Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P77e39t40r 25Z22d65e38n54ě69k 2794599914

Kostka ve skluzu - ROFL!!

+3/−1
19.3.2014 20:58

R58o85m10a25n10a 39S57c57h96n64e94i87d23e81r90o53v76á 7425986253217

Mám ráda vysokou gastronomii, jednou za čas Jinak si dám raději poctivou rajskou z domácích rajčat, nebo cokoli, co chutná a ještě se toho člověk nají...

+1/0
19.3.2014 14:48

P67a30v17e97l 52O78d87r75a47z75i60l 6554649807100

Tady je zase tolik malých lidí... nikdo vám vaše buřty a hambáče nebere, šašci, klidně se jimi udavte.

8-o

+2/−6
19.3.2014 10:50

T52o13m95a85s 37D93r65a82j51s26a42j31t22l 9619217708630

Burty a hambace si strc nekam! Ovsem tam si strc i ty pinzetou nabirane sragory. Davam prednost poctive kvalitni ceske kuchyni!

+3/0
20.3.2014 10:37

J47a34n 37H77e11l71l30e50r 9818205316

A co si pod tím, Kefalín, představujete? Ono totiž představy o tom, co je "poctivá", "kvalitní", "česká" kuchyně se jaksi často rozcházejí ... zejména pak s realitou :-)

0/0
20.3.2014 13:29

M13a49r33e42k 80Š48i49m79o56n 2714317558848

Mě prostě přijde divný dát 20 gramů masa a tři hrášky na talíř velkej jak víko od popelnice.

+17/0
18.3.2014 23:31

J78a89n 65P31e66c36h 6637769226236

pamatuju, jak jsem byl cca před pěti lety v Alcronu na brunch... no a od té doby miluju brunch... i když už jsem tam nikdy nebyl, tak ten pocit výborného jídla a pití ve mě zůstane... díky všem, co dělají dobrou gastronomii (a to i přes to, že je to někdy snobina)

+3/0
18.3.2014 21:46
Foto

M31a36t12e98s 80F82m 2559143262714

To je humus a kdo to jí? Lidi vzpamatujte se......

+1/−4
18.3.2014 19:12

J62a43n 27N83o60v82o71t80n64ý 2974416905480

Nesmyslná snobařina - navíc drahá, hladová a způsobující akorát nadýmání a prdy (extrémními a pro trávení neslučitelnými kombinacemi ingrediencí). Kromě toho je to trochu stresující praxe  (zažil jsem párkrát v 6 hvězdičkových hotelech) , člověk je pozvaný na super oběd, dostane po čtvrthodině 1 nazdobené rajče, pak 10 minut nic, pak dostane lžici jakési michelin pomazánky (s hektarem prázdného talíře) , dalších 10 min 1 kopeček rýže s čímsi a tak to jde dál. Bylo to například v Taipei. Dát si vedle talíř nudlí ze zeleninou (za dvacetinu ceny) by bylo 1000x lepší ... ale hostitelé ...

+9/−3
18.3.2014 13:28

M57a87r45e49k 62Š23i27m43o19n 2884277958398

Smyslem těhle bláznivin je ochutnávání, ne jezení. Ale tím se to z jídla mění na určitou formu zážitku, který ale nemusí bavit každého. A mnohé přímo nudí. Prostě se na to nelze koukat jako na oběd o přestávce na šichtě.

+4/0
19.3.2014 1:17

P81a67v66e34l 51O54d58r92a51z61i15l 6144489937550

Co je stresujícího na tom si jídlo v klidu vychutnat? Stresující je naházet do sebe guláš se šestima v závodce během deseti minut.

+1/−1
19.3.2014 10:40

R98a77d79o31m81í78r 24K62r40u29p41i85č82k62a 9724252300535

Z primitivovu v techto diskuzich odsuzujicich neco, co nikdy nezkusili, me nikdy neprestane byt smutno.

+2/−3
18.3.2014 12:46

J77a25n 15N56o22v52o82t97n96ý 2954816405110

Možná to odsuzují právě proto že to zkusili. Ještě horší jsou primitivové, kteří předpokládají že všichni musí jejich názor chválit jinak jsou hloupí anebo o tom nic neví ;-)

+8/0
18.3.2014 14:13

P68a67v28e65l 38O66d45r27a25z29i36l 6474929647710

Je sympatické, že se umíte na sebe podívat i kriticky.R^

0/−5
19.3.2014 10:41

J95i29ř35í 41S61t36e33j88s98k85a34l 8962339838823

Tuším, že se nejednalo o sebekrtiku. Všeho s mírou.

0/0
20.3.2014 10:00

R41a31d39o59m72í67r 26K33r16u78p12i38č58k87a 9664622570805

Velice pochybuju, ze clovek, ktery tu tvrdi, ze z takove restaurace clovek odchazi hladovy, to nekdy zkusil. Nikde jsem se nikdy tak neprejedl jako prave v techto opravdu dobrych restauracich. Chody jsou sice relativne male, ale je jich mraky a chutna to vyborne.

