Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou italskou nadtopinku," říká Petr Hanzel z iniciativy Zachranjidlo.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V65ě28r43a 95M41u88ž86í70k69o48v86á 1622227810384

tak to by mě nenapadlo...;-D

+2/0
26.2.2014 0:45

K25e96v72i11n 21H48a19h91n 6187775454226

Tip:

Na ti celý dát plátky mozzarelly (nebo levnější zottarelly) a vložit do trouby, až se mozzarella lehce rozteče (5 min).

Šetřit olejem, jinak se po-to a nebude to lehká večeře.

0/0
25.2.2014 23:24

J77a63r81o22m28í48r 88F28o77b11e26r 3948151164377

A když je chleba plesnivý, nevadí, můžeme tvrdit, že jsme topinku posypali čerstvými bylinkami. Pokud je opravdu starý, nachystejme si k podávání rozbrušovačku. V zimě si rajčata musíme více ochutít a nakrájet na malilinkaté kousíčky, protože chutnají a mají konzistenci jako dřevnatý kedluben.;-D

+9/0
25.2.2014 16:45

V24á25c21l87a22v 35J36a82n79o84c83h 1316545531497

Jaký to má všechno smysl, když se na to nakonec dá rajče ...urk... a letí to stejně do koše?

+2/0
25.2.2014 13:51

J79i23ř28í 70S47o80u51č69e84k 5466277769319

Zajímavé, jen mi na tom trochu vadí, že je to prezentované jako způsob, jak "zachránit" starý chleba a ještě na tom ušetřit. Reálně jsou totiž ostatní ingredience (rajčata a olivový olej) několikanásobně dražší než čerstvý chleba…

+6/0
25.2.2014 13:02

V86á82c56l89a33v 36M83a64l35ý 1975598374560

A vy běžně doma nemáte olivový olej a rajčata? Jde o to, že můžu i se starým chlebe (středomořským u nás spíš např. bagetou) udělat zajímavé jídlo. Lepší než si dát 3 párky a pak funět jak mi je blbě. Ale to nesmíme být v Čechách :-)

+1/−1
25.2.2014 16:30

J18i38ř72í 47S35o70u57č40e30k 5736347309699

Asi jste nepochopil pointu. Pokud chci zachránit pár krajíců starého chleba, abych ušetřil, nepoužiju k tomu suroviny, které jsou zhruba 10× dražší než ten chleba. Naopak pokud si chci pochutnat a udělat bruschettu, nebudu k tomu používat ztvrdlý tmavý chleba. Párky tu nikdo neřešil.

+7/0
25.2.2014 17:59

R47e93n33é 14Š65r45ů13t56e95k 8308575336948

Pokud sníte 3 párky, a poté funíte a je Vám blbě, tak byste měl asi navštívit svého lékaře. ;-D

+2/0
25.2.2014 20:19

A25n91n70a 84A54n32d22r20a93š39o64v71á 9922557601769

A to je jedno, co se udělá. U nás chleba ani rohliky nevyhazujeme. Buďto se suší na strouhanku, anebo se udělají ve vajíčku, topinka s máslem, paprikovou pomazankou, lečem, nebo toust s tím co lednice dá, anebo se zapeče v troubě se šunou a sýrem...

+2/0
25.2.2014 11:31

I45v61e65t28a 70Č47e61r78m11á38k78o33v22á 3225791763492

Bruschettu jedině z toustového chleba nebo bagety...na náš chléb  směs z rajčat ,paprik česneku a cibule,protlak,pepř,sůl...kdo se neobejde bez masa tak uzeninu na nudličky:-)

0/0
25.2.2014 10:25

V25l35a27d19i79m94í64r 96W26r90h42e55l 6688132788839

To už na tu topinku dáváte v podstatě lečo ne?

