Diskuze

Šetřit na jídle se nevyplatí. Tělo pak vystaví účet, tvrdí Filip Sajler

Všechno, co sníme nezdravého, se nám v těle ukládá a dříve nebo později se nám to vrátí v podobě zhoršení kvality života, říká jeden z Kluků v akci. Radí spíše vybírat si a konzumovat méně, ale kvalitněji.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Místo zeleniny dnes kupujete zeleninovou potravinu. Vite, v cem je rozdil ? [>-]

1 0
možnosti

No já kupuji (a často dostávám) zeleninu. Co si o tom myslí člověk, který tvrdí, že dodává systém s účinností 240% mě opravdu nezajímá.

0 0
možnosti

Ale ono by to celkem šlo i otočit, šetřit na jídle se vyplatí. Kupte místo polotovarů a uzenin základní suroviny a uvařte. Leč, to stojí čas. Dobře se o tom přednáší někomu, koho vaření živí, ale mnozí si život neumí správně zorganizovat.

No a k těm základním surovinám jen malý přípodotek. Módní Bio a malochovy vám nabídnou kilo kuřete za cca 150Kč/kg, z velkochovů koupíte kolem 50Kč/kg. A to ani nemluvě o tom, že z obsahu škodlivin či výživové hodnoty jsou na tom Bio výrobky takřka zanedbatelně lépe. A protože Bio móda zní světem, tak se tam více podvádí (a je tedy i větší zisk).

Proč i renomovaní kuchaři neumí použít základní suroviny? Proč občas i v Klucích v akci vidím, jak se do něčeho sype konzerva fazolí či cizrny to jí neumí den předem namočit, slít , uvařit a dovařit v osolené, mírně cukrované vodě třeba s přídavkem tymiánu? Namočení mne nic nestojí a povařit v papiňáku /tlakovém hrnci je za chvíli, kořeního za hubičku a cena sotva 1/3 (těch luštěnin, ne celého jídla).

Ne, to nejsou rady na úsporu, či pro zdraví. To je jen podpora něčeho, o čem mohou vzniknout pochybnosti.

6 1
možnosti

souhlas, používat suroviny, ne vyrobkyR^

2 0
možnosti

Sajler a jeho parťák sice dělají reklamu Kauflandu, ale nutno přiznat, že kvalita toho masa není zase tak špatná.

1 0
možnosti

Možná se to nevyplatí, ale když není nazbyt, nic jiného nezbývá

0 0
možnosti

Přesně. Autor má pravdu. Dnes se začíná u Prahy betonovat Akvaponický skleník. Měl by dát 600 kg masa a 1500 kg zeleniny ny ploše 3 x 5 m. Uvidíme. Při použití krmiva BIO, je i kvalita bio. [>-] S tím rozdílem, že toto BIO neoběhne 3 x planetu a nedozrává ve skladu. ¨¨

Prostě natáhnete ruku. Čerstvé, chutné, dozrálé,  kvalitní. Soběstačnost.

0 0
možnosti

Neprodáváte vy ty akvaponické skleníky?Když to jen trochu jde,tak do diskuze nacpete tento skleník.Divím se,že jste nezmínil kolik se dá vyprodukovat pstruhů...............;-)

0 0
možnosti

Plně souhlasím. Ať si každý jí, co chce, ale za sebe potvrzuji, že jíst méně a kvalitněji se dá skoro za tytéž peníze. Známí, kteří jedí samé sračky, protože je to "levnější", toho zkonzumují mnohem více. Od té doby, co mám upravený jídelníček a vyhýbám se typicky studentským jídlům, toho sním mnohem méně, více mi chutná a zasytí mě to stejně i na delší dobu. A navíc už nejsem věčně unavená :-) To samé mamča, když se mnou byla na mateřské, jedla to, co já, tzn různé zeleninové kašičky, přesnídávky a co já vím co. Neskutečně zhubla a celkově měla i víc energie :-)

0 0
možnosti

Jak říká pan Sajler "průměrný Čech chlastá a hulí" tak se tak nějak snažte zařadit, kam patříte.;-D

0 0
možnosti

F23i45l81i44p 37T80ř51e46b22a

29. 4. 2014 15:08

Ono to není tak, že by supermarkety prodávali špatné věci. Supermarkety prodávají veci, které si lidé kupují. A protože některé supermarkety v Čechách mají mateřskou firmu v Německu, a v Německu si lidé kupují trochu jiné věci, dají se i v některých supermarketech v Čechách koupit kvalitní potraviny.

Výběrová šunka stojí běžně kolem 180 Kč/Kg, a je v ní jen maso a nezbytná sůl. Nejlevnější sajrajt "šunka"(s oblíbeným přívlastkem "dětská"). Stojí 120 Kč/Kg a masa obsahuje v lepším případě dvě třetiny. Schwarzwaldská šunka se dá koupit od 30 Kč za 100g, a obsahuje svalovou bílkovinu ze 150-160g masa.

Ve výsledku tedy kvalitní potraviny vůbec dražší nejsou, jen si člověk musí dát tu práci a přepočítat si to. Tu strouhanku si dotoho přecejenom můžete namíchat i doma...

Co se týče různých bio a lokálních trhů, když mám možnost, stavím se, ale na čtrnáct dní (frekvence konání trhů třeba v Plzni) tam vážně nenakoupím, a navíc to není potřeba, protože i v tý velký krabici se dobře nakoupit dá.

0 0
možnosti

Výběrová šunka taky není nic extra. Když už šunku, tak nejvyšší jakost.

2 0
možnosti

Více peněz za kvalitní potraviny,méně pak zdravotnickým zařízením.Vyplatí se to,ale jak komu?Lobistům ve zdravotnictví asi ne!!

2 0
možnosti

P81e67t47r 74J31a27n48o95š

29. 4. 2014 15:39

s tim naprosto souhlasim, objem penez v ekonomice je dany, takze dam vic tomuhle, dostane min tamten. Jde o to, dostat ty ovce kam potrebuju, a to jest ze to co delam je dulezitejsi nez vse ostatni ;-D

0 0
možnosti

J20a86n 51S75l36á61m51a

29. 4. 2014 14:22

Kluky mám rád, Sajlera i proto, jak je občas během natáčení utahenej po večerní pitce. Ten Kaufland překousnu, protože oni tu reklamu dělají tak explicitně, až je to vtipný. Ale odkaz na Grunt a Sklizeno mě mrzí, protože tyto bioshopy již mají často nešvary řetězců, tak jako již dříve se to povedlo Country Live. Obsluha je již často příliš sterilní, ale po Praze i mimo je mnoho jiných bioshopů (často vybavenější), kde i ten člověcí přístup je, no, no prostě jak v Koloniále Bajza v Poláčkových Bylo nás pět, prostě to je ten obchůdek, na který si uděláte závislost.

0 0
možnosti

Sklizeno je krám "s lokálkama" ne biošop. Tak jak tak jsem tam dvakrát psal kvůli hrubým nedostatkům prodeje (neoznačení DMT či DS na sýrech a salámech), zcela bez jakékoliv odezvy. Také jsem tam párkrát koupil smradlavé vyzrálé maso, a i když mi ho bez řečí vyreklamovali (po zkažené grilovačce), tak už tam kupuju jen zeleninu. Ostatní ceny jsou obrovské, služby neodpovídají.

1 0
možnosti