Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejlepší řízek je přes celý talíř, z telecího a na másle. Jak na něj

Konzervativní Češi se budou určitě hádat. Ale objektivně řečeno, nejlepší řízek na světě je ten vídeňský: z telecího masa, musí být smažený na másle a pokrývat celý talíř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P33e39t56r 17V76i75n20t15r25l38í85k 3676484791

chybí mi tam dost podstatná část z čeho se Wiener Schnitzel připravuje - musí být obalený parmazánem, což je dost důležité, Češi umí rádi prznit pravé receptury, Český řízek je takový obyčejný průměr mezi jídly, Wiener Schnitzel je úplně jinde, taky chutná stokrát lépe, stejně se tu v Česku ani neumí připravovat, natož ten Český zprzněnec, který je rozklepaný jak papír a obalený dvou třetinovou váhou jídla kdoví jaké strouhanky... potom naúčtují, že porce byla 200 gramů... klasika české vy.....nosti

0/−1
12.2.2014 12:30

A54l56e90x47a18n35d43r 18K77o28s92t73k78a 5519846699366

Upřímně, neměl jsem odvahu na wiener schnitzel v ČR. Zato jsem si dal v esterajchu, hned jak byl zatčen Fritzl.. Ten následující den, ještě jsem s kámošem koukal na blikačky poilcejních aut v Amstetten. No a pak jsme se po vysilující jízdě vyspali na parkovišti a je tam takový klášter.. Prohlídka byla krásná, obzvláště blinková zahrada.. A dlabanec v místní restauraci.. Platili jsme pravda ve 2 asi 45 euro, ale.. Předkrm. Salát, Hlavní jídlo, alias právě obrovský a výborný řízek, brambory, zelenina.. zákusek, vynikající palačinka, kafe a koňak. Sory, ale pokud to srovnáte s českou cenou, podobně kvalitní krmě, tak ta rakouská vítězí o hodně procent. A to se nás ještě přišla osobně ptát paní majitelka restaurace, jak nám chutnalo.. A to, že vypadala jak paní Rúžičková opravdu nehraje roli. Podstatné bylo to, jak se tam člověk nadlábl.. A to že tedy: za nějakých 22 euro: Předkrm, cosi slaného (alias na slovenské poměry parenica, korbáčik.. na místní poměry místní kozí sýr..) salát (okurka, olivyy, rajčata, paprika), obrovský řízek, fakt obrovský.. Brambory.. A jak říkám, následně palačinka či dort harlekýn.. Harlekýna miluji, tuplem s domnácí smetanou..  No porovnejte sami, ale dle mě to byla vlastně velmi lidová cena.

+1/−1
12.2.2014 15:29

A65l94e65x64a75n64d72r 26K37o67s77t45k95a 5249656389436

Bylinková zahrada. Omluva, klávesnice je šunt, už vynechává. Zhruba za 14 dní jí vyměním i se zbytkem počítače a bude vyřešeno.

0/0
12.2.2014 21:12

P25a10v47e56l 13O67d59r55a21z63i43l 6974349347450

Asi byla vyrobena v česku, žejo, a na v rakouském RÁJi.

+1/0
13.2.2014 9:03

P87e72t89r 11V83i14n89t83r73l20í50k 3576964221

souhlasím, není třeba popisovat veškerý průběh konzumace jídla, ale oni germáni mají slušnost vychovanou trochu výš než většina čechů (asi to bude tím, že většina žila v komunismu), o tom žádná, tady pozdravíte a v obyčejné hospodě se vám ještě vysmějí, to mluví za vše... neplatí to všude, ale ve většině podniků to funguje tímto způsobem, majitel je vůčůránek, co žije ze štamgastů a natáhne vás i na topince, čest výjimkám, kterých je poslední dobou naštěstí čímdál více R^

0/0
12.2.2014 22:38

P62a61v63e39l 63O50d47r22a32z97i45l 6194539217300

Souhlasíte s čím? Že pan Kostka v životě nejedl vídeňský řízek v ČR, ale ví naprosto jistě, že nikde v ČR není lepší, než v dané rakouské hospodě?

