Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreich otevřel japonskou restauraci. Tady nejsou patlalové, tvrdí

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich už má dost napodobenin japonské kuchyně. Spojil se s podle něj nejlepším kuchařem Markem Horou, který získal praxi přímo v Japonsku, a hodlá nabízet autentickou japonskou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P77e35t97r 12D37a16v30i65d 5477635367605

tak jsem to tady pročetl. A mám k tomu jediné: Nikdo vás přece nenutí do té restaurace chodit. Nelíbí se vám? Tak tam nechoďte. Jestli chodíte do restaurace kvůli tomu abyste dostali vodu zdarma, tak si choďte tam kde jí dávají. Já osobně nevím, proč by měl někdo něco rozdávat zadarmo. Napijte se doma.:-)

0/0
21.2.2014 13:02

I61v75a53n 36Č19u25k24a 3682524471882

a když už nevíte co, tak tam vražte černý pivo.

0/0
20.2.2014 22:36

E24l89i21s62k24a 60J64a70n82e62c97k93o43v24a 7619834486573

ze ja na ty dikuze furt lezu

0/0
20.2.2014 16:31

O71l23g76a 20P18o44l51á96č52k26o57v48á 4444603404468

Ať je ZP jaký chce, v TV respektoval formát pořadu a dělal, co se po něm chtělo. Ale jedno se mu upřít nedá-ukázal, jaké chemikálie se v mnohých restauracích nabízejí a že jde vařit z čerstvých surovin, sezónních a lokálních. Co si myslet o restauraci, kde požádáte servírku o kuřecí plátek podušený na vodě, nesolený, bez koření a suché brambory s oříškem másla zvlášť. Pro dítě po mononukleóze. Dostanete přesolený přepepřený kus masa, omaštěné slané brambory a vše přelité UHO z pytlíku. Chyba v komunikaci, arogantní kuchař? Měla jsem chuť nadávat víc než ZP.

+2/0
20.2.2014 9:35

M82a22r25t52i15n 15N82e91r52m96u63t 9807197218579

ještě chybí strážce etikety jako ve filmu Banzai (když někomu nejde chytit hůlkami třešnička a švindluje, tomu usekne ruku)

0/0
18.2.2014 13:36

H41e74r21b79e33r21t 14V80á75c21l26a18v47s23k43ý 4289475631952

Na stejné adrese předtím býval SUSHI POINT, kterému se asi příliš nedařilo. Drobná redekorace, Pohlreichova tvář, patřičný boost v médiích, a krach se mění v úspěch (?)

+3/0
17.2.2014 23:48

J41i48ř67í 94B51a66u40e84r 4674216808700

Nikomu jinému ale tomuhle frajerovi přeji hodně brzké zkrachování.

+3/−10
17.2.2014 22:15

L87i40b68o26r 73H33l79u16b35u78č41e48k 4410870957447

...co ti provedl...???

+6/0
19.2.2014 17:47

P77e18t78r 26D26a22v79i18d 5727795697235

česká klasika, největší radost je z cizího neštěstí. Ale ono Vás to asi zklame, protože Pohlreichovi se poměrně daří a lidí co jsou ochotni zaplatit víc za dobré jídlo stále přibývá

+2/0
20.2.2014 14:15

J92i35ř46í 68D94r50a38h76o78t96a 1690935679566

I já jsem projel japonsko, cestoval jsem po něm 3 měsíce a sushi jsem jčedl prakticky denně. Ale suveréně nejlepší sushi jsem jedl v Indonesii v jednom bufetu u rybího trhu, kam chodí převážně rybáři, když se ráno vrátí z moře. Mám Pohlreicha rád, fandím mu, a má pravdu, že je to vždy o surovinách. Ale ať se nezlobí, tady v česku nikdy a nikde nekoupí nic skutečně čerstvého . Nicméně mu držím palce. Ale možná by se měl občas podívat do svých ostatních provozoven. Ano, jeho jméno dnes dělá hodně, ale to, co jsem dostal na talíř v  jeho restauraci ve švýcarském Romanshornu , to byla doslova tragedie. Bramboračka byla rozvařené bramborové bláto s trochou tvrdé zeleniny a svíčková , na té byli nejlepší  brusinky. Knedlík zdrcnutý, maso tuhé, omáčka přeslazená.

