13v57e69l 81N38o97v65á38k 4223808385961

kup si rohlicky a odpoved budes mit hned. ten rozdil chuti je opravdu vyrazny. zadny prostor pro chybnosti ohledne trideni mit nebudes bez ohledu na stupen moji naivity ;)

+7/−1
22.12.2012 19:21

M43i54c43h74a15l 63M78i56l85l39e76r 9856682819182

to vypada na proletarsky apetit, brambory jsou brambory, stejne ted jako za totace a zadny rozdil nevidi.;-D

Ja si zas pamatuji, jak moje babicka vzdychala co je to za bidu, kdykoli nam kazdy podzim v dobe totace dovezli horu brambor. Sedeli jsme na predni zahradce a tridili nejdriv ty nakopnute nebo jinak porusene a pak ty ostatni podle velikosti na male, stredni a velke, nez sly na zimu do sklepa. Babicka pri tom vzdycky vzpominala na ruzne druhy brambor, ktere byly k mani za 1.republiky a zvlast na ty krasne rohlicky, ktere zmizely z trhu zasobovaneho sjednocenym druzstevnictvim. (Sly jen do specializovaneho zasobovani pro papalase)

No nic, proti gustu zadny disputat, nikdo te nenuti kupovat a varit neco specialniho. Kdyz tve chutove bunky nejsou schopne to ocenit, byla by jedine ztrata penez hostit te jemnejsimi specialitami a ocekavat, ze to poznas.

Skutecne ale nevis co cancas.

+4/−3
23.12.2012 7:57

R85o85m24a11n 26Č79e47c71h86u62r29a 6722129467829

Dřív byly také jedny jablka a náš štrůdl byl vždycky dobrej... ;-D

Svatá prostoto...

+7/−2
22.12.2012 19:13

M57i36c25h49a38l 95M31i59l34l75e98r 9276352719102

jedny jablka????8-o8-o8-o8-o

 Svata prostoto!

+1/0
23.12.2012 7:59

R10o30m84a79n 51Č96e78c21h26u95r81a 6552229847909

Víš, dřív byl prostě jeden rod, teď aby se ovce mohly hádat, se to rozdělilo. A jsem si nějak nevšiml, že by srozumitelnost byla horší než je teď... cha ;-D

+1/−5
23.12.2012 12:25

J75a19n 13S80z50o69p 9290527214900

Slovy mého kamaráda: "To je debil!"

+5/−2
22.12.2012 21:23

K35a61t48e12ř97i54n75a 70V86a41š44á91k59o49v13á 5451192299675

Tak nevim, ale i kdyz nejsem zadnej zemedelec, minimalne vim, ze odrud brambor je vicero. To, ze se pak rozhodnete pestovat jednu "pro vsechno", je uz kazdeho volba. Nekdo ten rozdil pozna, nekdo ne :-) Je to stejne jak s ostatnim jidlem - nekomu uvarite zeleninu, a dokud neni patricne zaglutamanovana, pry "nema chut". No, kdyz mysli, ja mu to neberu ;-D

0/−1
25.12.2012 0:34

M81i82c46h68a57l 65T94r46i83s11k80a 2560187922547

receptik na dobry salat pro poustevnika zijiciho za morem by nebyl?

+1/−1
22.12.2012 18:52

P89a58v75e23l 70N30o20v68á79k 4493978265691

to jsem zkousel, ale bohuzel horcice jina, okurky jine, brambory jine atd...zkratka nebylo to nic moc :) asi jako kdyz se clovek pokusi koupit hovezi maso na minutku v cr...

+1/−1
22.12.2012 19:17

M98i44l40a49n 61P69a38c54e66k 6130823172613

Vsechno jde sehnat, kdyz se chce. At uz v nemeckych/polskych obchodech nebo i jinde. Probem jsou brambory. Ten sh*t co tady vsude prodavaji je odporny a za 15 let jsem na nic lepsiho nenarazil (i kdyz ani jsem se moc nesnazil).

+3/0
22.12.2012 21:21

M70i73c88h40a32l 51M47i69l90l37e32r 9486982569232

u protinozcu neni zadny problem sehnat co je na prima babiccin br.salat potrebne.

Brambor je x druhu na vyber v kazde samosce a jeste vic u zelinare. Petrzel, mrkev, nadherny hrasek cerstvy nebo mrazeny. Vyborna horcice nemecka zn. Thomy, krasna zluta, plnotucna, ne ten bledy nahnedly blivajz co jsem posledne videl v prazskych samoskach.

Okurecky znojemske zn. Nova, ktere se sem dovazeji od nepameti. Domaci majoneza, cerstvy kopr a mnohem jemnejsi jarni cibulky namisto cibule. Jedine si musim dat pozor na kalendar a vcas koupit celer. Tady je to zimni zelenina a prosinec je zacatek leta. Musim ho koupit v listopadu protoze jinak by mi nezbylo, nez pouzit ten rapikty jako nahrazku.

+4/0
23.12.2012 8:09

M12i96c70h41a94l 95M11i52l61l29e85r 9796472879862

vsechna zelenina cerstva, ne sterilovana!

