Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Chuť Itálie za pár korun: vychytávky pro domácí pečení ciabatty

Skoro každý, kdo se vrátil domů z dovolené u moře, si stýská po typickém lehkém místním pečivu. Pokusili jsme se upéct domácí ciabattu a podělit se o nástrahy, které budou při pečení čekat každého, kdo to zkusí taky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé, já znám recept přesně opačný - hodně hnětení. A že by se sušené droždí muselo aktivovat, o tom jsem nikdy neslyšela, vždyť se jmenuje aktivní. To, co se v noci v ledničce děje, se nazývá fermentace, ne aktivace droždí. Čerstvé droždí, to jo, z toho se kvásek dělat musí.

0 0
možnosti
Foto

I34v86a97n 74M29a69r86e88k

12. 9. 2013 22:56

Nevím co se tu o5 "propaguje" ? ? ? Do Itálie  (jižní) jsem jsem jezdil a jezdím velmi rád ale jediné co mi tam právě vadilo bylo zde do nebes vynášené pečivo&chléb, všechny tamější výrobky totiž chutnají naprosto stejně (bez chuti a bez zápachu) a jestli se v něčem od sebe  jednotlivé druhy liší tak snad jen ve tloušťce kůrky která může být 1mm. ale i dva cm.Jinak mám dojem že vše je tam vyrobené z jednoho jediného druhu mouky ? ! ? ! 8-o

3 0
možnosti

já tedy peču focacce a ty se musí sníst okamžitě po vytažení a nakrájení, takové jsou výborné a nepřekonatelné. 

Jakmile je necháte déle stát, tak už to není taková paráda

0 0
možnosti

tak já se vždycky na českej chleba těším. Kdysi jsem byl delší dobu ve Finsku a tam jsem vysloveně trpěl, než jsem našel chleba, co by byl dobrej. Byl drahej, tmavej, s přídavkem melasy (!) a název byl Iso Setsuuri -pamatuju si to dodnes. tak po tom chlebu se mi docela stýská. Stejně jako po karelských pirožcích!! ;-( Nemáte někdo recept? (slintající smajlík) ;-D

0 0
možnosti

P36e76t73r 33K42a28z14d55a

12. 9. 2013 14:41

Právě jsme se vrátili z dovolené v Itálii a už jsme se těšili na české rohlíky od Hankovce a český chleba. Italským chlebem lze spolehlivě vykolejit rychlík Vsacan, jiným nožem než ozubeným nelze ukrojit, pečivo vypadá a (ne)chutná jako třídenní české. Naopak vynikající byla nabídka ovoce/zeleniny, masných výrobků, těstovin, ryb... Láďovi Hruškovi by přecházel zrak.

5 0
možnosti

netřeba krájet stačí natrhat

0 0
možnosti

P89e71t53r 49M97u40r67č34e14k

12. 9. 2013 14:17

Koupím cvrčovický a celá itálie mi je u prd.le ze které pak tzen chleba leze ven.

1 1
možnosti

Do kolikáté třídy chodíš? Tohle jsi slyšel od rodičů?

1 0
možnosti

J43o46s34e23f 20V77a14l82a

12. 9. 2013 13:40

ono je vsechno o kvalite. NApriklad v Cechach temer nelze naji kvalitni klasicky cerny chleb, a to ani v pekarnach se sirokym vyberem. vsechny ty nahrazky s nazvy "vicezrnny""farmarsky"domaci""kralovsky" jsou k nicemu. Pokud klasicky kdysi "cesky" chleba, tak opravdu do Rakouska nebo do Bavorska a poohlednout se -vetsinoi se prodava jako 1/4 nebo 1/2 velkeho chleba. Levny ovsem neni. Co se ciabatty tyce, v Italii jsem na ni skoro nenarazil a opravdu celkove mi nikdy"prave" italske pecivo nechutnalo. O to vic mi ale chutnaji napodobeniny z nemeckych supermarketu, at ciabatta, panini nebo focaccia, ktere si vestinou jeste sam Doma rozpecu.......

2 0
možnosti

V Itálii jsem žila 2 roky a na jejich pečivo jsem si nikdy nezvykla. Když za mnou jel kdokoli na návštěvu, vždycky mi přivezl pytel českých rohlíků a chleba. Hnusnější pečivo než tam jsem nikde nejedla. Chleba jak vata, kůrky, které vám poraní dásně, brr.

6 0
možnosti

Ciabattu jsem sice zřejmě neochutnal, ale hnusnější pečivo než v Itálii jsem ještě nejedl. Na jaře jsme celý týden s deseti kamarády řešili opačný problém a to jak se v Itálii dostat k normálnímu pečivu.

A teď raďte. :-/

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...