Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich otevřel japonskou restauraci. Tady nejsou patlalové, tvrdí

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich už má dost napodobenin japonské kuchyně. Spojil se s podle něj nejlepším kuchařem Markem Horou, který získal praxi přímo v Japonsku, a hodlá nabízet autentickou japonskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P83e75t13r 45D69a85v85i36d 5437665767315

tak jsem to tady pročetl. A mám k tomu jediné: Nikdo vás přece nenutí do té restaurace chodit. Nelíbí se vám? Tak tam nechoďte. Jestli chodíte do restaurace kvůli tomu abyste dostali vodu zdarma, tak si choďte tam kde jí dávají. Já osobně nevím, proč by měl někdo něco rozdávat zadarmo. Napijte se doma.:-)

0/0
21.2.2014 13:02

I64v85a50n 58Č68u16k94a 3772914441832

a když už nevíte co, tak tam vražte černý pivo.

0/0
20.2.2014 22:36

E98l57i11s54k82a 96J21a98n85e37c95k82o64v23a 7639324976323

ze ja na ty dikuze furt lezu

0/0
20.2.2014 16:31

O57l87g19a 64P82o42l58á43č93k69o12v72á 4104133814318

Ať je ZP jaký chce, v TV respektoval formát pořadu a dělal, co se po něm chtělo. Ale jedno se mu upřít nedá-ukázal, jaké chemikálie se v mnohých restauracích nabízejí a že jde vařit z čerstvých surovin, sezónních a lokálních. Co si myslet o restauraci, kde požádáte servírku o kuřecí plátek podušený na vodě, nesolený, bez koření a suché brambory s oříškem másla zvlášť. Pro dítě po mononukleóze. Dostanete přesolený přepepřený kus masa, omaštěné slané brambory a vše přelité UHO z pytlíku. Chyba v komunikaci, arogantní kuchař? Měla jsem chuť nadávat víc než ZP.

+2/0
20.2.2014 9:35

M29a47r58t85i98n 98N46e83r22m17u11t 9637527358219

ještě chybí strážce etikety jako ve filmu Banzai (když někomu nejde chytit hůlkami třešnička a švindluje, tomu usekne ruku)

0/0
18.2.2014 13:36

H28e85r22b18e11r35t 65V63á40c52l19a96v18s26k64ý 4179575331782

Na stejné adrese předtím býval SUSHI POINT, kterému se asi příliš nedařilo. Drobná redekorace, Pohlreichova tvář, patřičný boost v médiích, a krach se mění v úspěch (?)

+3/0
17.2.2014 23:48

J23i63ř84í 24B20a49u86e54r 4224566308390

Nikomu jinému ale tomuhle frajerovi přeji hodně brzké zkrachování.

+3/−10
17.2.2014 22:15

L56i80b60o10r 47H43l48u50b78u20č50e50k 4680440907887

...co ti provedl...???

+6/0
19.2.2014 17:47

P59e43t92r 46D78a37v25i71d 5417405107615

česká klasika, největší radost je z cizího neštěstí. Ale ono Vás to asi zklame, protože Pohlreichovi se poměrně daří a lidí co jsou ochotni zaplatit víc za dobré jídlo stále přibývá

+2/0
20.2.2014 14:15

J79i94ř18í 82D79r51a70h62o68t75a 1850965169826

I já jsem projel japonsko, cestoval jsem po něm 3 měsíce a sushi jsem jčedl prakticky denně. Ale suveréně nejlepší sushi jsem jedl v Indonesii v jednom bufetu u rybího trhu, kam chodí převážně rybáři, když se ráno vrátí z moře. Mám Pohlreicha rád, fandím mu, a má pravdu, že je to vždy o surovinách. Ale ať se nezlobí, tady v česku nikdy a nikde nekoupí nic skutečně čerstvého . Nicméně mu držím palce. Ale možná by se měl občas podívat do svých ostatních provozoven. Ano, jeho jméno dnes dělá hodně, ale to, co jsem dostal na talíř v  jeho restauraci ve švýcarském Romanshornu , to byla doslova tragedie. Bramboračka byla rozvařené bramborové bláto s trochou tvrdé zeleniny a svíčková , na té byli nejlepší  brusinky. Knedlík zdrcnutý, maso tuhé, omáčka přeslazená.

