Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama

Do dvaceti let po svíčkové neštěkne ani pes, tvrdí Zdeněk Pohlreich. Tradiční česká kuchyně mu připadá tak staromódní a těžká, že v dnešním životním stylu nemůže přežít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R15a37d31e11k 42H80o13r67a68k 4957317456365

Ten clovek si absolutne protireci. Na jednu stranu vsem rika: "varte regionalni kuchyni, nikdo preci nepojede do Cech pouze aby si tady dal spageti pomodoro" a na stranu druhou chce odstranit Ceska jidla a nahradit je Francouskymi nebo Italskymi. Chapu kam miri, ale takhle to je spatne. Resenim je nabizet alternativu, ukazat lidem, ze obed ktery ma 3 chody vse v malych porcich bude zajimavejsi a nakonec i zdravejsi. Co kdybychom na statnim znaku smazali lva protoze je moc velky a neohrabany a nahradili ho veverkou. ;-)

0/0
15.5.2013 12:01

M91i22c37h51a64l 85P84o72n96o94c67n42ý 2814695101

Vcera jsem si dal svickovou a mnam! ;-D

0/0
11.5.2013 11:23

M87a58r77i24a68n 82P44e53š31t32a 6308918678528

Tak jsme se zasmáli. Svíčková tu už je určitě více než 100 let bez úhony. Kdo ví jak chutná kvalitní svíčková, tak rozhodně ví, že tady bude i za 100 let. Nějaké modní "zdravé" záležitosti tu zítra nebudou, ale svíčková tu bude zase. Navíc svíčková v přiměřeném množství určitě není nezdravá. Akorát nesmí být z mouky, to pak není svíčková.

+3/0
12.3.2013 21:34

F16r75a86n64t18i61š39e92k 72B36a95r73t13o42š 5399351425985

Že by na starý kolena z něho začínal stávat senilní dědek?

0/0
12.3.2013 12:40

E98v43ž66e80n 46D52v31o66ř18á77k 7828297422648

....že by bylo lepší dát na talíř 3 druhy trávy, kolem to pokecat něčím barevným a nachystat si za to pětikilo + dýško a tvářit se světově??? :-P

Dám si to, na co mám chuť a hlavně v zimě u mne vítězí něco, čím si dodám energii.

!!!Travičku nechme té kravičce, ať jí roste svíčková !!!

+2/−1
12.3.2013 9:51

P91a15t54r87i91k 55M26a61r47e57k 8652147868716

tak vpodstate ma pravdu ... logicky vzato, kdyz by lide opravdu chteli jist zdrave a v modernim stylu .. tak by gulas a svickova rozhodne na menu nepatrilo .. nicmene tohle je jedna z veci ktera "na papire" sice zni "rozumne" .. ale v realu to fungovat nikdy nemuze

0/0
12.3.2013 2:28

P19e41t21r 91K95u86č91e67r18a 6499932494219

Rozhodně tu svíčková bude dýl než Pohlreich, a myslim si i kdyby Pohlreich umřel stářím tak bude pod drnem dřív než svíce. Poslední dobou i v Praze v luxusních restauračních konceptech patří místo i české kuchyni. Staví se speciálně tímto zaměřením. To je jako kdyby italum chtěl zrušit spagetti bolognese, nebo anglanum fish and chips. A dobrej smažák taky přežije...

+6/0
11.3.2013 14:15

P86a93v30e25l 89O16d63r18a20z36i84l 6464509537820

Na něj kaťák s nivou a knedlama!

0/−1
11.3.2013 21:20

M81i28l32a80n 47C43o94u98f46a70l 8373457773

Milý Zdeňku! Já zase nemusím kuřecí z vyhoněného masa, kuře doma vychované si rád dám! A jinak: Kdo neumí super guláš a svíčkovou není kuchař!

+3/0
11.3.2013 13:22

J10a46n 45E48n96t15e14r 5734525364497

Chlapec Pohlreichů začíná mít pocit nadkuchaře. Nejvyšší čas, aby se nad sebou zamyslel ...

