Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama

Do dvaceti let po svíčkové neštěkne ani pes, tvrdí Zdeněk Pohlreich. Tradiční česká kuchyně mu připadá tak staromódní a těžká, že v dnešním životním stylu nemůže přežít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R45a13d75e11k 52H14o90r74a48k 4557587846565

Ten clovek si absolutne protireci. Na jednu stranu vsem rika: "varte regionalni kuchyni, nikdo preci nepojede do Cech pouze aby si tady dal spageti pomodoro" a na stranu druhou chce odstranit Ceska jidla a nahradit je Francouskymi nebo Italskymi. Chapu kam miri, ale takhle to je spatne. Resenim je nabizet alternativu, ukazat lidem, ze obed ktery ma 3 chody vse v malych porcich bude zajimavejsi a nakonec i zdravejsi. Co kdybychom na statnim znaku smazali lva protoze je moc velky a neohrabany a nahradili ho veverkou. ;-)

0/0
15.5.2013 12:01

M60i16c45h95a96l 58P32o89n83o51c51n73ý 2454105761

Vcera jsem si dal svickovou a mnam! ;-D

0/0
11.5.2013 11:23

M59a84r75i31a62n 10P96e13š76t87a 6548778228388

Tak jsme se zasmáli. Svíčková tu už je určitě více než 100 let bez úhony. Kdo ví jak chutná kvalitní svíčková, tak rozhodně ví, že tady bude i za 100 let. Nějaké modní "zdravé" záležitosti tu zítra nebudou, ale svíčková tu bude zase. Navíc svíčková v přiměřeném množství určitě není nezdravá. Akorát nesmí být z mouky, to pak není svíčková.

+3/0
12.3.2013 21:34

F17r22a97n71t77i96š43e30k 47B71a85r59t21o61š 5619341365175

Že by na starý kolena z něho začínal stávat senilní dědek?

0/0
12.3.2013 12:40

E14v23ž24e62n 79D37v32o55ř62á12k 7688177522808

....že by bylo lepší dát na talíř 3 druhy trávy, kolem to pokecat něčím barevným a nachystat si za to pětikilo + dýško a tvářit se světově??? :-P

Dám si to, na co mám chuť a hlavně v zimě u mne vítězí něco, čím si dodám energii.

!!!Travičku nechme té kravičce, ať jí roste svíčková !!!

+2/−1
12.3.2013 9:51

P20a60t75r38i53k 12M67a12r42e39k 8472147448136

tak vpodstate ma pravdu ... logicky vzato, kdyz by lide opravdu chteli jist zdrave a v modernim stylu .. tak by gulas a svickova rozhodne na menu nepatrilo .. nicmene tohle je jedna z veci ktera "na papire" sice zni "rozumne" .. ale v realu to fungovat nikdy nemuze

0/0
12.3.2013 2:28

P52e60t47r 73K97u23č53e42r69a 6499312434419

Rozhodně tu svíčková bude dýl než Pohlreich, a myslim si i kdyby Pohlreich umřel stářím tak bude pod drnem dřív než svíce. Poslední dobou i v Praze v luxusních restauračních konceptech patří místo i české kuchyni. Staví se speciálně tímto zaměřením. To je jako kdyby italum chtěl zrušit spagetti bolognese, nebo anglanum fish and chips. A dobrej smažák taky přežije...

+6/0
11.3.2013 14:15

P61a39v29e15l 48O59d84r32a80z34i48l 6114809847250

Na něj kaťák s nivou a knedlama!

0/−1
11.3.2013 21:20

M74i91l28a65n 27C60o26u56f14a17l 8213467323

Milý Zdeňku! Já zase nemusím kuřecí z vyhoněného masa, kuře doma vychované si rád dám! A jinak: Kdo neumí super guláš a svíčkovou není kuchař!

+3/0
11.3.2013 13:22

J94a82n 61E45n67t11e76r 5174835394637

Chlapec Pohlreichů začíná mít pocit nadkuchaře. Nejvyšší čas, aby se nad sebou zamyslel ...

