Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V84í35ť83a 48N27o98v85á30k 1688573835231

A ti největší remcalové pak bez mrknutí daji 6 € za instantní gulášovku na benzince v Alpách:-))

0/0
14.3.2014 23:12

M77a86r58e14k 78V28e65s86e58l91ý 1967928970754

A co jim zbyva. Taky jsem si dal v Alpach ve Francii v bufetu na sjezdovce prumerne lasagne za 12,5€. Nic levnejsiho tam totiz nebylo.

0/0
15.3.2014 1:29

A78l74e44x28a43n47d38r 19K97o66s93t80k30a 5139616379576

Alpská přirážka? Na horách neznám, jsem člověk rovinný, ale běžně jsem si v Německu dával u benzínek třeba porci eintopfu za 6.50. (Prostě maso, zelenina, brambory, udušené v hrnci.)

0/0
15.3.2014 5:15

P71a77t35r68i23k 12S72v77o25b53o92d66a 3919371906505

zásadně ve stejnou dobu přidané do hrnce....

0/0
14.5.2014 15:08

P50a30v20e85l 49O23d46r84a68z88i91l 6204979967610

To je škoda, za 6.5 je normální jídlo v normální hospodě.

0/0
14.5.2014 19:59

A35n31d44r35e24a 72Č17i65e72r70n49a 5286927440520

Tak tato umělecká díla přímo nesnáším, rozčiluje mě to, tyhle kreace ne. Tak trochu jako " Kostka ve skluzu".

+2/−1
14.3.2014 21:51

P15a39v13e39l 78O82d50r51a17z57i41l 6504989337200

Nesnášíte? Někdo vám je jako nutí, či čo?

0/0
14.5.2014 20:01

V79l27a91d67i44m57i11r 75Z76a43b64l47o24u10d94i52l 6497251829620

To tam nechat tak pět litrů, aby se člověk pořádně nadlábnul, ňáký to pivko, aperitívek a hurá domu bez šestky se sklopenou hlavou... Jo, zlatá nádražka ;-D

+1/0
14.3.2014 21:36

M16i67l28o78s 83B79r36e76j81c32h17a 7414622185697

Čekal bych, že zkušený novinář bude vědět, že kamera nahrává lépe zvuk, když se vyndá z vodotěsného pouzdra :) Zejména u toho předchozího videa z michelinské vývařovny je to hodně znát..

+2/0
14.3.2014 19:26

M10a11r76e17k 57V37e36s62e44l27ý 1137368170614

No uz to bylo lepsi a na treti pokus se vam to snad povede :-) Chapu ze dobra specialita nemuze stat stejne jako poledni menu, ktere se bezne prodava za 65 - 80Kc. Ovsem tak do 250 - 300Kc uz by mel umet kuchar neco vykouzlit. Pokud je 850Kc dobry pomer cena/vykon, tak kolik proboha stoji najist se v te restauraci, kterou jste ukazovali vcera ???

+4/0
14.3.2014 16:00

M88i10r83o50s56l55a21v 97K23y83s64i31l34k92a 4549368330843

2000-3000kč....

0/0
14.3.2014 21:57

J16a39k94u50b 72M18l35y35n79á15r 7835605798527

nejdražší je 7-chodové menu za 1900

+1/0
14.3.2014 23:14

P28a25v92e31l 33O89d15r61a57z11i87l 6924529357120

Žejó? Já to jako taki furt řikam, že u těch Ferarů sou ňáký pitomci, že neumijó udělat auto za rozumný prachy, tak sto koliků, a navíc to ani nemá kufr, trapácy"!

0/0
14.5.2014 20:03

O42s17k17a93r 28K30o77v66a47ř37í74k 8257313756167

Dělají i pečenou kachnu s červeným zelím?V

+1/0
14.3.2014 14:39

R24e61n13é 21Š13r19ů10t33e13k 8438785536818

ne

0/0
14.3.2014 16:43

O92s62k78a65r 98K32o46v96a75ř66í61k 8327503576547

Škoda, ale i přesto bych ji navštívil.

