Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V72í13ť51a 40N62o76v53á66k 1768893295311

A ti největší remcalové pak bez mrknutí daji 6 € za instantní gulášovku na benzince v Alpách:-))

0/0
14.3.2014 23:12

M63a19r38e77k 53V23e44s47e91l62ý 1677898330874

A co jim zbyva. Taky jsem si dal v Alpach ve Francii v bufetu na sjezdovce prumerne lasagne za 12,5€. Nic levnejsiho tam totiz nebylo.

0/0
15.3.2014 1:29

A59l65e55x70a11n79d88r 22K26o73s75t98k67a 5479106699956

Alpská přirážka? Na horách neznám, jsem člověk rovinný, ale běžně jsem si v Německu dával u benzínek třeba porci eintopfu za 6.50. (Prostě maso, zelenina, brambory, udušené v hrnci.)

0/0
15.3.2014 5:15

P63a43t30r18i72k 30S67v19o33b72o78d14a 3799501826505

zásadně ve stejnou dobu přidané do hrnce....

0/0
14.5.2014 15:08

P39a87v92e11l 30O29d27r51a73z96i22l 6144769247750

To je škoda, za 6.5 je normální jídlo v normální hospodě.

0/0
14.5.2014 19:59

A10n90d91r71e35a 89Č66i51e91r35n12a 5916557250420

Tak tato umělecká díla přímo nesnáším, rozčiluje mě to, tyhle kreace ne. Tak trochu jako " Kostka ve skluzu".

+2/−1
14.3.2014 21:51

P21a92v35e25l 27O17d21r75a94z43i24l 6124659977330

Nesnášíte? Někdo vám je jako nutí, či čo?

0/0
14.5.2014 20:01

V54l15a55d58i12m13i88r 57Z21a24b49l31o50u18d94i26l 6357941589630

To tam nechat tak pět litrů, aby se člověk pořádně nadlábnul, ňáký to pivko, aperitívek a hurá domu bez šestky se sklopenou hlavou... Jo, zlatá nádražka ;-D

+1/0
14.3.2014 21:36

M11i20l51o97s 58B91r78e25j75c91h75a 7634852925127

Čekal bych, že zkušený novinář bude vědět, že kamera nahrává lépe zvuk, když se vyndá z vodotěsného pouzdra :) Zejména u toho předchozího videa z michelinské vývařovny je to hodně znát..

+2/0
14.3.2014 19:26

M56a86r10e66k 40V17e14s77e13l12ý 1677898350864

No uz to bylo lepsi a na treti pokus se vam to snad povede :-) Chapu ze dobra specialita nemuze stat stejne jako poledni menu, ktere se bezne prodava za 65 - 80Kc. Ovsem tak do 250 - 300Kc uz by mel umet kuchar neco vykouzlit. Pokud je 850Kc dobry pomer cena/vykon, tak kolik proboha stoji najist se v te restauraci, kterou jste ukazovali vcera ???

+4/0
14.3.2014 16:00

M48i96r76o69s49l68a53v 93K14y59s53i20l19k41a 4459328730663

2000-3000kč....

0/0
14.3.2014 21:57

J64a24k91u68b 48M94l91y33n92á16r 7725945568347

nejdražší je 7-chodové menu za 1900

+1/0
14.3.2014 23:14

P87a89v88e53l 77O86d25r53a42z12i91l 6944169857950

Žejó? Já to jako taki furt řikam, že u těch Ferarů sou ňáký pitomci, že neumijó udělat auto za rozumný prachy, tak sto koliků, a navíc to ani nemá kufr, trapácy"!

0/0
14.5.2014 20:03

O93s45k67a79r 93K33o69v71a55ř37í38k 8737573456607

Dělají i pečenou kachnu s červeným zelím?V

+1/0
14.3.2014 14:39

R86e40n64é 95Š85r30ů50t56e77k 8948785486708

ne

0/0
14.3.2014 16:43

O59s65k55a10r 84K46o95v22a36ř36í76k 8407643306267

Škoda, ale i přesto bych ji navštívil.