0/0
23.12.2012 8:10

K68a61t10e55ř31i38n57a 96V59a56š78á71k22o91v50á 5141562359575

My nedavame ani celer, ani horcici. Pak je to snadne, mrkev a petrzel se snad sezene, cibule taky ? :-)

0/−1
25.12.2012 0:36

M94i70c86h20a59l 27M22i69l53l52e13r 9596812259672

zapomnel jsem se zeptat kde za morem pokud ti nevadi to prozradit?

0/0
23.12.2012 10:51

J70i47ř52í 35J84a54n98d20a 8843260344870

Opravdu výborný článek. Líbí se mi, že je to poprvé, kdy se nikomu neradí, co tam má dát ,aby to bylo "ono". Každý si to udělá podle své chuti.

+5/0
22.12.2012 17:32
Foto

I59v20o 24C39h54u89d91o25b87a 9580116821434

to je zase blábol

+1/−7
22.12.2012 12:40

T60i83b15o93r 98V73i63z13v51a54r96y 9784704793585

Procčpak?

+3/0
22.12.2012 15:53

M84a85r70t85i70n 66C11h54a23r96v23á67t 1663367190681

To on neví, ale potřeboval se vůči něčemu vyhradit, dneska napsat něco pozitivního je už skoro přestupek.

+5/0
22.12.2012 16:15
Foto

J64i19ř73í 10K49r14á20k20o61r30a 9469153

Blábol je IMO to, že se ostatní věci mají míchat a ochutit zvlášť a až na závěr je přimíchat k bramborám. Jak by se to mělo asi ochutit, když to pak s těmi bramborami dostane jinou chuť?

0/0
22.12.2012 18:25

M22i44l68a73n 41P16a39c27e71k 6390253412153

Tak aspon zhruba. Kdyz to delas casto, tak to uz pak chytnes i napoprve. Jde asi hlavne o to aby se tim mychalo cim nejmin.

0/0
22.12.2012 21:23

S69i17l80v41i17e 37K93o81v88á87ř15o69v40á 1537736741185

"Myslivec mydlil myš mýdlem po mýtině... Máš tam někde samYci?" A mychalo?;-)

+1/0
24.12.2012 8:47

M64i33c60h87a20l 54M33i81l60l37e18r 9466392489762

asi take zalezi na jednotlivcich co jsou zvykli.

Moje babicka vzdycky varila vsechnu zeleninu i brambory den predem, vychladle vcetne kyselych okurek nakrajela na kosticky, smichala, osolila, opeprila, zvlhcila trochou vody ze zeleniny a lakem z okurek. Pak to slo do lednice pres noc aby se prichuti smichaly a ta dobrota vsakla do zeleniny a hlavne do brambor. Kdyz se to neudela, je salat prilis suchy a nema ten riz, protoze chut sedi jen na povrchu zeleniny, ne uvnitr. Na Stedry den rano se podle potreby dochucovala salatova smes a delala majoneza. Horcice sla do ni, ne do zeleniny. V poledne se vmichaly vsechny zbyvajici prisady a nechalo se to odlezet 7 hodin v lednici.

 Ze to umim, za to dekuji babicce, ktera udelala z nas vnoucat sve kuchynske "otroky" a take, ze mi pozdeji poslala sve recepty, abych to i u tech protinozcu zvladl po jejim. Zrovna ted si to procitam pro osvezeni pameti, zatimco zacinam varit brambory na zitrejsi salat.:-)

+3/0
23.12.2012 8:39

A67l40e42x33a78n13d34r 36K64o25s34t39k97a 5439866419636

Tak to by asi nikoho nenapadlo, že u bramborového salátu, kde je cca 60-80% brambor záleží na chuti těch brambor že? A pak je hodně důležitá majonéza, musí být domácí, kupovaná to celé zkazí.

0/0
22.12.2012 11:59

J19a17n15a 63K52o94v24a82ř98í79k79o28v56á 1513503206470

Ono zase není tak od věci na tyto věci upozornit. Myslím, že majonézu si doma dělá málokdo a ani už vlastně neví, jak má správně  chutnat.

0/−1
22.12.2012 14:37

M39i97c29h94a71l 82M37i67l44l63e79r 9566892939282

Tvrdis, ze dnesni generace ceskych hospodynek by za svou lenost zaslouzila prehnout pres koleno a dostat na zadek?

Kdyz umi udelat majonezu chlap, protoze ho to naucila mama a babicka, proc ne zenska?

Navic dneska to nemusim delat rucne jako ony ale jednoduseji a rychleji (a s mensi pravdepodobnosti srazeni) v mixeru. Nebo dokonce MAJO ZA MINUTU, vyrobenou z celeho vejce, oleje a vsech prisad najednou bez prikapavani, v uzke vysoke nadobce. Na to je zapotrebi tycovy mixer s turbo rychlosti.

+2/0
23.12.2012 8:19

P72a98v39e33l 83N34o71v25á58k 4343978325161

podle reakci tady bude souvislost mezi hlavni surovinou a chuti vysledneho produktu pro mnoho lidi prekvapenim ;)

0/−1
22.12.2012 19:13

R79a23d74i24m 91J68a44n66o46t90a 5354781462290

Uz se nemuzu dockat! ;-)

+8/−1
22.12.2012 10:52







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.