Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jak poznáte, že v potravině není zbytečná chemie? Éčka luštit nemusíte

Je to dosud velmi málo známá značka. Zatím zapadla ve spoustě ostatních jako Klasa, Regionální potravina, BIO a další. Pokud se rozšíří, mohla by spotřebitelům velmi usnadnit život.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

B52e14n 87P39a71v97k63a

29. 8. 2013 22:39

Aha. Nějaká organizace chce 4500,- výpalné za to, že určí, jestli tam náhodou nemáte podle nich špatná éčka. Skvělé! Asi si taky něco založím. Třeba budu chtít 10000,- za to, že budu certifikovat hračky, které rozvíjejí dětský intelekt.

1 0
možnosti
PO

Gratuluji k objevu kola. Zřejmě vám dodnes principy fungování takových značek byly hluboce utajeni. P.S. založit si můžete cokoliv, je jen na vás, jak zvládnete marketing, musíte totiž najít někoho, kdo bude ochoten vám těch deset litrů dát.

0 0
možnosti
JV

Problém je v tom co je škodlivé. I obyčejnou vodou se člověk může otrávit. Takže jakákoliv taková značka je nic nevypovídající, je to jenom marketingový tah poskytovatelů značky. Obecně jakýkoliv trvanlivý výrobek je nacpán chemií, jinak by neměl takovou trvanlivost. Masné výrobky se kazí po pár dnech, pečivo také.

0 0
možnosti
PO

Ta značka je samozřejmě určena pro normální lidi, ne pro lidi hledající problém ad absurdum. A nemáte pravdu, že trvanlivý výrobek musí být nacpán chemií.

2 0
možnosti
VT

Tak se pojďme jen tak pro zajímavost podívat na jeden z výrobků co na webu http://www.ceff.info jsou. Co třeba tohle: http://www.mlekarna.cz/produkty/jaromericky-fenix-smetanovy-syr-17.html  A máme tu i složení...  stabilizátory: guarová guma, karobová guma v překladu pro (E)gurmány E412 a E410. Obě aditiva jsou polysacharidy používané jako univerzální hydrokoloidní stabilizátory, které (více na http://www.agronavigator.cz/default.asp?ids=153&ch=13&typ=1&val=28611). Pomiňme ten fakt, že polysacharidy jsou z hlediska zdravotní nezávadnosti OK a podívejme se na to, co je Friendly na tom, že to tam výrobce cpe. A nezapomeňte se podívat sem - http://www.ceff.info/seznam-ecek.html#e1442 - na seznam "hodných a kamarádských" Éček :-) Třeba takový Guanylan draselný (E627)... mňam

0 0
možnosti
PO

Já v tom problém nevidím. Pokud vy ano, zřejmě se vaše potravinářská firma k projektu nepřipojí. Ach pardon, vy žádnou nemáte.

1 0
možnosti
BM

Značka CEFF (Cetrified E-Friendly Food) nesouvisí s certifikací, ale zřejmě s realitní agenturou CETRIF.

0 0
možnosti
IZ

Rozhodně se vyhněte konzumaci tlačenky s cibulí a E260, úplně stačí že je tlačeka samé E441. Pak byste si museli spravit žaludek E500.

Ale úplně nejhorší je E947 ve sloučenině s E948. Používá se v jaderných elektrárnách a k potlačování demonstrací.

5 0
možnosti
MK

když bude to  bio v kontejneru ,tak si dám

0 0
možnosti
MV
KS

R^MEGAV Konečně něco smysluplného! Klasa není úplně špatná, ale je pro mě poněkud nedostatečná, protože jsem si včiml, že označuje i výrobky, které v sobě mají občas Éčka, která ani náhodou nechci do těla dostávat!!

.

Tak možná by nebylo k zahození zveřejnit/založit transparentní/běžný účet na podporu takového projektu. Pokud má být nezávislý, peníze bude potřebovat. Těch 130 výrobků mi tak orientačně vychází na uživení max 1-2 lidí a to ještě spíš jako bokovku, pokud chtějí výrobek občas otestovat a měli by to platit sami.

2 0
možnosti
AK

Šunku bez svinstva nevyrobíte? Ale to je zajímavé, na chalupě měl soused uzené vždy pěkné a opravdu je nakládal jen do čisté soli. Jestli ono to také nebude tím, že je udil v udírně na dřevu, Nikoliv injekcemi s chemickým kouřem.

6 4
možnosti
JB

dusitan sodný nebo draselný je pro bezpečné šunky, salámy a jiné masné výrobky prakticky nezbytný, na růžovou barvu ... pes, ale jsou to jediné látky, které jsou povolené a bezpečné pro používání v potravinách, které zabrání růstu clostridií, například botulinum

uzení kouřem, domácí, to je fajn, z kouře spousta pěkných, karcinogenních látek, dehtu...

9 0
možnosti
VR

Hysterie nad éčky mě vždycky dovede rozesmát. Až Češi přestanou být největšími konzumenty alkoholu na světě a přestanou ve velkém jíst nezdravá jídla, tak teprve potom bude mít smysl zabývat se nějakými éčky.

8 3
možnosti
AK

V zásadě máte pravdu, češi rozhodně nežijí zdravě. Ovšem, proč k tomu ještě přidávat tím, že je jídlo vyrobené v chemičce? Ohromná spousta jednotlivých E je normálních a přírodních (třeba ocet) či dice umělých, ale z přírody pochází a je neškodná (kyselina citronová). Ovšem jsou mezi nimi i velmi kvalitní svinstva jako třeba právě zmiňované dusitany, glutamáty, některá barviva, které by do jídla opravdu přijít neměly.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...