Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T31r83a77i12k63o 77T13r40u64h20l82a51r 9848309560403

...ale ale.. to je kecu, kdyz lidi za tricetilety valky jedli kuru ze stromu a hlinu s vodou,

jak ten chutnej chlebacek a na vyjetym oleji by rady pochutnali. uz z vas nekdo ochutnal hlad na cibulce?

0/0
9.3.2014 18:07

T83r43a48i17k43o 86T77r19u83h40l43a95r 9248789660703

uz dlouho jsem se tak nezasmal, jako u prispevku na chleboraky,

nekdy po drsne noci, rano slejvam z lahvi ,co tam jaxi zbylo, a pak tomu rikam

"nebesky chlebicek" jestli to ma neco spolecnyho, ted nevim, ale chutna to podobne...

0/−1
9.3.2014 17:48

M17a58r86i67e 25Č72e26r71m74á97k70o32v32á 1211852788618

Staré pečivo vozím příbuzným na vesnici a dostanu za to vajíčka. Nebo ho naházím do řeky kačenám.

0/0
7.3.2014 8:16

D31a97n74a 94T64a57n87k96e98r 2913799469685

;-D wow, tak ano... vyrazilo dech...

0/0
5.3.2014 20:22

J43a49n 40H26o79r76s71k68ý 7715678697318

Doporučuji vám to video stáhnout pryč. Až se na posledních pár vteřin podívá revizní technik elektro (ty dráty nad hlavou toho šmakujícího) tak to s ním buď praští nebo vám to tam zavře!;-D

+2/0
5.3.2014 9:42

J45a68n87a 17M86e61r28o57p26e 7628579687959

Zase na tom videu je vidět, že to, co nazývají tvrdým chlebem je tak den-dva starý chleba.

0/0
5.3.2014 10:20

D21a93v39i79d 28M73a33r91e37š 8380362815909

Tento recept je převzat z mimibazaru? Vypadá to na óbr mňamku !!

+3/0
5.3.2014 9:04

M94a15r12t88i61n 35P16r34o42s22t29ý 9180913150279

˝predbehl jste me. Presne jsem chtel napsat, ze to je mnamka z mimibazaru.. na iDnesu se uroven snizuje rapidne, jako teplota v zime na Sibiri...

0/0
5.3.2014 9:29

L28u21c26i85e 82B57a83r64t76o39ň91o48v95á 5960538407595

Nechte Mimibazar na pokoji. To je komunita poněkud zblbnutých maminek, které si tam radí šílenosti, ale opravdu se nejedná o nejčetnější zpravodajský server v ČR s celospolečenským dopadem. Na iDnesu je to bohužel na pováženou. Ale něco, co se jmenuje Mimibazar je prostě jednota obsahu a formy...na nic si nehrají.

0/0
5.3.2014 9:48

L79u14c69i33e 51B24a73r94t42o88ň86o60v26á 5600208817285

pardon, "nejčtenější"

0/0
5.3.2014 9:49

M73a19r27t19i94n 17P47r31o46s21t31ý 9430663380459

Vsak ja nijak nesnizuji mimibazar. Je kazdeho vec, kde se chce sdruzovat s lidmi, kteri mu jsou nejblizsi. Ja osobne mam mimibazar jako odstrasujici priklad, kam az je clovek schopen dojit behem upadavani intelektu a financniho prijmu. Ale chapu, ze pro nektere to je zivotni styl. Vsak muj prispevek byl hlavne o tom, ze iDnes se priblizuje kvalitativne tomu mimibazaru. Je to muj nazor a po precteni teto diskuze si myslim, ze je to temer nazor vetsinovu. Neco tak nechutneho jsem uz dlouho nevidel a doufam, ze jeste dlouho neuvidim. Rv

+1/0
5.3.2014 9:53

L67u87c58i21e 11B57a93r68t12o22ň87o24v93á 5770268227405

Mám podobný názor, ale stále si myslím, že narážky na Mimibazar jsou zkrátka nevhodné. Připadá mi to obdobné, jako dělat si legraci z handicapovaných.

