Diskuze

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ti největší remcalové pak bez mrknutí daji 6 € za instantní gulášovku na benzince v Alpách:-))

0 0
možnosti

A co jim zbyva. Taky jsem si dal v Alpach ve Francii v bufetu na sjezdovce prumerne lasagne za 12,5€. Nic levnejsiho tam totiz nebylo.

0 0
možnosti

Tak tato umělecká díla přímo nesnáším, rozčiluje mě to, tyhle kreace ne. Tak trochu jako " Kostka ve skluzu".

2 1
možnosti

Nesnášíte? Někdo vám je jako nutí, či čo?

0 0
možnosti

To tam nechat tak pět litrů, aby se člověk pořádně nadlábnul, ňáký to pivko, aperitívek a hurá domu bez šestky se sklopenou hlavou... Jo, zlatá nádražka ;-D

1 0
možnosti

Čekal bych, že zkušený novinář bude vědět, že kamera nahrává lépe zvuk, když se vyndá z vodotěsného pouzdra :) Zejména u toho předchozího videa z michelinské vývařovny je to hodně znát..

2 0
možnosti

No uz to bylo lepsi a na treti pokus se vam to snad povede :-) Chapu ze dobra specialita nemuze stat stejne jako poledni menu, ktere se bezne prodava za 65 - 80Kc. Ovsem tak do 250 - 300Kc uz by mel umet kuchar neco vykouzlit. Pokud je 850Kc dobry pomer cena/vykon, tak kolik proboha stoji najist se v te restauraci, kterou jste ukazovali vcera ???

4 0
možnosti

Dělají i pečenou kachnu s červeným zelím?V

1 0
možnosti

no 850 Kč za menu, nevím. Pro 4 člennou rodinu 3400 Kč to je víc než  třetina platu pro velkou část této populace od důchodců po dělníky apod. Průměrný plat to je jako když já mám rohlík a vy nic, pak oba máme půlku a jsme najezení.;-D

2 3
možnosti

Na děti zapomeňte, to vyjde levněji zaplatit chůvě a dětem přinést Mek Menu s hračkou;-).

Ale vy si užijete (v minulém případě byste to měla ještě dražší).

3 1
možnosti

Příměr s porcemi pro horníka jsem použil já, ale vaše formulace "krapet" převrací to co jsem napsal:

"Určitě nečekám porce jako pro hladového horníka či dřevorubce, ale tohle je výsměch, umělecky zašpiněný talíř." Takže já talíř pro horníka nečekal a vzal jsem ho jako extrém z druhé strany spektra.

Ale díky za informaci, že je lépe jíst tam, kde nemají hvězdu, ale "Bib Gourmand", ten jak vidno zachovává původní myšlenku přílohy autoatlasů firmy Michelin - kde se dobře najíst po cestách, nebo mít pěkný zážitek a nepřipadat si jako úplný hlupák.

Ono mimochodem proč asi už i reklamy si dělají legraci z podobného typu restaurací?

Miluji více chodová jídla, třeba i zvěřinové hody - výborný vývar, předkrm jedna paštička, pak další, hlavní jídlo, moučníček a nakonec kávička s koňakem a doutníkem. Vše vyvážené tak, abyste na účet nehleděl hladový s vytřeštěnýma očima, ale ve stavu nirvány, chuťové naplněnosti a sytosti tak akorát, to pak přenesete přes srdce i rozumnou vyšší částku.

8 0
možnosti

Miluju znalce hovořící o výsměchu a umělecky zašpiněném talíři. Jedl jste to někdy? Pohrdáte špičkovým kuchařským uměním? A víte, že je to jen jeden z vícero chodů, takže dosyta by se v Alcronu najedl určitě i ten váš horník? A pokud by byl navíc milovníkem dobrého jídla, patrně by konstatoval jako každý, kdo měl tu čest, že to byl jeho životní gurmánský zážitek. Pokud někdo nechápe, že nejlepší restaurace v zemi patří zároveň k nejdražším, já na druhou stranu nechápu, že podobné peníze někdo utratí třeba za přátelský fotbalový zápas naší reprezentace, který často stojí úplně za starou belu, natož životní zážitek. O mnohých koncertech ani nemluvě, ani o tom, že podobnou cenu jako stojí jedno velké menu zaplatí dnes čtyřčlenná rodina za jedno kino s kolou a blbým popcornem.

5 2
možnosti

Jo bibem - já si původně říkal, kterej blb tu restauraci ocenil.

1 0
možnosti

K76u59b75a 53B82u41r64e32š

14. 3. 2014 11:00

To se teda museli opravdu najíst. Rv

1 3
možnosti

P50a45v61e36l 64R31ý38d10l

14. 3. 2014 14:48

No to více, češi jsou zvyklý se nažrat z jednoho talíče až k prasknutí. Je mnohem příjemnější se najíst menších porcí o vícero chodech.

2 1
možnosti