Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Královnu všech polévek uvaříte jen z oháňky pořádného vola. Podle šéfa

Kdo zvládne uvařit konsomé z volské oháňky, jako by odmaturoval, přirovnává šéf zvládnutí královny mezi polévkami k životní zkoušce. Ne bujony v kostce, ale běžné drůbeží vývary by pak podle něj měly být základem vaření v každé kuchyni. Ve čtvrtek večer diváky na Primě naučí také českou kulajdu a brokolicový krém.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

tento kuchar se prosadil v komerčný televizi hlavne svými nevypípanými slovnými výrazy,delal fráju

2 1
možnosti
PO
JS

To mleté maso s bílkem se potom vyhodí? No potěš, hovězí je pěkně drahé.

4 0
možnosti
JB

Taky jsem se zajímal, prý je dobré pro pejsky nebo kočičky.

Nešly by z něj aspoň udělat knedlíčky? (Tedy, aby byly k jídlu)

1 0
možnosti
ZJ

Tak to vám teda šéfe fakt všichni kdo rádi vaří moc poděkují. Další levné maso, co podraží protože je módní.

Líčka jsou toho důkazem.

1 0
možnosti
MK

tak do toho bych pridal ješte masový bujon pro chuť,a vegetu

1 0
možnosti
MV

tohle mě skutečně rozesmálo...představil jsem si jak se s tím 8 hodin mordujete a pak to doladíte;-D;-D

0 1
možnosti
JD

Jsem původním povoláním kuchař a i když to již 20 let nedělám, tak si dobře vzpomínám, že vývary nás takto učili již v prvním ročníku učení. A po celou dobu jsme je v hospodě takto dělali. Vždy jsme měli dva velké hrnce. Jeden na vývar pro polévky - consommé , a druhý na vývar pro omáčky. Ten se vařil - táhnul , pomaličku celý den a průběžně se do něho házelo celý den vše - odřezky a kosti z masa , ze zeleniny , prostě vše. Byl kalný, ale na omáčky to nejlepší, co bylo . Tenkrát žádné kostky nebyli, jen nějaké magi na dochucení, ale to nebylo prakticky vůbec potřeba. To, co se dnes učí na kuchařských školách je obyčejná reklamní prasečina v pravéém slova smyslu a je dobře, že se konečně někdo tak populární , jako je pan Pohlreich konečně ozval . I když si stejně nedělám žádné iluze, že si většina lidí dá tu několikahodinovou práci a zahodí kostky. I když se ten hrnec na plotně vaří těch pár hodin někde v koutku sporáku sám.

5 1
možnosti
IH

I49r73e85n52a 31H79r31u46b38á

31. 5. 2013 11:39

Kostky byly, pamatuji si jak je máma používala na vaječnou tlačenku když jsem byla malá (70/80 léta).

1 0
možnosti
JK

Zatím ten pořad na 100% splňuje mé očekávání. Méně receptů - více technologických postupů. Moc chválím.

3 1
možnosti
IW

Z oháňky pořádného vola? Takze, cela Snemovna povinne nastup, s vyjimkou zen a bez vyjimky pro Karolinu Peake a nastavit ocasy! A jedem!

1 3
možnosti
JT

ale už se nikde neříká, co s tím hovězím mletým masem, ovařenou oháňkou a orestovanou zeleninou  udělat ..To se celé vyhodí ? Ví to někdo? Dá se to nějak zpracovat ještě? Jaké potom budou náklady na 3-4 litry onoho vývaru?

0 0
možnosti
MV

vyhodit to maso dalo chuť tomu vývaru to se vařílo aspon hodku a nic z něho už nevyždímete ta zelennina má za sebou minimálně 5 hodin úpravy z té už taky nic ,ale do polévky oberte to maso z oháňky...náklady jsou jasný odhadem zelenina 30kč, ohánka třeba 50kč, 2bílky za 5kč , 200g masa za 40kč a otázka je kolik za těch 8 hodin propálíte

0 1
možnosti
JL

Takže bychom mohli mít kvalitní polévky. Volů je totiž u nás dost. Jediný problém je, jak získat jejich oháňku. ;-D

5 2
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...