To je vám podobné.

+1/0
13.2.2014 9:09

P74e90t12r 31V88i72n15t22r80l34í53k 3416354371

člověče ty seš nemocnej, běž se léčit už

0/0
13.2.2014 12:35

P16a55v70e47l 91O58d98r13a43z83i86l 6334649737530

Proč, Protože během několika vteřin najdu rakouské recepty, kde se do wienerschnitzel žádný sýr nedává? Jistě věřím tomu, že pro někoho je ten pravý řízek se sýrem, ale nezobecňovat.:-)

+2/0
13.2.2014 13:16

P90a39v91e68l 18O82d17r29a67z33i16l 6504799397850

Pardon, nedokončil jsem větu: "... nezobecňovat, Babico."

0/0
13.2.2014 13:24

P32a24v19e16l 76O36d97r26a94z21i27l 6404179257970

To jste mohl napsat "Byl jsem poprvé v zahraničí."

;-D

0/0
13.2.2014 9:04

P34a97v60e30l 51O41d84r32a52z29i85l 6874469407510

Proč lžete? Proč pořád jenom lžete?

0/0
13.2.2014 9:12

Š77á69r27k21a 69M76a26t87y46á55š73o44v79á 1511765752919

tak jsem si ho včera dala,ale s brkaší v Blériotu v Pardubicích, byl výbornej...a příště si tohle odpus´tte, nejen, že to leze do peněz,ale když to čte někdo hladovej,je to přímo týrání;-)

0/0
12.2.2014 7:12

M31i43c34h55a29l 38M96i10l98l70e88r 9296882899672

kdyz se rekne "rizek pres cely talir", vybavim si nasi svatebni hostinu. Meli jsme ji ve zdejsim Rakouskem klubu, kuchar byl Rakusak, typicke rakouske menu a ty rizky delal opravdu pres cely talir. Navic mu nejake zbyly, tak sel mezi hosty a ptal se, kdo chce pridat.

0/0
11.2.2014 21:46

E74v27z51e98n 28S46o47u80k46u60p 1147554176618

Sice vám v hospodě udělají řízek přes celý talíř, ale maso má tak 2 mm tloušťku :-(

+1/0
11.2.2014 18:21

P43e54t76r 37V64i53n22t84r31l48í71k 3266214971

tak ho nemáte jíst, bych si ho už nedal a šel tam, kde to umí R^

0/0
12.2.2014 12:31

A86l96e97x56a87n98d26r 38K51o57s38t54k49a 5959726509726

Tak otestujete poctivý podnik v esterajchu. Ojebávka zákazníka tam prakticky neexistuje.

0/0
12.2.2014 15:33

P31a45v66e54l 93O61d63r44a76z82i52l 6774799827170

Jasně, a tráva zelenější a nebe modřejší, srandisto.

Za 22€ mám degustační menu v podnicích vyšší třídy, to se může jít nějakej trapnej šnicl zahrabat.

A samozřejmě je logicky ten řízek tenkej, protože by jinak vážil kilo a to normální člověk nesežere, ani v Rakousku ne.

+2/0
13.2.2014 9:07

V48á59c82l47a14v 26V56ě89r33t90e95l47á82ř 5254573480431

Já miluju vepřový řízek s knedlíkem a se zelím, zkuste to, je to vážně dobrota.

0/0
11.2.2014 14:06

Š57á27r35k58a 66M13a35t43y63á78š15o55v47á 1581685502889

Pavlišovický se mu říká,jednou jsme si tohle jídlo objednala v Konecchlumí v hospodě U Patřínů, nebylo to špatný....

0/0
12.2.2014 7:13

J93i66ř58í 68M33a26c40e22k 3755575554781

Nejen řízek. I například cordon blue musí být z telecího. Naše restaurace mrší nejen název (gordon místo cordon), ale i obsah. Ostatně - telecí je velmi klasické české jídlo. Bohužel se kamsi vytratilo.