0/0
19.3.2014 14:24
Foto

M85i77l71a63n 30S14o76u78š68e42k 9406417421612

Ale ano, tohle je naprosto v pořádku... Je to stejné jako třeba s auty, většina jezdí ve škodovkách a najednou ejhle Porsche.... Nebo třeba s vínem, proč proboha někdo koupí láhev vína za třeba 10.000, když to stejně jen vypije... 

Gratuluju k obhajobě hvězdy a nenechte se znechutit gulášovými diskutéry, co prostě jen nechtějí mít hlad, tak něco snědí.

+3/−1
18.3.2014 11:49

B44o82h96d96a86n 29M96a54r71e22k 5565386327774

V podstatě jsem taky buran, ale když je někdo ve svém oboru špička a je to můj krajan, tak má moje uznání. Tady spousta lidí odsuzuje něco čemu nerozumí a nebo závidí, poněvadž na to nemají vergle.

Třeba kdyby kluci hráli fotbal nebo hokej, tak by to na tomhle fóru vypadalo jinak :-(

+3/−1
18.3.2014 11:33

M45i32c45h38a53l 20N54a21c28h21t26m61a80n14n 8357852917720

Tady je sraz socialistů či co? Co je vám do toho kdo co jí a za kolik? Mě nestačí přecházet oči.

0/−6
18.3.2014 9:32

O27n67d54ř60e89j 78K43u59d35r24n65a 9256357965368

Vy chcete zakazovat diskuze jak za toho komunismu ?

+2/−1
18.3.2014 9:56

M40i56c32h14a86l 31N87a49c25h71t80m45a16n25n 8707682797490

Proč mi podsouváte něco, co jsem vůbec neřekl?

0/0
19.3.2014 11:17

I39v70a77n26a 55V52e12s77e28l94á 2881953929235

no jeste ze se mame kde najist ... at zije "Kostka ve skluzu" ... taky mi to hned evokovalo ...

+11/0
17.3.2014 23:12

K89a31r34o80l31í98n69a 84P76o51s81p79í54c72h27a88l65o44v26á 6856631299196

A mohla bych ten talíř nakonec vylízat? Mě by byla škoda nechat 80% porce neseškrábané na talíři. :-)

+13/0
17.3.2014 22:19

R84o13m30a35n67a 35S97c52h32n58e90i24d81e44r49o69v19á 7635616283947

;-D

+1/0
19.3.2014 14:46

P46e11t78r 83K87o62r60b72é20l38y92i 3797458304599

Mám neobytný pocit, že více než o samotné jídlo se jedná o marketig doprovázený moudry kuchtíka dané restaurace, kde nejde se to tam najíst, ale být tam viděn.

Prostě jde o skupinu lidí, kteří místo kostela mají zkrátka jiný svatostánek.

Pro mne je jídlo běžně upravené jen prostředkem k doplnění chybějící energie,

+8/−2
17.3.2014 21:11

M94i40c44h85a34l 28N33a87c40h90t82m48a94n35n 8617332457340

No, a pro jiné je to gastronomický zážitek. Stejně jako někomu stačí koukat na Kameňák s tím, že se zrelaxuje a zasměje, a jiný radši zajde do divadla moderní operu.

+3/−2
18.3.2014 9:30

M72a83r34t45i47n 15F74r35a41n93t64i21š77e60k 7835540393735

a nebylo by něco mezi těmito extrémy? třeba Verdi, nebo Apocalyptica...:-)

+2/0
18.3.2014 19:24

2762371985702

Ty rafinovaně ušpiněné talíře tím načinčaným nic, to je jídlo?

+16/−2
17.3.2014 17:11

S57t70a86n11i49s66l35a20v 86H92a68v16r61a94n 1241575345695

R^

+2/0
18.3.2014 8:58

P60e91t34r 68M76i61c39h97n93a 8655606832951

Pánové, já mám z dobrého jídla Michelinskou pneu.

+13/0
17.3.2014 16:48

E45v62z24e23n 46S43o96u47k48u24p 1547114946148

Tak nevím, jestli to má ještě něco společného s vařením.........

+5/−1
15.3.2014 19:25

P25a65v69e95l 14O14b26d45r74ž12á79l18e57k 6136544118732

Záleží, co očekáváte od návštěvy restaurace ...

a) najíst se, zaplnit v rozumném čase žaludek potravou ze které pak tělo žije

b) užít si neobvyklé chutě v mnoha malých chodech v průběhu několika hodin

článek popisuje restauraci, kam se chodí za druhým z cílů.

