Diskuze

Přírodní ovocnou omáčku získáte z maracuji, plodu jedlé mučenky

Možná vám zatím zůstalo utajeno, co za poklad skrývá žlutá nebo zelenofialová exotická bobule, většinou označovaná jako maracuja, případně passiflora či mučenka. Což je škoda. Protože je to ovoce natolik zajímavé chuti, že stojí za to ho vyzkoušet.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mučenek jsem postupně měla několik druhů, většinou rostly pěkně, ale ta jedlá se mi nedaří a nedaří, pokaždé mi zajde. ;-€;-€;-€

0 0
možnosti

V Evrope se mi este nepodarilo koupit marakuju tak zralou, aby nebyla kysela...A to i po "dozrani". Ve stredni Africe jsme si jedli prakticky rovnou utrzenou ze stromu a byla nydherne sladka s jemnou kyselkavosti.. To co se da koupit tady mi akorat vzdycky zkrivi rty a utvrdi v tom, ze do Afriky musime znova :-)

1 0
možnosti

Ovoce ze stromu je vždy lepší. Pamatuji, jak jsem ve Španělsku trhal pomeranče z takového planého stromu u polňačky.. V Čechách jsem podobně dobré koupil snad 2x za život..

0 0
možnosti