Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší řízek je přes celý talíř, z telecího a na másle. Jak na něj

Konzervativní Češi se budou určitě hádat. Ale objektivně řečeno, nejlepší řízek na světě je ten vídeňský: z telecího masa, musí být smažený na másle a pokrývat celý talíř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P61e88t39r 87V15i84n55t10r12l46í68k 3506754501

chybí mi tam dost podstatná část z čeho se Wiener Schnitzel připravuje - musí být obalený parmazánem, což je dost důležité, Češi umí rádi prznit pravé receptury, Český řízek je takový obyčejný průměr mezi jídly, Wiener Schnitzel je úplně jinde, taky chutná stokrát lépe, stejně se tu v Česku ani neumí připravovat, natož ten Český zprzněnec, který je rozklepaný jak papír a obalený dvou třetinovou váhou jídla kdoví jaké strouhanky... potom naúčtují, že porce byla 200 gramů... klasika české vy.....nosti

0/−1
12.2.2014 12:30

A34l22e29x93a97n10d74r 74K68o61s61t66k14a 5979256649266

Upřímně, neměl jsem odvahu na wiener schnitzel v ČR. Zato jsem si dal v esterajchu, hned jak byl zatčen Fritzl.. Ten následující den, ještě jsem s kámošem koukal na blikačky poilcejních aut v Amstetten. No a pak jsme se po vysilující jízdě vyspali na parkovišti a je tam takový klášter.. Prohlídka byla krásná, obzvláště blinková zahrada.. A dlabanec v místní restauraci.. Platili jsme pravda ve 2 asi 45 euro, ale.. Předkrm. Salát, Hlavní jídlo, alias právě obrovský a výborný řízek, brambory, zelenina.. zákusek, vynikající palačinka, kafe a koňak. Sory, ale pokud to srovnáte s českou cenou, podobně kvalitní krmě, tak ta rakouská vítězí o hodně procent. A to se nás ještě přišla osobně ptát paní majitelka restaurace, jak nám chutnalo.. A to, že vypadala jak paní Rúžičková opravdu nehraje roli. Podstatné bylo to, jak se tam člověk nadlábl.. A to že tedy: za nějakých 22 euro: Předkrm, cosi slaného (alias na slovenské poměry parenica, korbáčik.. na místní poměry místní kozí sýr..) salát (okurka, olivyy, rajčata, paprika), obrovský řízek, fakt obrovský.. Brambory.. A jak říkám, následně palačinka či dort harlekýn.. Harlekýna miluji, tuplem s domnácí smetanou..  No porovnejte sami, ale dle mě to byla vlastně velmi lidová cena.

+1/−1
12.2.2014 15:29

A81l52e62x73a14n31d87r 38K41o47s86t12k40a 5599976909776

Bylinková zahrada. Omluva, klávesnice je šunt, už vynechává. Zhruba za 14 dní jí vyměním i se zbytkem počítače a bude vyřešeno.

0/0
12.2.2014 21:12

P49a66v19e72l 59O92d72r86a29z77i36l 6484799577830

Asi byla vyrobena v česku, žejo, a na v rakouském RÁJi.

+1/0
13.2.2014 9:03

P47e30t85r 96V22i75n30t90r40l64í66k 3616874711

souhlasím, není třeba popisovat veškerý průběh konzumace jídla, ale oni germáni mají slušnost vychovanou trochu výš než většina čechů (asi to bude tím, že většina žila v komunismu), o tom žádná, tady pozdravíte a v obyčejné hospodě se vám ještě vysmějí, to mluví za vše... neplatí to všude, ale ve většině podniků to funguje tímto způsobem, majitel je vůčůránek, co žije ze štamgastů a natáhne vás i na topince, čest výjimkám, kterých je poslední dobou naštěstí čímdál více R^

0/0
12.2.2014 22:38

P38a11v62e74l 36O57d58r54a53z31i58l 6894869837530

Souhlasíte s čím? Že pan Kostka v životě nejedl vídeňský řízek v ČR, ale ví naprosto jistě, že nikde v ČR není lepší, než v dané rakouské hospodě?

