Diskuse k článku

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T85r65a59i96k88o 39T61r43u36h61l97a84r 9188509440433

...ale ale.. to je kecu, kdyz lidi za tricetilety valky jedli kuru ze stromu a hlinu s vodou,

jak ten chutnej chlebacek a na vyjetym oleji by rady pochutnali. uz z vas nekdo ochutnal hlad na cibulce?

0/0
9.3.2014 18:07

T10r29a47i72k71o 12T60r61u33h87l74a49r 9568299430943

uz dlouho jsem se tak nezasmal, jako u prispevku na chleboraky,

nekdy po drsne noci, rano slejvam z lahvi ,co tam jaxi zbylo, a pak tomu rikam

"nebesky chlebicek" jestli to ma neco spolecnyho, ted nevim, ale chutna to podobne...

0/−1
9.3.2014 17:48

M53a77r39i85e 56Č98e90r91m60á35k28o40v21á 1441762348908

Staré pečivo vozím příbuzným na vesnici a dostanu za to vajíčka. Nebo ho naházím do řeky kačenám.

0/0
7.3.2014 8:16

D30a22n14a 35T27a18n82k15e96r 2723109639225

;-D wow, tak ano... vyrazilo dech...

0/0
5.3.2014 20:22

J85a16n 27H13o40r40s21k58ý 7865118377558

Doporučuji vám to video stáhnout pryč. Až se na posledních pár vteřin podívá revizní technik elektro (ty dráty nad hlavou toho šmakujícího) tak to s ním buď praští nebo vám to tam zavře!;-D

+2/0
5.3.2014 9:42

J21a46n83a 29M49e87r20o50p57e 7358169397689

Zase na tom videu je vidět, že to, co nazývají tvrdým chlebem je tak den-dva starý chleba.

0/0
5.3.2014 10:20

D36a68v56i79d 58M35a89r37e47š 8490212235179

Tento recept je převzat z mimibazaru? Vypadá to na óbr mňamku !!

+3/0
5.3.2014 9:04

M13a46r22t42i42n 21P75r79o15s71t97ý 9850573830899

˝predbehl jste me. Presne jsem chtel napsat, ze to je mnamka z mimibazaru.. na iDnesu se uroven snizuje rapidne, jako teplota v zime na Sibiri...

0/0
5.3.2014 9:29

L23u63c59i98e 86B44a14r70t64o77ň37o74v47á 5270728967725

Nechte Mimibazar na pokoji. To je komunita poněkud zblbnutých maminek, které si tam radí šílenosti, ale opravdu se nejedná o nejčetnější zpravodajský server v ČR s celospolečenským dopadem. Na iDnesu je to bohužel na pováženou. Ale něco, co se jmenuje Mimibazar je prostě jednota obsahu a formy...na nic si nehrají.

0/0
5.3.2014 9:48

L15u42c84i72e 37B25a92r94t63o87ň30o95v57á 5920118517105

pardon, "nejčtenější"

0/0
5.3.2014 9:49

M24a83r88t21i35n 72P97r74o57s63t15ý 9450383620429

Vsak ja nijak nesnizuji mimibazar. Je kazdeho vec, kde se chce sdruzovat s lidmi, kteri mu jsou nejblizsi. Ja osobne mam mimibazar jako odstrasujici priklad, kam az je clovek schopen dojit behem upadavani intelektu a financniho prijmu. Ale chapu, ze pro nektere to je zivotni styl. Vsak muj prispevek byl hlavne o tom, ze iDnes se priblizuje kvalitativne tomu mimibazaru. Je to muj nazor a po precteni teto diskuze si myslim, ze je to temer nazor vetsinovu. Neco tak nechutneho jsem uz dlouho nevidel a doufam, ze jeste dlouho neuvidim. Rv

+1/0
5.3.2014 9:53

L74u34c80i24e 98B26a84r48t66o14ň33o56v83á 5740168847365

Mám podobný názor, ale stále si myslím, že narážky na Mimibazar jsou zkrátka nevhodné. Připadá mi to obdobné, jako dělat si legraci z handicapovaných.