0/0
14.3.2014 16:50

A92l57e73x82a84n51d86r 35K88o40s31t92k42a 5839136609486

Tu dělají "za rohem" u Básníka Pánve. A mohu vřele doporučit, člověk se tam nadlábne (abych nekecal, tak před 2 roky, později jsem nebyl) výborně.

0/0
15.3.2014 5:17

O75s94k73a83r 57K18o26v98a39ř18í47k 8947513886627

díky za tipR^

0/0
15.3.2014 9:02

M60i54l39u54š68e 95R67a39a16b37o89v34á 1765382142227

no 850 Kč za menu, nevím. Pro 4 člennou rodinu 3400 Kč to je víc než  třetina platu pro velkou část této populace od důchodců po dělníky apod. Průměrný plat to je jako když já mám rohlík a vy nic, pak oba máme půlku a jsme najezení.;-D

+2/−3
14.3.2014 12:07

O71l16d22ř55i54c82h 70H44o48r57á83k 2554429481395

Na děti zapomeňte, to vyjde levněji zaplatit chůvě a dětem přinést Mek Menu s hračkou;-).

Ale vy si užijete (v minulém případě byste to měla ještě dražší).

+3/−1
14.3.2014 12:19

M46i51l68a41n 86K53l58o90u52č18e65k 3670565678837

Tak pro takovou rodinu, kde dva lidé vydělávají každý 9000 prostě tato restaurace asi není, nemůžete se zalíbit prostě všem a pokud se o to pokusíte, obvykle zkrachujete.

+9/0
14.3.2014 12:23

J48a70k34u94b 75M88l38y42n18á76r 7835945168207

1) Do těchto restaurací moc rodiny s dětmi nechodí (děti přeci jen tolik nedocení kvalitu podniku a jídla)

2) 3400=víc než třetina platu pro velkou část populace je pěkná blbost. Pod 10 tisíc má příjem asi 5% zaměstnaných

+4/0
14.3.2014 12:28

A22l22e95x66a97n52d82r 18K95o26s68t23k24a 5699476879256

Vyjádřil to poněkud nešťastně. Ale je fakt, že pro spoustu rodin je to víc než 50% toho, co mohou dát měsíčně za jídlo.

0/0
15.3.2014 5:19

T24o75m64a18s 22C30e47n72e49k 6177194600643

Proč má někdo furt potřebu všechno přepočítávat na 4 členné rodiny? Tohle není výlet do akvaparku ve slevomatu. Domluvte se s kamarády, zkuste, plaťte každý za sebe. Vyjde Vás to na 850. A o tom ten článek je.

+13/−1
14.3.2014 12:33

L13u58k51a80s 39N94e68m10e57c 7249100402734

ti kdo to hodnoti, maji proste 4 clenou rodinu. Jim zase vadi, kdyz to nekdo hodnoti z opacne strany = 35 single cloveka zijiciho u rodicu nebo v 1+1

0/0
14.3.2014 16:32

O18l36d61ř74i68c94h 29H61o69r28á50k 2114989901585

Příměr s porcemi pro horníka jsem použil já, ale vaše formulace "krapet" převrací to co jsem napsal:

"Určitě nečekám porce jako pro hladového horníka či dřevorubce, ale tohle je výsměch, umělecky zašpiněný talíř." Takže já talíř pro horníka nečekal a vzal jsem ho jako extrém z druhé strany spektra.

Ale díky za informaci, že je lépe jíst tam, kde nemají hvězdu, ale "Bib Gourmand", ten jak vidno zachovává původní myšlenku přílohy autoatlasů firmy Michelin - kde se dobře najíst po cestách, nebo mít pěkný zážitek a nepřipadat si jako úplný hlupák.

Ono mimochodem proč asi už i reklamy si dělají legraci z podobného typu restaurací?

