Diskuze

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem. Medovník je pak dokonce ještě vláčnější.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

upéct to fakt není těžké. problém je, že pak máte doma celý medovník k sežrání :-D

6 0
možnosti

Tak vemte třeba do práce ne? Víte jak bylo milé, když prostě komu takhle něco přebývalo tak přinesl? Tu dort, tam koláč, někdo slané..

2 0
možnosti

Nenatírají se některé pláty i marmeládou?

0 0
možnosti

Myslím, že ne. To už je jiný recept...

0 0
možnosti

To je článek za trest - jedu si medovník koupit, protože u mne medovník je už diagnóza.

Divím se mladým - kdyby raději za "jontíka" si koupil medovník, tak jsou ještě veselejší.

3 1
možnosti

Skuste to kombinovat. Třeba takové paličky kandované v medu, to je veselá dobrota :)

4 0
možnosti

Tak hlavně, že napíší teplotu a zapomenou na dobu pečení. Ta je opravdu krátká, protože těsto je tenoulinké. Já dělám víc supertenkých vrstev a peču cca 3 minuty, kdo to má silnější, tak asi 7 minut. Pak mi tam rozhodně chybí potírání plátů, protože pouze samotným krémem to nebude ono. Já používám javorový sirup na každý plát a teprve potom dávám krém. Na čokoládu bych se vykašlal úplně, patří tam ořechy, které smíchám z rozdrobenými upečenými okrojky a pak už je to jen o pár tajných tricích :-)

11 0
možnosti

Já jim dám sádlo místo másla. Zase kur.vit takové dobroty, tak je tam snad napsáno máslo, tak tam má být máslo a ne že se tady budou zase oje-bávat recepty. Pak si kdekdo stěžuje, jak se oje-bávaj složení párků, šunky atd. , když právě tady to už začíná ojebáv-áním receptů.

12 0
možnosti
Foto

M41i80r16a 30L14o82v59e

18. 4. 2014 14:11

V originalnim receptu  "Starocesky medovnik" to sadlo opravdu uvedene je a zrejme se tam tedy i pouzivalo. 

Sadlo se jinak dava take napul s maslem do kynutych kolacku. Je videt, ze se v tom moc nevyznate pane Mikulik ...to sadlo se pridava kvuli krehkosti a citit tam vubec neni, ovsem pokud je to sadlo kvalitni a ne jen nejaka imitace.:-)

4 0
možnosti

Sádlo jedině pod maso. Tuto šílenost dělala tchýně a s medovníkem to mělo společný jen název.

1 2
možnosti