Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Chcete nejlepší salát? Záleží hlavně na bramborách

Postup na nejlepší bramborový salát je prostý. Doma udělaná majonéza, vejce a správný typ brambor tvoří základ každého salátu. Pak už záleží na vás, co do něj přidáte podle chuti a rodinných zvyklostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J85a15r90o15s21l59a41v 29Z67a94h40r80a27d85n85í13č44e45k 7635890154591

Kam se poděli kvalitní a chuťově dobré brambory? !! Děs a bída dnes dobré koupit, většina brambor jsou hnusný. Nejlepší je kupovat brambory od lidí, co prodávají ze svých polí. :-)

+1/0
25.12.2012 10:57

L22i28b79o93r 48H26l32u42b55u27č39e57k 4530150607527

...máš pravdu, od lidí, co prodávají z cizích polí si nic nekoupím...:-)

0/0
28.12.2012 22:59

S61a98r53a 88B70e30n32y94o86v87a 8269155511811

Krasny článek. Me ohledně salátu pouze rozesmutnilo to, že skoro všechny suroiny jsme nesehnala v bežném supermarketu , tam s ena mě dneska koukali jak na magora, co chce brambory na salát  a že ve všem mi vyšli vstříc pouze asijsští obchodnící, kteří  měli i ty rohlíčky KEŘ, :( Je smutny jak nadnárodní řetězce na zákazníka zvysoka

+5/0
22.12.2012 20:54

L81i32b92o35r 91H72l35u27b20u25č95e35k 4480230517687

...zkuste Globus...Keřkovské rohlíčky mají prakticky celoročně...ale nestojí 3,80 Kč...:-)

0/0
28.12.2012 22:57

J41a79r52o90m82í64r 46P26r88o91c94h84á17z60k98a 7271893727454

To je krávovina....dřív prostě byly brambory jedny a bylo.Teď jen aby z ovcí (myšleno tupé stádo lidí) vytřískali co nejvíce peněz tak to rozdělí na více typu ,kde samozřejmě ty nejvíc nejlepší a bůhví co ještě stojí dvakrát tolik jako ty podle odborníku horší...to jsou starosti....jsem si nějak nevšiml,že by dřív když to nebylo takhle rozdělené byl náš bramborový salát o něco horší než je teď...ale co ,když jim ti lidi ty peníze za to dají.....takhle se vydělává....cha ;-D

+1/−18
22.12.2012 19:00

P16a64v28e23l 87N26o44v87á37k 4913448805191

brambory nikdy jedny nebyly. zkus nekdy ochutnat treba ty rohlicky a uvidis, ze se rozhodne na salat vyplati do dobrych surovin investovat. a ze meles pantem, aniz bys vedel, o co jde.

+10/−1
22.12.2012 19:11

J52a27r55o45m62í59r 98P27r85o76c46h98á76z50k20a 7581263787444

tak jestli si věříš tomu,že to je rozdíl....a jestli to třídi jak mají .....jsi naivní

0/−12
22.12.2012 19:14

P75a76v44e14l 22N66o63v73á47k 4753188345531

kup si rohlicky a odpoved budes mit hned. ten rozdil chuti je opravdu vyrazny. zadny prostor pro chybnosti ohledne trideni mit nebudes bez ohledu na stupen moji naivity ;)

+7/−1
22.12.2012 19:21

M21i85c41h88a15l 62M63i40l73l28e30r 9866812239212

to vypada na proletarsky apetit, brambory jsou brambory, stejne ted jako za totace a zadny rozdil nevidi.;-D

Ja si zas pamatuji, jak moje babicka vzdychala co je to za bidu, kdykoli nam kazdy podzim v dobe totace dovezli horu brambor. Sedeli jsme na predni zahradce a tridili nejdriv ty nakopnute nebo jinak porusene a pak ty ostatni podle velikosti na male, stredni a velke, nez sly na zimu do sklepa. Babicka pri tom vzdycky vzpominala na ruzne druhy brambor, ktere byly k mani za 1.republiky a zvlast na ty krasne rohlicky, ktere zmizely z trhu zasobovaneho sjednocenym druzstevnictvim. (Sly jen do specializovaneho zasobovani pro papalase)

No nic, proti gustu zadny disputat, nikdo te nenuti kupovat a varit neco specialniho. Kdyz tve chutove bunky nejsou schopne to ocenit, byla by jedine ztrata penez hostit te jemnejsimi specialitami a ocekavat, ze to poznas.

Skutecne ale nevis co cancas.