+1/0
17.2.2014 13:56

P19a78v72e94l 64O76d55r49a74z84i41l 6584979257800

V zásadě tedy říkáte, že nejlepší ryby jedí pouze rybáři, ti je jedí "ještě teplé.";-)

0/0
17.2.2014 14:41

J98i29ř52í 34D65r70a36h48o87t80a 1920585939816

Ano, i tak by se to v případě sushi dalo říci :-)

0/0
17.2.2014 15:18

A75l33e24š 72N83o72v48á26k 6908650257296

¨Tak teplou rybu jsem ještě neviděl...;-D

+2/0
17.2.2014 15:58

M31a96r91c11e79l 32H28r37o12c14h 9589579282

Ne?

https://www.youtube.com/watch?v=Wece0jIghJY

+2/0
17.2.2014 17:16

J11i25ř30í 77M22a87c52e41k 3765905214921

Přál bych si, aby redaktoři měli stejný cit pro češtinu, jako mají ti kuchaři pro japonskou kuchyni. Pak by redaktoři nevytvářeli perly typu „japonská kuchyně zdaleka není jen o sushi“.

+4/−1
16.2.2014 18:13

R41i16c59h64a78r97d 54H42e63j89z14l29a59r 4786875989450

Interiér se mi z fotek jeví jako zcela bežný, neútulný, vytvářející dojem čekárny nebo jídelny v administrativní v budově. V podstatě tento dokola opakující se styl české architektury posledních let, která to pokládá za vrchol. Určitě to je ale věc vkusu, někomu se zcela jistě líbí, jen jsem chtěl sdělit svůj názor, že takových prostor je dnes všude tolik, že nemohou zaujmout a nalákat. Mne a lidi co znám, tedy spíš ne. Kuchyň asi bude skvělá, jen mistr tam nemůže trávit každý den a zajímalo by mne odkud berou suroviny? Vozí letadlem z japonska denně čerstvé? Každopádně jednou zajdu a porovnám s jablečnými restauracemi co znám odjinud.

+1/−5
16.2.2014 13:21

P63a73v17e92l 94O70d83r94a84z24i73l 6134369887900

Kdybyste si kromě prohlížení fotek ještě navíc přečetl článek, tak byste věděl, proč je interiér takový, jaký je.

0/0
17.2.2014 9:11

Z42d46e10n33ě73k 94S47e23i54d38l 9687321379314

Protože na lepší neměl prachy a tak to maskují tím, že to tak má být, že to byl záměr ;-)

+2/−3
17.2.2014 11:07

P42a58v24e45l 47O80d29r37a96z56i90l 6854619517180

Tak určitěé. A já si říkal, proč ti samozvaní kuchaři nelejou do každýho jídla hory kečupů a tatarek, jako Jirka Babica - protože na to nemají!

+2/0
17.2.2014 14:40

M63a10r27t88i79n 55N63e40r73m54u17t 9947517798719

s tím interierem to vidím stejně - naleštěné hranaté věci a nerez ve mě nebudí žádnou chuť k jídlu, pořád bych měl strach, že když něco ukápne nebo vytrousí, dostanu vynadáno. Asi jsem kulturní barbar.

0/0
18.2.2014 17:15

I62r22e69n59a 46P42l53a75c39h42e98t56k83o58v25á 1196944296340

boze

+1/0
15.2.2014 23:35

Z73d82e14n90ě62k 75S35e63i72d64l 9757281179664

kdo mě volá?

+3/0
17.2.2014 11:06

J47i19ř58í 41R85o22u75b64í52č43e40k 2647454680207

Hlavně ať tam nevaří sám velekněz světové kuchyně Z.P.

+2/−6
15.2.2014 21:57

A49l80e33š 89N59o27v94á36k 6588950947706

copak proti němu máte?? jako kuchař je celkem dobrej, hlavně když v kuchyni nebude řvát to svoje "kur- va do pr- dele" až to bude slyšet až do lokálu, ne?? ;-D

+1/0
17.2.2014 15:57

J23a46n 18C91h32o50b24o97t 5453498549517

Polurajku-san? Ten určitě obohatí japonštinu o pár peprných výrazů...

