Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem. Medovník je pak dokonce ještě vláčnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

E48l85i57š73k48a 95K68u84č80e55r27o25v83á 7619302173623

upéct to fakt není těžké. problém je, že pak máte doma celý medovník k sežrání :-D

+6/0
18.4.2014 13:08

A80l35e16x42a92n69d25r 94K54o20s15t23k51a 5139566209186

Tak vemte třeba do práce ne? Víte jak bylo milé, když prostě komu takhle něco přebývalo tak přinesl? Tu dort, tam koláč, někdo slané..

+2/0
18.4.2014 17:25

E44l60i32š83k85a 18K31u35č37e43r58o53v74á 7789262503463

pracuju doma jako osvč :-) ale pravda, narozeninové dorty strkám do práce manželovi :-D

0/0
18.4.2014 18:03

R26a37d35k38a 38V79á43c31l44o48v57á 6758454932933

Nenatírají se některé pláty i marmeládou?

0/0
18.4.2014 10:10

T97e52r97e81z34i47č76k61a 66S23v52a74t58á 8377812785840

Myslím, že ne. To už je jiný recept...

0/0
18.4.2014 10:40
Foto

I23v33a23n87a 72S94l12a55b48i91h23o89u37d84k45o75v28á 8375124642

Pocházím se severní Moravy a už babička pekla medovník podle místního tradičního receptu, který se v každé 2.vrstvě promazával rybízovou marmeládou.Chuť medovníku to výborně oživí. Žádná čokoláda ani nic jiného nahoru, jen mouč.cukr. Dělal se ve tvaru obdélníku podle vel.plechu, krájel se na malé čtverečky. Dělám to také tak a chutná nám víc než tento "moderní" zahraniční recept.

0/0
22.5.2014 13:47

P82a32v73e62l 76J10e55ř10á57b18e21k 7351692124507

To je článek za trest - jedu si medovník koupit, protože u mne medovník je už diagnóza.

Divím se mladým - kdyby raději za "jontíka" si koupil medovník, tak jsou ještě veselejší.

+3/−1
18.4.2014 9:45

A90l48e91x15a38n18d54r 49K11o10s42t39k21a 5879906369636

Skuste to kombinovat. Třeba takové paličky kandované v medu, to je veselá dobrota :)

+4/0
18.4.2014 13:06

P29a12v84e66l 32J64e79ř61á68b42e52k 7961102744967

Podívám se k sousedům - měli by tam mít starý buben a paličky k němu.

0/0
18.4.2014 14:10

K31a55r36e31l 78S35o11c31h53ů20r85e70k 2500456359975

Tak hlavně, že napíší teplotu a zapomenou na dobu pečení. Ta je opravdu krátká, protože těsto je tenoulinké. Já dělám víc supertenkých vrstev a peču cca 3 minuty, kdo to má silnější, tak asi 7 minut. Pak mi tam rozhodně chybí potírání plátů, protože pouze samotným krémem to nebude ono. Já používám javorový sirup na každý plát a teprve potom dávám krém. Na čokoládu bych se vykašlal úplně, patří tam ořechy, které smíchám z rozdrobenými upečenými okrojky a pak už je to jen o pár tajných tricích :-)

+11/0
18.4.2014 9:43

J72o50s87e70f 89M50i80k58u94l94í15k 8634207336

Já jim dám sádlo místo másla. Zase kur.vit takové dobroty, tak je tam snad napsáno máslo, tak tam má být máslo a ne že se tady budou zase oje-bávat recepty. Pak si kdekdo stěžuje, jak se oje-bávaj složení párků, šunky atd. , když právě tady to už začíná ojebáv-áním receptů.

+12/0
18.4.2014 9:11

M92i74r78a 63L13o19v66e 3464250778584

V originalnim receptu  "Starocesky medovnik" to sadlo opravdu uvedene je a zrejme se tam tedy i pouzivalo. 

Sadlo se jinak dava take napul s maslem do kynutych kolacku. Je videt, ze se v tom moc nevyznate pane Mikulik ...to sadlo se pridava kvuli krehkosti a citit tam vubec neni, ovsem pokud je to sadlo kvalitni a ne jen nejaka imitace.:-)

+4/0
18.4.2014 14:11

J60i48ř41í 34S90o38u73č96e52k 5126257519799

Sádlo se do některých druhů pečiva přidává kvůli křehkosti, ale těsto medovníku nemá být křehké, ale vláčné. Kdyby mělo být křehké, nenechává se několik dní protáhnout. Nevím, co je "originální recept na staročeský medovník" - medovník pochází z východu, je to tradiční recept oblasti ukrajinsko-ruského pohraničí a v tamních receptech nenajdete o sádle ani čárku.

+2/0
18.4.2014 17:01

O12s25k91a26r 97K84o60v32a66ř50í11k 8287333346677

Co je na sádle špatného odborníku? Sádlo je snad nějaká levná, zdraví škodlivá náhražka? Sádlo je mnohem menší zlo, než různé margaríny apod.

+5/0
18.4.2014 16:49

M76a46r33k19é62t79a 60Ž76e83m15l91i78č62k83o18v17á 1114570793773

Sádlo jedině pod maso. Tuto šílenost dělala tchýně a s medovníkem to mělo společný jen název.

+1/−2
18.4.2014 8:17

M51i85r98a 95L24o58v34e 3364800638874

;-D

+1/0
18.4.2014 14:12







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.