To je vám podobné.

+1/0
13.2.2014 9:09

P60e88t61r 89V12i63n20t72r10l78í12k 3296744771

člověče ty seš nemocnej, běž se léčit už

0/0
13.2.2014 12:35

P18a92v40e84l 24O90d75r72a73z53i98l 6344929767630

Proč, Protože během několika vteřin najdu rakouské recepty, kde se do wienerschnitzel žádný sýr nedává? Jistě věřím tomu, že pro někoho je ten pravý řízek se sýrem, ale nezobecňovat.:-)

+2/0
13.2.2014 13:16

P48a32v87e45l 46O79d74r15a71z84i17l 6274379617950

Pardon, nedokončil jsem větu: "... nezobecňovat, Babico."

0/0
13.2.2014 13:24

P33a37v82e76l 44O38d27r14a72z92i76l 6864259177890

To jste mohl napsat "Byl jsem poprvé v zahraničí."

;-D

0/0
13.2.2014 9:04

P76a70v43e19l 61O55d23r83a38z97i42l 6874689987160

Proč lžete? Proč pořád jenom lžete?

0/0
13.2.2014 9:12

Š73á47r20k76a 29M70a51t26y41á35š30o27v25á 1521695912599

tak jsem si ho včera dala,ale s brkaší v Blériotu v Pardubicích, byl výbornej...a příště si tohle odpus´tte, nejen, že to leze do peněz,ale když to čte někdo hladovej,je to přímo týrání;-)

0/0
12.2.2014 7:12

M96i80c17h46a82l 28M10i49l19l53e54r 9776122499582

kdyz se rekne "rizek pres cely talir", vybavim si nasi svatebni hostinu. Meli jsme ji ve zdejsim Rakouskem klubu, kuchar byl Rakusak, typicke rakouske menu a ty rizky delal opravdu pres cely talir. Navic mu nejake zbyly, tak sel mezi hosty a ptal se, kdo chce pridat.

0/0
11.2.2014 21:46

E15v66z29e39n 75S47o87u29k35u54p 1127824416388

Sice vám v hospodě udělají řízek přes celý talíř, ale maso má tak 2 mm tloušťku :-(

+1/0
11.2.2014 18:21

P97e40t67r 16V82i90n87t91r69l89í28k 3206374191

tak ho nemáte jíst, bych si ho už nedal a šel tam, kde to umí R^

0/0
12.2.2014 12:31

A26l95e47x38a84n71d22r 57K32o40s25t21k19a 5609816909806

Tak otestujete poctivý podnik v esterajchu. Ojebávka zákazníka tam prakticky neexistuje.

0/0
12.2.2014 15:33

P45a68v21e21l 22O85d71r29a58z69i22l 6954389207650

Jasně, a tráva zelenější a nebe modřejší, srandisto.

Za 22€ mám degustační menu v podnicích vyšší třídy, to se může jít nějakej trapnej šnicl zahrabat.

A samozřejmě je logicky ten řízek tenkej, protože by jinak vážil kilo a to normální člověk nesežere, ani v Rakousku ne.

+2/0
13.2.2014 9:07

V20á77c12l38a17v 73V96ě69r25t49e18l37á89ř 5714803360201

Já miluju vepřový řízek s knedlíkem a se zelím, zkuste to, je to vážně dobrota.

0/0
11.2.2014 14:06

Š77á19r82k51a 26M97a14t20y75á19š36o11v98á 1611925292599

Pavlišovický se mu říká,jednou jsme si tohle jídlo objednala v Konecchlumí v hospodě U Patřínů, nebylo to špatný....

0/0
12.2.2014 7:13

J10i41ř58í 52M83a17c47e98k 3945705144571

Nejen řízek. I například cordon blue musí být z telecího. Naše restaurace mrší nejen název (gordon místo cordon), ale i obsah. Ostatně - telecí je velmi klasické české jídlo. Bohužel se kamsi vytratilo.