+8/0
10.3.2013 23:06

J24a79r18o10s30l84a16v 58Z46o47l84t36á30n 9708682725520

Poly zase jednou plácá játra :-)

+7/−1
7.3.2013 20:32

A98n31n78a 28J77u28r40e19č88k48o97v52á 2486772175744

Za davcet let se tady stejně bude jíst kebab, přinejlepším kari. Koneckonců tak jako v celé Evropě.

+3/−1
7.3.2013 20:19

M95i41l33a62n 86C97o25u85f31a85l 8403617613

a hambáč, co? Já bych tě hnal, holčičko!

+1/0
11.3.2013 13:23

J19a28n 35H46l40a31v53á15č 4701959123

Je nesmysl některá jídla zatracovat. Někdy mám chuť na lehkou stravu, jindy, třeba v zimě na horách takový guláš nebo svíčková sedne. Rozhodně přijít o dobrou svíčkovou by byla škoda.

+15/0
6.3.2013 20:44
Foto

J88a68r21o94s67l60a92v 97B16e29ň55o 2746367497880

Je to take zvlastne prist ako turista do Bavorska na Oktoberfest a miesto "duplaku", praclika a klobasy si dat dvojitu kolu a sladky mekac. Predsa ako turista (predstavme si zmienovaneho taliana), pridem do krajiny, chcem ochutnat specialitku a dam si spagety so sundried tomatos. Svieckova urcite ma svoje cestne miesto v ceskej kuchyni!

+11/0
7.3.2013 17:08

M22a33r62t42i56n 41Š98t56r37o39s 4789277120478

Tyhle rádoby snobové, to je síla ;-O

+13/0
6.3.2013 10:23

P84a31v90e69l 36O60d96r38a13z89i63l 6354479627540

Ala ta příhoda s Mackem byla dobrá!

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

+3/−2
6.3.2013 15:54

V88á71c60l19a89v 42J40a80n17o62u54š57e69k 9636667372802

Svíčková prostě byla je a taky bude.

+10/0
5.3.2013 23:24
Foto

J75a95r68o43s33l83a66v 22B38e25ň93o 2596517927150

...no a jeden taliasky kuchar v ceskom programe dal do svieckovej ancovicky. A to bolo "pozdvizeni". Kurna, to ako by zakazal cesku hymnu po vyhratom zapase... Mam rad jeho program, ale tu dost prestrelil...

+6/0
5.3.2013 17:10

K61a92r81e49l 17N65o92v56á52k 1901192614735

zas někdo coby chtěl zakazovat, toho zakazování jsme si už užili dost ;-(

+7/−2
5.3.2013 16:54

M15i48r68o48s33l35a53v 71K66r85a55t48o75c51h76v14í24l 5867572210619

Jsou restaurace, kde tvrdí že je tam zdenda šéfkuchař a nebo že prošly jeho hodnocení. Tak jsem odzkoušel, třeba v imperiálu oběd...šlichta za 500 Kč to je asi pro něj nový standard české kuchyně (sekaný telecí řízek, bramborová kaše z pytlíku a jägersos z kostkyRv)

+6/−2
5.3.2013 11:48

M51i17r70o84s86l73a19v 13K22r89a42t74o14c48h32v76í34l 5207282660609

Popularita vytvořená týmem lidí z televize a hlavně dramaturgie pořadu dokáže z pasáka koz udělat ministra zemědělství;-D

+6/0
5.3.2013 11:50

M88a36r94i92e 67P88o50k78o48r75n31á 9135614530

Svíčkovou prostě neumím a asi se ji už nebudu učit. Ale moc ráda si ji dám od dobré kuchařky/kuchaře. A pivo k tomu. Však nemusím sním 8 plátků knedle, maso je libové. Měli jsme jednou zahraniční návštěvu (v zaměstnání) a uctili jsme je svíčkovou. Italové, Němci, Irové, všichni jen slintali. Však se takové jídlo nejí ani nikdy nejedlo denodenně. Co ještě byste škrtl, pane Pohlreich?

