Diskuze

Recept na domácí "nutelu" z nejkrásnější kuchařky na světě

Nad nutelou z obchodu vyřkla Denisa Bartošová, autorka nepřehlédnutelné knížky Láska prochází kuchyní, jasný ortel: Ne. Z prostého důvodu, kvůli přidaným "éčkům". Jenže zakažte dětem něco, co milují. Raději vyzkoušejte domácí recept na podobnou pomazánku. A pro jistotu připravte rovnou dvojnásobné množství.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

tak za prvé je to Nutella s dvěma L, za druné - v tom mléce a hořké čokoládě a bílé čokoládě jsou také éčka :-)

5 0
možnosti
ŠM

ale porád, kdyby napsala ty 2 L, tak je to žalovatelný...nutela s jedním L, je vžitý název pro pomatlánku , možná i z čokolády....;-)

2 0
možnosti
DK

D62a19v34i85d 98K98r94á11l

3. 6. 2014 9:58

nechápu, proč jsou éčka takovým démonem...

chemii tito osoby neměly a stejně se k tomu vyjadřují:-/

3 6
možnosti
Foto

České děti milují "nutelu"? To slyším opravdu prvně. ;-D

4 3
možnosti
LR

stavte se k nám a vemte si lžičku ;-D

0 0
možnosti
MZ

Nejíst nic, co obsahuje jakékoliv "éčko" je samozřejmě nesmysl. Tady jde opravdu spíš o ten palmový olej, který je svinstvo jak po výživové hodnotě, tak především po agresivním způsobu jeho výroby (pěstování) a s tím spojených extrémních dopadů na lokální faunu a floru.

7 0
možnosti
DN

Nějak nechápu termín kvalitní bílá čokoláda. Někde jsem totiž četla, že bílá čokoláda není čokoláda, ale jakýsi vedlejší produkt ....

1 1
možnosti
MZ

No, vedlejší produkt bych to opravdu nenazval. Jen prostě obsahuje pouze kakaové máslo a již žádné další přidané kakao (kakaovou sušinu). A samozřejmě obsahuje více mléka, než ostatní čokolády...

3 0
možnosti
VJ

Proč je na kucharce fotka ženský co si stříhá nehty?

0 1
možnosti
Foto

Tak ona je vždycky nějaká móda něco zatracovat, pak to zase vyzdvihovat do nebe a pak pro jistotu prohlásit za neškodné. Já se řídím heslem - co mi chutná, to je dobré a zdravé a žiju. Pravda - zatím jsem nikdy neochutnal prý výtečnou smaženici z muchomůrek zelených.:-/

5 0
možnosti
LG

Daleko větší problém v Nutelle než Éčka (která v ní notabene nejsou) je cukr a tuk. To paní v té své "dobrotě" ovšem vůbec neřeší. Spíše naopak.

16 0
možnosti
JV

Od chlapa bych takový názor nečekala, ale - skvělé! To je ten hlavní problém. Cukr a tuk. Argumentovat tím, že to děti milují, může jenom dement.:-/Rv

0 0
možnosti
PS

P38e65t47r 54S25t66e59i91n

31. 5. 2014 18:40

A jak se odpůrci Éček vyrovnavaj stím, že musejí dýchat E948 (kyslík) ? :-D

29 0
možnosti
PZ

Který navíc původně vznikal jako prudce jedovatá odpadní látka anaerobních organismů a jeho nahromadění nejprve ve vodě a poté v atmosféře vyvolalo ekologickou katastrofu, proti které by i jaderná válka byla čajíčkem :)

14 0
možnosti
PZ

Trapné zaklínadlo jménem "éčka", kterým kolem sebe rádobykritici potravin hází mi přijde úsměvné. Vzhledem k tomu, že to pojmenování je jen označení všech možných přírodních, přírodně-identických (tj. stejných jako z přírodního zdroje, ale vytvořených jiným postupem) a umělých přísad, které se do potravin dávají a některé dávaly už po staletí (E508 - chlorid draselný, E260 kyselina octová, E170 uhličitan vápenatý). Ona ta "éčka" byla tudíž jaksi už v "poctivých potravinách našich pra-pra-pra..... babiček".

A nejvtipnější je, jak tuhle imbecilní hysterii kolem "éček" dovedli do krajnosti sluníčkoví "bojovníci proti všemu", když v 60. letech rozšířili fámu (která se neustále ve vlnách vrací), že E330 (kterou najdeme ve velkém množství potravin) je extrémně karcinogenní látka!! Bohužel E330 je obyčejná neškodná kyselina citronová, je důležitou součástí metabolismu buněčného dýchání a každý jí máme v těle v řádu gramů. Ovšem ten metabolický cyklus, v němž se uplatňuje, se jmenuje citrátový nebo (po objeviteli) Krebsův - a protože německy se rakovina řekne "Krebs", fáma byla na světě.

23 0
možnosti
LG

Jak známo, Éčka je skupina látek, u kterých se sledují účinky po požití na lidský organismus snad nejpřísněji ze všech poživatin které do sebe člověk vpravuje.

Jsou to také jediné látky u kterých známe velmi přesně maximální množství které je pro člověka zcela neškodné.

Víte jaká je zcela bezpečná denní dávka mrkve? U uhličitanu vápenatého (E170) na to máme normu. U mrkve nikoliv. Přitom beta-karoten v mrkvi obsažený je látka celkem problematická.

4 0
možnosti