0/0
5.3.2014 12:00

M37a24r78t79i30n 41P69r18o61s84t30ý 9770613730979

Upresnil bych to na delani si legraci z mentalne retardovanych... Ale rozumim.

0/0
5.3.2014 12:34

P32a57v25e58l 71B61í69n26a 1263245582173

Já si nemůžu pomoct, ale to je nějaký lálalend ne? Připojuji se k těm, co jim připadá dívné, že bych měl již jednou pečenou mouku z vodou rozmočit ve vývaru a fritovat. To si ho raděj nalámu do polévky, udělám z něj krutonky nebo pošlu babičce ať se mají slepice dobře... Navíc, běžný chleba z obchodu spíš chytne plíseň, než by uschnul, to by potom bylo co PENICILORÁKY ?

0/0
5.3.2014 5:49

J29a32n37a 67M94e18r12o39p23e 7658879677269

To asi kupujete divný chleba nebo ho blbě skladujete. Ve chlebníku spíše ztvrdne, zabalený v teple v igelitu holt do dvou dnů zplesniví - zvláště nějaký nekvalitní plesnivý málem z obchodu.

0/0
5.3.2014 10:06

P51a91v94e19l 48B33í60n23a 1253715292103

Chleba jsem přestal právě kvůli těmto skvělým jeho vlastnostem kupovat úplně a naučil se péci žitný, ten vydrží čtrnáct dní jedlý a když oschne tak jde do topinek. V utěrce je mimochodem i po 8 dnech úplě v pohodě.

0/0
5.3.2014 11:38

M63a68r74e54k 61K63u15b82r61t 8352427623

A když nemáte chleba, dejte tam piliny...

+4/0
4.3.2014 23:22

L92u19c65i64e 95B91a44r59t69o14ň45o28v34á 5300158197835

Zachraň rozum....starý chléb se zpracuje jako topinky nebo se lehce opeče,klidně i na sucho, naláme do vodové polévky, přidá se česnek, sůl...a také se člověk nají. Lépe, dle tradice a méně pracně....

+7/0
4.3.2014 21:26

L31u16c16i64e 47B94a54r43t63o68ň13o34v61á 5430888657625

Tak já nevím, pořád mi to nedá, co to má za smysl...a navíc iniciativa "Zachraňte jídlo"....vždyť s tím jídlem takto přímo plýtvá a základní suroviny promění v neurčitou hmotu osmaženou na oleji. To je tak neekonomický a také nezdravý recept. Když nemám brambory, tak proč vyrábět jakobramboráky....když má vývar, proč ho lije na starý chléb a pak rozhňahňá? Chléb, který už je upečený, má v sobě mouku, a jeho fantastickou vlastností je, že jej lze použít jako univerzální přílohu či doplněk takřka k jakémukoliv jídlu. Už přece do něj nemusíte znovu přidávat mouku a zase ho smažit. Stačí ho pouze nalámat jak je již do hotového jídla nebo jako chléb opéci. Mám vývar plus starý chléb. Chléb opeču na sucho a konzumuji s vývarem a třeba trochou česneku nebo ho tam rovnou přidám do vývaru. S tou trochou mouky a vajíčkem, co dále zmiňují, mohu vývar zahustit (mouku osobně vynechám), přidám citovaný porek, sůl pepř, kmín a bude z toho chutná polévka. Nebo budu mít vývar (nebo čirou česnečku, když tedy bude jenom voda) s opečeným starým chlebem a ten pórek podusím, osolím opepřím, pak umíchám ta citovaná vajíčka, smíchám s pórkem a mám dva chody. Ale jestli chce hutnou smaženou šlichtu, tak to pak jo....

+3/0
4.3.2014 22:32

I56v55a 23Z93i57k29e78š84o50v92á 2631394368376

Teda fuj, na filmu ještě hnusnější než v popisu. Když už zbyde tvrdý chleba, topinky to jistí - dají se přiložit úplně ke všemu. A nebo chudí (případně bohatí) rytíři - to se krajíc chleba protáhne vajíčkem (chudý) nebo vajíčkem s nastrouhaným sýrem (bohatý) a na kousku másla usmaží. A když chci hodně bohatýho rytíře, položím na to plátek šunky nebo nějaký salám. Tak proč proboha patlat takovýhle humus!