+13/0
5.3.2013 0:05

M95a60r77i47e 47P79o62k63o73r65n15á 9115464380

...sorry...nemusím sníst....

0/−1
5.3.2013 0:06

T80o47m61a47s 91D93r90a28j44s88a92j15t29l 9619427508650

Ja bych zase strasne rad zakazal mu pindat furt dokola ty jeho moudra. Ja mu do vareni take nekecam.

+10/0
4.3.2013 21:25

M52a11r85t77i79n 72O41s79t29r80ý 4357719318379

Co to je za nesmysl ;-D;-D;-D

+8/0
4.3.2013 8:12

M62a87r13t50i66n 38P68e65j69c58h15a42l 9436582537734

Se šesti ? S osmiR^

+3/0
3.3.2013 22:47

M43a12r40t24i48n 58J45i51r12s66a 3877161216744

Celkem chápu,že by ,,Zdéňu" bavilo prodávat za 350kč jídla s pořizovacími náklady do 30kč + práce a energie cca 500% marže, jenže pořád je víc lidí, kteří mají na oběd necelou hodinku času a necelou stovku v kapse....No Zdéňo, včil mudruj !!!

+10/0
3.3.2013 19:19

T19o91m71á67š 65J52u40r57e91č82k37a 3823452269293

A to vtom lepším případě, v tom horším mají 65.korunovou stravenku a půl hodiny

+7/0
8.3.2013 13:03

V74o40j97t31ě74c16h 91V69i89n23c23z39e 4662976640709

Souhlas, až na jednu drobnost. Marže nemůže být víc jak 100%...

0/0
11.3.2013 11:23

M79a58r57t83i94n 49J71i89r87s31a 2129535484405

a proč by jako nemohla ?

0/0
12.3.2013 14:40

V21o74j10t34ě82c91h 57V18i88n10c13z10e 4112766510389

Protože marže je rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou, vyjádřená buď absolutně nebo procenty. V podstatě je to část, která mi z prodejní ceny zůstává a proto nemůže být víc jak 100%. Tzn. pokud nakoupím za 10,- a prodám za 100,- tak marže je 90%. To o čem píšete Vy, je přirážka. Prodám za 100,- koupil jsem za 10,- a přirážka je 1000%. Základy ekonomie :-)

0/0
12.3.2013 15:01

K11a89r92e28l 65P12a85z68d45e78r90a 5356404857832

Co to ten arogant zas mele? Svíčková je super, pro mě je to svátek. Nejím to každý den. Pro mě je to kulinářský top české kuchyně. Nikdy nezmizí!!

+17/−2
3.3.2013 9:22

Z89d26e51n81ě12k 64Z66a73b80a78v32a 1502674826914

a)castecne pravda slehcejsimi :-)stredomorskymi jidly

b)na svidckovou nam neahehej

0/−1
3.3.2013 20:51

Z49d69e23n45ě92k 10Z62a54b21a54v71a 1242654476224

sorry tablet-nesahej nam na svickovou!!

0/0
3.3.2013 20:52
Foto

J65a81r58o23s28l19a84v 34B68e35ň46o 2336297477860

Byvam a pracujem v Anglicku a po navrate do Ostravy som vzdy rad, ked mi ju manzelka uvari. Ved tri knedliky nie su hriech a taktiez to nejem od rana do vecera. Uplne pohodove jedlo. Zalezi od kazdeho, kolko si na tanier nalozi a ci si dam predtym predjedlo? Podla nalady...

+3/0
5.3.2013 17:04

P78e44t10r 61L85e51b65l 9279498899882

Chtěl bych sice řict,že Pohlreich časem zemře taky sám,ale nemám to za potřebí.. Svíčková je naše národní hrdost a neměl by ji nikdo ničit a zdraví životní styl to sice nepodporuje,ale ono ani moc těch jídel co propaguje pan dokonalý.. Peru že je obchodník a chce vydělat,ale převlékat to za zdraví životní styl to nemusí...