+8/0
10.3.2013 23:06

J39a59r28o71s35l98a71v 27Z38o38l66t77á30n 9658262795450

Poly zase jednou plácá játra :-)

+7/−1
7.3.2013 20:32

A81n24n97a 36J22u62r36e96č71k12o42v79á 2186172895624

Za davcet let se tady stejně bude jíst kebab, přinejlepším kari. Koneckonců tak jako v celé Evropě.

+3/−1
7.3.2013 20:19

M63i35l66a41n 53C30o15u44f93a18l 8923387153

a hambáč, co? Já bych tě hnal, holčičko!

+1/0
11.3.2013 13:23

J41a78n 50H30l40a34v69á41č 4371279953

Je nesmysl některá jídla zatracovat. Někdy mám chuť na lehkou stravu, jindy, třeba v zimě na horách takový guláš nebo svíčková sedne. Rozhodně přijít o dobrou svíčkovou by byla škoda.

+15/0
6.3.2013 20:44
Foto

J90a73r63o95s38l46a29v 30B75e25ň66o 2406587487900

Je to take zvlastne prist ako turista do Bavorska na Oktoberfest a miesto "duplaku", praclika a klobasy si dat dvojitu kolu a sladky mekac. Predsa ako turista (predstavme si zmienovaneho taliana), pridem do krajiny, chcem ochutnat specialitku a dam si spagety so sundried tomatos. Svieckova urcite ma svoje cestne miesto v ceskej kuchyni!

+11/0
7.3.2013 17:08

M61a19r62t41i13n 69Š97t91r40o32s 4909587760818

Tyhle rádoby snobové, to je síla ;-O

+13/0
6.3.2013 10:23

P30a30v36e18l 70O49d79r66a18z15i56l 6884719617880

Ala ta příhoda s Mackem byla dobrá!

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

+3/−2
6.3.2013 15:54

V74á48c91l81a49v 72J59a77n94o23u36š92e80k 9326737462872

Svíčková prostě byla je a taky bude.

+10/0
5.3.2013 23:24
Foto

J52a48r55o93s39l32a87v 97B20e93ň11o 2566837247960

...no a jeden taliasky kuchar v ceskom programe dal do svieckovej ancovicky. A to bolo "pozdvizeni". Kurna, to ako by zakazal cesku hymnu po vyhratom zapase... Mam rad jeho program, ale tu dost prestrelil...

+6/0
5.3.2013 17:10

K46a13r65e83l 98N76o36v18á70k 1521412934435

zas někdo coby chtěl zakazovat, toho zakazování jsme si už užili dost ;-(

+7/−2
5.3.2013 16:54

M56i98r43o43s67l68a45v 33K16r94a44t26o13c82h38v77í57l 5307202980399

Jsou restaurace, kde tvrdí že je tam zdenda šéfkuchař a nebo že prošly jeho hodnocení. Tak jsem odzkoušel, třeba v imperiálu oběd...šlichta za 500 Kč to je asi pro něj nový standard české kuchyně (sekaný telecí řízek, bramborová kaše z pytlíku a jägersos z kostkyRv)

+6/−2
5.3.2013 11:48

M56i76r66o89s47l20a25v 39K83r50a97t37o53c50h20v60í66l 5887242780729

Popularita vytvořená týmem lidí z televize a hlavně dramaturgie pořadu dokáže z pasáka koz udělat ministra zemědělství;-D

+6/0
5.3.2013 11:50

M40a18r30i66e 95P92o96k40o22r32n30á 9945144100

Svíčkovou prostě neumím a asi se ji už nebudu učit. Ale moc ráda si ji dám od dobré kuchařky/kuchaře. A pivo k tomu. Však nemusím sním 8 plátků knedle, maso je libové. Měli jsme jednou zahraniční návštěvu (v zaměstnání) a uctili jsme je svíčkovou. Italové, Němci, Irové, všichni jen slintali. Však se takové jídlo nejí ani nikdy nejedlo denodenně. Co ještě byste škrtl, pane Pohlreich?