+7/0
4.3.2014 20:58

J42o98s72e77f 14Š36e55m37e70l70í20k 7619381750557

Tvrdej chleba je nejlepší prohnanej přes bravka, to ví každej.

+8/0
4.3.2014 20:56

K45a51r11l38a 67N67o58v63á69k36o57v86á 4854622535607

Tvrdý chleba vozím strejdovi na vesnici. A za něj občas dostanu králíka. Králík na smetaně mi chutná rozhodně víc, než bramborák z rozmočeného chleba,

+4/0
4.3.2014 20:53

M79a33r41t74i90n 61H70a21l61i36l10o27v51i33č 3473675503189

Fuj! Už jen ten název...

+1/0
4.3.2014 20:52

M93a56r22t37i97n 69H74r50o18u17d77n77ý 6688507182266

Tvrdýmu chleba i tvrdým rohlíkům lze krátkodobě pomoci v mikrovlnce. Ale musí se pak o to rychleji dojet, protože po vychladnutí je to ještě horší jak předtím...:-P

+2/0
4.3.2014 19:55

M59i81l14a43n 79K53v88i40t26a 7168410577461

nevím jak vy, ale já si dám pořádný kus masa :-)

0/0
4.3.2014 19:14

J28i13ř20í 28Š45v53a59g13r 3668940435156

Starej, namocenej a osmazenej ,,chlebora?''.

Na francouzskou verzi ,,Roquefortove chleboraky'', pouzijeme chleboru plesnivou.

+6/−2
4.3.2014 19:01

K26r21i61s14t83ý57n41a 76K43o16l87e85č45k74á23ř12o32v96á 3805638423

Inspirace Ládikem Hruškou?

+3/0
4.3.2014 17:56

J91o71s88e73f 67Š49e15m63e66l55í24k 7189981740377

FUJ !!!

0/0
4.3.2014 20:57

M77i77c21h31a83l 26T69r83i95s32k42a 2980787452107

A kdyz zbydou chleboraky, nechame je na teplem miste ztvrdnout. Nepozivatelnou hmotu nastrouhame, smichame s vlaznou vodou, dochutime a vytvorime placky. Na prepalenem oleji smazime dozlatova. Vhodne predevsim pro deti a duchodce.

+19/−1
4.3.2014 17:08

Z44d97e62n50e83k 29K89l25a19d88e91n70s79k48ý 2419705371749

;-D

0/0
4.3.2014 18:19

E48v74z54e28n 68S41o58u75k12u14p 1767454166168

Novinka ?? To mi již nabízela tchýně před třemi lety...;-);-)

+1/0
4.3.2014 16:46

R84a31d54e79k 20Č46e33r53v57e87n95k22a 5934331974142

a kolik jste dostal? nevzal to soud jako polehčující okolnost?;-)

+10/0
4.3.2014 16:48

E57v89z70e71n 13S96o35u88k79u92p 1197344536878

I když jsem ukázal fotku, tak mi "slevu" nedali :-)))

0/0
5.3.2014 5:16

J21o41s52e84f 64Š94e26m86e90l27í38k 7249311950407

Ještě žije?

0/0
4.3.2014 21:02

P72a29v64e51l 13V10r29b55a 3459431802346

abyste se někteří nezbláznili...děláte, jako by vám někdo držel u hlavy pistoli a nutil to jíst ;-O náhodou je to celkem chutná alternativa na zpracování tvrdého chleba, pokud ho nechcete vyhodit...R^

