Diskuze

VIDEO: Řezník hodnotil salámy ze supermarketu. Většinu neztrhal

Nakoupili jsme v samoobsluze vzorky salámů a vypravili se do proslulého pražského řeznictví, aby je majitel František Kšána popsal a podrobil senzorickému testu. Jednotlivé vzorky jsme pak nechali zhodnotit anonymně v redakci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J28a74n 34P44i64r85k78l

17. 10. 2013 12:28

Je zajímavé, že když jsem kupoval salám po válce, tak papír ve kterém byl zabalený byl mastný. A nyní je papír mokrý. Soukromý řezníci by se za většinu dnešních uzenin styděli.

2 0
možnosti
PO

To je nesmysl. Mokrý papír máte leda od šunky.

1 1
možnosti
MP

Té vaší krasavici cpát Gothaj ;-D;-D;-D

Vy necitové !

1 0
možnosti
JP

těm dvěma dědkům už dávno odumřeli chutový bunky

a ty odborníci, co to vochutnávaj, to je taky k popukání

1 0
možnosti
PV

ta stážistka je ale kus :-)R^

0 0
možnosti

Otazka zni, zda li hodnotici vubec vedeli, jak ma dany salam vubec chutnat.

5 0
možnosti
PV

myslím, že když jste tam neukázali výrobce, stačilo by klidně i obal bez nápisů, který by člověk potom poznal v obchodě, mělo by to správný účinek, takhle to je houby platné :-/

4 0
možnosti
JS

Jak houby platný? Ponaučení je snad jasný: čím tmavší salám, tím lepší a v šunce mají bejt vidět kusy masa.

0 0
možnosti
MS

A proč nejsou ukázány ty salámy i se značkami a hodnocením? Jak nám ten článek tedy pomůže?

4 0
možnosti
PT

čím tmavší salám, tím víc kvalitnější

0 0
možnosti
EN

v jedné prodejně uzenin, která je většinou přifařená v Penny,začali poslední dobou šetřit a tak jsem už párkrát vyhodila jejich párky, nějakej salám a naposledy polopárky, které - ač jako masný výrobek, neměli prostě žádnou chuť ani vůni....ani zápach...prostě jsem držela v ruce mrtvou hmotu...pokud chci salám nebo jinou uzeninu, chodím už jinam

1 0
možnosti
PO

A co  myslíte, který postup má šanci donutit prodejce ke změně?

a/ Eleonora Nová jde nakoupit do masny v rámci Penny, nechutná jí to, vyhodí to.

b/ Eleonora Nová jde nakoupit do masny v rámci Penny, nechutná jí to, vezme to na příští nákup, a vyřve si v krámě vedoucího, kterýmu to hodí na hlavu

;-)

3 0
možnosti
PS

Problem dneska neni to, ze by eckove vyrobky chutnaly nebo vypadaly spatne. Problem je v tom, ze ty nahrazky, dochucovadla, barvidla a podobne blafy dokazou dokonale zamaskovat spatny vyrobni proces, nekvalitni suroviny.

13 0
možnosti

Úplně přesně. Proč se taky nedívali na složení? Schválně se podívejte na složení salámů v supermarketech, kolik z nich nemá v sobě jeden z největších hnusů, glutaman sodný E621. Tzv. "zvýrazňovač chuti," který v těle váže tuk, usazuje se v kloubech, způsobuje alergické reakce, pocení, atd... Je docela těžké koupit něco bez téhle hnusoby. Podle chuti se to opravdu nepozná. Třeba v Makru jde z celé řady klobás koupit jen JEDEN DRUH!!! Je to docela síla. Takhle to ale supermarkety chtějí. Koupit kilo napodobenin salámů za dvacku a prodávat s královskou marží... A lidi to kupují, protože jim to chutná...právě proto se tam ten glutaman dává místo masa, protože chutná... A je návykový, pak už lidem nechutná chuť normálního masa, zdá se jim slabá. Glutaman cpou výrobci i do koření - Vitana, Kotányi,... je třeba v Maggi... A pak se divíme, že přibývá rakoviny...Ach jo.

3 0
možnosti
TF

no takže to zase až tak strašně s kvalitou salámů ze suprů není...

5 1
možnosti
ZZ

jak kde a z kterých...

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!