Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou italskou nadtopinku," říká Petr Hanzel z iniciativy Zachranjidlo.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V47ě44r66a 21M54u29ž23í52k96o86v33á 1742177760344

tak to by mě nenapadlo...;-D

+2/0
26.2.2014 0:45

K56e90v66i40n 26H15a61h57n 6727765294346

Tip:

Na ti celý dát plátky mozzarelly (nebo levnější zottarelly) a vložit do trouby, až se mozzarella lehce rozteče (5 min).

Šetřit olejem, jinak se po-to a nebude to lehká večeře.

0/0
25.2.2014 23:24

J60a90r57o74m76í68r 98F74o36b17e46r 3378791824147

A když je chleba plesnivý, nevadí, můžeme tvrdit, že jsme topinku posypali čerstvými bylinkami. Pokud je opravdu starý, nachystejme si k podávání rozbrušovačku. V zimě si rajčata musíme více ochutít a nakrájet na malilinkaté kousíčky, protože chutnají a mají konzistenci jako dřevnatý kedluben.;-D

+9/0
25.2.2014 16:45

V15á38c15l30a68v 47J22a32n52o70c73h 1496325851857

Jaký to má všechno smysl, když se na to nakonec dá rajče ...urk... a letí to stejně do koše?

+2/0
25.2.2014 13:51

J93i44ř34í 93S62o61u49č21e56k 5166177119979

Zajímavé, jen mi na tom trochu vadí, že je to prezentované jako způsob, jak "zachránit" starý chleba a ještě na tom ušetřit. Reálně jsou totiž ostatní ingredience (rajčata a olivový olej) několikanásobně dražší než čerstvý chleba…

+6/0
25.2.2014 13:02

V48á53c39l59a43v 11M55a28l66ý 1565598854470

A vy běžně doma nemáte olivový olej a rajčata? Jde o to, že můžu i se starým chlebe (středomořským u nás spíš např. bagetou) udělat zajímavé jídlo. Lepší než si dát 3 párky a pak funět jak mi je blbě. Ale to nesmíme být v Čechách :-)

+1/−1
25.2.2014 16:30

J67i14ř13í 12S28o75u88č49e22k 5126127849309

Asi jste nepochopil pointu. Pokud chci zachránit pár krajíců starého chleba, abych ušetřil, nepoužiju k tomu suroviny, které jsou zhruba 10× dražší než ten chleba. Naopak pokud si chci pochutnat a udělat bruschettu, nebudu k tomu používat ztvrdlý tmavý chleba. Párky tu nikdo neřešil.

+7/0
25.2.2014 17:59

R52e64n26é 57Š24r61ů45t23e83k 8978415246168

Pokud sníte 3 párky, a poté funíte a je Vám blbě, tak byste měl asi navštívit svého lékaře. ;-D

+2/0
25.2.2014 20:19

A31n39n66a 36A86n73d18r24a92š44o18v53á 9862407221579

A to je jedno, co se udělá. U nás chleba ani rohliky nevyhazujeme. Buďto se suší na strouhanku, anebo se udělají ve vajíčku, topinka s máslem, paprikovou pomazankou, lečem, nebo toust s tím co lednice dá, anebo se zapeče v troubě se šunou a sýrem...

+2/0
25.2.2014 11:31

I35v51e37t73a 23Č58e90r12m18á42k97o49v34á 3835161713872

Bruschettu jedině z toustového chleba nebo bagety...na náš chléb  směs z rajčat ,paprik česneku a cibule,protlak,pepř,sůl...kdo se neobejde bez masa tak uzeninu na nudličky:-)

0/0
25.2.2014 10:25

V22l54a59d82i85m24í38r 76W15r58h30e18l 6148372318339

To už na tu topinku dáváte v podstatě lečo ne?

+3/0
25.2.2014 10:45

I64v57e56t13a 49Č92e72r48m64á27k54o75v67á 3895191383462

variant je spousta,napsala tu kterou má moje rodina nejraději  a do leča nepatří česnek:-)

0/−1
25.2.2014 10:55
Foto

P65e73t84r 61Š74r49a37i98e95r 9173102692927

Tp jsou dost knížecí rady. I na fotkách je vidět, že "chleba" je ve skutečnosti bageta... Bruschettu na českém kvasovém žitnopřeničném chlebu si i jako velký experimentátor neumím moc představit...:-P

+13/0
25.2.2014 9:06

P14a15v76e26l 68F35o59l67t47á29n 4810202274

Něco jako "polévka ze sekery".

+5/0
25.2.2014 8:38

P68e61t19r 25N48ě90m71e47c 4625452702897

nadtopinka, podtopinka ???

+2/0
25.2.2014 8:06

O17l28i14v52e84r 72N77e70u23m49a98n50n 3310836789

nadtopinka aneb übertoast ;-D

+13/0
25.2.2014 7:17

T77r28a54i13k51o 56T81r68u46h86l91a60r 9778319650513

...a jak se teda kraji tvrdej chleba, a jeste aby se me nerozsypal pod nozem?...

uschla babo ..porad...

0/0
25.2.2014 6:24

F40r54a77n27t40i62s93e43k 19F42a56r53a 9286622671934

stqci si kupovat poradnej chleba a ne tu zpenenou mouku co se prodava v hypermarketech. Jestli mate moznost nekde koupit Cvrcovickej, tak rozhodne ten..jen z nej topinky neudelate...se sni driv, nez stihne ztvrdnout :-)

0/0
25.2.2014 8:49

P64a22v92e29l 17F41a29r42a 9357597674651

I v supermarketech se dá koupit dobrej chleba, nesmí se ovšem sáhnout po tom nejlevnějším! ;-)

+1/0
25.2.2014 20:30

P92a21v98e48l 56J97e67ř95á52b65e47k 7251332204937

Nejsem baba, ale přesto -jednoduše.

Chléb nahřeji v mikrovlnce, aby změkl. Potom ho nakrájím, a zas nechám přiměřeně ztvrdnout. Potom to opeču na pánvi či grilu, aby chleba byl teplý a tvrdý. Následně řádně opečenou, tvrdou, kůrku chleba těžce ukousnu a dlouho rozmělňuji v ústech. Když je dost česneku, ještě vydechuji plameny, které ihned zaplavuji slzami v očích.

V tom složitějším případě, když tvrdý chleba nejde krájet, dosuším ho a donesu chovateli koní. Ty si s chlebem poradí i bez česneku a grilu. Proč se mordovat s tím, co nelze lehce udělat.

+3/0
25.2.2014 9:06

P18e10t37r 49H83e28l97l95e65r 5383456434984

Tak takhle tvrdej chleba bych poslal nějomu pro králíky :-)

+2/0
25.2.2014 10:28

P34a45v91e80l 94J37e50ř96á42b17e95k 7301932704517

Je to hezké, ale pořádná topinka, pořádně natřená středoevropským česnekem nemá žádnou chybu. Jakákoliv jiná "zelenina" to jenom kazí.

A ještě je důvod potom zajít na pohárek.

A upíři jsou "nahraní"

+11/0
25.2.2014 0:37

M97a74r77t94a 95S47o20u42k96u19p82o47v94á 9246436200200

A ocutnal jste někdy bruschettu? Je to dobrota, ovšem se sezonními voňavými rajčaty, zkuste a uvidíte;-)

+1/0
25.2.2014 9:22

V63l68a71d17i72m66í29r 95W69r95h74e91l 6408282888569

Ochutnal.. Ale z našeho klasického chleba radši tu topinku s česnekem(a tatarákem). Popřípadě vaječnou topinku s hořčicí a sýrem.

+15/0
25.2.2014 10:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.