Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Bramboráky s červenou řepou a jiné lahůdky z levné kořenové zeleniny

Vařit jen z dostupných lokálních surovin. Zní to hezky, ale v praxi jsou teď z "naší" zeleniny dostupné vlastně jen brambory, mrkev, celer, petržel, růžičková kapusta, cibule, zelí, pórek, při troše štěstí česnek... Jenže takhle na tom byly naše babičky, prababičky a přitom vařily skvěle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M26a67t60ě78j 40H80r84u19b12e60š 8496826394600

Jen se v rychlosti zeptám... Na co přesně Vaše tělo potřebuje cesium a rubidium?

+2/−1
8.3.2013 12:41
Foto

O30n36d77ř46e37j 55V55a36r82o61š71č95á16k 3384797593

Stejně jako např. draslík se rubidium zúčastňuje metabolických pochodů v buňkách a má vliv na CNS prostřednictvím rovnováhy minerálů. Nicméně na rozdíl od draslíku, jehož nedostatek nebo nadbytek může mít výrazné důsledky (hypo a hyperkalémie), je vliv rubidia marginální. Rubidium se vyskytuje i v dalších potravinách, zejména kořenové zelenině obecně a pro jeho dostatečný přísun není potřeba žádná zvláštní dieta. U césia si nejsem vědom žádných relevantních údajů, ale nejsem všeználek :-)

+1/0
10.3.2013 8:36

A23n33n62a 84V42e26s25e90l40á 3399390621900

Tohle vypadá super. Bramboráčky z řepy vyzkouším o víkendu. Já peču čokoládovou buchtu z červené řepy. Taky moc dobrá. Mnoho lidí si neuvědomuje, že podobné suroviny jsou celkem levný zdroj cenných vitamínů. V

+4/0
8.3.2013 10:15







Najdete na iDNES.cz