I když, při styku s adepty typu "Chcete slyšet pravdu?" "Pravdu, nebo váš názor?" (přičemž tón té slepice nelze žádným způsobem napodobit), není až zas tak moc divu.

0/0
15.2.2014 18:41

P85e92t19r 46V45i79n22t94r11l72í22k 3476794911

už jsem tam byl, žádná hitparáda to zase není, za ty prachy znám lepší sushi restaurace, kde se cítím útulněji

+2/0
15.2.2014 12:48

P57a70v52e48l 44O93d77r30a53z24i38l 6454949257900

To jste skutečně jel až z Německa, abyste vyzkoušel hospodu, kterou jste předem odepsal?

;-D

+1/−3
15.2.2014 14:24

P26e34t56r 70V86i54n78t14r98l35í85k 3836564901

jezdím busem 1x měsíčně, máš v tom problém?

+1/−1
15.2.2014 15:02

P31a87v47e49l 82O15d30r29a25z94i40l 6234509967920

Nemám, ale na to jsem se neptal.

0/−1
15.2.2014 21:30

P55e28t55r 64V33i23n27t43r42l79í65k 3716854941

tak jde vidět, že tvoje inteligence nepřesahuje tvoji hloupost :-)

+1/0
16.2.2014 5:57

P56a22v16e39l 80O69d18r17a25z79i29l 6604139837580

Takové hodnocení od analfabeta, který napíše "jde vidět," skutečně zamrzí.

+1/−2
16.2.2014 23:38

J76a41n 36K33o49s 6758213673497

Voda má být zdarma, k objednávce.

+6/0
15.2.2014 2:51

P24a20v65e25l 60O53d35r91a24z88i43l 6354319157340

Proč? Já žádnou vodu nechci, zdarma není na světě (a v hospodě zvlášť) nic.

0/−3
17.2.2014 9:12

P27e73t94r 24H70a15n55á81k 8901204926147

A nemáš strach , Zdéňo , ža ta japonská kuchyně zajde na úbytě stejně jako ta hnusná česká , se svíčkovou , které prorokuješ brzký konec ? ;-D

0/0
14.2.2014 18:22

J53i14n46d79ř45i56c89h 78B36e43l25l92i35n45g 9937385966584

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jamato_(1940)

0/0
14.2.2014 17:50

J41a13n 46L21i61b43i29c39h 9762398315163

Nechce se spojit s Okamurou, docela by jim to spolu slušelo.

0/−3
13.2.2014 10:03

P21a21v23e73l 89O45d33r20a17z90i16l 6224989807790

Takovej Michael Hama, to je jistě expert na žáponckou kuchyni. Píše >>"Ech JP restauraci je v CR nekolik" Maji tam japonske kuchare, japonskou obsluhu a japonska jidla. Sushi je tam jen jako doplnek a kachnu na pomerancich tam nenajdete. <<

Tak si říkám, co to?

Kuknu do mailu do archivu a cože to nabízeli v Koishi dva roky zpátky? Pečené kachní prso v pomerančové miso omáčce...

Že by ten Michael nakonec až takovej expert nebyl?

0/0
13.2.2014 9:30

J65o27s22e73f 52P45r78o57k58e83š 8244378163578

Momentálně ji v Brně také nenabízí. Tak kachnu s brynzou.;-D

0/0
16.2.2014 10:23

P39a44v78e64l 61O53d78r68a25z38i12l 6314849587590

Asi jsem to nenapsal dost jasně, ale pan Hama se snažil tvrdit, že kachna na pomerančích do japonské restaurace nepatří, což jaksi zcela zjevně není pravda.

0/0
17.2.2014 19:51

J32o79s93e48f 68P75r92o96k80e71š 8324968833168

Tak jsem zjišťova, jak to vlastně s tou kachnou je. Kachna na pomerančích je původně francouzká krmě a v 60létech se hodně rozšířila v UK a samozřejmě i dál. Takže podle tohoto opravdu to není japonské jídlo.

No a to miso je vlastně něco jako masox (prosím nebrat doslovně) je složeno z jiných ingradiencí. Podle Okamury se žádné jídlo neobejde bez tohto miso. Dělají z toho i raní polévku ke snídani. Takže nikde není řečeno že to nemohli převzít a pro zajímavost takto nazvat.