+5/−2
4.3.2014 16:13

K29r89i40s53t24ý28n14a 98K84o80l50e48č43k19á40ř13o78v54á 3735818133

To ho radši dám králíkům..(ano, každej nemá v okolí králíky) nebo nahážu labutím

+4/0
4.3.2014 18:25

J91a48n29a 88M69e11r83o20p22e 7968489307239

Jenže já si ráda ve vajíčku omáčím i polotvrdý chleba (třeba den-dva starý) prostě proto, protože to je lepší. A nemusím ho mít ani nějak zuřivě olejovaný - pokud je dobrá pánev, smaží se v podstatě bez tuku a moc se to neliší od chleba s vaječnou amoletou, s míchanými vajíčky a podobně. Tady to ještě rozmačkají a dají česnek a majoránku. Jen prostě není třeba máčet ve vodě, slívat a pod - pokud se odhadne dobře množství tekutiny, máčí se rovnou v rozmíchaných vajíčkách s mlékem/vodou a mouku není třeba přidávat.

0/0
5.3.2014 10:04

I91v66a10n86a 84V98e12s91e40l87á 2481233129695

Byli na skoleni u toho exota Hrusky nebo co? to je hnuj ...

+1/0
4.3.2014 16:07

Z90d87e52n65e88k 16K51l25a97d90e33n34s58k12ý 2259735671539

Jaký chleboráky? Snad z logiky věci a mluvnicky správně chlebáky ne? 8-o

+9/0
4.3.2014 15:32

A98n23n94a 48Z45a77j67í88č82k10o10v18á 6402507569986

To byste chtěl po nich moc.

+5/0
4.3.2014 15:35

Z24d29e33n53e82k 40K16l49a50d12e94n60s73k53ý 2889255241799

No to je fakt :-)

+2/0
4.3.2014 18:20

V68o12j56t94ě48c17h 86R31o27z68s25í96v82a91l 5830123135104

to uz radsi chlebovou polivku. jinak alternativu k bramborakum doporucuju zelnaky. postup stejnej, jen misto brambor kysany, pripadne sterilovany zeli ;-)

+3/0
4.3.2014 15:01

J53a44n 98J26a81n87e98č93e75k 9710383180566

Nějak se mi neudělalo volno :-/

+6/−1
4.3.2014 14:44

T21e92r26e70z86a 95H67a34j84k46o94v18a 5887792354140

Nejste sam.

+1/0
4.3.2014 20:42

I22v67a 89Z51i84k24e70š44o68v85á 2731164488226

Taky se mi protočil žaludek.

0/0
4.3.2014 20:47

J21o59s87e59f 67Š85e89m75e22l24í17k 7429281590627

Pěkná čeština. :-)

+1/0
4.3.2014 21:03

T31o72m97á28š 67L70u58d69v28í15k 5350778543356

Prohlédl jsem si video pořádně - kuchyň je špinavá, klasicky nechybí minimálně 2 mikrovlnky (kdysi snad bílé?), pan "šéfkuchař" (PhDr. Petr Pešek, provozovatel bistra Rybárna.net) si možná mohl vzít čisté kalhoty, když se chtěl ukázat světu a co se týče toho obracení na pánvi - takový hňup, aby obracel jídlo na teflonové pánvi ocelovou špachtlí, není ani ten zmiňovaný Babica. 

Čili ani jako reklama se to podle mne nepovedlo.

+8/0
4.3.2014 14:29

J28o20s92e27f 45Š33e82m58e11l29í66k 7289321900767

Sem si říkal, obrací to špachtlou, míchat mohl kelňou. Asi býval zedník.

0/0
4.3.2014 21:12

M36a77r81t51i84n 16Š63t11ě18p30á53n49e10k 3277413623591

A zvracet pak mam sam, nebo mi na to taky prijde odbornik?

+5/0
4.3.2014 14:25

J21i30ř86í 95Ř96e49h11o23ř 9388478236968

to není jídlo, to je transportní hmota pro olej. Chleba je už jednou tepelně upravená mouka. Lepší udělat míchané vejce na másle nebo omeletu a chleba si zakousnout k tomu. Tímhle nikdo nezíská ani chuť bramboráků a výživovou hodnotu brambor. Je to jen zpatlanina zbytků u kterých chcete zakrýt jejich stáří.

+9/0
4.3.2014 14:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.