0/0
14.3.2014 16:50

A97l50e57x51a94n96d51r 14K63o51s88t20k73a 5949216119976

Tu dělají "za rohem" u Básníka Pánve. A mohu vřele doporučit, člověk se tam nadlábne (abych nekecal, tak před 2 roky, později jsem nebyl) výborně.

0/0
15.3.2014 5:17

O53s30k10a94r 70K82o73v71a97ř64í74k 8137373296557

díky za tipR^

0/0
15.3.2014 9:02

M65i29l39u79š54e 31R96a74a62b24o50v45á 1425562842477

no 850 Kč za menu, nevím. Pro 4 člennou rodinu 3400 Kč to je víc než  třetina platu pro velkou část této populace od důchodců po dělníky apod. Průměrný plat to je jako když já mám rohlík a vy nic, pak oba máme půlku a jsme najezení.;-D

+2/−3
14.3.2014 12:07

O41l25d74ř41i20c10h 25H12o78r74á76k 2324979861395

Na děti zapomeňte, to vyjde levněji zaplatit chůvě a dětem přinést Mek Menu s hračkou;-).

Ale vy si užijete (v minulém případě byste to měla ještě dražší).

+3/−1
14.3.2014 12:19

M59i23l69a64n 17K74l80o31u52č32e32k 3350425568417

Tak pro takovou rodinu, kde dva lidé vydělávají každý 9000 prostě tato restaurace asi není, nemůžete se zalíbit prostě všem a pokud se o to pokusíte, obvykle zkrachujete.

+9/0
14.3.2014 12:23

J38a39k51u78b 36M71l22y54n23á55r 7295245768757

1) Do těchto restaurací moc rodiny s dětmi nechodí (děti přeci jen tolik nedocení kvalitu podniku a jídla)

2) 3400=víc než třetina platu pro velkou část populace je pěkná blbost. Pod 10 tisíc má příjem asi 5% zaměstnaných

+4/0
14.3.2014 12:28

A56l30e51x63a37n21d84r 28K86o30s40t65k43a 5529886869766

Vyjádřil to poněkud nešťastně. Ale je fakt, že pro spoustu rodin je to víc než 50% toho, co mohou dát měsíčně za jídlo.

0/0
15.3.2014 5:19

T89o68m32a42s 48C92e55n17e12k 6877114240513

Proč má někdo furt potřebu všechno přepočítávat na 4 členné rodiny? Tohle není výlet do akvaparku ve slevomatu. Domluvte se s kamarády, zkuste, plaťte každý za sebe. Vyjde Vás to na 850. A o tom ten článek je.

+13/−1
14.3.2014 12:33

L54u66k54a76s 75N12e82m77e29c 7309520202634

ti kdo to hodnoti, maji proste 4 clenou rodinu. Jim zase vadi, kdyz to nekdo hodnoti z opacne strany = 35 single cloveka zijiciho u rodicu nebo v 1+1

0/0
14.3.2014 16:32

O58l95d15ř77i12c34h 67H52o33r18á53k 2234819581185

Příměr s porcemi pro horníka jsem použil já, ale vaše formulace "krapet" převrací to co jsem napsal:

"Určitě nečekám porce jako pro hladového horníka či dřevorubce, ale tohle je výsměch, umělecky zašpiněný talíř." Takže já talíř pro horníka nečekal a vzal jsem ho jako extrém z druhé strany spektra.

Ale díky za informaci, že je lépe jíst tam, kde nemají hvězdu, ale "Bib Gourmand", ten jak vidno zachovává původní myšlenku přílohy autoatlasů firmy Michelin - kde se dobře najíst po cestách, nebo mít pěkný zážitek a nepřipadat si jako úplný hlupák.

Ono mimochodem proč asi už i reklamy si dělají legraci z podobného typu restaurací?

