- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V Kambodzi, ci nekterych castech Thajska jsou grilovane krysy, ci potkani z chovu, nebo z ryzovych polich bezne, jako fastfood. Cena byla 10 - 25 THB za kus /dle velikosti/ a lze jen treba dohlednout na dobrou tepelnou upravu. Chutove lepsi nez nas bezny kralik ci kure.
Proč nenapíší o chovu českých nutrii a že je to sakra dobré maso...
Špičkové, jenže kde nutrii dnes sehnat?
Sežrali jsme jich kdysi mnoho, ať už na smetaně nebo třeba pečené na zelenince…
Bývaly jich kdysi plné mrazáky v Domě potravin na Zelňáku, ale najednou vymizely. Škoda.
Tak kdy se první podnikavec u nás chytí myšlenky chovu pralesních krys?
Zelení ekogangsteři by mu to bohužel určitě zatrhli.
To stehýnečko vypadá fajnově. Mňam.
Ať nedělá takovýho obětavýho hrdinu, je to téměř nutrie, 10kg a 60 cm velikost
řekomyš africká (Thryonomys swinderianus
Hlodavec příbuzný nutrii a bobrovi. Zrovna u nás objevili v mediích, že se dá chovat, ale stránky o jejich chovu jsou v anglické verzi už několik let. V Africe je na chov rozdávají humanitární organizace.
Abych to ochutnal, nesměl bych to vidět v kožichu.
Králíka taky ne? Nebo krávu? Nebo ovečku?
To by mě moc neuctil, raději pořádný wienerschnitzel.
Jasně, takový wienerschnitzel z pralesní krysy je určitě pochoutka.
Chuť zvěřiny je dána i tím, že zvířata jsou volně se pasoucí a sežerou kdejakou bylinku. Na farmách se zvířata budou živit čím? Granulemi, masokostní moučkou jako u nás? Budou naskládány v klecích jako naše slepice nebo v halách jako kuřata? Aby byla co nejvyšší produkce za co nejméně peněz?