+1/0
17.2.2014 13:56

P70a62v17e29l 62O62d69r94a16z58i42l 6644539747600

V zásadě tedy říkáte, že nejlepší ryby jedí pouze rybáři, ti je jedí "ještě teplé.";-)

0/0
17.2.2014 14:41

J59i52ř92í 63D65r23a98h42o71t53a 1900595299646

Ano, i tak by se to v případě sushi dalo říci :-)

0/0
17.2.2014 15:18

A80l47e83š 58N69o51v27á10k 6538260167536

¨Tak teplou rybu jsem ještě neviděl...;-D

+2/0
17.2.2014 15:58

M96a28r86c36e39l 96H62r26o28c54h 9769409112

Ne?

https://www.youtube.com/watch?v=Wece0jIghJY

+2/0
17.2.2014 17:16

J43i70ř29í 45M74a71c13e50k 3395355204571

Přál bych si, aby redaktoři měli stejný cit pro češtinu, jako mají ti kuchaři pro japonskou kuchyni. Pak by redaktoři nevytvářeli perly typu „japonská kuchyně zdaleka není jen o sushi“.

+4/−1
16.2.2014 18:13

R16i82c33h42a59r97d 75H56e22j26z80l54a44r 4236935959120

Interiér se mi z fotek jeví jako zcela bežný, neútulný, vytvářející dojem čekárny nebo jídelny v administrativní v budově. V podstatě tento dokola opakující se styl české architektury posledních let, která to pokládá za vrchol. Určitě to je ale věc vkusu, někomu se zcela jistě líbí, jen jsem chtěl sdělit svůj názor, že takových prostor je dnes všude tolik, že nemohou zaujmout a nalákat. Mne a lidi co znám, tedy spíš ne. Kuchyň asi bude skvělá, jen mistr tam nemůže trávit každý den a zajímalo by mne odkud berou suroviny? Vozí letadlem z japonska denně čerstvé? Každopádně jednou zajdu a porovnám s jablečnými restauracemi co znám odjinud.

+1/−5
16.2.2014 13:21

P46a36v70e52l 56O36d79r96a64z78i54l 6134129667920

Kdybyste si kromě prohlížení fotek ještě navíc přečetl článek, tak byste věděl, proč je interiér takový, jaký je.

0/0
17.2.2014 9:11

Z76d78e33n23ě39k 82S68e55i10d83l 9887271899744

Protože na lepší neměl prachy a tak to maskují tím, že to tak má být, že to byl záměr ;-)

+2/−3
17.2.2014 11:07

P10a60v77e16l 48O92d97r49a14z59i56l 6534459937280

Tak určitěé. A já si říkal, proč ti samozvaní kuchaři nelejou do každýho jídla hory kečupů a tatarek, jako Jirka Babica - protože na to nemají!

+2/0
17.2.2014 14:40

M31a52r19t58i86n 77N65e89r79m66u28t 9767797698689

s tím interierem to vidím stejně - naleštěné hranaté věci a nerez ve mě nebudí žádnou chuť k jídlu, pořád bych měl strach, že když něco ukápne nebo vytrousí, dostanu vynadáno. Asi jsem kulturní barbar.

0/0
18.2.2014 17:15

I66r19e89n31a 63P27l76a96c63h72e93t37k73o73v65á 1846474736370

boze

+1/0
15.2.2014 23:35

Z78d40e78n67ě12k 96S44e70i96d49l 9297251279784

kdo mě volá?

+3/0
17.2.2014 11:06

J44i91ř47í 63R23o39u11b53í55č55e85k 2927494900257

Hlavně ať tam nevaří sám velekněz světové kuchyně Z.P.

+2/−6
15.2.2014 21:57

A23l80e80š 12N52o89v37á87k 6508860347296

copak proti němu máte?? jako kuchař je celkem dobrej, hlavně když v kuchyni nebude řvát to svoje "kur- va do pr- dele" až to bude slyšet až do lokálu, ne?? ;-D

+1/0
17.2.2014 15:57

J55a78n 56C44h56o75b57o38t 5813288319347

Polurajku-san? Ten určitě obohatí japonštinu o pár peprných výrazů...

