Diskuze
Královnu všech polévek uvaříte jen z oháňky pořádného vola. Podle šéfa
Děkujeme za pochopení.
M63i15l10o67š 95K82o78v10a11č
tento kuchar se prosadil v komerčný televizi hlavne svými nevypípanými slovnými výrazy,delal fráju
J57a49n13a 65S53t25u39l34í92k16o95v28á
To mleté maso s bílkem se potom vyhodí? No potěš, hovězí je pěkně drahé.
J22i19n92d15ř55i50c64h 58B31e11l55l38i23n12g
Taky jsem se zajímal, prý je dobré pro pejsky nebo kočičky.
Nešly by z něj aspoň udělat knedlíčky? (Tedy, aby byly k jídlu)
Z79l34a67t20u12š45e 16J64e96l12í51n66k48o74v17á
Tak to vám teda šéfe fakt všichni kdo rádi vaří moc poděkují. Další levné maso, co podraží protože je módní.
Líčka jsou toho důkazem.
M83i61l80o51š 69K79o10v13a30č
tak do toho bych pridal ješte masový bujon pro chuť,a vegetu
M28a11r20t25i12n 36V53o68j47á84č26e93k
tohle mě skutečně rozesmálo...představil jsem si jak se s tím 8 hodin mordujete a pak to doladíte
J82i56ř22í 90D63r87a11h88o50t46a
Jsem původním povoláním kuchař a i když to již 20 let nedělám, tak si dobře vzpomínám, že vývary nás takto učili již v prvním ročníku učení. A po celou dobu jsme je v hospodě takto dělali. Vždy jsme měli dva velké hrnce. Jeden na vývar pro polévky - consommé , a druhý na vývar pro omáčky. Ten se vařil - táhnul , pomaličku celý den a průběžně se do něho házelo celý den vše - odřezky a kosti z masa , ze zeleniny , prostě vše. Byl kalný, ale na omáčky to nejlepší, co bylo . Tenkrát žádné kostky nebyli, jen nějaké magi na dochucení, ale to nebylo prakticky vůbec potřeba. To, co se dnes učí na kuchařských školách je obyčejná reklamní prasečina v pravéém slova smyslu a je dobře, že se konečně někdo tak populární , jako je pan Pohlreich konečně ozval . I když si stejně nedělám žádné iluze, že si většina lidí dá tu několikahodinovou práci a zahodí kostky. I když se ten hrnec na plotně vaří těch pár hodin někde v koutku sporáku sám.
I49r73e85n52a 31H79r31u46b38á
Kostky byly, pamatuji si jak je máma používala na vaječnou tlačenku když jsem byla malá (70/80 léta).
J82i82ř17í 46K95o91d35ý64d22e30k
Zatím ten pořad na 100% splňuje mé očekávání. Méně receptů - více technologických postupů. Moc chválím.
I48.45C76. 64W57e86i33n87e22r
Z oháňky pořádného vola? Takze, cela Snemovna povinne nastup, s vyjimkou zen a bez vyjimky pro Karolinu Peake a nastavit ocasy! A jedem!
J92a26r72o57s80l60a45v 38T58í14n73e47k
ale už se nikde neříká, co s tím hovězím mletým masem, ovařenou oháňkou a orestovanou zeleninou udělat ..To se celé vyhodí ? Ví to někdo? Dá se to nějak zpracovat ještě? Jaké potom budou náklady na 3-4 litry onoho vývaru?
M11a56r42t20i74n 20V25o97j37á33č88e67k
vyhodit to maso dalo chuť tomu vývaru to se vařílo aspon hodku a nic z něho už nevyždímete ta zelennina má za sebou minimálně 5 hodin úpravy z té už taky nic ,ale do polévky oberte to maso z oháňky...náklady jsou jasný odhadem zelenina 30kč, ohánka třeba 50kč, 2bílky za 5kč , 200g masa za 40kč a otázka je kolik za těch 8 hodin propálíte
J11o11s72e18f 38L65e97b91d18u78š45k65a
Takže bychom mohli mít kvalitní polévky. Volů je totiž u nás dost. Jediný problém je, jak získat jejich oháňku.
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště
Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...