+4/−3
23.12.2012 7:57

R75o34m38a21n 23Č98e14c42h18u23r42a 6782989857609

Dřív byly také jedny jablka a náš štrůdl byl vždycky dobrej... ;-D

Svatá prostoto...

+7/−2
22.12.2012 19:13

M50i77c52h91a87l 90M19i30l53l63e24r 9146122589232

jedny jablka????8-o8-o8-o8-o

 Svata prostoto!

+1/0
23.12.2012 7:59

R26o40m53a52n 97Č23e46c96h20u54r16a 6522329757719

Víš, dřív byl prostě jeden rod, teď aby se ovce mohly hádat, se to rozdělilo. A jsem si nějak nevšiml, že by srozumitelnost byla horší než je teď... cha ;-D

+1/−5
23.12.2012 12:25

J83a64n 54S22z76o52p 9440887354290

Slovy mého kamaráda: "To je debil!"

+5/−2
22.12.2012 21:23

K65a14t84e57ř97i93n12a 82V94a95š12á34k56o86v47á 5141802419475

Tak nevim, ale i kdyz nejsem zadnej zemedelec, minimalne vim, ze odrud brambor je vicero. To, ze se pak rozhodnete pestovat jednu "pro vsechno", je uz kazdeho volba. Nekdo ten rozdil pozna, nekdo ne :-) Je to stejne jak s ostatnim jidlem - nekomu uvarite zeleninu, a dokud neni patricne zaglutamanovana, pry "nema chut". No, kdyz mysli, ja mu to neberu ;-D

0/−1
25.12.2012 0:34

M80i47c86h53a81l 78T59r59i88s81k70a 2810507282327

receptik na dobry salat pro poustevnika zijiciho za morem by nebyl?

+1/−1
22.12.2012 18:52

P41a19v61e48l 22N59o14v69á37k 4793688585181

to jsem zkousel, ale bohuzel horcice jina, okurky jine, brambory jine atd...zkratka nebylo to nic moc :) asi jako kdyz se clovek pokusi koupit hovezi maso na minutku v cr...

+1/−1
22.12.2012 19:17

M66i74l72a71n 13P51a53c81e78k 6590123772483

Vsechno jde sehnat, kdyz se chce. At uz v nemeckych/polskych obchodech nebo i jinde. Probem jsou brambory. Ten sh*t co tady vsude prodavaji je odporny a za 15 let jsem na nic lepsiho nenarazil (i kdyz ani jsem se moc nesnazil).

+3/0
22.12.2012 21:21

M44i23c11h33a23l 60M16i34l54l37e51r 9416292869762

u protinozcu neni zadny problem sehnat co je na prima babiccin br.salat potrebne.

Brambor je x druhu na vyber v kazde samosce a jeste vic u zelinare. Petrzel, mrkev, nadherny hrasek cerstvy nebo mrazeny. Vyborna horcice nemecka zn. Thomy, krasna zluta, plnotucna, ne ten bledy nahnedly blivajz co jsem posledne videl v prazskych samoskach.

Okurecky znojemske zn. Nova, ktere se sem dovazeji od nepameti. Domaci majoneza, cerstvy kopr a mnohem jemnejsi jarni cibulky namisto cibule. Jedine si musim dat pozor na kalendar a vcas koupit celer. Tady je to zimni zelenina a prosinec je zacatek leta. Musim ho koupit v listopadu protoze jinak by mi nezbylo, nez pouzit ten rapikty jako nahrazku.

+4/0
23.12.2012 8:09

M76i58c73h22a30l 50M91i23l18l98e78r 9976732499622

vsechna zelenina cerstva, ne sterilovana!

0/0
23.12.2012 8:10

K58a58t70e72ř24i90n68a 13V65a18š51á83k21o46v30á 5391822639765

My nedavame ani celer, ani horcici. Pak je to snadne, mrkev a petrzel se snad sezene, cibule taky ? :-)

0/−1
25.12.2012 0:36

M14i29c85h88a56l 96M51i98l91l34e44r 9616422839912

zapomnel jsem se zeptat kde za morem pokud ti nevadi to prozradit?

0/0
23.12.2012 10:51

J78i91ř69í 55J71a85n18d55a 8173140784660

Opravdu výborný článek. Líbí se mi, že je to poprvé, kdy se nikomu neradí, co tam má dát ,aby to bylo "ono". Každý si to udělá podle své chuti.

