- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Už se těším, sice jsem totální laik, ale loňská úroda v kyblících byla skvělá. Tak třeba bude letos také.
Ano nebudou to žádné chemické amarouny: Protože jsou rajčata stejně jako ostatní plodová zelenina náročná na spotřebu živin, přihnojujte je kvalitním kompostem nebo rozpustnými hnojivy. Co je jiného v kompostu a hnojivech, než ty samé chemické látky, jaké se sypou na pole nebo do hydroponií?
no normální hnojivo není nic špatnýho (chemicky NPK je samá anorganika), problém hydroponie u rajčat je jednak rychlení a jednak absence půdy, díky čemuž mají rajčata nepřirozenou chuť
Nojo, děsná sranda, ale zkuste sehnat sazenice San Marzano. Ono i sehnat tot osivo je děsná sranda.
Stačila mi ta legrace sehnat alespoň datlová rajčátka.
Ale to nepovažujte za stížnost, to je prostě jaro a boj o zajímavé ňamky.
Asi si příští jari koupím skleník a klidně ho budu vytápět i elektrikou, O některé odrůdy je zájem a ti kostlivci ho nenabídnou, tak to zkusím sám.
Jenže prvný rajče budeš mít u nás až koncem srpna.
"U nás" je kde?
On si totiž každý myslí, že je pupík světa a fšici o něm ví.
Domácí rajčata jsou fajn je to úplně něco jiného než ty kupované, které sice mohou vypadat krásně ale chuťově to je humus. Proto rajčata nekupuji a jím je jen přes léto kdy mám vlastní zdroje. To co mají v obchodech má s rajčaty společný jen tvar a barvu.
Pravda, chuť nesrovnatelná...taky to pěstují v obrovských sklenících jen ve vodě s živinami s tím, že by se jinak neuživili.