0/0
5.3.2014 12:00

M33a47r12t88i17n 61P79r69o85s96t79ý 9610863580349

Upresnil bych to na delani si legraci z mentalne retardovanych... Ale rozumim.

0/0
5.3.2014 12:34

P35a87v30e33l 22B85í51n82a 1383455312173

Já si nemůžu pomoct, ale to je nějaký lálalend ne? Připojuji se k těm, co jim připadá dívné, že bych měl již jednou pečenou mouku z vodou rozmočit ve vývaru a fritovat. To si ho raděj nalámu do polévky, udělám z něj krutonky nebo pošlu babičce ať se mají slepice dobře... Navíc, běžný chleba z obchodu spíš chytne plíseň, než by uschnul, to by potom bylo co PENICILORÁKY ?

0/0
5.3.2014 5:49

J12a25n24a 10M50e77r77o22p90e 7598529667729

To asi kupujete divný chleba nebo ho blbě skladujete. Ve chlebníku spíše ztvrdne, zabalený v teple v igelitu holt do dvou dnů zplesniví - zvláště nějaký nekvalitní plesnivý málem z obchodu.

0/0
5.3.2014 10:06

P11a54v23e28l 15B85í78n54a 1973305952533

Chleba jsem přestal právě kvůli těmto skvělým jeho vlastnostem kupovat úplně a naučil se péci žitný, ten vydrží čtrnáct dní jedlý a když oschne tak jde do topinek. V utěrce je mimochodem i po 8 dnech úplě v pohodě.

0/0
5.3.2014 11:38

M82a72r49e80k 63K72u53b85r54t 8762537703

A když nemáte chleba, dejte tam piliny...

+4/0
4.3.2014 23:22

L96u38c82i19e 45B43a74r44t63o59ň21o40v38á 5630338587515

Zachraň rozum....starý chléb se zpracuje jako topinky nebo se lehce opeče,klidně i na sucho, naláme do vodové polévky, přidá se česnek, sůl...a také se člověk nají. Lépe, dle tradice a méně pracně....

+7/0
4.3.2014 21:26

L61u13c93i28e 56B67a15r38t41o36ň85o98v80á 5280338117515

Tak já nevím, pořád mi to nedá, co to má za smysl...a navíc iniciativa "Zachraňte jídlo"....vždyť s tím jídlem takto přímo plýtvá a základní suroviny promění v neurčitou hmotu osmaženou na oleji. To je tak neekonomický a také nezdravý recept. Když nemám brambory, tak proč vyrábět jakobramboráky....když má vývar, proč ho lije na starý chléb a pak rozhňahňá? Chléb, který už je upečený, má v sobě mouku, a jeho fantastickou vlastností je, že jej lze použít jako univerzální přílohu či doplněk takřka k jakémukoliv jídlu. Už přece do něj nemusíte znovu přidávat mouku a zase ho smažit. Stačí ho pouze nalámat jak je již do hotového jídla nebo jako chléb opéci. Mám vývar plus starý chléb. Chléb opeču na sucho a konzumuji s vývarem a třeba trochou česneku nebo ho tam rovnou přidám do vývaru. S tou trochou mouky a vajíčkem, co dále zmiňují, mohu vývar zahustit (mouku osobně vynechám), přidám citovaný porek, sůl pepř, kmín a bude z toho chutná polévka. Nebo budu mít vývar (nebo čirou česnečku, když tedy bude jenom voda) s opečeným starým chlebem a ten pórek podusím, osolím opepřím, pak umíchám ta citovaná vajíčka, smíchám s pórkem a mám dva chody. Ale jestli chce hutnou smaženou šlichtu, tak to pak jo....

+3/0
4.3.2014 22:32

I31v75a 12Z69i19k64e55š60o89v32á 2601184518106

Teda fuj, na filmu ještě hnusnější než v popisu. Když už zbyde tvrdý chleba, topinky to jistí - dají se přiložit úplně ke všemu. A nebo chudí (případně bohatí) rytíři - to se krajíc chleba protáhne vajíčkem (chudý) nebo vajíčkem s nastrouhaným sýrem (bohatý) a na kousku másla usmaží. A když chci hodně bohatýho rytíře, položím na to plátek šunky nebo nějaký salám. Tak proč proboha patlat takovýhle humus!