I když, při styku s adepty typu "Chcete slyšet pravdu?" "Pravdu, nebo váš názor?" (přičemž tón té slepice nelze žádným způsobem napodobit), není až zas tak moc divu.

0/0
15.2.2014 18:41

P44e35t35r 84V33i80n19t56r53l54í82k 3676484231

už jsem tam byl, žádná hitparáda to zase není, za ty prachy znám lepší sushi restaurace, kde se cítím útulněji

+2/0
15.2.2014 12:48

P74a87v17e13l 95O75d88r20a54z74i97l 6204389267900

To jste skutečně jel až z Německa, abyste vyzkoušel hospodu, kterou jste předem odepsal?

;-D

+1/−3
15.2.2014 14:24

P61e43t94r 59V55i67n26t64r52l63í68k 3776764741

jezdím busem 1x měsíčně, máš v tom problém?

+1/−1
15.2.2014 15:02

P10a94v88e94l 43O11d69r31a77z31i54l 6454339807590

Nemám, ale na to jsem se neptal.

0/−1
15.2.2014 21:30

P85e22t52r 91V64i91n21t87r18l91í54k 3576324631

tak jde vidět, že tvoje inteligence nepřesahuje tvoji hloupost :-)

+1/0
16.2.2014 5:57

P49a36v97e21l 44O53d78r19a25z94i24l 6314399657720

Takové hodnocení od analfabeta, který napíše "jde vidět," skutečně zamrzí.

+1/−2
16.2.2014 23:38

J14a20n 44K45o14s 6658513263847

Voda má být zdarma, k objednávce.

+6/0
15.2.2014 2:51

P21a82v88e17l 79O13d88r53a47z66i37l 6934569337870

Proč? Já žádnou vodu nechci, zdarma není na světě (a v hospodě zvlášť) nic.

0/−3
17.2.2014 9:12

P36e80t76r 96H57a77n43á61k 8551244136807

A nemáš strach , Zdéňo , ža ta japonská kuchyně zajde na úbytě stejně jako ta hnusná česká , se svíčkovou , které prorokuješ brzký konec ? ;-D

0/0
14.2.2014 18:22

J20i21n27d97ř97i20c23h 98B61e63l71l39i21n15g 9707835716374

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jamato_(1940)

0/0
14.2.2014 17:50

J78a57n 85L55i18b33i88c53h 9682178775303

Nechce se spojit s Okamurou, docela by jim to spolu slušelo.

0/−3
13.2.2014 10:03

P43a91v75e31l 77O41d29r68a39z83i43l 6344369727180

Takovej Michael Hama, to je jistě expert na žáponckou kuchyni. Píše >>"Ech JP restauraci je v CR nekolik" Maji tam japonske kuchare, japonskou obsluhu a japonska jidla. Sushi je tam jen jako doplnek a kachnu na pomerancich tam nenajdete. <<

Tak si říkám, co to?

Kuknu do mailu do archivu a cože to nabízeli v Koishi dva roky zpátky? Pečené kachní prso v pomerančové miso omáčce...

Že by ten Michael nakonec až takovej expert nebyl?

0/0
13.2.2014 9:30

J47o84s51e17f 59P89r27o45k55e93š 8644138923198

Momentálně ji v Brně také nenabízí. Tak kachnu s brynzou.;-D

0/0
16.2.2014 10:23

P53a50v15e30l 40O30d78r62a88z37i38l 6634139967930

Asi jsem to nenapsal dost jasně, ale pan Hama se snažil tvrdit, že kachna na pomerančích do japonské restaurace nepatří, což jaksi zcela zjevně není pravda.

0/0
17.2.2014 19:51

J24o61s28e45f 24P50r67o27k10e28š 8404258563308

Tak jsem zjišťova, jak to vlastně s tou kachnou je. Kachna na pomerančích je původně francouzká krmě a v 60létech se hodně rozšířila v UK a samozřejmě i dál. Takže podle tohoto opravdu to není japonské jídlo.

No a to miso je vlastně něco jako masox (prosím nebrat doslovně) je složeno z jiných ingradiencí. Podle Okamury se žádné jídlo neobejde bez tohto miso. Dělají z toho i raní polévku ke snídani. Takže nikde není řečeno že to nemohli převzít a pro zajímavost takto nazvat.

