Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Ze zralých zmrazených banánů připravíte vynikající zmrzlinu

Zralé až přezrálé banány s nahnědlou slupkou jsou ideální surovinou pro domácí ovocnou zmrzlinu, která je překvapivě osvěžující a chuťově naprosto dokonalá. Banány oloupete, vložíte do mikrotenového sáčku a necháte zmrznout. Pak je kdykoliv z mrazáku vezmete a zpracujete na zmrzlinu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R73a25d34i98m 28Z83e35h95e94r 7875708629553

Jakápak zmrzlina? Vanilkovo-čokoládovo-banánový paskvil. Skutečná zmrzlina se dělá jinak. Rybím prstům taky neříkáme řízek...

+3/0
31.12.2012 0:00

K45a98r24e92l 37B58e26d36ř51i42c52h 9875594631570

No dobře, tak se rozemelou zmrzlé banány a asi je to dobré. Proč ale kolem toho tolik nabubřelých slov - překvapivě osvěžující,chuťově naprosto dokonalá, .............

+3/−1
30.12.2012 21:57

R12a54d46i59m 76Z19e56h14e19r 7355338709873

Protože autorka asi nikdy nejedla zmrzlinu. Tohleto je banánová tresť... V trojkombinaci vanilkovo-čokoládovo-banánové chutě pouze pro otrlé...

+3/0
31.12.2012 0:02

B85á51r63a 85T26e82s94n19e15r69o34v56á 5165320464729

Nejsem si jistá, jestli bych rozemleté zmrzlé ovoce označila za zmrzlinu, ale uznávám, že to může být chuťově dobré. A možná i celkem zdravé.

+2/−2
30.12.2012 19:06

O56l40g33a 71S48v91o42b33o13d77a 9363520193822

Zmrazene prezrale banany se mohou snadno rozmixovat tycovym mixerem. Podle mych zkusenosti, na bananove mufiny a bananovy chlebicek jsou zmrazene banany lepsi nez cerstve.

0/−1
30.12.2012 19:03

M11a34r55t47i65n 89J87i12z43d80n62ý 3915491761346

a zmrzle je zive?

+9/−1
30.12.2012 16:46

M30a12r34i66e 46N43o75v39o64t23n12á 5704527918780

taky nechápu, proč vitariánům vadí tepelné úpravy nad 100°C, ale ne ty pod 0°C

+3/0
30.12.2012 22:24
Foto

H26a82n62a 59A51n54t80o76n98o16v11á 6687379884904

Vadí už teplota nad 42°C, ale jinak mám stejný názor.

0/0
31.12.2012 14:52

M85a10r92i55e 77N57o33v28o51t46n67á 5584257828510

tím spíš...

a může se to ovoce/zelenina dát vůbec na slunce?

0/0
2.1.2013 22:13

M26a59r51t11i45n 19K86o26š82ť74á30l 9564670393412

Jen drobná poznámka: Určitě je ta zmrzka super, jen k použití hnědého nerafinovaného cukru - jeho výroba, jako samostatného produktu, je drahá a tak se vyrábí tak, že rafinovaný cukr se zpětně obarví melasou. (...ale nemusíte tomu věřit no) ;-)

+6/−1
30.12.2012 16:18

L17u12k74á32š 26O70m58á46č11k67a 5581434181156

Vypadá to jako pěkné kakáníčko, za mě plus. R^

+2/−2
30.12.2012 14:49

J86a32r61k25a 63B23a51m77b47u88c49h89o16v38á 1940823135701

ach jo, zase bio, bio, bio.... snažíme se doma jíst zdravě, spoustu věcí máme z vlastní organické zahrádky... ale platit za předražené suroviny s nálepkou bio... já nevím, přijde mi to divné. 

ale nápad na mletí zmraženého ovoce se mi líbí R^ ještě máme spoustu malin, borůvek, ostružin a švestek. asi to zkusím.

+9/−2
30.12.2012 13:20

J82o16s35e50f 22Š18e29m70e55l10í15k 7109761590527

Třeba s ostružinama si asi moc neužijete a maliny Vám taky budou skřípat mezi zubama. Ale chuťově to nemá chybu, to jo.

+1/−2
30.12.2012 16:55
Foto

D18a76n86a 96H94a52n74g28e65b34r36a42u75k 7791529172159

To se neplati jen nalepka, ale uplne jiny pristup k prirode a potravinam. Tam, kde se nestrika chemikaliemi preziva i spousta uzitecneho hmyzu a priroda vcetne pitne vody zustava v poradku.

+1/−2
30.12.2012 18:03

M84a55r72e34k 97B61u81r48z17a 7447521952767

Ja to zkusil ze zvedavosti vcera. Je fakt, ze mlynek na maso s tim mel docela praci. Asi to nelze primo srovnavat se zmrzlinou, je to jina technologie, ale je to svezi a prijemne.

0/0
31.12.2012 7:38

J42i88ř71í 40V63á29c27l94a15v74í40k 5411173848875

Kouzelné zaklínadlo BIO-kvalita, bohužel banány se stříkají asi 50x do roka a z letadla, nemluvě o zdravotních dopadech na dělníky na plantážích. Se soudní pří byl před časem problém, pokud by se pře dostala k soudu, prostě by dělníky propustili.

+8/−1
30.12.2012 11:12

V80ě85r93a 74M57u96ž93í91k13o78v83á 1782357250564

'......Stačí mít v mrazáku po ruce neustále kvalitní zmrazené ovoce.....'  Co je kvalitního na nahnědlých slupkách banánů, což jsou už  znaky hniloby, a zásadně se nedoporučuje jejich obsah jíst....? 8-o

+8/−14
30.12.2012 0:45

L44a39d74a 68N56o92v53a14k 4482873867

a nejlíp se jim hnije v lednici, žejo... Vždycky když dám čerstvý banán do chladu, zhnědne... Asi se v tom chladu těm bakteriím daří...R^

+12/−1
30.12.2012 1:02

A86l88e50n96a 92P65e53t96r60u 4352585580301

Hnědá na slupkách není známka hniloby, ale posledního stadia zralosti.

+24/−4
30.12.2012 11:32

H29a45n93a 78K37o83s44t47k68o89v28a 8945110418254

Prave, ze tyhle jsou mnohem lepsi nez ty krasne zlute. Takovy banan je mnohem lepe stravitelny, jelikoz je konecne zraly.

0/0
30.12.2012 21:59

L40a87d41a 89N35o68v20a16k 4132623817

vypadá to trochu jako... 8-o

+10/−2
30.12.2012 0:44

M90a22r80t27i94n 19L80a26n47c 9375574587341

Vypadá to hodně jako ... :-)

+9/−2
30.12.2012 13:22

M21a14r51t48i29n 59J77i96z63d22n81ý 3295471261686

vzdyt to taky je

+4/−3
30.12.2012 16:48







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.