Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Do bramboráku z Valašska přidáte zelí. Kapušník vydá za oběd či večeři

Poctivá domácí rodinná večeře či oběd za padesátikorunu je v případě jídla z brambor a zelí stále ještě reálná. Ale musíte si to na přípravě odpracovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P64e62t48r 14Z39i46e42n36t75e37k 4237850826874

Moravské Slezsko? A co třeba moravské Čechy?

0/0
5.2.2013 23:06

J17o82s95e11f 83V57a67l65a 9600943653623

jednodussi a rychlejsi je jihoceska verze tzv. cmundy po kaplicku - bezny bramborak, v nemz je zabalena uzena kotleta se zelim.  Priprava je nesrovnatelne rychlejsi- pri nejmensim 40-50 min peceni se smrskne na par minut smazeni. Kapusnik bude mit jedinou vyhodu - podstatne nizsi obsah tuku na smazeni

0/0
4.2.2013 22:29

P56e27t76r 54J10a84n25d93a 9183237674521

Brambory a zelé, živobytí celé.

Zkusím to, vypadá to dobře.

+7/0
4.2.2013 9:31

M66i20l79a16n 57Š32v43a43g80r83o36v28s37k22ý 9562559835978

No Peter, z gitarou ti to ide lepšie. ;-D

0/−4
4.2.2013 15:27

P12e53t47r 75J88a24n59d30a 9363377704871

Abych Tě trochu vzdělal. Toto jsem samozřejmě nevymyslel já, je to valašské pořekadlo.

+2/0
5.2.2013 10:37

M79i92l24a53n 43Š73v77a60g18r38o61v32s81k72ý 9892579265878

Ja viem, ale nedalo mi to...

0/−1
5.2.2013 22:35

V37l68a20d20i21m24í14r 90M30a64c56a36n 4948153721914

Hmmmm, zkusím to ! Musí to být moc dobré. Možná bych tam ještě přidal nakrájené uzené maso.  R^

+3/0
4.2.2013 7:35

A13l42e13x83a77n82d77r 32K89o72s90t25k93a 5269336119146

Fantazii se meze nekladou že? Špatné to určitě nebude.

0/0
4.2.2013 8:40

Z47d98e11n77o 68K81o10t48y52z52a 8229135806422

S tím uzeným to dělala tetka a bylo to vynikaaaající, jenom si myslím, že místo normálního zelí tak dávala kysané.R^

+1/0
4.2.2013 9:22

Š55á59r88k68a 56M53a42t20y54á90š86o29v47á 1331885952149

no jo,al epo zimě kysané došlo, teda kdysi..tak se dělalo z čerstvý hlávky...jinak domácí fleky s hlávkovým dušeno-pečeným zelím, lehce ochucené, to je taky dobrota....

0/0
4.2.2013 11:31

A40n54n32a 56K15o70l24o44c60o13v45á 9340391643283

s tím uzeným je to opravdu luxus! ségra nedává kysané zelí, ale sterilované sladkokyselé a to je teprve žrádýlko :D R^

0/0
4.2.2013 23:23

R18o40b44e65r14t 56B75a57l70a37b54á20n 9892483432

Já teda určitě česnek.

0/0
4.2.2013 15:58







Najdete na iDNES.cz