Nakonec ta kachna s brynzou, nevím jestli to je japonské.

0/0
18.2.2014 14:01

P37a23v38e35l 59O84d42r37a13z95i51l 6394839947240

S takovou by v české hospodě v zahraničí nesměli nabízet skoro nic krom zelí a brambor, protože vše ostatní je více či méně převzaté.

Kachnu s pomerančovou miso omáčkou se prostě nabízí nejenom v Koishi, ale také v Japonsku.

0/0
18.2.2014 16:28

J77o94s86e30f 50P41r42o45k66e78š 8674858333158

Ale tomu já se nebráním a také to v mém textu je, že se to rozšířilo i dál. A při dnešním světoběhu ani nic nemožného.

Ovšem co mne osobně zaráží je "Smažený sýr s hranolky" v čínských restauraích (tím nemyslím bistra). Na otázku proč to tam vaří mi bylo zděleno, že si to češi přejí. Ovšem zase nechtěl bych paušalizovat.

Jinak jestli tam vaří rodilý japonec nebo japonci certifikovaný čech je určitě jedno.

0/0
18.2.2014 17:19

P12a98v14e32l 42O61d23r98a38z52i22l 6614869577320

Tomu celkem věří, že si to lidi tady přejí, patří to s gulášem, svíčkovou, vékázetkou a kaťákem ke stálicím českých žaludků.

0/0
19.2.2014 20:25

D71a13v31i33d 53N94e16t87u93š77i71l 2561917987188

pohlreicha si vážím, jeho Divinis i Imperiál fungují opravdu dobře. Co se týče japonské restaurace jsem skeptický. Češi jsou spokojení s kvalitou sushi v praze - ale nejsme spokojeni s cenou. Přijít s restaurací , která bude nejdražší v praze to je snad žert. Asi ne náhodou to je 30 M nad restaurací Aromi, tedy italskou restaurací s cenami v nebi. sushi mastera Marka Horu znám, byl jsem u něj na sushi kursu. Ale ty ceny to je úlet, i přes jeho schopnosti.

0/0
12.2.2014 11:56

L31a11d95i46s16l50a43v 10M77i65k43a 1171889534834

Tomu moc nerozumím, jestli máš rád japonskou kuchyni a sushi a chodíš do těchto restaurací, tak tě musí stejně jako mě překvapit velmi nízké ceny, které jsou uvedeny na jejich stránkách.....jinak ještě jsem tam nebyl, ale určitě vyzkouším a uvidím, přítelkyně četla včera tento článek a chtěla vyrazit hned, ale byl jsem nějakej línej )))

0/0
12.2.2014 14:04

J23o72s92e10f 23J30a83n77o55u19š26e53k 5663444378804

Já koukal do menu a přišlo mi to dost levný.

0/0
12.2.2014 18:27

P60a22v52e65l 55O36d56r77a25z38i12l 6534669207860

Chuťový zážitek ze sushi u mě neodpovídá ceně (na jiném jídle si prostě za stejné peníze pochutnám víc). Je to individuální.

Samozřejmě tam není jen sushi.

+2/0
13.2.2014 12:13

T44e20r64e97z63a 90N85o87v47o33t49n37á 7899963757657

Proto si dělám sushi doma. Chutná mi, tak si ho udělám, a basta. Ale nepovažuji to za nic extra. ;-D zase chápu, proč je tu tak drahé - jaksi tu není moře a čerstvé mořské ryby ;-D úplně stejně nechápu, proč jsou ústřice považovány za delikatesu. Když si je ochutíte, chutnají, s prominutím, jako ochucené sperma ;-D

+1/0
14.2.2014 18:08

E49l84v81í94r45a 87N38o86v26á 6241844832

váš partner má sperma, které chutná jako ústřice? :)))

0/0
16.2.2014 19:17

Š28á40r21k45a 31M98a19t56y79á39š27o69v36á 1631275322859

JESTLI JO,TAK TO TEREZCE ZÁVIDÍM...JÁ ÚSTŘICE MILUJU;-)

+1/0
17.2.2014 7:09







Najdete na iDNES.cz