- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jakápak zmrzlina? Vanilkovo-čokoládovo-banánový paskvil. Skutečná zmrzlina se dělá jinak. Rybím prstům taky neříkáme řízek...
No dobře, tak se rozemelou zmrzlé banány a asi je to dobré. Proč ale kolem toho tolik nabubřelých slov - překvapivě osvěžující,chuťově naprosto dokonalá, .............
Protože autorka asi nikdy nejedla zmrzlinu. Tohleto je banánová tresť... V trojkombinaci vanilkovo-čokoládovo-banánové chutě pouze pro otrlé...
Nejsem si jistá, jestli bych rozemleté zmrzlé ovoce označila za zmrzlinu, ale uznávám, že to může být chuťově dobré. A možná i celkem zdravé.
Zmrazene prezrale banany se mohou snadno rozmixovat tycovym mixerem. Podle mych zkusenosti, na bananove mufiny a bananovy chlebicek jsou zmrazene banany lepsi nez cerstve.
taky nechápu, proč vitariánům vadí tepelné úpravy nad 100°C, ale ne ty pod 0°C
Jen drobná poznámka: Určitě je ta zmrzka super, jen k použití hnědého nerafinovaného cukru - jeho výroba, jako samostatného produktu, je drahá a tak se vyrábí tak, že rafinovaný cukr se zpětně obarví melasou. (...ale nemusíte tomu věřit no)
Vypadá to jako pěkné kakáníčko, za mě plus.
ach jo, zase bio, bio, bio.... snažíme se doma jíst zdravě, spoustu věcí máme z vlastní organické zahrádky... ale platit za předražené suroviny s nálepkou bio... já nevím, přijde mi to divné.
ale nápad na mletí zmraženého ovoce se mi líbí ještě máme spoustu malin, borůvek, ostružin a švestek. asi to zkusím.
Třeba s ostružinama si asi moc neužijete a maliny Vám taky budou skřípat mezi zubama. Ale chuťově to nemá chybu, to jo.
Kouzelné zaklínadlo BIO-kvalita, bohužel banány se stříkají asi 50x do roka a z letadla, nemluvě o zdravotních dopadech na dělníky na plantážích. Se soudní pří byl před časem problém, pokud by se pře dostala k soudu, prostě by dělníky propustili.
'......Stačí mít v mrazáku po ruce neustále kvalitní zmrazené ovoce.....' Co je kvalitního na nahnědlých slupkách banánů, což jsou už znaky hniloby, a zásadně se nedoporučuje jejich obsah jíst....?
a nejlíp se jim hnije v lednici, žejo... Vždycky když dám čerstvý banán do chladu, zhnědne... Asi se v tom chladu těm bakteriím daří...