Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P64e15t36r 23Z29d51e73n55ě47k 2534939944

Kostka ve skluzu - ROFL!!

+3/−1
19.3.2014 20:58

R43o80m84a26n64a 17S66c80h39n66e90i86d54e87r40o64v50á 7365496163617

Mám ráda vysokou gastronomii, jednou za čas Jinak si dám raději poctivou rajskou z domácích rajčat, nebo cokoli, co chutná a ještě se toho člověk nají...

+1/0
19.3.2014 14:48

P35a84v31e45l 95O28d18r73a12z14i61l 6354399647770

Tady je zase tolik malých lidí... nikdo vám vaše buřty a hambáče nebere, šašci, klidně se jimi udavte.

8-o

+2/−6
19.3.2014 10:50

T68o56m74a25s 56D57r69a97j24s48a67j40t21l 9189157208130

Burty a hambace si strc nekam! Ovsem tam si strc i ty pinzetou nabirane sragory. Davam prednost poctive kvalitni ceske kuchyni!

+3/0
20.3.2014 10:37

J86a43n 17H94e62l80l67e88r 9588175376

A co si pod tím, Kefalín, představujete? Ono totiž představy o tom, co je "poctivá", "kvalitní", "česká" kuchyně se jaksi často rozcházejí ... zejména pak s realitou :-)

0/0
20.3.2014 13:29

M62a38r61e25k 33Š61i94m93o61n 2344587138658

Mě prostě přijde divný dát 20 gramů masa a tři hrášky na talíř velkej jak víko od popelnice.

+17/0
18.3.2014 23:31

J86a17n 95P37e86c95h 6657969926576

pamatuju, jak jsem byl cca před pěti lety v Alcronu na brunch... no a od té doby miluju brunch... i když už jsem tam nikdy nebyl, tak ten pocit výborného jídla a pití ve mě zůstane... díky všem, co dělají dobrou gastronomii (a to i přes to, že je to někdy snobina)

+3/0
18.3.2014 21:46
Foto

M47a94t56e81s 15F75m 2169363972504

To je humus a kdo to jí? Lidi vzpamatujte se......

+1/−4
18.3.2014 19:12

J42a45n 84N86o52v17o58t22n21ý 2584786385390

Nesmyslná snobařina - navíc drahá, hladová a způsobující akorát nadýmání a prdy (extrémními a pro trávení neslučitelnými kombinacemi ingrediencí). Kromě toho je to trochu stresující praxe  (zažil jsem párkrát v 6 hvězdičkových hotelech) , člověk je pozvaný na super oběd, dostane po čtvrthodině 1 nazdobené rajče, pak 10 minut nic, pak dostane lžici jakési michelin pomazánky (s hektarem prázdného talíře) , dalších 10 min 1 kopeček rýže s čímsi a tak to jde dál. Bylo to například v Taipei. Dát si vedle talíř nudlí ze zeleninou (za dvacetinu ceny) by bylo 1000x lepší ... ale hostitelé ...

+9/−3
18.3.2014 13:28

M51a18r55e83k 40Š12i61m50o40n 2684797238298

Smyslem těhle bláznivin je ochutnávání, ne jezení. Ale tím se to z jídla mění na určitou formu zážitku, který ale nemusí bavit každého. A mnohé přímo nudí. Prostě se na to nelze koukat jako na oběd o přestávce na šichtě.

+4/0
19.3.2014 1:17

P75a79v89e28l 54O96d60r61a33z50i31l 6184839797470

Co je stresujícího na tom si jídlo v klidu vychutnat? Stresující je naházet do sebe guláš se šestima v závodce během deseti minut.

+1/−1
19.3.2014 10:40

R52a84d44o78m19í65r 15K73r59u90p74i34č45k98a 9114752150735

Z primitivovu v techto diskuzich odsuzujicich neco, co nikdy nezkusili, me nikdy neprestane byt smutno.

+2/−3
18.3.2014 12:46

J33a41n 78N32o92v13o80t76n76ý 2284666335740

Možná to odsuzují právě proto že to zkusili. Ještě horší jsou primitivové, kteří předpokládají že všichni musí jejich názor chválit jinak jsou hloupí anebo o tom nic neví ;-)

+8/0
18.3.2014 14:13

P55a32v24e97l 54O34d11r14a63z69i16l 6394369787720

Je sympatické, že se umíte na sebe podívat i kriticky.R^

0/−5
19.3.2014 10:41

J24i61ř31í 73S26t44e60j47s67k29a91l 8402969418873

Tuším, že se nejednalo o sebekrtiku. Všeho s mírou.

0/0
20.3.2014 10:00

R85a16d35o25m29í11r 31K11r55u51p13i68č69k70a 9724912650345

Velice pochybuju, ze clovek, ktery tu tvrdi, ze z takove restaurace clovek odchazi hladovy, to nekdy zkusil. Nikde jsem se nikdy tak neprejedl jako prave v techto opravdu dobrych restauracich. Chody jsou sice relativne male, ale je jich mraky a chutna to vyborne.