+3/0
15.3.2014 21:44

E36v89z57e16n 91S48o58u79k59u85p 1307454466338

No dříve se chodilo do restaurace najíst, ale pravda, že v dnešní době hojnosti se až zase tak moc kvůli nasycení do resturací nechodí....

+5/0
15.3.2014 21:47

M73a72r46e73k 38Š96i60m56o67n 2604697608438

Njn, my co jsme zvyklí na jídelnu u plynárny... :-)

+1/0
19.3.2014 1:19

P14a88v40e52l 46O74d87r64a52z87i21l 6754169887460

Ano, dříve byly degustační hody spíše na zámcích, nikoliv v hospodách, to je pravda.

0/0
19.3.2014 17:55
Foto

M27a82t79e97s 50F38m 2179703822744

Nemá to si piš...

0/0
18.3.2014 19:14

V56i50k27t67o39r 86K55l57o43u69č49e17k 7499550578814

Po 5-ti chodovém obědě v restauraci Bonté jsem přemýšlel kam se půjdu najíst.

+21/−2
14.3.2014 14:09

P79e84t60r 69V66i48n60t42r72l87í61k 3296314361

vysvětlujte Čechům, proč jíst zdravě, zážitkově, kvalitně, nebo vytříbeně, když můžou jíst nezdravě, zdánlivě levně a nechutně... :-P potom jsou úvahy o tom, že jeden chod není dle mylných představ třeba zdejších diskutujících přes celý talíř, nejlépe kopec

+1/−15
14.3.2014 13:48
Foto

V43l15a65d94i95m57í29r 34V65o42l62k42o 6460492397779

nemusím se přecpat, abych se z restaurace valil, ale odejít hladov a nechat tam přes talíř, ne-li více, považuji také za snobskou zhovadilost;-)

+20/0
14.3.2014 19:26

P37a31v26e69l 52T55u11l26a35c95h 8172535791776

Nevíte o čem mluvíte....

+1/−8
15.3.2014 16:24
Foto

V67l33a31d10i63m83í21r 53V96o37l56k24o 6510972377299

možné to je....zažil jsem jen dvakrát....možná je to jinde jiné;-) V mém případě nebylo

+7/−1
15.3.2014 23:19

P97a31v64e45l 65O44d58r77a80z41i88l 6394989877140

Jakože jste šel do drahé restaurace, dal si tam předkrm a pak jste odcházel hladový?

To je divné, že?

0/−3
19.3.2014 10:43
Foto

V49l56a97d18i41m41í82r 65V28o34l39k93o 6690552107569

vy jste tam se mnou byl?;-)

+3/0
19.3.2014 14:23

P72a95v37e74l 52O18d24r42a18z54i50l 6674749537210

Tak výše to popisujete docela podrobně.

0/−2
19.3.2014 14:39

2642921875982

Vy znáte jen tyhle dva extrémy? To je mi vás líto.

+4/0
17.3.2014 17:13

P25a43v65e95l 46D41r13o39t15á71r 7743124769334

Petře, dopouštíš se kvaziargumentu "falešné dilema". Přece neexistují jen 2 varianty, a sice "buď hambáč, nebo michelin". Mezi těmito dvěma extrémy jsou mraky variant. Dá se najít zdravě, kvalitně a se zážitkem, a nemusí to přitom stát 3 tisíce za jednoho.

0/0
19.3.2014 16:51

P67e92t11r 34V44i94n34t24r88l62í89k 3726174211

to jistě ne, ani jsem to nenapsal, ale není to důvod zavrhnout i tyto restaurace ne ?

0/−1
19.3.2014 17:10

P16e68t46r 15N69o40v66á90k 1765581949718

Když tady čtu tak ty příspěvku, tak je mi trochu smutno... U většiny lidí je stále hlavním kritériem co nejvíce se nažrat (ano nažrat, ne si vychutnat výborné jídlo) za co nejméně peněz.

Udivujete se nad velikostmi porcí? Patrně jste nikdy v takové restauraci nebyli. Tam nedostanete polévku a jeden velký hlavní chod. Ale těch chodů je několik a z toho se určitě najíte. Navíc v takovýchto restauracích nejde o to, se co nejvíc přežrat, ale o to, si vychutnat výborná jídla. Nejlépe v nějakém degustačním menu, kde těch chodů může být třeba 5. A podle počtu chodů se odvijí velikosti porcí. Taky záleží jestli se jednalo o předkrm nebo hlavní chod, dezert apod :-)

+6/−6
14.3.2014 12:22

V22i12k52t67o16r 77K27l98o81u52č86e29k 7969630848364

Největší chyba byla jít do této restaurace hladový.

+13/−1
14.3.2014 14:13

L79i75b32a 38R30u95s70n68á65k 2140704205421

Největší chyba je tam chodit vůbec. Tedo pokud zrovna nemám tolik peněz, že skutečně už nevím co s nima.

+6/−2
14.3.2014 23:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.