Miluji více chodová jídla, třeba i zvěřinové hody - výborný vývar, předkrm jedna paštička, pak další, hlavní jídlo, moučníček a nakonec kávička s koňakem a doutníkem. Vše vyvážené tak, abyste na účet nehleděl hladový s vytřeštěnýma očima, ale ve stavu nirvány, chuťové naplněnosti a sytosti tak akorát, to pak přenesete přes srdce i rozumnou vyšší částku.

+8/0
14.3.2014 11:24

M29a18r96t27i72n 78K77o21p76e97c21k21ý 3748177899134

Miluju znalce hovořící o výsměchu a umělecky zašpiněném talíři. Jedl jste to někdy? Pohrdáte špičkovým kuchařským uměním? A víte, že je to jen jeden z vícero chodů, takže dosyta by se v Alcronu najedl určitě i ten váš horník? A pokud by byl navíc milovníkem dobrého jídla, patrně by konstatoval jako každý, kdo měl tu čest, že to byl jeho životní gurmánský zážitek. Pokud někdo nechápe, že nejlepší restaurace v zemi patří zároveň k nejdražším, já na druhou stranu nechápu, že podobné peníze někdo utratí třeba za přátelský fotbalový zápas naší reprezentace, který často stojí úplně za starou belu, natož životní zážitek. O mnohých koncertech ani nemluvě, ani o tom, že podobnou cenu jako stojí jedno velké menu zaplatí dnes čtyřčlenná rodina za jedno kino s kolou a blbým popcornem.

+5/−2
14.3.2014 12:02

O21l94d81ř90i58c16h 81H32o21r26á92k 2124429461335

Ano jedl a jsem (od dětství) aktivním průzkumníkem různých podniků. Vím že jsou to menu o více chodech.

Vám ale doporučuji, přečíst si, co jsem psal v té zmíněné diskusi, tam jsem už na podobné otázky odpovídal a postupně se více rozepsal.

Mimochodem srovnejte porce z minulého a tohoto videa a srovnejte, že v předchozím podniku se "najíte" za cca 2000 Kč a v tomto si pochutnáte pod 1000 Kč. Tolik rozdíl mezi hvězdou a Bibem.

+2/−3
14.3.2014 12:17

M61i30c34h69a10l 22T55o92m90á78n27e93k 9107149226

chapu ze nejlepesi restaurace bude nejdrazsi, ale nechapu proc to musi znamenat s nejmensimi porcemi a bez najezeni se, to uz proste neni pro me restaurace, ale nejaky nafinteny umelecky spolek

+2/0
14.3.2014 14:51

A56n76d25r27e49a 11Č85i75e26r69n12a 5246937600610

Je to pro snoby, pár jich znám, co tam chodí. Už jen jako klientela mě to odpuzuje, a ten umělecky zašpiněný talíř je přesný....;-€

0/0
14.3.2014 21:54

P84a18v43e60l 86T59u54l82a29c13h 8982495881106

nevíte o čem mluvíte, ale stejně vás to rozčiluje - smutné

0/0
15.3.2014 16:22

M79i87l87a31n 17K13l46o34u27č28e82k 3590435578537

Také mám rád více chodů, ale pokud bych měl sníst třeba předkrm, polévku, hlavní chod a desert z takových porcí, které nerozčilují lidi, tak bych asi praskl.

+4/0
14.3.2014 12:29

J39o19s41e97f 40Š27e42m84e66l52í34k 7959321420967

Jo bibem - já si původně říkal, kterej blb tu restauraci ocenil.

+1/0
14.3.2014 11:15

K46u11b46a 85B25u88r23e35š 5711531577

To se teda museli opravdu najíst. Rv

+1/−3
14.3.2014 11:00

P47a83v26e42l 14R10ý20d34l 5745729890174

No to více, češi jsou zvyklý se nažrat z jednoho talíče až k prasknutí. Je mnohem příjemnější se najíst menších porcí o vícero chodech.

+2/−1
14.3.2014 14:48







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.