+9/−1
2.3.2013 22:53

P63e96t69r 57L91e51b18l 9429658669682

Rv ty hrubky  :D  nj psal jsem to na mol dik

+2/−1
2.3.2013 22:54

M19a69r72t39i83n 87J75i66r63s38a 3347731676914

Neva, za dobrou svíci je třeba se bít i pod vlivem !!!;-D

+5/0
3.3.2013 19:20

D79a64v85i35d 24D25i40r72g37a 7295311378

On to v tom clanku ale nepopira (ze mozna zemre driv nez ta svickova) :> Ze vy zase komentujete jen podle nadpisu?

0/0
7.3.2013 0:20

J97a77n 54K81o21m14á30r22e74k 5905908239213

panu pohlreichovi stoupla sláva do hlavy, co se mě týče, radší si nám svíčkovou (nejradši) nebo guláš než ty jeho blafy;-O;-O;-O

+9/−1
2.3.2013 14:22

M80i38r72a 33L35o34v71e 3954880988714

Nevim proc by se mela ceska kuchyne vzdavatt svickove, vzdyt to je to nejchutnejsi jidlo, ktere cesko ma! Pan Polreich placa nesmysly a snazi se diktovat narodu co by mel jist a co ne? Kazda zeme ma to svoje ... Taliani maji jejich Fettuccino Alfredo a nikoho nevzrusuje ze je to take tezke jidlo (testoviny, smetana, syr, maslo) ... kdo si chce dat dobrou omacku at si ji da a kdo nechce, tak at si da salat a rybu, ne? Je to na kazdem z nas co si vybere.

+11/−1
2.3.2013 0:52

F52i56l39i51p 53G77a95l44a19š 2627607764888

To diktování je vtipné hlavně z jeho vypapaných úst...dost pochybuju, že svojí figuru získal přežvykováním bažanta na víně s chřestem...

+5/−1
3.3.2013 12:10

T19o56m23á68š 46J79u14r72e93č22k13a 3433122989143

Ono je spíš dobré se zeptat kolik restaurací vydává kousek podřadného hovězího se smetanovou omáčkou a knedlou z makra za svíčkovou že?

0/0
8.3.2013 13:08

T93o95m64á12š 88J54u19r67e57č89k69a 3313232949773

a co takové quatro formaggi těstoviny po kterých se dost špatně zavazují tkaničky

+1/0
8.3.2013 13:13

P11a28v77e95l 43S26p77i58s36a51r 7297677793613

Pan Pohlereich plácá nesmysly. Pár receptů jsme zkusili a žádná sláva. Ale když se dívám na jeho menu, tak nevím jestli se smát nebo co. Anglická snídaně - 217,- Kč, Párečky s hořčicí, křenem a chlebem - 127,- Kč, 3 míchaná vejce s cibulkou - 95,- Kč, ... Díky nechci!

+13/−2
1.3.2013 14:46

K26a48r19e75l 95H40o25f65f95m74a10n63n 7467541212561

Já bych zase zakázal jeho, za jeho už neúnosnou mluvu. Tak ať se baví doma, já tedy nejsem na jeho, čím dál ty větší sprosťárny, zvědavý!!

+14/−6
28.2.2013 13:40

J19a81r59o98s44l11a25v 34T13í69n77e28k 4154748460352

Pane Polreichu, spousta lidí nemá peníze na ty vaše " speciality". Dneska je přijatelný oběd pro skromného člověka tak za 60-70 Kč a to jen občas.Manažeři jsou na tom líp.Jenže, kde je brát ?

+10/−5
27.2.2013 14:11

M51i87r94o72s30l22a46v 97J47e84ž61e81k 8301436612418

Souhlas. Koukal jsem do nějaké kuchařky od něj, pro průměrného člověka na venkově nepoužitelné, protože v každém receptu je něco, co se jen tak nesežene.

+5/−4
27.2.2013 14:33

J14a25r94o19m84i29r 62C81h46a93l51o92u69p47k47a 4899987625387

Když neseženete rajčata, dejte tam kečup...

+7/0
1.3.2013 11:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.