0/0
11.2.2014 12:13

M80a57r76t43i12n 28K29o37v23á93ř 2782970283412

Ono se bohužel obecně vytratilo hovězí maso obecně. Místo toho se ládujeme vepřovým. Nic proti němu, ale čeho je moc, toho je příliš.

0/0
12.2.2014 8:53

P64e70t67r 26V87i24n18t40r70l49í76k 3666934121

české "restaurace" to nazývají schválně gordon blue, protože by nesměly použít stejný název na jiné jídlo, další z mnoha prznění receptů, mladí kuchaři ani neví, že nějaký cordon existuje, znají pouze gordona a myslí si, kdoví co to není

+1/0
12.2.2014 12:33

J44a52s31m37í98n 61K93u60č58e67r96a 4428738919457

Kousat do kusu mrtvé krávy, rozplacatělé na celý talíř? Jste si jisti, že tam nemáte něco nechutnějšího?

0/−6
10.2.2014 11:15

J16i61ř60í 34M51a51c76e40k 3785815894491

Copak kráva, ale ty mrtvé brambory...

+5/0
11.2.2014 12:12

V50á86c36l65a45v 33V27ě91r70t72e51l98á66ř 5464133210101

Tato karotka byla zavražděna.

+1/0
11.2.2014 13:58

P29a54v49e25l 93O63d87r26a41z51i59l 6674219517540

Kučerovy kecy nevedeme.

0/0
11.2.2014 18:51
Foto

J18a21r52o73m32í12r 60K19o55b10e73l43k20a 7614674151485

Ať je ten řízek vepřovej,kuřecí a nebo telecí a je smažen na přepuštěným másle, oleji a nebo na sádle, mě je to fuk, všechny sou ňam ňam. Jéééžiš já mam zas na něco hlad;-D;-D

+2/−1
9.2.2014 15:48

M64i40l59o36š 49K34o55v32a48č 7485138806670

to je tvoje motorka,nebo si jen fotil na chodníku u nejaké motorce

0/−2
10.2.2014 17:23
Foto

J33a58r30o95m89í54r 93K38o87b97e67l45k93a 7254294291775

Jo, moje.

0/0
11.2.2014 16:04

J64e73r46r20y 12K80u91h28n 9684868950501

tak to je velky omyl, rizek musi byt smazeny na veprovem sadle a ne na masle...

0/0
8.2.2014 23:24

M83a62r57t37i87n 75N24o23v24o70t22n20ý 7193765420905

Vídeňský na másle a vepřový na sádle

+3/0
10.2.2014 10:50

M90i55l18o36š 13K70o82v38a44č 7575318776370

rízek nemusíte vubec klepat,i tak je mekký,propuštené máslo to je horší jako sádlo,proto že máslo má nízkou teplotu táni,a zničí se všechny výživné látky-škodí na cévy

0/−2
8.2.2014 19:22

M76a31r67t96i87n 14N44o19v18o16t49n14ý 7163625930615

Přepuštěné máslo sice vydrží nižší teplotu než sádlo, ale je mnohem lepší než ostatní oleje a tuky. Něco prostě smažím na sádle a něco na přepuštěném másle.

+1/0
10.2.2014 10:52

M35i10c35h47a10l 37M22i77l69l47e22r 9786282919402

na cevy skodi kdeco v regulernim pouzivani. Cevam a potazmo zdravi vic skodi kazdodennin koureni nebo pobyt v zakourene atmosfere, nez si dat pekny rizecek jednou mesicne.;-)

0/0
11.2.2014 3:08

P53a46v85e46l 49J53e22ř31á71b96e80k 7811492684317

Rozhodují pro velikost řízku je velikost talíře.

Na správný talíř potom stačí řízek osmažit v lívanečníku. A i tak je přes okraje talíře.

0/0
8.2.2014 11:53

O96s17k88a76r 18K56o95v39a36ř49í18k 8897373496907

Jaký řízek je nejlepší?Každý to má jinak....Tyhle články mě moc neberou.

+1/0
8.2.2014 11:03

M64i90c25h75a94l 67M29i26l53l17e23r 9786632509292

my jsme take meli nejlepsi rizek ve Vidni.