+3/0
25.2.2014 10:45

I85v57e68t78a 31Č65e46r68m58á71k74o55v71á 3945671213542

variant je spousta,napsala tu kterou má moje rodina nejraději  a do leča nepatří česnek:-)

0/−1
25.2.2014 10:55
Foto

P91e96t89r 63Š60r54a28i19e59r 9663682762927

Tp jsou dost knížecí rady. I na fotkách je vidět, že "chleba" je ve skutečnosti bageta... Bruschettu na českém kvasovém žitnopřeničném chlebu si i jako velký experimentátor neumím moc představit...:-P

+13/0
25.2.2014 9:06

P53a69v10e11l 56F75o21l28t76á50n 4790552244

Něco jako "polévka ze sekery".

+5/0
25.2.2014 8:38

P21e83t20r 15N29ě10m78e94c 4235832682347

nadtopinka, podtopinka ???

+2/0
25.2.2014 8:06

O28l88i91v84e77r 94N45e66u11m95a62n36n 3930546879

nadtopinka aneb übertoast ;-D

+13/0
25.2.2014 7:17

T43r19a20i74k25o 77T41r46u11h86l23a17r 9788219280973

...a jak se teda kraji tvrdej chleba, a jeste aby se me nerozsypal pod nozem?...

uschla babo ..porad...

0/0
25.2.2014 6:24

F19r11a62n93t60i10s32e11k 22F89a79r14a 9886672361524

stqci si kupovat poradnej chleba a ne tu zpenenou mouku co se prodava v hypermarketech. Jestli mate moznost nekde koupit Cvrcovickej, tak rozhodne ten..jen z nej topinky neudelate...se sni driv, nez stihne ztvrdnout :-)

0/0
25.2.2014 8:49

P24a77v17e78l 61F65a51r70a 9967347354321

I v supermarketech se dá koupit dobrej chleba, nesmí se ovšem sáhnout po tom nejlevnějším! ;-)

+1/0
25.2.2014 20:30

P92a28v65e68l 77J26e72ř82á31b90e67k 7601382594807

Nejsem baba, ale přesto -jednoduše.

Chléb nahřeji v mikrovlnce, aby změkl. Potom ho nakrájím, a zas nechám přiměřeně ztvrdnout. Potom to opeču na pánvi či grilu, aby chleba byl teplý a tvrdý. Následně řádně opečenou, tvrdou, kůrku chleba těžce ukousnu a dlouho rozmělňuji v ústech. Když je dost česneku, ještě vydechuji plameny, které ihned zaplavuji slzami v očích.

V tom složitějším případě, když tvrdý chleba nejde krájet, dosuším ho a donesu chovateli koní. Ty si s chlebem poradí i bez česneku a grilu. Proč se mordovat s tím, co nelze lehce udělat.

+3/0
25.2.2014 9:06

P41e66t51r 94H40e35l79l66e54r 5683276694104

Tak takhle tvrdej chleba bych poslal nějomu pro králíky :-)

+2/0
25.2.2014 10:28

P15a33v28e51l 90J48e71ř82á65b90e72k 7441962244397

Je to hezké, ale pořádná topinka, pořádně natřená středoevropským česnekem nemá žádnou chybu. Jakákoliv jiná "zelenina" to jenom kazí.

A ještě je důvod potom zajít na pohárek.

A upíři jsou "nahraní"

+11/0
25.2.2014 0:37

M88a63r83t17a 58S89o97u22k41u38p77o86v88á 9436196530210

A ocutnal jste někdy bruschettu? Je to dobrota, ovšem se sezonními voňavými rajčaty, zkuste a uvidíte;-)

+1/0
25.2.2014 9:22

V12l97a77d68i44m66í71r 50W84r94h62e51l 6538812648299

Ochutnal.. Ale z našeho klasického chleba radši tu topinku s česnekem(a tatarákem). Popřípadě vaječnou topinku s hořčicí a sýrem.

+15/0
25.2.2014 10:16







Najdete na iDNES.cz