0/0
11.2.2014 12:13

M48a85r38t48i94n 60K53o33v49á44ř 2342490823342

Ono se bohužel obecně vytratilo hovězí maso obecně. Místo toho se ládujeme vepřovým. Nic proti němu, ale čeho je moc, toho je příliš.

0/0
12.2.2014 8:53

P21e10t51r 74V32i54n58t87r57l97í78k 3206414851

české "restaurace" to nazývají schválně gordon blue, protože by nesměly použít stejný název na jiné jídlo, další z mnoha prznění receptů, mladí kuchaři ani neví, že nějaký cordon existuje, znají pouze gordona a myslí si, kdoví co to není

+1/0
12.2.2014 12:33

J23a82s19m57í56n 93K76u50č65e60r86a 4148448119547

Kousat do kusu mrtvé krávy, rozplacatělé na celý talíř? Jste si jisti, že tam nemáte něco nechutnějšího?

0/−6
10.2.2014 11:15

J69i26ř74í 44M22a25c87e47k 3525135964891

Copak kráva, ale ty mrtvé brambory...

+5/0
11.2.2014 12:12

V89á87c58l38a62v 73V39ě49r40t86e76l54á16ř 5824543490641

Tato karotka byla zavražděna.

+1/0
11.2.2014 13:58

P69a86v52e14l 27O41d33r44a96z25i96l 6744399167600

Kučerovy kecy nevedeme.

0/0
11.2.2014 18:51
Foto

J65a14r88o90m37í96r 22K73o94b70e66l91k70a 7684604661745

Ať je ten řízek vepřovej,kuřecí a nebo telecí a je smažen na přepuštěným másle, oleji a nebo na sádle, mě je to fuk, všechny sou ňam ňam. Jéééžiš já mam zas na něco hlad;-D;-D

+2/−1
9.2.2014 15:48

M33i77l65o59š 92K71o58v63a24č 7405478756640

to je tvoje motorka,nebo si jen fotil na chodníku u nejaké motorce

0/−2
10.2.2014 17:23
Foto

J19a34r36o21m50í26r 90K26o52b51e94l91k81a 7464344691645

Jo, moje.

0/0
11.2.2014 16:04

J82e40r49r73y 96K73u55h66n 9924558340761

tak to je velky omyl, rizek musi byt smazeny na veprovem sadle a ne na masle...

0/0
8.2.2014 23:24

M96a59r46t19i84n 46N40o80v30o51t69n50ý 7323815820725

Vídeňský na másle a vepřový na sádle

+3/0
10.2.2014 10:50

M76i56l46o87š 98K40o10v96a12č 7675458776680

rízek nemusíte vubec klepat,i tak je mekký,propuštené máslo to je horší jako sádlo,proto že máslo má nízkou teplotu táni,a zničí se všechny výživné látky-škodí na cévy

0/−2
8.2.2014 19:22

M27a94r90t23i29n 91N15o84v17o44t15n52ý 7483225230895

Přepuštěné máslo sice vydrží nižší teplotu než sádlo, ale je mnohem lepší než ostatní oleje a tuky. Něco prostě smažím na sádle a něco na přepuštěném másle.

+1/0
10.2.2014 10:52

M27i90c24h11a77l 20M55i66l35l46e96r 9626432519482

na cevy skodi kdeco v regulernim pouzivani. Cevam a potazmo zdravi vic skodi kazdodennin koureni nebo pobyt v zakourene atmosfere, nez si dat pekny rizecek jednou mesicne.;-)

0/0
11.2.2014 3:08

P68a70v63e35l 60J55e30ř40á76b96e65k 7421502934497

Rozhodují pro velikost řízku je velikost talíře.

Na správný talíř potom stačí řízek osmažit v lívanečníku. A i tak je přes okraje talíře.

0/0
8.2.2014 11:53

O86s27k20a79r 20K53o44v98a58ř70í37k 8657763316397

Jaký řízek je nejlepší?Každý to má jinak....Tyhle články mě moc neberou.

+1/0
8.2.2014 11:03

M70i43c67h75a43l 88M22i61l67l68e85r 9246262449452

my jsme take meli nejlepsi rizek ve Vidni.