0/0
19.3.2014 14:24
Foto

M18i61l24a95n 91S17o39u94š83e55k 9776627931142

Ale ano, tohle je naprosto v pořádku... Je to stejné jako třeba s auty, většina jezdí ve škodovkách a najednou ejhle Porsche.... Nebo třeba s vínem, proč proboha někdo koupí láhev vína za třeba 10.000, když to stejně jen vypije... 

Gratuluju k obhajobě hvězdy a nenechte se znechutit gulášovými diskutéry, co prostě jen nechtějí mít hlad, tak něco snědí.

+3/−1
18.3.2014 11:49

B71o74h82d98a14n 20M59a70r92e60k 5755326227754

V podstatě jsem taky buran, ale když je někdo ve svém oboru špička a je to můj krajan, tak má moje uznání. Tady spousta lidí odsuzuje něco čemu nerozumí a nebo závidí, poněvadž na to nemají vergle.

Třeba kdyby kluci hráli fotbal nebo hokej, tak by to na tomhle fóru vypadalo jinak :-(

+3/−1
18.3.2014 11:33

M90i76c94h36a36l 16N88a79c73h89t23m28a85n34n 8277742337920

Tady je sraz socialistů či co? Co je vám do toho kdo co jí a za kolik? Mě nestačí přecházet oči.

0/−6
18.3.2014 9:32

O57n98d96ř93e86j 72K87u54d73r46n68a 9636307695938

Vy chcete zakazovat diskuze jak za toho komunismu ?

+2/−1
18.3.2014 9:56

M63i13c17h60a50l 35N86a25c91h11t92m85a85n34n 8357532277370

Proč mi podsouváte něco, co jsem vůbec neřekl?

0/0
19.3.2014 11:17

I81v73a23n77a 95V88e31s48e80l41á 2511203199685

no jeste ze se mame kde najist ... at zije "Kostka ve skluzu" ... taky mi to hned evokovalo ...

+11/0
17.3.2014 23:12

K52a33r31o30l20í24n81a 66P69o83s15p92í93c85h12a29l48o91v50á 6366481949806

A mohla bych ten talíř nakonec vylízat? Mě by byla škoda nechat 80% porce neseškrábané na talíři. :-)

+13/0
17.3.2014 22:19

R16o27m38a12n54a 54S72c80h90n33e42i61d13e14r42o13v54á 7245146383727

;-D

+1/0
19.3.2014 14:46

P12e94t45r 46K60o92r59b69é82l30y57i 3517468244929

Mám neobytný pocit, že více než o samotné jídlo se jedná o marketig doprovázený moudry kuchtíka dané restaurace, kde nejde se to tam najíst, ale být tam viděn.

Prostě jde o skupinu lidí, kteří místo kostela mají zkrátka jiný svatostánek.

Pro mne je jídlo běžně upravené jen prostředkem k doplnění chybějící energie,

+8/−2
17.3.2014 21:11

M84i79c22h24a21l 33N12a69c52h49t26m44a58n47n 8807332907510

No, a pro jiné je to gastronomický zážitek. Stejně jako někomu stačí koukat na Kameňák s tím, že se zrelaxuje a zasměje, a jiný radši zajde do divadla moderní operu.

+3/−2
18.3.2014 9:30

M22a13r31t92i65n 92F61r23a21n17t13i84š19e65k 7895490273735

a nebylo by něco mezi těmito extrémy? třeba Verdi, nebo Apocalyptica...:-)

+2/0
18.3.2014 19:24

2112881275482

Ty rafinovaně ušpiněné talíře tím načinčaným nic, to je jídlo?

+16/−2
17.3.2014 17:11

S10t35a91n95i44s58l10a31v 12H96a66v10r34a20n 1701915245295

R^

+2/0
18.3.2014 8:58

P62e97t22r 94M66i67c39h59n53a 8195296162311

Pánové, já mám z dobrého jídla Michelinskou pneu.

+13/0
17.3.2014 16:48

E11v34z72e13n 95S11o68u57k13u23p 1887154156288

Tak nevím, jestli to má ještě něco společného s vařením.........

+5/−1
15.3.2014 19:25

P19a41v78e78l 34O59b81d36r28ž35á15l68e33k 6656834148892

Záleží, co očekáváte od návštěvy restaurace ...

a) najíst se, zaplnit v rozumném čase žaludek potravou ze které pak tělo žije

b) užít si neobvyklé chutě v mnoha malých chodech v průběhu několika hodin

článek popisuje restauraci, kam se chodí za druhým z cílů.

