Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

PORADNA: Jak dosáhnout, aby ze štrúdlu nebyla po vychladnutí placka

Přesně toto se stává čtenářce. V troubě je závin krásně nadýchaný, když ho však vytáhne a nechá zchladnout, zůstane jí sice chutná, ale nehezká placatice, jak si svůj výtvor pojmenovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K25a62t31e90ř93i12n48a 90V13a28š90á51k32o94v24á 5731742139725

kupovala jsem chlazene Babicke a byla jsem vzdycky celkem spokojena - nic nepadalo, ale je fakt, ze z toho vyrabim radej slane susenky na zakusovani - je to rychle, celkem levne a je toho pro navstevy dost - a navic jim to vsem chutna. Jen vyvalim, nakrajim, pripadne posypu ruznym korenim a upecu :-)

+1/0
1.3.2013 18:50

E66v32a 17S66v17o40b16o97d43o25v64á 2823102301675

Osvědčený recept na listové těsto:

1.těsto: 1/2 kila másla, 30 dkg hladké mouky

2.těsto: 1/4 litru šlehačky, 6 žloutků, 30 dkg mouky, sůl - zpracovat, až se dělají bubliny a nechytá se vařečky.

Zabalit, natřikrát přeložit, do chladna.Zopakovat 3x.Vhodné na trubičky, žloutkové řezy i štrúdl.

0/−1
1.3.2013 16:32

O47n36d54ř69e54j 93Š25i34n78d46l57e63r 2837468946905

Přidat trochu celozrnné mouky a kromě másla trochu sádla a přímo do těsta část jablek. Ale to je moje chuť. Mám rád pečivo spíš takové hutné a mazlavé než nějak nadýchané.

0/−3
1.3.2013 14:06

A19n48n87a 58V39e24s33e86l71á 3429920681130

Doma už děláme jen jogurtové těsto. Je to levnější a chuťově mnohem lepší .  Listové těsto je čím dál horší a kvalita šla hodně dolů .

+2/0
1.3.2013 10:53

P87a22v57e97l 48O95d40r40a69z37i61l 6464529877600

Čtu správně, že na začátku je konstatování, že štrúdl má být z taženého těsta a ne lístkového a pak je zbytek článku o lístkovém těstě?

+14/0
1.3.2013 9:33

D56a77n72i25e65l80a 70U89r84b47a11n32o90v58á 2774830575196

Jo a ještě se dočtete, že důvod proč je ze štrůdlu placka je:

1) málo náplně nebo

2) špatná teplota při pečení nebo

3) nevhodné tedy lístkové těsto

No a pak Vám dají recept na to nevhodné těsto, abyste si to mohli ověřit, že fakt nekecají.;-D;-D;-D;-D

+4/0
1.3.2013 15:24

K34a66t75e44ř61i97n36a 98V61a71š79á68k63o79v90á 5501692839125

mate tam recept i na tazene, pokud se nepletu :-) Podle me to chutna jinak, a strudl jim takovy, ktery mi chutna :-)

+1/0
1.3.2013 18:49

A98n95d75r32e41a 85Č17i62e57r38n18a 5786787830610

No a? Štrúdl můžete mít takový i makový  děláte li ho z listového těsta, jsou tu určitá nebezpečí a je dobré znát nějaký osvědčený návod, případně " vhodné pečicí teploty". To, že je listové těsto na štrúdl nevhodné, je blábol. A není v něm voděnka, ta nám roste v květináči, ale vodánek.

0/0
9.3.2013 15:37
Foto

H94a78n35a 89A12n38t63o66n54o71v38á 6227669424674

Nejjednodušší je, nenechat ho vychladnout.

+6/0
1.3.2013 0:43
Foto

H20a66n36a 24A73n16t34o69n98o21v30á 6217289454144

Jinak my doma děláme úplně jiné těsto - půl kila mouky, 1/4kg tuku, třetinka piva - všechno se to smíchá, nechá chvíli odpočinout a je to.

0/0
1.3.2013 0:46

V43ě71r89a 84M95u39ž55í89k57o22v96á 1672217640864

U nás zase 1 ztužený tuk (Omega), 300 g hladké mouky, 250 ml tekuté šlehačky. Sice kalorická bomba 8-o  jsou z toho 4 nohy štrůdlu a nikdy nespadly, protože proč? protože nevychladly!! :-P

+2/−1
1.3.2013 13:15

Z24u78z49a90n95a 49F67l21e57i47s31c72h11e29r12o26v43á 7541356355333

Vajíčko nedáváte? Já mám podobný recept, ale s jedním vejcem...

0/0
1.3.2013 13:30

V93ě52r82a 24M37u80ž33í25k92o36v11á 1872567430964

Bez vajíčka!

0/0
1.3.2013 13:34

S48v94a22t46a31v31a 72D47u90r34a27n55o91v93á 3519779194601

Damy, ale to neni listove testo, ale parodie na nej. Ve Vidni by Vas s nim hnali ;-D

+1/−2
1.3.2013 13:45

V87ě54r70a 95M53u66ž53í82k75o24v15á 1782737280244

:-) ale to my víme, že, Hanko? šlo o to, aby těsto "nepadalo". Hned jsem si vzpomněla na variantu s omegou a šlehačkou - ňam...V a Vídeň je daleko...

+3/−1
1.3.2013 14:38

D68a10n57i85e40l21a 42U71r30b19a75n46o56v16á 2684100425586

Já myslím že dámy netvrdí že je to těsto listové ale rostě jejich verze těsta na štrůdl.;-)

+5/−1
1.3.2013 15:23
Foto

H19a46n81a 19A92n34t25o92n64o77v89á 6717769284474

Já měla za to, že slova „my doma děláme úplně jiné těsto“ dostatečně signalizuje, že lístkové nepoužívám.

+1/0
1.3.2013 21:01







Najdete na iDNES.cz