Diskuze
Děti se pod vlivem televize dávají na kuchařinu. Nevědí, co to obnáší
Děkujeme za pochopení.
I63v92a 81O68v91č67a14č12í70k50o57v66á
Ještě jsem chtěla napsat ,že si firmy své budoucí zaměstnance vychovávali sami tzn.když jsem se učila pro restauraci tak jsem tam po vyučení musela odpracovat 3 roky a tím jsem získala praxi.Dnes se vyučí a práci nenajdou,tak kde se mají děcka zdokonalovat?? .Toto by se mělo řešit ,tam je zakopaný pes
I22v63a 27O55v68č49a28č62í82k41o41v63á
Jsem vyučená kuchařka .Vyučila jsem se v roce 1978.Praxi jsem měla vždy 1 týden v restauraci ,kde jsme podle ročníku dělali vše od loupání brambor ,vaření polévek a pod .Jen k masu jsme se dostali až ve 3 ročníku.Myslím si že jsem dostala celkem dobrou průpravu a i přes to jsem se tímto řemeslem odmítla živit a to z jednoho důvodu: nezaplacená dřina.Rodiče vidí jen to pozlátko které jim servíruje televize ,ale nevidí tu druhou stranu tohoto povolání.Dnes pracuji jako prodavačka a musím říct ,že jsem si moc nepomohla opět nezaplacená dřina a ještě si musíme nechávat nadávat od zákazníků,prostě hnus.Zdá se mi ,že lidé už nemají k obyčejné profesi
úctu.Berou nás jako nějaký povl.Ale kde bychom byli kdyby nebylo prodavaček ,kuchařů a dalších dělnických profesí????
L78u69b44o19m41í64r 27K88a47m39e19n72s89k64ý
Obecne podpora klasickych remesel v nasem vzdelavacim systemu je miziva. Pritom poptavka po kvalite roste a poroste dal. Sazby dobrych remeslniku astronomicky porostou.
K44r32i49s63t26ý14n12a 24V74a28ň85k59o35v50á
My byli na střední (ne kuchařina, ale HCR) byli taky levná pracovní síla. Hlavně si nás pronajímala jedna obrovská firma a tam z nás dělala blbce, lidi nepříjemní, peskovali, no a co jsme se měli s praxí krájení rohlíků dvakrát ročně naučit? Alespoň umím připravit rautovou místnost. Ale to je tak vše.
Můj přítel kuchař měl podobný problém, jako zmínění. Naštěstí má velký talent, který potlačuje fakt, že má málo praxe. Všude s ním byli spokojení, bohužel ne každý mu navzdory "nadšení" byl ochotný dát smlouvu. Vždy to skončilo jen sliby a minimální odměnou. Nyní si našel krásné místo ve velkoměstě, nově zavedená restaurace, nenutí jej, oproti zdejším restauracím, vařit všechno z prášku, pytlíku nebo konzerv - tak bohužel hodně podniků dnes vaří. Teď naopak pracuje s čerstvými surovinami, vymýšlí nové věci a je spokojený. Myslím si, že oproti některým spolužákům, dopadl fakt dobře.
K15r47i35s29t94ý93n84a 82V53a54ň65k13o20v63á
A propos - ještě myslím kuchaře hledají. Je jich tam málo. Nemůžou nikoho dalšího pořádného najít. Dobrý, ne?
H12o77n65z30a 29B56o29b80u92l36a
Je to bohužel všechno pravda. Viděl jsem to u synovce - ve druháku měl praxi v nějaké vinárně v Litoměřicích na náměstí - celý týden praxe loupal brambory. Stěžoval si mistrové, která to s panem majitelem "řešila", takže další praxi k tomu ještě myl nádobí. A to měl být za rok vyučený. Takže z toho byl tak otrávený, že toho nechal a přestoupil jinam. Smutné...
L62u13b24o28m52í58r 46P48ř42e37c58e22c78h54t25ě49l
Opravdu ho to nebavilo, ani kdyz kazdy den prisel dom, otevrel kucharky mistru z oboru a zkusil uvarit neco podle nich a pri tom se zdokonaloval v priprave zakladnich omacek vyvaru apod? Tomu se me nechce verit
P47e66t19r 71Š47a97f13r20á25n
hůře než kuchaři jsou placené jen uklízečky..
P17e92t15r 31Š75a80f34r54á97n
myslím, že je nás tak pět z naší učňovské třídy ,kteří u toho zůstali
A66l91e78x65a39n94d17r 26K69o81s15t89k97a
Možná si to idealizují a pak zjistí, že se u toho musí pracovat. To je ale u každé práce. Na druhou stranu, kuchařů, kteří umí alespoň ten řízek a smažák je dost zoufalý nedostatek a alespoň budou mít jistotu, že práci seženou. Ano, na papíře dostanou 12 tisíc, zbytek na ruku, ale je tu 500 tisíc nezaměstnaných.
M21o14n78i18k62a 71R31o88l63l98o14v12á
Celkem nechápu,že profesionální kuchař se diví,že se předpokládá,že každý kuchař má své nože.Já si na pár nožů nenechám sáhnout ani doma.
I44v64a40n27a 66N56o34v67a80k86o33v70a
nejde o to kdo na co saha, ale kdo to zaplatil. Ja mam notas z prace a taky mi na nej nikdo nesmata.
K81a36t23e63ř30i37n31a 14F35e19n81c11l51o66v27á
Asi mi uniká jedna věc - když jde někdo do učení na kuchaře, tak samostatně nezvládne nic jiného než krájet cibuli nebo loupat brambory? Někdo, kdo chce být kuchařem, by měl v patnácti snad umět víc, ne? Aspoň teda holky. U nás doma bylo normální, že jsme jako děti rodičům v kuchyni pomáhali, pravda holky výrazně víc...
E61v32a 18H12u92r74t62o93v39a
já si to taky myslím; já si byla v 15 schopná uvařit; a předpokládám, že když jde někdo dělat kuchaře, tak doma vaří; spíš na tu školu jde hodně lidí jen proto, že ho pošlou rodiče nebo, aby někam prostě šel
B75e98n 13P34a80v31k27a
Já tam tedy vidím naprosto jasnou jednu věc: podfinancování učilišť. Tak holt buď některá zavřít a ty peníze dát ostatním. A nebo si to platit z vlastní kapsy.
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!