Diskuse k článku

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem. Medovník je pak dokonce ještě vláčnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

E38l84i41š44k39a 46K28u22č37e10r18o75v79á 7929812173963

upéct to fakt není těžké. problém je, že pak máte doma celý medovník k sežrání :-D

+6/0
18.4.2014 13:08

A24l91e92x91a58n11d22r 78K29o15s83t46k25a 5479896689266

Tak vemte třeba do práce ne? Víte jak bylo milé, když prostě komu takhle něco přebývalo tak přinesl? Tu dort, tam koláč, někdo slané..

+2/0
18.4.2014 17:25

E96l33i43š74k95a 82K61u71č95e47r31o12v78á 7149432343393

pracuju doma jako osvč :-) ale pravda, narozeninové dorty strkám do práce manželovi :-D

0/0
18.4.2014 18:03

R49a15d35k26a 79V82á28c65l20o40v43á 6758224612273

Nenatírají se některé pláty i marmeládou?

0/0
18.4.2014 10:10

T17e62r95e58z73i32č27k18a 41S30v61a63t89á 8757492115500

Myslím, že ne. To už je jiný recept...

0/0
18.4.2014 10:40
Foto

I22v84a97n84a 42S98l27a49b24i18h84o52u27d95k82o85v14á 8935254182

Pocházím se severní Moravy a už babička pekla medovník podle místního tradičního receptu, který se v každé 2.vrstvě promazával rybízovou marmeládou.Chuť medovníku to výborně oživí. Žádná čokoláda ani nic jiného nahoru, jen mouč.cukr. Dělal se ve tvaru obdélníku podle vel.plechu, krájel se na malé čtverečky. Dělám to také tak a chutná nám víc než tento "moderní" zahraniční recept.

0/0
22.5.2014 13:47

P84a60v17e31l 96J93e95ř27á29b38e89k 7691392924627

To je článek za trest - jedu si medovník koupit, protože u mne medovník je už diagnóza.

Divím se mladým - kdyby raději za "jontíka" si koupil medovník, tak jsou ještě veselejší.

+3/−1
18.4.2014 9:45

A36l63e41x73a62n77d18r 58K23o42s65t23k34a 5779776849806

Skuste to kombinovat. Třeba takové paličky kandované v medu, to je veselá dobrota :)

+4/0
18.4.2014 13:06

P33a91v64e60l 77J75e86ř48á13b98e30k 7851282244237

Podívám se k sousedům - měli by tam mít starý buben a paličky k němu.

0/0
18.4.2014 14:10

K34a42r56e31l 71S30o62c39h76ů11r92e88k 2400796719485

Tak hlavně, že napíší teplotu a zapomenou na dobu pečení. Ta je opravdu krátká, protože těsto je tenoulinké. Já dělám víc supertenkých vrstev a peču cca 3 minuty, kdo to má silnější, tak asi 7 minut. Pak mi tam rozhodně chybí potírání plátů, protože pouze samotným krémem to nebude ono. Já používám javorový sirup na každý plát a teprve potom dávám krém. Na čokoládu bych se vykašlal úplně, patří tam ořechy, které smíchám z rozdrobenými upečenými okrojky a pak už je to jen o pár tajných tricích :-)

+11/0
18.4.2014 9:43

J51o53s18e46f 46M37i11k58u86l54í34k 8594777866

Já jim dám sádlo místo másla. Zase kur.vit takové dobroty, tak je tam snad napsáno máslo, tak tam má být máslo a ne že se tady budou zase oje-bávat recepty. Pak si kdekdo stěžuje, jak se oje-bávaj složení párků, šunky atd. , když právě tady to už začíná ojebáv-áním receptů.

+12/0
18.4.2014 9:11

M94i27r52a 88L90o31v55e 3224600708624

V originalnim receptu  "Starocesky medovnik" to sadlo opravdu uvedene je a zrejme se tam tedy i pouzivalo. 

Sadlo se jinak dava take napul s maslem do kynutych kolacku. Je videt, ze se v tom moc nevyznate pane Mikulik ...to sadlo se pridava kvuli krehkosti a citit tam vubec neni, ovsem pokud je to sadlo kvalitni a ne jen nejaka imitace.:-)

+4/0
18.4.2014 14:11

J87i59ř83í 86S56o68u40č60e78k 5416197779759

Sádlo se do některých druhů pečiva přidává kvůli křehkosti, ale těsto medovníku nemá být křehké, ale vláčné. Kdyby mělo být křehké, nenechává se několik dní protáhnout. Nevím, co je "originální recept na staročeský medovník" - medovník pochází z východu, je to tradiční recept oblasti ukrajinsko-ruského pohraničí a v tamních receptech nenajdete o sádle ani čárku.

+2/0
18.4.2014 17:01

O95s40k97a44r 27K94o12v61a88ř38í97k 8707873906807

Co je na sádle špatného odborníku? Sádlo je snad nějaká levná, zdraví škodlivá náhražka? Sádlo je mnohem menší zlo, než různé margaríny apod.

+5/0
18.4.2014 16:49

M27a94r40k56é74t83a 49Ž51e73m98l96i65č29k27o17v40á 1844480753923

Sádlo jedině pod maso. Tuto šílenost dělala tchýně a s medovníkem to mělo společný jen název.

+1/−2
18.4.2014 8:17

M60i33r21a 93L65o68v10e 3974300858254

;-D

+1/0
18.4.2014 14:12



Najdete na iDNES.cz