Diskuze
Osm postupů, jak zpracovat houby: mražení, kvašení, pasta, ocet, sůl…
Děkujeme za pochopení.
P44e74t42r 30P27r56a49u95s
Tomu začátku nerozumím. Když hledám houby, je nejhledanější jakákoli jedlá.
M40i82l59a74n 42Č11e61r47n72ý
Tak třeba holubinky z mých známých skoro nikdo nesbírá, takže v lesích zůstávají bez povšimnutí. Přitom až na vrhavku jsou snad všechny jedlé.
T29o59m14á24š 62K80a65p47l25a53n
Podle toho, jestli definujete vegetariána jako nežravce masa, nebo jako pojídače rostlin. Houby jsou totiž vlastní říše, tedy nejedná se ani o maso, ani o rostliny.
S47t72a23n58i15s79l22a35v 98H56o95r32á33č83e36k
Růžovka je jednoznačně nejlepší..tím nemyslím jeden stupidní nekonečný serial ale Muchomůrku růžovku!!
A86n10d70r30e41a 86G14r17u64b76e79r
Tak my jsme take vasnivi houbari a musim rict ze v podalpi clovek najde vsechno :-) Co je s podivem, ze Rakusaci vesmes nesbiraji ani panenky ani ryzce a ani modraky!!! Nu alespon zbyde dost pro nas. Muj manzel je take neznal dokud jsem ho nezaucila haha, poprve sice jedl velmi opatrne a po ocku na me koukal jestli ho nechci otravit a ted je sbira sam. Co se mrazeni tyce, tak mikrovlnku nepotrebujeme, houby nakrajime bud na vetsi kostky na gulas a nebo na klasicke platky, v hrnci pripravime vrouci vodu, nechame 5 minut ca. vychladit at neni uplne 100 stupnova, do te vody dame hriby, prekryjeme poklickou a nechame v te vode taky ca.5 minut, pote je procedime, nechame vychladit a napytlikujeme do mrazaku.
M45i21l61a44n 23Č32e28r82n25ý
Divná hitparáda. Masáky ano, ale - hříbky jsou přece jen hříbky a kdo najde nejvíc "praváků", případně i kovářů, je králem houbařů! Naopak, při každé houbařské procházce nacházíme plno masáků naprosto nedotčených, jelikož mnoho lidí se je bojí sbírat kvůli možné záměně s jedovatou muchomůrkou pantherovou či problematickou šedivkou. Navíc je celkem štěstí potkat tuto houbu zdravou, neboť červům chutná snad nejvíce ze všech.
Co se týče smrže, v životě jsem jej neviděl, pouze na obrázku. Snad roste v nižších polohách, já chodím na houby převážně na Rokycansku. Zde je možné místy vidět (či spíše cítit) pouze příbuzná hadovka smrdutá či psivka obecná. Ale četl jsem, že někteří gurmáni i tyto odporně páchnoucí houby s oblibou jedí...
Co již pomalu mizí, je kotrč kadeřavý, liška obecná a bohužel i různé druhy klouzků. Výborné houby do omáček i na zavařování.
M50a67r74t87i17n 22N90o87v95o36t30n86ý
Lišky se docela začínají vracet. Poslední roky jsem jich nasbíral jako za 15 let před tím dohromady. Kotrče poslední čtyři roky najdu tak 3 ročně. Dříve jsem o něj nezavadil ani nepamatuju, ale je možné, že jinde jich bylo více. Hadovku nějteří jedí ještě jako mladou, když je v závoji, kdy připomíná vajíčko. Ochutnal bych, ale připravené od zkušeného houbového gurmána. :-) Smrže jsem letos neviděl, ale Kačenek bylo letos hodně.
O75l79g94a 27Š82t65u42m64p58f80o35v11á
Můžu dát tip na nej recept s masáky. Je to rychlé a výborné!
Hlavy masáků se jen omyjou vodou (neloupou se), nakrájí na větší trojuhelníky či plátky, posolí, hodně pokmínují a opečou se z každé strany na másle na pánvičce. K tomu rohlík nebo chleba. Výborná chuťovka!
D76a23v47i22d 82K10o14m10á20r60e59k
výborný recept! Miluju takto upravené masáky!
J12a54n 53V79l91a26d76y80k53a
jojo, už se těším na houby, jen tam nepíšou, jak je skladovat, předpokládám, že na temném, chladném a suchém místě....
M57i57l45a80n 49Č95e48r62n50ý
No jistěže je nebudete skladovat na světlém, teplém a vlhkém místě!
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc
Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...