Miluji více chodová jídla, třeba i zvěřinové hody - výborný vývar, předkrm jedna paštička, pak další, hlavní jídlo, moučníček a nakonec kávička s koňakem a doutníkem. Vše vyvážené tak, abyste na účet nehleděl hladový s vytřeštěnýma očima, ale ve stavu nirvány, chuťové naplněnosti a sytosti tak akorát, to pak přenesete přes srdce i rozumnou vyšší částku.

+8/0
14.3.2014 11:24

M93a57r44t73i57n 41K23o19p70e43c39k51ý 3298257659614

Miluju znalce hovořící o výsměchu a umělecky zašpiněném talíři. Jedl jste to někdy? Pohrdáte špičkovým kuchařským uměním? A víte, že je to jen jeden z vícero chodů, takže dosyta by se v Alcronu najedl určitě i ten váš horník? A pokud by byl navíc milovníkem dobrého jídla, patrně by konstatoval jako každý, kdo měl tu čest, že to byl jeho životní gurmánský zážitek. Pokud někdo nechápe, že nejlepší restaurace v zemi patří zároveň k nejdražším, já na druhou stranu nechápu, že podobné peníze někdo utratí třeba za přátelský fotbalový zápas naší reprezentace, který často stojí úplně za starou belu, natož životní zážitek. O mnohých koncertech ani nemluvě, ani o tom, že podobnou cenu jako stojí jedno velké menu zaplatí dnes čtyřčlenná rodina za jedno kino s kolou a blbým popcornem.

+5/−2
14.3.2014 12:02

O63l77d48ř22i21c20h 74H48o23r40á12k 2434399111785

Ano jedl a jsem (od dětství) aktivním průzkumníkem různých podniků. Vím že jsou to menu o více chodech.

Vám ale doporučuji, přečíst si, co jsem psal v té zmíněné diskusi, tam jsem už na podobné otázky odpovídal a postupně se více rozepsal.

Mimochodem srovnejte porce z minulého a tohoto videa a srovnejte, že v předchozím podniku se "najíte" za cca 2000 Kč a v tomto si pochutnáte pod 1000 Kč. Tolik rozdíl mezi hvězdou a Bibem.

+2/−3
14.3.2014 12:17

M40i13c20h15a10l 79T36o82m42á93n26e89k 9407399526

chapu ze nejlepesi restaurace bude nejdrazsi, ale nechapu proc to musi znamenat s nejmensimi porcemi a bez najezeni se, to uz proste neni pro me restaurace, ale nejaky nafinteny umelecky spolek

+2/0
14.3.2014 14:51

A10n45d13r66e85a 33Č59i78e47r82n81a 5956597260380

Je to pro snoby, pár jich znám, co tam chodí. Už jen jako klientela mě to odpuzuje, a ten umělecky zašpiněný talíř je přesný....;-€

0/0
14.3.2014 21:54

P79a78v69e63l 97T47u19l19a65c80h 8362935161276

nevíte o čem mluvíte, ale stejně vás to rozčiluje - smutné

0/0
15.3.2014 16:22

M93i30l43a19n 69K40l66o39u72č24e54k 3790345718317

Také mám rád více chodů, ale pokud bych měl sníst třeba předkrm, polévku, hlavní chod a desert z takových porcí, které nerozčilují lidi, tak bych asi praskl.

+4/0
14.3.2014 12:29

J27o83s76e65f 13Š24e46m30e75l40í15k 7899351470847

Jo bibem - já si původně říkal, kterej blb tu restauraci ocenil.

+1/0
14.3.2014 11:15

K59u38b53a 61B52u62r47e85š 5881851717

To se teda museli opravdu najíst. Rv

+1/−3
14.3.2014 11:00

P49a16v55e19l 28R23ý46d87l 5475969590374

No to více, češi jsou zvyklý se nažrat z jednoho talíče až k prasknutí. Je mnohem příjemnější se najíst menších porcí o vícero chodech.

+2/−1
14.3.2014 14:48







Najdete na iDNES.cz