+3/0
15.3.2014 21:44

E11v94z74e64n 74S60o17u73k90u55p 1707584846338

No dříve se chodilo do restaurace najíst, ale pravda, že v dnešní době hojnosti se až zase tak moc kvůli nasycení do resturací nechodí....

+5/0
15.3.2014 21:47

M88a60r49e29k 28Š74i39m94o56n 2494747168468

Njn, my co jsme zvyklí na jídelnu u plynárny... :-)

+1/0
19.3.2014 1:19

P97a37v76e12l 73O98d32r86a20z40i63l 6444809717140

Ano, dříve byly degustační hody spíše na zámcích, nikoliv v hospodách, to je pravda.

0/0
19.3.2014 17:55
Foto

M43a14t20e76s 43F12m 2259173832464

Nemá to si piš...

0/0
18.3.2014 19:14

V65i38k60t16o47r 35K88l68o24u18č46e23k 7529960598624

Po 5-ti chodovém obědě v restauraci Bonté jsem přemýšlel kam se půjdu najíst.

+21/−2
14.3.2014 14:09

P46e78t30r 85V84i46n12t35r61l52í39k 3976714441

vysvětlujte Čechům, proč jíst zdravě, zážitkově, kvalitně, nebo vytříbeně, když můžou jíst nezdravě, zdánlivě levně a nechutně... :-P potom jsou úvahy o tom, že jeden chod není dle mylných představ třeba zdejších diskutujících přes celý talíř, nejlépe kopec

+1/−15
14.3.2014 13:48
Foto

V81l29a92d65i18m69í70r 79V71o14l73k75o 6650622677299

nemusím se přecpat, abych se z restaurace valil, ale odejít hladov a nechat tam přes talíř, ne-li více, považuji také za snobskou zhovadilost;-)

+20/0
14.3.2014 19:26

P60a23v26e80l 64T45u86l97a61c28h 8362345541936

Nevíte o čem mluvíte....

+1/−8
15.3.2014 16:24
Foto

V95l90a95d79i35m26í30r 86V87o89l90k65o 6160252217189

možné to je....zažil jsem jen dvakrát....možná je to jinde jiné;-) V mém případě nebylo

+7/−1
15.3.2014 23:19

P80a49v67e41l 91O25d80r90a78z46i42l 6934149897420

Jakože jste šel do drahé restaurace, dal si tam předkrm a pak jste odcházel hladový?

To je divné, že?

0/−3
19.3.2014 10:43
Foto

V46l35a77d18i81m79í85r 36V50o98l73k34o 6350892987389

vy jste tam se mnou byl?;-)

+3/0
19.3.2014 14:23

P71a85v52e46l 86O66d23r12a79z19i15l 6114889837350

Tak výše to popisujete docela podrobně.

0/−2
19.3.2014 14:39

2822971565542

Vy znáte jen tyhle dva extrémy? To je mi vás líto.

+4/0
17.3.2014 17:13

P40a38v16e38l 38D93r22o26t42á28r 7903544119794

Petře, dopouštíš se kvaziargumentu "falešné dilema". Přece neexistují jen 2 varianty, a sice "buď hambáč, nebo michelin". Mezi těmito dvěma extrémy jsou mraky variant. Dá se najít zdravě, kvalitně a se zážitkem, a nemusí to přitom stát 3 tisíce za jednoho.

0/0
19.3.2014 16:51

P17e70t18r 60V52i55n78t21r74l38í72k 3736844471

to jistě ne, ani jsem to nenapsal, ale není to důvod zavrhnout i tyto restaurace ne ?

0/−1
19.3.2014 17:10

P65e72t90r 36N78o45v67á10k 1645571239518

Když tady čtu tak ty příspěvku, tak je mi trochu smutno... U většiny lidí je stále hlavním kritériem co nejvíce se nažrat (ano nažrat, ne si vychutnat výborné jídlo) za co nejméně peněz.

Udivujete se nad velikostmi porcí? Patrně jste nikdy v takové restauraci nebyli. Tam nedostanete polévku a jeden velký hlavní chod. Ale těch chodů je několik a z toho se určitě najíte. Navíc v takovýchto restauracích nejde o to, se co nejvíc přežrat, ale o to, si vychutnat výborná jídla. Nejlépe v nějakém degustačním menu, kde těch chodů může být třeba 5. A podle počtu chodů se odvijí velikosti porcí. Taky záleží jestli se jednalo o předkrm nebo hlavní chod, dezert apod :-)

+6/−6
14.3.2014 12:22

V73i50k79t83o87r 64K13l30o81u23č27e31k 7559100758284

Největší chyba byla jít do této restaurace hladový.

+13/−1
14.3.2014 14:13

L62i77b65a 63R19u73s59n69á36k 2640754655211

Největší chyba je tam chodit vůbec. Tedo pokud zrovna nemám tolik peněz, že skutečně už nevím co s nima.

+6/−2
14.3.2014 23:30

Najdete na iDNES.cz