Nakonec ta kachna s brynzou, nevím jestli to je japonské.

0/0
18.2.2014 14:01

P25a59v10e54l 54O54d47r36a52z83i52l 6774449417620

S takovou by v české hospodě v zahraničí nesměli nabízet skoro nic krom zelí a brambor, protože vše ostatní je více či méně převzaté.

Kachnu s pomerančovou miso omáčkou se prostě nabízí nejenom v Koishi, ale také v Japonsku.

0/0
18.2.2014 16:28

J24o29s65e84f 18P89r17o30k39e35š 8844178463938

Ale tomu já se nebráním a také to v mém textu je, že se to rozšířilo i dál. A při dnešním světoběhu ani nic nemožného.

Ovšem co mne osobně zaráží je "Smažený sýr s hranolky" v čínských restauraích (tím nemyslím bistra). Na otázku proč to tam vaří mi bylo zděleno, že si to češi přejí. Ovšem zase nechtěl bych paušalizovat.

Jinak jestli tam vaří rodilý japonec nebo japonci certifikovaný čech je určitě jedno.

0/0
18.2.2014 17:19

P58a46v92e78l 23O69d82r63a93z42i74l 6164549447610

Tomu celkem věří, že si to lidi tady přejí, patří to s gulášem, svíčkovou, vékázetkou a kaťákem ke stálicím českých žaludků.

0/0
19.2.2014 20:25

D85a54v56i37d 22N71e81t24u76š54i80l 2391527637608

pohlreicha si vážím, jeho Divinis i Imperiál fungují opravdu dobře. Co se týče japonské restaurace jsem skeptický. Češi jsou spokojení s kvalitou sushi v praze - ale nejsme spokojeni s cenou. Přijít s restaurací , která bude nejdražší v praze to je snad žert. Asi ne náhodou to je 30 M nad restaurací Aromi, tedy italskou restaurací s cenami v nebi. sushi mastera Marka Horu znám, byl jsem u něj na sushi kursu. Ale ty ceny to je úlet, i přes jeho schopnosti.

0/0
12.2.2014 11:56

L95a18d53i57s38l23a69v 23M49i98k87a 1171749304324

Tomu moc nerozumím, jestli máš rád japonskou kuchyni a sushi a chodíš do těchto restaurací, tak tě musí stejně jako mě překvapit velmi nízké ceny, které jsou uvedeny na jejich stránkách.....jinak ještě jsem tam nebyl, ale určitě vyzkouším a uvidím, přítelkyně četla včera tento článek a chtěla vyrazit hned, ale byl jsem nějakej línej )))

0/0
12.2.2014 14:04

J32o45s60e92f 26J62a13n91o69u49š76e16k 5493244628734

Já koukal do menu a přišlo mi to dost levný.

0/0
12.2.2014 18:27

P73a19v46e13l 61O46d40r94a62z97i46l 6804169897490

Chuťový zážitek ze sushi u mě neodpovídá ceně (na jiném jídle si prostě za stejné peníze pochutnám víc). Je to individuální.

Samozřejmě tam není jen sushi.

+2/0
13.2.2014 12:13

T62e82r37e28z36a 59N92o20v28o12t14n42á 7749483947147

Proto si dělám sushi doma. Chutná mi, tak si ho udělám, a basta. Ale nepovažuji to za nic extra. ;-D zase chápu, proč je tu tak drahé - jaksi tu není moře a čerstvé mořské ryby ;-D úplně stejně nechápu, proč jsou ústřice považovány za delikatesu. Když si je ochutíte, chutnají, s prominutím, jako ochucené sperma ;-D

+1/0
14.2.2014 18:08

E13l95v35í70r43a 35N69o34v98á 6791854352

váš partner má sperma, které chutná jako ústřice? :)))

0/0
16.2.2014 19:17

Š22á65r39k85a 21M57a78t88y31á52š54o71v15á 1131375222519

JESTLI JO,TAK TO TEREZCE ZÁVIDÍM...JÁ ÚSTŘICE MILUJU;-)

+1/0
17.2.2014 7:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.