+5/0
22.12.2012 17:32
Foto

I79v76o 86C68h94u43d95o45b42a 9720686231744

to je zase blábol

+1/−7
22.12.2012 12:40

T77i84b77o39r 70V32i14z64v49a27r45y 9474594153335

Procčpak?

+3/0
22.12.2012 15:53

M43a22r70t95i22n 95C15h76a34r57v59á97t 1423797610771

To on neví, ale potřeboval se vůči něčemu vyhradit, dneska napsat něco pozitivního je už skoro přestupek.

+5/0
22.12.2012 16:15
Foto

J96i83ř57í 89K46r18á76k64o95r41a 9179663

Blábol je IMO to, že se ostatní věci mají míchat a ochutit zvlášť a až na závěr je přimíchat k bramborám. Jak by se to mělo asi ochutit, když to pak s těmi bramborami dostane jinou chuť?

0/0
22.12.2012 18:25

M43i65l90a33n 76P80a40c92e72k 6740373892323

Tak aspon zhruba. Kdyz to delas casto, tak to uz pak chytnes i napoprve. Jde asi hlavne o to aby se tim mychalo cim nejmin.

0/0
22.12.2012 21:23

S57i25l66v98i54e 85K65o38v83á80ř42o38v87á 1277116931775

"Myslivec mydlil myš mýdlem po mýtině... Máš tam někde samYci?" A mychalo?;-)

+1/0
24.12.2012 8:47

M97i27c13h82a51l 13M75i44l44l49e42r 9326172679692

asi take zalezi na jednotlivcich co jsou zvykli.

Moje babicka vzdycky varila vsechnu zeleninu i brambory den predem, vychladle vcetne kyselych okurek nakrajela na kosticky, smichala, osolila, opeprila, zvlhcila trochou vody ze zeleniny a lakem z okurek. Pak to slo do lednice pres noc aby se prichuti smichaly a ta dobrota vsakla do zeleniny a hlavne do brambor. Kdyz se to neudela, je salat prilis suchy a nema ten riz, protoze chut sedi jen na povrchu zeleniny, ne uvnitr. Na Stedry den rano se podle potreby dochucovala salatova smes a delala majoneza. Horcice sla do ni, ne do zeleniny. V poledne se vmichaly vsechny zbyvajici prisady a nechalo se to odlezet 7 hodin v lednici.

 Ze to umim, za to dekuji babicce, ktera udelala z nas vnoucat sve kuchynske "otroky" a take, ze mi pozdeji poslala sve recepty, abych to i u tech protinozcu zvladl po jejim. Zrovna ted si to procitam pro osvezeni pameti, zatimco zacinam varit brambory na zitrejsi salat.:-)

+3/0
23.12.2012 8:39

A56l61e89x73a71n98d37r 36K33o60s49t52k80a 5589736169726

Tak to by asi nikoho nenapadlo, že u bramborového salátu, kde je cca 60-80% brambor záleží na chuti těch brambor že? A pak je hodně důležitá majonéza, musí být domácí, kupovaná to celé zkazí.

0/0
22.12.2012 11:59

J35a25n19a 66K47o19v16a22ř89í63k19o45v32á 1153763226710

Ono zase není tak od věci na tyto věci upozornit. Myslím, že majonézu si doma dělá málokdo a ani už vlastně neví, jak má správně  chutnat.

0/−1
22.12.2012 14:37

M81i36c36h36a32l 77M70i89l78l31e11r 9596942859702

Tvrdis, ze dnesni generace ceskych hospodynek by za svou lenost zaslouzila prehnout pres koleno a dostat na zadek?

Kdyz umi udelat majonezu chlap, protoze ho to naucila mama a babicka, proc ne zenska?

Navic dneska to nemusim delat rucne jako ony ale jednoduseji a rychleji (a s mensi pravdepodobnosti srazeni) v mixeru. Nebo dokonce MAJO ZA MINUTU, vyrobenou z celeho vejce, oleje a vsech prisad najednou bez prikapavani, v uzke vysoke nadobce. Na to je zapotrebi tycovy mixer s turbo rychlosti.

+2/0
23.12.2012 8:19

P43a68v96e90l 58N12o19v52á83k 4613808455281

podle reakci tady bude souvislost mezi hlavni surovinou a chuti vysledneho produktu pro mnoho lidi prekvapenim ;)

0/−1
22.12.2012 19:13

R90a11d54i72m 40J18a75n47o78t46a 5134471482760

Uz se nemuzu dockat! ;-)

+8/−1
22.12.2012 10:52







Najdete na iDNES.cz