 Schnitzelstueberl, Webgasse 39, Mariahilf (blizko stanice metra Zieglergasse na Mariahilfstrasse).

 Malicka putyka, venkovsky styl, kostkovane ubrusy a nejlepsi rizek na svete, delany cerstve na objednavku.R^R^R^

0/0
8.2.2014 9:04

A54l72e19n48a 50V15e88s50e83l82á 3573161585958

Řízky se snad dělají vždycky čerstvě na objednávku... (Teda vždycky ne, "závodní" stravování s výdejem z várnice je samozřejmě jiná kategorie, ale v restauraci bych to považovala za samozřejmost a nic k palcování.)

+2/0
9.2.2014 11:22

M40i63c84h80a79l 41M89i66l72l72e62r 9766892459692

kdyz rikam cerstve, tim minim pocitano od vyklepani masa a obaleni...ackoliv zase jina skola rika, ze obalene maso musi byt nejmene pul hodiny v lednici, nez se da smazit

0/0
11.2.2014 3:10

J94a76r41o88s17l94a44v 79B87r98ü85m74m49e40r 7914473616

Nechat obalené déle ležet je risk, většinou se odloupne obal.

0/0
11.2.2014 11:34

P70a29v22e52l 37O97d83r18a38z86i98l 6464849727240

No to říkáš dobře, furt ale nevím, co je na tom světobornýho.

0/0
11.2.2014 18:52

J53a80n 88N16o25v27á51k 9115940839950

A lidi si myslí že všechny ty rakoviny atd. padají z nebe ... Tělo má velkou rezistenci, ale po čase už na tyhle nekompatibilní svinstva rezignuje ... a nastupuje další kapitola .. bohužel

0/−15
7.2.2014 17:47

L80a92d66i49s35l80a35v 11M16i70k32a 1261669784574

A co tím chtěl autor jako říci? Nebo jen vyplodit něco na oko odborného?

+5/0
7.2.2014 18:10

S80o77f17i45e 42M12o35r70a31v68c51o85v31á 8436288272267

?8-o?8-o?8-o?8-o?

+1/0
7.2.2014 21:03

J68i40ř26í 89M51a88c61e28k 3215835664531

Obávám se, že ještě více nekompatibilní jsou pesticidy v zelenině, hormony v kuřecím, konzervanty (skoro ve všem) atd.

0/0
11.2.2014 12:15

J31a64n 31M36a67r46e72k 7937592507928

V Kočáru z Vídně jsou řízky celkem ucházejíci ale kuchař je prase, opravdu smaží řízky ve friťáku, je tak pravidelně a stejnoměrně osmažený, z pánve řízek vypadá uplně jinak. 

Na opravdu dobrý telecí řízek chodíme do Mozaiky Krystal v Karlíně. R^

+2/0
7.2.2014 17:00

L54a32d45i80s83l94a13v 66M86i52k15a 1561369624674

Jak může být něco nacucané olejem ucházejícího, když to nemá s Vídeňským řízkem nic společného? To svědčí jen o absolutním pohrdání klasickým receptem i hosty v restauraci, když to někdo udělá v nějakém rychlo-bufetu socela ho chápu, ale když tu prasárnu dělá někdo v restauraci která se prý specializuje na rakouskou kuchyni tak jedinné co mu přeji je krach.

+5/0
7.2.2014 18:15

J38a87r54o26s31l28a67v 26B98r14ü29m58m62e96r 7544333656

Pokud člověk správně frituje, tak se fritovaná věc olejem nenacucá. Ale vídeňský řízek patří na máslo samozřejmě.

0/0
8.2.2014 1:08

T28o46m70á66š 16S18a76c32h17r 9260790117252

Nic se nevyrovna rizku u Fuglmullera ve vidni :)

+3/0
7.2.2014 16:51

T17o93m73á98š 17B83í48l43ý 2285740857

Máte recht. A tady je ukázka, jak to dělají, a žádné tajnosti. Cena 13.90 EU.

http://www.youtube.com/watch?v=Rz2oOnsO5zQ

+2/0
7.2.2014 16:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.