 Schnitzelstueberl, Webgasse 39, Mariahilf (blizko stanice metra Zieglergasse na Mariahilfstrasse).

 Malicka putyka, venkovsky styl, kostkovane ubrusy a nejlepsi rizek na svete, delany cerstve na objednavku.R^R^R^

0/0
8.2.2014 9:04

A68l61e27n47a 28V86e82s32e97l14á 3693221925968

Řízky se snad dělají vždycky čerstvě na objednávku... (Teda vždycky ne, "závodní" stravování s výdejem z várnice je samozřejmě jiná kategorie, ale v restauraci bych to považovala za samozřejmost a nic k palcování.)

+2/0
9.2.2014 11:22

M93i77c98h10a15l 62M96i65l17l14e36r 9356592519922

kdyz rikam cerstve, tim minim pocitano od vyklepani masa a obaleni...ackoliv zase jina skola rika, ze obalene maso musi byt nejmene pul hodiny v lednici, nez se da smazit

0/0
11.2.2014 3:10

J95a36r98o62s88l18a20v 27B58r44ü56m47m45e62r 7164303956

Nechat obalené déle ležet je risk, většinou se odloupne obal.

0/0
11.2.2014 11:34

P24a66v88e68l 85O18d63r47a79z61i57l 6894229687450

No to říkáš dobře, furt ale nevím, co je na tom světobornýho.

0/0
11.2.2014 18:52

J89a36n 70N15o16v33á83k 9865750299630

A lidi si myslí že všechny ty rakoviny atd. padají z nebe ... Tělo má velkou rezistenci, ale po čase už na tyhle nekompatibilní svinstva rezignuje ... a nastupuje další kapitola .. bohužel

0/−15
7.2.2014 17:47

L53a67d27i43s59l85a18v 21M67i69k81a 1161869724614

A co tím chtěl autor jako říci? Nebo jen vyplodit něco na oko odborného?

+5/0
7.2.2014 18:10

S82o36f60i29e 15M88o98r66a20v73c57o98v96á 8216378902697

?8-o?8-o?8-o?8-o?

+1/0
7.2.2014 21:03

J15i41ř50í 45M13a29c75e49k 3785535984631

Obávám se, že ještě více nekompatibilní jsou pesticidy v zelenině, hormony v kuřecím, konzervanty (skoro ve všem) atd.

0/0
11.2.2014 12:15

J82a49n 97M53a33r95e32k 7677692407638

V Kočáru z Vídně jsou řízky celkem ucházejíci ale kuchař je prase, opravdu smaží řízky ve friťáku, je tak pravidelně a stejnoměrně osmažený, z pánve řízek vypadá uplně jinak. 

Na opravdu dobrý telecí řízek chodíme do Mozaiky Krystal v Karlíně. R^

+2/0
7.2.2014 17:00

L86a56d52i85s59l87a95v 82M76i98k75a 1741459364584

Jak může být něco nacucané olejem ucházejícího, když to nemá s Vídeňským řízkem nic společného? To svědčí jen o absolutním pohrdání klasickým receptem i hosty v restauraci, když to někdo udělá v nějakém rychlo-bufetu socela ho chápu, ale když tu prasárnu dělá někdo v restauraci která se prý specializuje na rakouskou kuchyni tak jedinné co mu přeji je krach.

+5/0
7.2.2014 18:15

J62a59r21o49s61l88a45v 82B70r75ü14m74m10e88r 7694303396

Pokud člověk správně frituje, tak se fritovaná věc olejem nenacucá. Ale vídeňský řízek patří na máslo samozřejmě.

0/0
8.2.2014 1:08

T50o53m93á92š 26S68a86c52h94r 9760100867172

Nic se nevyrovna rizku u Fuglmullera ve vidni :)

+3/0
7.2.2014 16:51

T13o70m93á70š 45B21í27l18ý 2505280137

Máte recht. A tady je ukázka, jak to dělají, a žádné tajnosti. Cena 13.90 EU.

http://www.youtube.com/watch?v=Rz2oOnsO5zQ

+2/0
7.2.2014 16:55







Najdete na iDNES.cz