+13/0
5.3.2013 0:05

M31a75r53i30e 58P29o93k31o53r46n87á 9585424270

...sorry...nemusím sníst....

0/−1
5.3.2013 0:06

T27o89m41a94s 30D66r25a68j45s32a50j26t28l 9989717288760

Ja bych zase strasne rad zakazal mu pindat furt dokola ty jeho moudra. Ja mu do vareni take nekecam.

+10/0
4.3.2013 21:25

M42a49r50t87i83n 23O67s65t58r77ý 4197639838779

Co to je za nesmysl ;-D;-D;-D

+8/0
4.3.2013 8:12

M46a60r78t22i31n 89P35e74j46c83h62a40l 9316792427114

Se šesti ? S osmiR^

+3/0
3.3.2013 22:47

M94a58r34t68i55n 18J90i39r42s76a 3737391706874

Celkem chápu,že by ,,Zdéňu" bavilo prodávat za 350kč jídla s pořizovacími náklady do 30kč + práce a energie cca 500% marže, jenže pořád je víc lidí, kteří mají na oběd necelou hodinku času a necelou stovku v kapse....No Zdéňo, včil mudruj !!!

+10/0
3.3.2013 19:19

T16o15m61á53š 13J64u48r85e49č38k51a 3673122659353

A to vtom lepším případě, v tom horším mají 65.korunovou stravenku a půl hodiny

+7/0
8.3.2013 13:03

V53o90j87t33ě57c82h 59V39i24n32c38z68e 4492786530269

Souhlas, až na jednu drobnost. Marže nemůže být víc jak 100%...

0/0
11.3.2013 11:23

M94a14r58t77i56n 78J76i75r76s62a 2189185954265

a proč by jako nemohla ?

0/0
12.3.2013 14:40

V87o15j35t13ě88c85h 84V15i22n15c55z74e 4462306740949

Protože marže je rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou, vyjádřená buď absolutně nebo procenty. V podstatě je to část, která mi z prodejní ceny zůstává a proto nemůže být víc jak 100%. Tzn. pokud nakoupím za 10,- a prodám za 100,- tak marže je 90%. To o čem píšete Vy, je přirážka. Prodám za 100,- koupil jsem za 10,- a přirážka je 1000%. Základy ekonomie :-)

0/0
12.3.2013 15:01

K97a16r95e21l 55P63a53z87d77e74r23a 5226564947732

Co to ten arogant zas mele? Svíčková je super, pro mě je to svátek. Nejím to každý den. Pro mě je to kulinářský top české kuchyně. Nikdy nezmizí!!

+17/−2
3.3.2013 9:22

Z51d43e96n44ě32k 43Z46a88b67a40v88a 1902534316814

a)castecne pravda slehcejsimi :-)stredomorskymi jidly

b)na svidckovou nam neahehej

0/−1
3.3.2013 20:51

Z41d56e10n80ě64k 12Z22a83b70a34v61a 1462344246714

sorry tablet-nesahej nam na svickovou!!

0/0
3.3.2013 20:52
Foto

J72a58r27o40s14l41a48v 85B51e60ň60o 2266377807650

Byvam a pracujem v Anglicku a po navrate do Ostravy som vzdy rad, ked mi ju manzelka uvari. Ved tri knedliky nie su hriech a taktiez to nejem od rana do vecera. Uplne pohodove jedlo. Zalezi od kazdeho, kolko si na tanier nalozi a ci si dam predtym predjedlo? Podla nalady...

+3/0
5.3.2013 17:04

P71e10t66r 95L42e66b21l 9749408719382

Chtěl bych sice řict,že Pohlreich časem zemře taky sám,ale nemám to za potřebí.. Svíčková je naše národní hrdost a neměl by ji nikdo ničit a zdraví životní styl to sice nepodporuje,ale ono ani moc těch jídel co propaguje pan dokonalý.. Peru že je obchodník a chce vydělat,ale převlékat to za zdraví životní styl to nemusí...