+7/0
4.3.2014 20:58

J49o93s44e91f 73Š58e52m49e69l77í80k 7139161870457

Tvrdej chleba je nejlepší prohnanej přes bravka, to ví každej.

+8/0
4.3.2014 20:56

K81a40r87l39a 86N41o56v56á80k51o47v48á 4664662445547

Tvrdý chleba vozím strejdovi na vesnici. A za něj občas dostanu králíka. Králík na smetaně mi chutná rozhodně víc, než bramborák z rozmočeného chleba,

+4/0
4.3.2014 20:53

M29a89r36t46i14n 46H35a58l52i97l81o15v34i88č 3153585663259

Fuj! Už jen ten název...

+1/0
4.3.2014 20:52

M17a90r72t78i64n 67H91r47o62u49d36n19ý 6858817352336

Tvrdýmu chleba i tvrdým rohlíkům lze krátkodobě pomoci v mikrovlnce. Ale musí se pak o to rychleji dojet, protože po vychladnutí je to ještě horší jak předtím...:-P

+2/0
4.3.2014 19:55

M60i23l78a51n 40K45v15i38t86a 7878590507311

nevím jak vy, ale já si dám pořádný kus masa :-)

0/0
4.3.2014 19:14

J91i46ř88í 80Š50v59a52g80r 3508350685536

Starej, namocenej a osmazenej ,,chlebora?''.

Na francouzskou verzi ,,Roquefortove chleboraky'', pouzijeme chleboru plesnivou.

+6/−2
4.3.2014 19:01

K65r82i84s32t42ý22n98a 79K11o37l91e78č24k84á70ř85o43v90á 3765188503

Inspirace Ládikem Hruškou?

+3/0
4.3.2014 17:56

J25o70s13e46f 37Š45e31m81e51l20í87k 7209961730627

FUJ !!!

0/0
4.3.2014 20:57

M29i16c54h74a59l 70T30r63i54s20k66a 2640877662477

A kdyz zbydou chleboraky, nechame je na teplem miste ztvrdnout. Nepozivatelnou hmotu nastrouhame, smichame s vlaznou vodou, dochutime a vytvorime placky. Na prepalenem oleji smazime dozlatova. Vhodne predevsim pro deti a duchodce.

+19/−1
4.3.2014 17:08

Z58d57e60n12e50k 22K81l84a14d75e76n96s58k26ý 2139675261209

;-D

0/0
4.3.2014 18:19

E18v66z37e46n 11S57o79u94k16u58p 1367704796438

Novinka ?? To mi již nabízela tchýně před třemi lety...;-);-)

+1/0
4.3.2014 16:46

R25a14d61e39k 59Č94e33r49v47e30n49k97a 5814721704462

a kolik jste dostal? nevzal to soud jako polehčující okolnost?;-)

+10/0
4.3.2014 16:48

E50v51z49e54n 79S98o20u21k56u12p 1317544156338

I když jsem ukázal fotku, tak mi "slevu" nedali :-)))

0/0
5.3.2014 5:16

J58o42s95e43f 81Š54e64m73e17l31í86k 7679281160957

Ještě žije?

0/0
4.3.2014 21:02

P12a75v17e33l 68V17r84b31a 3359631252926

abyste se někteří nezbláznili...děláte, jako by vám někdo držel u hlavy pistoli a nutil to jíst ;-O náhodou je to celkem chutná alternativa na zpracování tvrdého chleba, pokud ho nechcete vyhodit...R^

