Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Je nejvyšší čas opatřit si husu. Nic jednoduššího jste ještě nepekli

Husa je na sv. Martina tradiční pochoutkou. Dokonce i lidé ve městech se vracejí k tradici a udělají si čas připravit si ji. Postup je totiž sice jednoduchý, ale zdlouhavý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J81o51z67e49f 58V39a84r98g76a

9. 11. 2013 22:24

Proč není tá husa očištená od kořene peří,vždit tak je to jídlo jako blivajz,ved to ja vím dá dost roboty,ale kdíž nekdo chce chutné jedlotak to dá aj prácu!!!!!!!!!!!!!

0 4
možnosti

Nemám čas luštit Váš podivný příspěvek - musím čistit husu!

2 0
možnosti

Snad nebude vadit, když přidám fotku mé svatomartinské husy http://goo.gl/e5Ni0T byla moc dobrá :-)

0 0
možnosti

Koukám, že si dopřáváte !8-o

Nechcete se o oběd rozdělit s přítelem? Třeba se mnou?

1 0
možnosti

Z tohoto receptu ma celkem radost CEZ apod. Je to blbost, staci 2-3hodky...

1 4
možnosti

Husa v papiňáku? ;-D;-D

4 0
možnosti

J48i54ř56í 80H39o20r70á45k

5. 11. 2013 19:21

Předloni jsem si koupil 2 husy od sedláka jedna se s velkým sebezapřením dala jakš tak sníst. Druhá husa se pekla 6 hodin po šesti hodinách když jsem jí chtěl vyndat a otočit tak jsem do ní nezapíchl masovou vidličku ta byla gumová z festové gumy´. A to je onen sedlák mým sousedem naše pozemky spolu sousedí. Husu od sedláka jedině ve Francii. Jen pro ukázku každá francouzská kuchařská kniha v kapitole o kachnách píše kup kachnu u sedláka a ne v SUPERMARSCHE. Přesně 11.11. 13 přijede kamarád Frantík  z Francie a přiveze HUSU. Hned 12 jde na pekáč. Úprava kofitováním. Je

1 0
možnosti

Co je to supermarsche? To je nějak německy?

0 0
možnosti

Protože máme husy doma. A tím pádem to není takovýhle chudáček jako na fotce, přešli jsme na tzv.pomalé pečení. Večer jí dáme do trouby na 70°C a ráno až vstanu, jí teplotu zvýšíme na 120°C a poslední hodinku pečení odklopíme pekáč a uděláme kůrčičku. Takhle děláme i celou krůtu. Maso je nevysušené a povede se to každé hospodyňce. Ale hodí se to jen na velké ptáky:-) pokud to má míň jak 4kg, tak to asi není tak nutné, ale ty naše 7-10kg holky prostě péct na vysokou teplotu 3h prostě nejde.

7 0
možnosti

P95a80v18e46l 95R86u21s

4. 11. 2013 21:13

Já 5 kg husu nechávám přespat v troubě 14 - 16 hodin (kačenu o pár hodin míň). Kdysi dávno jsem zde našel přípravu:

http://hobby.idnes.cz/svatomartinska-husa-krok-za-krokem-pece-se-sama-bez-kontroly-13-hodin-1gi-/hobby-domov.aspx?c=A101108_145649_hobby-domov_bma

0 0
možnosti

Na obrazku bych rekl, ze to je kacena a ne husa, nebo silne tyrana husa, ktera nedostavala nazrat;-D;-D;-D

5 0
možnosti

Nejlepší husacie hody jsou v obci Grob na úpatí Malých Karpat na Slovensku. Kvůli tamějším specialitám se vyplatí si na Martinské husací hody zajet. Doporučuji si včas objednat a restauraci nebo v některém penzionu místo, bývá plno.

1 0
možnosti

L69u12k55a78s 43N82e70m98e10c

4. 11. 2013 19:48

mohu potvrdit!!!

0 0
možnosti

Ještě poznámka k diskusi o té tradici. Jako tradice je husa na Hod Boží totální nesmysl. Husy se vždy zabíjely před příchodem zimy, to je zhruba od poloviny října do poloviny listopadu (od sv. Havla po sv. Martina). S tím se taky kryla místní posvícení podle oblasti (Svatohavelské, Svatomartinské).  Kde by se taky pásly? V prosinci na sněhu? Ono se totiž obecně muselo ctít vegetační období a krmit husy ještě do Vánoc bylo  naprosto neproduktivní. Takže husa na Hod boží je možná nějaká rodinná tradice  (posledních 30-40 let), ale rozhodně ne nějaká obecná tradice.

19 0
možnosti

doplním, na Boží hod bejval bažant nadívanej...husa až když se za socíku nedařil v krámě koupit bažant  :-/

2 0
možnosti

Jako každým rokem si užiji svátek s partou přítel, husičkou a svatomartinským vínem :-). Už se těším ...

2 1
možnosti

Často nemáme ani na chléb, tak si žijí mnozí důchodci dnes.

Živoříme, valorizace 2014 je cynickým výsměchem. Prý to nevadí ! 

Že nemají na chléb ani buchty ... tak ať pijí víno a jedí kačenky a husy ! 

Připomínám vám to cosi z Angle ? .... co zde nikdy nemělo být : nezaměstnaný, žebrák, podvyživené hladovějící dítě, exekuce .... " = výdobytky kapitalismu " !!

4 47
možnosti

jakože v socialismu nejsou nezaměstnaní a hladovějící? Btw očividně máš i na to abys platil připojení na internet, takže zase tak špatně na tom asi nebudeš...

34 1
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít

27. dubna 2024

Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...