Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Míchaná vejce nesmí být suchá jak cesta, říká Pohlreich

V prvním díle pořadu Vařte jako šéf! se pracuje s vejci. Zdeněk Pohlreich naučí, jak poznat čerstvé vejce, jak ho nejlépe upravovat a vyvarovat se chyb, které často dělají i profesionálové v restauraci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zkusil jsem a je fakt, že výsledek byl dobrý. Jenže - příprava trvá mnohonásobně déle než na pánvi, dlouho trvá, než se ohřeje voda, dlouho trvá, než se vejce pomalu srazí na požadovanou konzistenci. Spotřebuje se o moc víc energie. Voda v lázni se vaří, což znamená, že pokud je miska malá, pára a kapky prskají okolo misky z hrnce, pokud je miska velká, je nutné jí při míchání držet a chránit se před horkou párou a vodou. Míchá se opravdu dlouho, snad deset minut :-( Miska byla navíc celá od zbytku vajec a šla pěkně blbě umýt. Daleko lepší je do vajec přidat smetanu nebo mléko, vejce rozšlehat a normálně umíchat na pánvi na slabším ohni do požadované konzistence - výsledek je prakticky stejný při nesrovnatelně menší pracnosti a spotřebě energie.

0 0
možnosti

Voda v lázni vařit nemusí. Spotřeba energie na vaření (ne trouba) je naprosto zandebatelná.

0 0
možnosti

podprdu pro pohlreicha. a jídlo, jistě. jídlo především. :-P

0 0
možnosti

Je to tak, na to jak je úprava vajec obyčejná, každýmu chutnají jinak. Mě prostě vejce, který se dají srkat brčkem a zvlášť týhle barvy (a nezachrání to ani zmíněná hrst pažitky) přijdou nesympatický. Míchaný moc často nedělám, ale když už, tak bílek na slabým ohni umíchám zvlášť, tak aby byl trochu sušší a pak teprve přidávám žloutky. Po půlminutě je hotovo, oheň úplně stáhnout, žloutky obarví vejce na oranžovo a zůstanou v konzistenci jako když se dělá vejce na měkko.

2 1
možnosti

Tady dělá vejce Gordon, zkoušel jsem to a můžu říct, je to paráda. http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks

0 1
možnosti

mně by zase taková polosyrová vejce nechutnala

1 3
možnosti

Typicky české. Jiný způsob ani nevyzkoušet, ale umě ho zkritizovat, to by nám šlo. Co si to dovoluje kdo říkat, že rizoto nemá bejt suchá rejže se zbytkama a eidamem? Vaříme to tak celej život, chutná nám to, tak ta tekutá italská šlichta přeci nemůže bejt lepší...

8 3
možnosti
Foto

Mně se zase nelíbí přístup dogmatických kuchařských celebrit, které mají jediný správný způsob a kdo to má rád jinak je buran a hnida.

5 7
možnosti
Foto

No a? Někdo rád vejce na šlichtu, někdo rád vajíčka na sucho. Polhreich je s tím Fransouzskem rozšlehaným na měkko trapnej ...

3 7
možnosti

To je fakt, páč cesta je prach a štěrk a udusaná hlína, takže takový vejce bych asi fakt nerad.

5 0
možnosti

mokrá vejce se dají udelat i na panvici,,dám nejméne jeden deci palmového oleje na šest vajec s cibulí ,nebo bez ,cibuli dám zarovno s vejcami a míchám a když je to ješte mokrá kaše odstavím .

0 0
možnosti

Jistě to jde i na pánvi, fígl je v tom, že na pánvi musíte trochu víc hlídat teplotu, než v lázni, jinak je to celkem fuk. I mlíko uvaříte v běžným hrnci, ale v mlíkovaru je to prej pohodlnější (já mlíko nevařím, tak nevím).

5 0
možnosti

Zajímavé, vyzkouším a uvidím:-)

3 1
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc

24. dubna 2024

Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...