Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Ze zralých zmrazených banánů připravíte vynikající zmrzlinu

Zralé až přezrálé banány s nahnědlou slupkou jsou ideální surovinou pro domácí ovocnou zmrzlinu, která je překvapivě osvěžující a chuťově naprosto dokonalá. Banány oloupete, vložíte do mikrotenového sáčku a necháte zmrznout. Pak je kdykoliv z mrazáku vezmete a zpracujete na zmrzlinu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R97a49d57i14m 87Z81e50h37e33r 7235148869833

Jakápak zmrzlina? Vanilkovo-čokoládovo-banánový paskvil. Skutečná zmrzlina se dělá jinak. Rybím prstům taky neříkáme řízek...

+3/0
31.12.2012 0:00

K54a81r54e17l 77B85e14d12ř48i11c65h 9215734731540

No dobře, tak se rozemelou zmrzlé banány a asi je to dobré. Proč ale kolem toho tolik nabubřelých slov - překvapivě osvěžující,chuťově naprosto dokonalá, .............

+3/−1
30.12.2012 21:57

R35a29d91i85m 88Z79e48h75e79r 7735848989323

Protože autorka asi nikdy nejedla zmrzlinu. Tohleto je banánová tresť... V trojkombinaci vanilkovo-čokoládovo-banánové chutě pouze pro otrlé...

+3/0
31.12.2012 0:02

B89á80r37a 54T63e40s57n63e98r75o69v87á 5915750594479

Nejsem si jistá, jestli bych rozemleté zmrzlé ovoce označila za zmrzlinu, ale uznávám, že to může být chuťově dobré. A možná i celkem zdravé.

+2/−2
30.12.2012 19:06

O90l91g23a 18S95v12o14b31o28d97a 9143160153742

Zmrazene prezrale banany se mohou snadno rozmixovat tycovym mixerem. Podle mych zkusenosti, na bananove mufiny a bananovy chlebicek jsou zmrazene banany lepsi nez cerstve.

0/−1
30.12.2012 19:03

M42a92r86t81i21n 66J73i20z57d43n25ý 3895351521326

a zmrzle je zive?

+9/−1
30.12.2012 16:46

M96a96r13i87e 37N87o81v71o90t36n87á 5764167368650

taky nechápu, proč vitariánům vadí tepelné úpravy nad 100°C, ale ne ty pod 0°C

+3/0
30.12.2012 22:24
Foto

H35a50n57a 33A43n75t11o19n64o92v73á 6797449784914

Vadí už teplota nad 42°C, ale jinak mám stejný názor.

0/0
31.12.2012 14:52

M15a75r61i97e 31N10o10v28o77t85n60á 5314947558330

tím spíš...

a může se to ovoce/zelenina dát vůbec na slunce?

0/0
2.1.2013 22:13

M88a67r83t90i18n 74K42o11š18ť55á94l 9864480933632

Jen drobná poznámka: Určitě je ta zmrzka super, jen k použití hnědého nerafinovaného cukru - jeho výroba, jako samostatného produktu, je drahá a tak se vyrábí tak, že rafinovaný cukr se zpětně obarví melasou. (...ale nemusíte tomu věřit no) ;-)

+6/−1
30.12.2012 16:18

L17u46k91á98š 31O21m24á17č15k64a 5341324791476

Vypadá to jako pěkné kakáníčko, za mě plus. R^

+2/−2
30.12.2012 14:49

J82a54r15k63a 40B13a16m95b52u70c27h72o73v52á 1520353235611

ach jo, zase bio, bio, bio.... snažíme se doma jíst zdravě, spoustu věcí máme z vlastní organické zahrádky... ale platit za předražené suroviny s nálepkou bio... já nevím, přijde mi to divné. 

ale nápad na mletí zmraženého ovoce se mi líbí R^ ještě máme spoustu malin, borůvek, ostružin a švestek. asi to zkusím.

+9/−2
30.12.2012 13:20

J33o23s78e23f 38Š95e34m21e74l59í77k 7369821520617

Třeba s ostružinama si asi moc neužijete a maliny Vám taky budou skřípat mezi zubama. Ale chuťově to nemá chybu, to jo.

+1/−2
30.12.2012 16:55
Foto

D63a35n10a 89H33a17n89g57e21b93r31a80u58k 7471719642799

To se neplati jen nalepka, ale uplne jiny pristup k prirode a potravinam. Tam, kde se nestrika chemikaliemi preziva i spousta uzitecneho hmyzu a priroda vcetne pitne vody zustava v poradku.

+1/−2
30.12.2012 18:03

M51a71r97e65k 67B68u26r18z39a 7287381552277

Ja to zkusil ze zvedavosti vcera. Je fakt, ze mlynek na maso s tim mel docela praci. Asi to nelze primo srovnavat se zmrzlinou, je to jina technologie, ale je to svezi a prijemne.

0/0
31.12.2012 7:38

J26i87ř74í 20V19á27c51l44a88v54í42k 5651663298175

Kouzelné zaklínadlo BIO-kvalita, bohužel banány se stříkají asi 50x do roka a z letadla, nemluvě o zdravotních dopadech na dělníky na plantážích. Se soudní pří byl před časem problém, pokud by se pře dostala k soudu, prostě by dělníky propustili.

+8/−1
30.12.2012 11:12

V25ě75r73a 12M94u97ž83í20k53o94v95á 1662837810924

'......Stačí mít v mrazáku po ruce neustále kvalitní zmrazené ovoce.....'  Co je kvalitního na nahnědlých slupkách banánů, což jsou už  znaky hniloby, a zásadně se nedoporučuje jejich obsah jíst....? 8-o

+8/−14
30.12.2012 0:45

L87a61d11a 92N76o42v16a47k 4372543237

a nejlíp se jim hnije v lednici, žejo... Vždycky když dám čerstvý banán do chladu, zhnědne... Asi se v tom chladu těm bakteriím daří...R^

+12/−1
30.12.2012 1:02

A44l61e27n64a 10P11e48t19r92u 4632545350601

Hnědá na slupkách není známka hniloby, ale posledního stadia zralosti.

+24/−4
30.12.2012 11:32

H28a41n77a 30K24o23s59t66k62o94v66a 8805640728514

Prave, ze tyhle jsou mnohem lepsi nez ty krasne zlute. Takovy banan je mnohem lepe stravitelny, jelikoz je konecne zraly.

0/0
30.12.2012 21:59

L73a18d37a 45N57o80v63a31k 4912873947

vypadá to trochu jako... 8-o

+10/−2
30.12.2012 0:44

M93a27r74t87i39n 42L35a49n74c 9445644857331

Vypadá to hodně jako ... :-)

+9/−2
30.12.2012 13:22

M24a93r55t80i65n 59J83i45z37d95n45ý 3845351181766

vzdyt to taky je

+4/−3
30.12.2012 16:48



Najdete na iDNES.cz