Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

PORADNA: Jak dosáhnout, aby ze štrúdlu nebyla po vychladnutí placka

Přesně toto se stává čtenářce. V troubě je závin krásně nadýchaný, když ho však vytáhne a nechá zchladnout, zůstane jí sice chutná, ale nehezká placatice, jak si svůj výtvor pojmenovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K54a51t85e77ř35i42n58a 73V62a72š61á86k50o22v31á 5141602419415

kupovala jsem chlazene Babicke a byla jsem vzdycky celkem spokojena - nic nepadalo, ale je fakt, ze z toho vyrabim radej slane susenky na zakusovani - je to rychle, celkem levne a je toho pro navstevy dost - a navic jim to vsem chutna. Jen vyvalim, nakrajim, pripadne posypu ruznym korenim a upecu :-)

+1/0
1.3.2013 18:50

E16v71a 96S65v46o63b70o61d88o78v86á 2443852301835

Osvědčený recept na listové těsto:

1.těsto: 1/2 kila másla, 30 dkg hladké mouky

2.těsto: 1/4 litru šlehačky, 6 žloutků, 30 dkg mouky, sůl - zpracovat, až se dělají bubliny a nechytá se vařečky.

Zabalit, natřikrát přeložit, do chladna.Zopakovat 3x.Vhodné na trubičky, žloutkové řezy i štrúdl.

0/−1
1.3.2013 16:32

O48n44d95ř29e88j 45Š83i78n90d48l66e74r 2167988456505

Přidat trochu celozrnné mouky a kromě másla trochu sádla a přímo do těsta část jablek. Ale to je moje chuť. Mám rád pečivo spíš takové hutné a mazlavé než nějak nadýchané.

0/−3
1.3.2013 14:06

A92n43n86a 80V90e57s85e49l23á 3639790691930

Doma už děláme jen jogurtové těsto. Je to levnější a chuťově mnohem lepší .  Listové těsto je čím dál horší a kvalita šla hodně dolů .

+2/0
1.3.2013 10:53

P75a37v74e66l 66O72d85r17a41z51i95l 6324919157260

Čtu správně, že na začátku je konstatování, že štrúdl má být z taženého těsta a ne lístkového a pak je zbytek článku o lístkovém těstě?

+14/0
1.3.2013 9:33

D78a87n63i62e52l38a 92U10r98b48a91n90o58v56á 2154350645236

Jo a ještě se dočtete, že důvod proč je ze štrůdlu placka je:

1) málo náplně nebo

2) špatná teplota při pečení nebo

3) nevhodné tedy lístkové těsto

No a pak Vám dají recept na to nevhodné těsto, abyste si to mohli ověřit, že fakt nekecají.;-D;-D;-D;-D

+4/0
1.3.2013 15:24

K84a25t20e90ř18i49n35a 58V42a60š91á89k58o98v51á 5681692349985

mate tam recept i na tazene, pokud se nepletu :-) Podle me to chutna jinak, a strudl jim takovy, ktery mi chutna :-)

+1/0
1.3.2013 18:49

A27n27d65r81e36a 75Č27i73e81r37n60a 5356267410180

No a? Štrúdl můžete mít takový i makový  děláte li ho z listového těsta, jsou tu určitá nebezpečí a je dobré znát nějaký osvědčený návod, případně " vhodné pečicí teploty". To, že je listové těsto na štrúdl nevhodné, je blábol. A není v něm voděnka, ta nám roste v květináči, ale vodánek.

0/0
9.3.2013 15:37
Foto

H17a88n15a 87A79n24t36o92n94o41v18á 6187899924484

Nejjednodušší je, nenechat ho vychladnout.

+6/0
1.3.2013 0:43
Foto

H89a85n80a 35A46n95t28o43n82o24v90á 6747539314814

Jinak my doma děláme úplně jiné těsto - půl kila mouky, 1/4kg tuku, třetinka piva - všechno se to smíchá, nechá chvíli odpočinout a je to.

0/0
1.3.2013 0:46

V35ě74r58a 49M91u62ž62í81k54o84v90á 1332707490284

U nás zase 1 ztužený tuk (Omega), 300 g hladké mouky, 250 ml tekuté šlehačky. Sice kalorická bomba 8-o  jsou z toho 4 nohy štrůdlu a nikdy nespadly, protože proč? protože nevychladly!! :-P

+2/−1
1.3.2013 13:15

Z67u36z80a43n46a 73F54l90e93i22s87c55h31e72r87o48v82á 7701236165433

Vajíčko nedáváte? Já mám podobný recept, ale s jedním vejcem...

0/0
1.3.2013 13:30

V58ě50r11a 85M36u14ž35í50k55o71v57á 1922647560634

Bez vajíčka!

0/0
1.3.2013 13:34

S93v19a83t17a79v83a 64D36u13r16a41n18o65v45á 3179619574421

Damy, ale to neni listove testo, ale parodie na nej. Ve Vidni by Vas s nim hnali ;-D

+1/−2
1.3.2013 13:45

V83ě18r85a 79M57u20ž69í28k50o47v50á 1392617650254

:-) ale to my víme, že, Hanko? šlo o to, aby těsto "nepadalo". Hned jsem si vzpomněla na variantu s omegou a šlehačkou - ňam...V a Vídeň je daleko...

+3/−1
1.3.2013 14:38

D34a54n72i86e15l35a 59U93r23b96a78n94o94v69á 2144480195106

Já myslím že dámy netvrdí že je to těsto listové ale rostě jejich verze těsta na štrůdl.;-)

+5/−1
1.3.2013 15:23
Foto

H60a79n48a 77A23n61t73o47n61o43v26á 6857739534744

Já měla za to, že slova „my doma děláme úplně jiné těsto“ dostatečně signalizuje, že lístkové nepoužívám.

+1/0
1.3.2013 21:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.