+5/−2
4.3.2014 16:13

K49r82i57s72t77ý44n23a 71K17o12l47e89č25k81á76ř43o27v66á 3215798133

To ho radši dám králíkům..(ano, každej nemá v okolí králíky) nebo nahážu labutím

+4/0
4.3.2014 18:25

J25a53n36a 24M30e45r25o72p20e 7698799657619

Jenže já si ráda ve vajíčku omáčím i polotvrdý chleba (třeba den-dva starý) prostě proto, protože to je lepší. A nemusím ho mít ani nějak zuřivě olejovaný - pokud je dobrá pánev, smaží se v podstatě bez tuku a moc se to neliší od chleba s vaječnou amoletou, s míchanými vajíčky a podobně. Tady to ještě rozmačkají a dají česnek a majoránku. Jen prostě není třeba máčet ve vodě, slívat a pod - pokud se odhadne dobře množství tekutiny, máčí se rovnou v rozmíchaných vajíčkách s mlékem/vodou a mouku není třeba přidávat.

0/0
5.3.2014 10:04

I24v90a59n58a 18V33e14s43e88l10á 2371273189865

Byli na skoleni u toho exota Hrusky nebo co? to je hnuj ...

+1/0
4.3.2014 16:07

Z39d50e14n67e52k 44K88l34a38d31e58n56s98k97ý 2979955411679

Jaký chleboráky? Snad z logiky věci a mluvnicky správně chlebáky ne? 8-o

+9/0
4.3.2014 15:32

A34n63n67a 85Z82a68j58í87č74k68o36v53á 6972957229586

To byste chtěl po nich moc.

+5/0
4.3.2014 15:35

Z84d32e16n12e37k 30K71l89a61d38e98n60s34k16ý 2459915671699

No to je fakt :-)

+2/0
4.3.2014 18:20

V91o53j28t53ě66c44h 19R64o69z30s96í83v32a61l 5440493225754

to uz radsi chlebovou polivku. jinak alternativu k bramborakum doporucuju zelnaky. postup stejnej, jen misto brambor kysany, pripadne sterilovany zeli ;-)

+3/0
4.3.2014 15:01

J89a39n 39J13a91n76e33č54e68k 9960623680336

Nějak se mi neudělalo volno :-/

+6/−1
4.3.2014 14:44

T44e84r37e14z68a 39H41a64j70k91o72v60a 5507922764150

Nejste sam.

+1/0
4.3.2014 20:42

I47v26a 83Z93i69k12e38š39o88v60á 2511304228756

Taky se mi protočil žaludek.

0/0
4.3.2014 20:47

J21o11s11e95f 62Š97e94m57e74l20í80k 7209281460667

Pěkná čeština. :-)

+1/0
4.3.2014 21:03

T52o50m83á55š 49L31u80d78v73í63k 5410568963246

Prohlédl jsem si video pořádně - kuchyň je špinavá, klasicky nechybí minimálně 2 mikrovlnky (kdysi snad bílé?), pan "šéfkuchař" (PhDr. Petr Pešek, provozovatel bistra Rybárna.net) si možná mohl vzít čisté kalhoty, když se chtěl ukázat světu a co se týče toho obracení na pánvi - takový hňup, aby obracel jídlo na teflonové pánvi ocelovou špachtlí, není ani ten zmiňovaný Babica. 

Čili ani jako reklama se to podle mne nepovedlo.

+8/0
4.3.2014 14:29

J17o86s21e52f 94Š79e71m59e54l39í77k 7209881510727

Sem si říkal, obrací to špachtlou, míchat mohl kelňou. Asi býval zedník.

0/0
4.3.2014 21:12

M23a58r82t90i72n 46Š20t66ě73p71á53n40e31k 3367423303511

A zvracet pak mam sam, nebo mi na to taky prijde odbornik?

+5/0
4.3.2014 14:25

J96i42ř66í 32Ř69e67h33o66ř 9938918956538

to není jídlo, to je transportní hmota pro olej. Chleba je už jednou tepelně upravená mouka. Lepší udělat míchané vejce na másle nebo omeletu a chleba si zakousnout k tomu. Tímhle nikdo nezíská ani chuť bramboráků a výživovou hodnotu brambor. Je to jen zpatlanina zbytků u kterých chcete zakrýt jejich stáří.

+9/0
4.3.2014 14:20

Najdete na iDNES.cz