- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
upéct to fakt není těžké. problém je, že pak máte doma celý medovník k sežrání :-D
Tak vemte třeba do práce ne? Víte jak bylo milé, když prostě komu takhle něco přebývalo tak přinesl? Tu dort, tam koláč, někdo slané..
Nenatírají se některé pláty i marmeládou?
Myslím, že ne. To už je jiný recept...
To je článek za trest - jedu si medovník koupit, protože u mne medovník je už diagnóza.
Divím se mladým - kdyby raději za "jontíka" si koupil medovník, tak jsou ještě veselejší.
Skuste to kombinovat. Třeba takové paličky kandované v medu, to je veselá dobrota :)
Tak hlavně, že napíší teplotu a zapomenou na dobu pečení. Ta je opravdu krátká, protože těsto je tenoulinké. Já dělám víc supertenkých vrstev a peču cca 3 minuty, kdo to má silnější, tak asi 7 minut. Pak mi tam rozhodně chybí potírání plátů, protože pouze samotným krémem to nebude ono. Já používám javorový sirup na každý plát a teprve potom dávám krém. Na čokoládu bych se vykašlal úplně, patří tam ořechy, které smíchám z rozdrobenými upečenými okrojky a pak už je to jen o pár tajných tricích :-)
Já jim dám sádlo místo másla. Zase kur.vit takové dobroty, tak je tam snad napsáno máslo, tak tam má být máslo a ne že se tady budou zase oje-bávat recepty. Pak si kdekdo stěžuje, jak se oje-bávaj složení párků, šunky atd. , když právě tady to už začíná ojebáv-áním receptů.
V originalnim receptu "Starocesky medovnik" to sadlo opravdu uvedene je a zrejme se tam tedy i pouzivalo.
Sadlo se jinak dava take napul s maslem do kynutych kolacku. Je videt, ze se v tom moc nevyznate pane Mikulik ...to sadlo se pridava kvuli krehkosti a citit tam vubec neni, ovsem pokud je to sadlo kvalitni a ne jen nejaka imitace.
Sádlo jedině pod maso. Tuto šílenost dělala tchýně a s medovníkem to mělo společný jen název.