Diskuze

Restaurace vaří lépe, ale cordon bleu většina neumí napsat

Italská kuchyně je v Česku jako doma, zřejmě proto jsou její pokrmy nejčastějším cílem počešťování. Vyplývá to z průzkumu gastronomického portálu Lunchtime.cz, který sdružuje polední menu restaurací. Data z více než 3000 českých podniků ukázala, že čeští restauratéři preferují české transkripce jídel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak a teď se cítím trapně. Možná proto, že je cordon bleu naspaný většinou špatně, tak jsem vážně žila v domnění, že je to gordon bleu... A nikdy mě nenapadlo nad tím přemýšlet, ale věřím, že v tom nejsem sama ;-D

0 0
možnosti

Ano, gnoči je nesmrtelné....;-D;-D

7 0
možnosti

Nejlepši byl Babica a jeho "ratatule"

5 0
možnosti

My jsme se jím inspirovali a "po Babicovi" říkáme doma jedině "ratakoule"

2 0
možnosti

"... anketa... odhalila, jak je obtížné vyslovit například slovo cheescake"

A článek odhaluje, jak těžké je ho napsat;-D

("cheesecake")

11 0
možnosti

No byť mě zkomoleniny názvů např. cheesecake taky vždycky pobaví - "cheskák" a podobně, tak osobně se mi povedl taky slušný trapas, kdy ze mě vylítlo v Itálii, že chci "gnoči".... mladá servírka málem šla smíchy k zemi, já rudej jak paviání pr... nakonec jsme se zasmáli oba a já se výborně najedl...

1 0
možnosti

Lepší blbě napsanej a dobře uvařenej, než dobře napsanej a blbě uvařenej....

16 0
možnosti

Kdysi po revoluci podávali v jedné kavárně expresso - přemýšleli jsme, zda je to proto, že ho okamžitě přinesou, nebo, zda po konzumaci má člověk rychlý krok

3 0
možnosti

Vynálezce přístroje na výrobu tohoto druhu kávy (Angelo Moriondo) ve svém patentu skutečně použil termín expresso, takže zdánlivá zkomolenina je historicky věrný termín :-)

1 0
možnosti

v Ano šéfe měli někde "chnochi" ;-D

0 0
možnosti

Ten štrůúdl mě teda absolutně vypadl z hlavy.

2 0
možnosti

Na čele kapely (na začátku slova) kráčí kapelník (ú), vzadu je bubeník (ů). Tak nás to učila kdysi paní učitelka.

1 0
možnosti

Mě zase zabíjí, když slyším jak si někdo objednává "gnóči kon spináči"

0 0
možnosti

To máte těžký...

Já zas brečím, jak čecháčci chtějí být za světáky, tak jezdí v "lambordžíny" nebo v "padžéru" ;-D

2 0
možnosti