+9/−1
2.3.2013 22:53

P58e36t20r 70L96e22b74l 9949668409722

Rv ty hrubky  :D  nj psal jsem to na mol dik

+2/−1
2.3.2013 22:54

M22a26r49t92i69n 57J29i13r84s83a 3137141616604

Neva, za dobrou svíci je třeba se bít i pod vlivem !!!;-D

+5/0
3.3.2013 19:20

D79a37v81i14d 61D83i86r68g75a 7815211758

On to v tom clanku ale nepopira (ze mozna zemre driv nez ta svickova) :> Ze vy zase komentujete jen podle nadpisu?

0/0
7.3.2013 0:20

J80a63n 48K51o42m23á35r98e86k 5495568499963

panu pohlreichovi stoupla sláva do hlavy, co se mě týče, radší si nám svíčkovou (nejradši) nebo guláš než ty jeho blafy;-O;-O;-O

+9/−1
2.3.2013 14:22

M62i55r36a 85L54o55v32e 3574190278834

Nevim proc by se mela ceska kuchyne vzdavatt svickove, vzdyt to je to nejchutnejsi jidlo, ktere cesko ma! Pan Polreich placa nesmysly a snazi se diktovat narodu co by mel jist a co ne? Kazda zeme ma to svoje ... Taliani maji jejich Fettuccino Alfredo a nikoho nevzrusuje ze je to take tezke jidlo (testoviny, smetana, syr, maslo) ... kdo si chce dat dobrou omacku at si ji da a kdo nechce, tak at si da salat a rybu, ne? Je to na kazdem z nas co si vybere.

+11/−1
2.3.2013 0:52

F92i90l15i56p 85G52a50l66a80š 2927767644648

To diktování je vtipné hlavně z jeho vypapaných úst...dost pochybuju, že svojí figuru získal přežvykováním bažanta na víně s chřestem...

+5/−1
3.3.2013 12:10

T42o51m89á77š 62J72u39r80e41č17k97a 3373602819303

Ono je spíš dobré se zeptat kolik restaurací vydává kousek podřadného hovězího se smetanovou omáčkou a knedlou z makra za svíčkovou že?

0/0
8.3.2013 13:08

T36o88m27á70š 46J63u58r50e17č78k22a 3443982889683

a co takové quatro formaggi těstoviny po kterých se dost špatně zavazují tkaničky

+1/0
8.3.2013 13:13

P85a89v71e53l 12S65p53i94s45a87r 7137607823163

Pan Pohlereich plácá nesmysly. Pár receptů jsme zkusili a žádná sláva. Ale když se dívám na jeho menu, tak nevím jestli se smát nebo co. Anglická snídaně - 217,- Kč, Párečky s hořčicí, křenem a chlebem - 127,- Kč, 3 míchaná vejce s cibulkou - 95,- Kč, ... Díky nechci!

+13/−2
1.3.2013 14:46

K44a32r35e58l 60H96o67f11f60m86a73n79n 7577761372791

Já bych zase zakázal jeho, za jeho už neúnosnou mluvu. Tak ať se baví doma, já tedy nejsem na jeho, čím dál ty větší sprosťárny, zvědavý!!

+14/−6
28.2.2013 13:40

J70a70r68o12s83l54a55v 17T57í21n87e78k 4924798460412

Pane Polreichu, spousta lidí nemá peníze na ty vaše " speciality". Dneska je přijatelný oběd pro skromného člověka tak za 60-70 Kč a to jen občas.Manažeři jsou na tom líp.Jenže, kde je brát ?

+10/−5
27.2.2013 14:11

M11i70r55o52s79l69a49v 85J42e80ž48e61k 8641586432948

Souhlas. Koukal jsem do nějaké kuchařky od něj, pro průměrného člověka na venkově nepoužitelné, protože v každém receptu je něco, co se jen tak nesežene.

+5/−4
27.2.2013 14:33

J75a42r76o27m69i25r 85C89h76a28l10o49u19p87k17a 4799507425787

Když neseženete rajčata, dejte tam kečup...

+7/0
1.3.2013 11:17







Najdete na iDNES.cz